Het leven na borstvoeding :-)

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Esli, 27 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.456
    573
    113
    Voor mijn gevoel is het ook al heel lang geleden terwijl het ongeveer een maand is. Ben nu wel blij dat ik gestopt ben, het was goed zo.
    Er komt nog wel steeds melk uit mijn rechterborst. Echt heel raar en het is ook echt heel vies. Vraag me wel af hoe lang dat nog zal duren.
    Wij zitten op het moment ineens weer op 4 flessen terwijl we vorige week op 2 zaten. Maar hij is ziek geweest en ineens heeft hij weer heel veel behoefte aan melk en sowieso aan eten. Ik heb echt het idee dat hij op het moment voor 2 weken tegelijkertijd eet. (eten is trouwens ook zijn 1e woord, kleine vreetzak ;) )
    Ineens hadden we ook weer nachtvoeding(en) terwijl we die al maanden niet meer hadden.
    Vreselijk 's nachts een fles klaarmaken, wat dat betreft was borstvoeding een heel stuk prettiger.
     
  2. AnneLiesje

    AnneLiesje Fanatiek lid

    4 dec 2006
    3.241
    0
    0
    Ook ik kom me hier melden, vanochtend voor het laatst zelf gevoed. Ze wilde echt niet meer. Spelen en blazen op mijn tepel. En boos worden als ze klaar was.
    De avond voeding was ik 2 weken geleden al mee gestopt, dat was al helemaal drama.

    Ik heb er wel vrede mee want ze heeft toch ruim 11maanden bv gehad waarvan bijna 9 volledig.
    Maar het is wel een afsluiting van het baby tijdperk vind ik.
    Hebben jullie dat ook?

    En morgen voor het eerst mijn warme bedje uit om een fles te maken, dat zal ook wel wennen zijn!
     
  3. jellie

    jellie Bekend lid

    3 sep 2006
    554
    0
    16
    Hai Ann-Liesje!

    Ook ik zag daar het meest tegenop. Valt ook mee.. Mijn zoontje slaapt nu meestal van 18.30 tot 7.00. DAn gaan we er gewoon uit en krijgt hij een bordje pap. Ben vandaag vrij en dacht: gaan we nog ff saampjes op bed , gewoon lekker knuffelen en liggen.. Maar meneer wil alleen maar zitten en ontdekken :) :) Hij is gewoon echt in een paar wk tijd groter geworden.
    4 weken geleden kroop hij nog heerlijk tegen me aan en viel na de voeding van 6 uur nog in slaap . Nu dus wakker en uit bedje en spelen.. :) :)
    Moest vanmorgen wel lachen hoor. Op bed begon hij aan mn shirtje te trekken. Hup omhoog en hij ging doodleuk met zn vingertje met mn tepel spelen. Hij moest lachen echt zo van: Dat is leuk speelgoed! Totaal geen associatie (meer) met drinken.. Grote vent! :)
    Mijn zoontje is echt al heeeel lang van de nachtvoedineg af dus daar heb ik geen "last" van ( voor zover je van last kunt spreken natuurlijk ;) )

    Groetjes Jellie
     
  4. AnneLiesje

    AnneLiesje Fanatiek lid

    4 dec 2006
    3.241
    0
    0
    Jellie, dat spelen met de tepel is erg herkenbaar! Dat wil Amber ook steeds, en er op blazen!
    De laatste voeding is toch nog uit gesteld, ik heb pijnlijke plekken in mijn borst en ben bang voor een borstontsteking, dus durf nu niet te stoppen.
     
  5. jellie

    jellie Bekend lid

    3 sep 2006
    554
    0
    16
    Hai Anneliesje,

    Oh dat is minder.. Mijn zoontje wilde acuut niet meer drinken.. HAd op een gegeven moment ook een harde plek. Heb een paar keer per dag mijn borst in een schaal warm water "gedaan" ( zie je het voor je? :oops: ) En op dat moment gemasseerd. Kwamen wolkjes melk uit ;) Heeft goed geholpen , daarna geen last meer gehad..
    Als mijn zoontje vol zit van het eten gaat hij ook blazen.. (nog niet voorgekomen dat hij ergens geen zin in had anders deed hij dat vast ook)..

    Nog ff genieten van de avondvoeding :)
     
  6. appelsientje

    appelsientje Fanatiek lid

    5 mei 2007
    1.308
    0
    0
    ja inderdaad die bv was s nachts een stuk gemakkelijker (s ochtends ook trouwens) Maar ik maak het mezelf wel erg gemakkelijk hoor. Ik neem flesje en bus voeding mee naar boven en dan s ochtends dan gooi ik het hete water open, doe de schepjes erin oplossen en aanvullen met koud water...
    Soms als hij s anchts wakker word heeft hij wat dorst en dan wil hij vaak gewoon een paar slokjes water en gaat dan weer slapen.

    Thijs heeft eigenlijk zelf al wat afgebouwd helemaal geen last gehad van harde plekken. Op een gegeven moment had ik een week geen voeding meer gegeven en voelde dat er nog wat in zat en heb hem in slaperige toestand gevoed. Het was daarvoor al weken drama met voeden en die laatste voeding was echt heel bijzonder! (vooral omdat er een week tussen zat)
     
  7. appelsientje

    appelsientje Fanatiek lid

    5 mei 2007
    1.308
    0
    0
    Hey anneliesje, is het trouwens nog wat geworden met de fles?
    Thijs is nu bijna een jaar en nu eindelijk heeft hij door hoe je uit een flesje moet drinken, gekkie. Het kinderdagverblijf had hem een fles gegeven omdat hij hem bijna van een ander jongentje afpakte en toen ineens... naja... grin...
     
  8. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    Ben ik dan de enige die het nog enorm mist? Marijn is nu 4 maanden gestopt met de bv maar ik vind het nog steeds super jammer. Rond zijn 1e verjaardag heb ik geprobreerd weer te relaxteren(schrijf je dat zo?) Maar hij wou echt niet meer. Met kolven kreeg ik er nog wel weer wat uit maar door mijn burnout was dat helaas maar twee weken.
    Marijn was mijn laatste en dus geen bv meer voor mij.
     
  9. Barbabintje

    Barbabintje Fanatiek lid

    28 mrt 2007
    2.397
    0
    0
    Nou, schoorvoetend kom ik mij hier dan melden....De kleine man is nu een week geleden de borst acuut gaan weigeren. Heb van alles nog geprobeerd, maar hij heeft 0,0 interesse erin. Aangezien ik altijd heb gezegd dat hij zelf mocht aangeven wanneer en hoe lang hij bij mij wilde drinken, mag ik eigenlijk niet klagen over een einde als dit.....

    ...maar stiekem had nog wel langer door willen gaan. Ik genoot er echt nog van; dat ene momentje in de ochtend voordat de dag begon lekker samen met mijn liefje.

    Ook hoopte ik op een 'bewuste' afscheidsvoeding. Maar het was gewoon van de ene op de andere keer over. Pats boem klaar.

    Ik begin er langzaam vrede mee te krijgen en merk nu pas hoe 'waakzaam' ik de afgelopen 13 maanden ben geweest. Manlief heeft gelijk al 2 ochtenden te baat genomen om de kleine man uit bed te halen (dat deed ik eigenlijk bijna altijd en dan voedde ik hem lekker in de stoel op zijn kamertje), tewijl ik uit kon slapen. Nu pas merk ik hoe moe ik eigenlijk ben. Mja, ben sowieso een beetje emotioneel onder het stoppen met de bv nu.

    Denk eigenlijk dat er altijd wel een stukje 'weemoed' bij me overblijft, omdat hij heeft geregeld dat het klaar was en niet ik. Lekker tegenstrijdig ben ik nu....want ik had ook niet gewild dat ik het initiatief tot stoppen had (moeten) nemen.
     
  10. AnneLiesje

    AnneLiesje Fanatiek lid

    4 dec 2006
    3.241
    0
    0
    Appelsientje, Amber en drinken is nog steeds een verhaal apart. Er is maar 1 soort tuitbeker waar ze uit drinkt (heb ik de hele voorraad van opgekocht, stel je voor dat ze ineens uit de handel worden genomen :) )
    En ze drinkt niets anders dan (opvolg)melk.
    Haha die Thijs beter laat dan nooit, met de fles!

    Nou vanochtend voor het eerst melk met bambix. Ze wilde er niets van weten, gewoon flesje melk wel.

    Nynke, Omdat Amber niet echt meer met volle overgave dronk zal het makkelijker zijn.
    Maar of ik het ga missen: JA!

    Barbabintje, ook ik ben zoooo moe. Hoop dat het enigsinds beter wordt na het stoppen met de bv. Ineen keer klaar lijkt me ook heel moeilijk.
     

Deel Deze Pagina