20 weken echo niet kunnen uitvoeren

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door yoyo uno, 16 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. yoyo uno

    yoyo uno Nieuw lid

    16 dec 2008
    3
    0
    0
    Hallo

    Ik ben nieuw op dit forum omdat je eigenlijk wel elke informatie kan vinden indien je ergens vragen over hebt. Maar ik ben vandaag bij de verloskundige geweest voor een 20 weken echo en na wat gel op mijn buik te hebben gedaan en heel vluchtig te kijken riep ze gelijk dat het niet mogelijk was om de 20 weken echo uit te voeren.
    Reden het lag niet goed, maar ik weet niet waarom het niet goed lag. Even de vraag of ik het erg vond dat ik over 2 weken weer kon terugkomen en ik stond verbaasd weer buiten na 3 minuten.
    Weet iemand misschien wat hiervan de reden is, ik heb bijna het gevoel dat deze mevrouw er geen zin in had vandaag. Misschien dat het ook wel echt niet kan en dat meerdere mensen deze ervaring hebben gehad.

    Ik zou het graag horen. Alvast hartelijk bedankt.
     
  2. Krissa

    Krissa Bekend lid

    16 mei 2007
    585
    0
    0
    Sittard-Geleen
    Ik vind het raar.
    Nog nooit gehoord dat een echo niet mogelijk was.
    Misschien dat ze door de ligging minder kon zien, dat zou eventueel kunnen denk ik.
    Als ik jou was zou ik haar de volgende keer vragen waarom het onmogelijk was.
    Indien je, je er erg ongerust over maakt zou ik bellen en naar de uitleg vragen. Ik vind het wel raar dat ze dat niet gedaan heeft.

    Ik ben na je verhaal hier ook wel benieuwd naar.

    Groetjes,
    Krissa
     
  3. augurkjes

    augurkjes Niet meer actief

    nou vind maar heeeeeeel raar.
    Zal even bellen als ik jou was en meer informatie vragen.
    Want heb er echt nog nooit van gehoord .
     
  4. mariska1978

    mariska1978 Bekend lid

    22 okt 2008
    702
    1
    0
    psychiatrisch verpleegkundige
    Vorden
    Ik heb hier zelf nog geen ervaring mee, omdat ik de 20-weken echo nog niet heb gehad.

    Wel heb ik al een info-folder van het echobureau, waar ze deze echo straks gaan doen en daar staat het volgende in:
    "soms is het niet mogelijk de organen goed te bekijken, bv. door de ligging van de baby. U moet dan op een ander tijdstip terugkomen voor een 2e echo, in de hoop dat de baby dan wel goed ligt"

    Hoop voor je dat je de volgende keer wel een goede 20-weken echo hebt.
     
  5. Deurtje

    Deurtje Fanatiek lid

    8 mei 2008
    4.332
    0
    0
    Raar verhaal hoor. Een 20 weken is een medische echo en dan kijken ze juist heel uitgebreid naar alles. Doet de vk de 20 weken echo bij jullie zelf?
    Ik zou zeker even bellen, want ik vind dit een hele rare gang van zaken.
     
  6. Jacky78

    Jacky78 Fanatiek lid

    3 jun 2008
    3.425
    1
    0
    Het zou kunnen dat de kleine ongunstig lag. Maar om dat binnen 3 minuten geconstateerd te hebben.. dat is wel erg snel....
    Beetje typisch zo! Ze had in ieder geval alvast kunnen bekijken wat er wel zichtbaar was.
    Ik zou even bellen dat je graag wil weten wat er nou precies is!
    En misschien dat je eerder terecht kunt dan pas over 2 weken... (vindt ik wel een beetje lang).

    Bij ons konden ze moeilijk het ruggetje zien, omdat het dus met de rug naar mijn rug ligt... Maar met een beetje duwen en draaien is het toch gelukt.
     
  7. ilona24

    ilona24 Actief lid

    11 nov 2008
    312
    0
    0
    limburg
    k vind het ook raar dat ze er niet langer de tijd voor hebben genomen .
    Dit is in ieder geval niet de normale gang van zaken hoor.
    En zou dat dan ook de volgende keer aangeven.
    En idd 2 weken is wel lang
     
  8. yoyo uno

    yoyo uno Nieuw lid

    16 dec 2008
    3
    0
    0
    Ja he, ik vond het ook niet normaal. Ik ben echt zo teleurgesteld, had er weken naar uitgekeken om iets te horen over het geslacht en natuurlijk ook of het geen afwijkingen heeft. De verloskundige is inderdaad degene die zelf de echo uitvoert, misschien moet ik het maar bij een ander bureau laten uitvoeren. Ik had ook wel wat meer informatie willen hebben, maar ja eerste kindje en ik ben natuurlijk een leek. Ik ga zeker even bellen en dan laat ik het weten.

    Heel erg bedankt dames!
     
  9. tascha

    tascha Fanatiek lid

    8 apr 2006
    4.180
    0
    0
    kinderwerkster
    rotterdam
    Het is zeker raar. Ik heb vorige week mijn 20 weken echo gehad en de baby was heel erg druk, draaide ook iedere keer om en zo. Dus lag ook niet echt gunstig. Maar ze heeft iedere keer een beetje op mijn buik geduwd en ze heeft toch echt alles kunnen zien. Het kan best zo zijn dat het echt niet ging, maar om dat na 3 minuten al te bepalen, vind ik wel erg snel. Het is ook na een bepaalde tijd niet gunstig meer om een 20 weken echo te doen omdat je baby dan te groot is, dus om nog 2 weken te moeten wachten vind ik wel lang. Ik zou je vk morgen even bellen en vragen of het niet eerder kan en dat het wel een rare manier is.
     
  10. Kiz

    Kiz Bekend lid

    21 nov 2005
    973
    0
    0
    Onze tweede lag tijdens de 20-wekn echo ook niet goed. Hierdoor kon ze zijn hartje niet goed beoordelen. ik moest een paar dagen later terug komen, de rest kon ze wel zien. Toen ik de 2e keer kwam, lukte het nog niet en kreeg ik een verwijzing naar een ac. ziekenhuis met betere apperatuur. Ook daar lag de kleine er niet goed voor, en moest ik rondjes gaan lopen en 'springen' in de hoop dat ie draaide. Dat deed ie uiteindelijk en toen was te zien dat ie een hartafwijking heeft, dus het is maar goed dat ze het zo serieus genomen hebben!

    Ik heb (toen onze zoon al geboren was)een nagesprek gehad met de echoscopsite die de 1e echo uitvoerde en zij vertelde zelfs dat ze nu al doorsturen naar het ac. ziekenhuiis wanneer het de 1e keer niet lukt. Dit om tijd te besparen. Wanneer er namelijk iets niet goed blijkt te zijn, en ouders zouden besluiten om de zwangerschap af te breken, dan zou het te krap zijn, als er een week of langer overheen gaat. Zeker omdat bv. de definitieve uitslag van een vruchtwaterpunctie 3 weken op zich laat wachten.

    Daarom snap ik de actie van jouw vk totaal nioet en ik zou er verder mee gaan!
     
  11. zeppie

    zeppie Actief lid

    9 feb 2008
    268
    0
    0
    Landgraaf
    Ik ben voor de echo in het ziekenhuis geweest. De eerste keer bij de 20 weken echo konden ze ook niet alles zien( ze hebben zich wel 30 minn tijd ervoor genomen). daarom moets ik 1.5 week later terug komen om nog eens te kijken en nu konden ze wel alles zien.
     
  12. yoyo uno

    yoyo uno Nieuw lid

    16 dec 2008
    3
    0
    0
    Het bleek uiteindelijk een externe te zijn die de 20 weken echo uitvoerde bij de verloskundige. Waarschijnlijk had ze weinig zin die dag, want ik heb wel een foto gekregen (een zoetmakertje) waarbij het hoofdje van de zijkant te zien is. Mijn verloskundige vond het ook een heel vreemd verhaal. In ieder geval ik moet 30 december terugkomen, dan ben ik 21 weken en 3 dagen, dus ik ga ervan uit dat het dan nog niet te laat is. Op dit moment is er weinig aan te veranderen, de afspraak ben ik kwijt jammer genoeg.
    Ik ga zaterdag maar voor een pretecho, dan weten we in ieder geval wat het geslacht gaat worden (hopelijk).
     
  13. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Tja raar zeg. Vervelend ook dat ze niet even wat beter uitleg heeft gegeven. Nu zit jij in de onzekerheid. Maar wat bedoel je met 'dat je ervan uitgaat dat het dan nog niet te laat is'? Te laat voor wat? de 20-weken echo wordt tussen de 18 en 22 weken uitgevoerd.
     
  14. knorretje21

    knorretje21 VIP lid

    1 jan 2008
    5.805
    0
    0
    heir vandaag 20 weken echo gehad..
    maar die vrouw is half uur bezig geweest en de kleien wou ook niet draaien. Nu moet ik vanmiddag terug komen en proberen we het weer... hoop dat het lukt
     

Deel Deze Pagina