laten huilen, wie heeft het gedaan?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door guppie81, 20 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. niva

    niva Fanatiek lid

    16 nov 2006
    2.300
    0
    0
    lvg begeleidster kinderen/jongeren
    wij hebben dat alleen gedaan als de conclusie was: ze geeft aan dat ze moe is (vuistje naast dr oor) ó wij vinden dat ze nu écht slaap nodig heeft (als ze echt al te lang wakker was) ..Als we dan namelijk meteen naar dr toe gingen hielden we haar juist wakker..en wakker hoúden is het probleem in stand houden. En het probleem in stand houden is een probleem creeeren :)

    Dus als ze niet t vuistje had of ze was nog niet enorm lang wakker, gingen we t niet van dr vragen als ze huilde en gingen we altijd naar haar toe. maar bij bovenstaande conclusie pastten we idd de 5 min regel toe.

    De eerste keer er direct heen gaan (altijd doen! Er kan iets anders aan de hand zijn!)Wanneer je zeker weet dat er niks anders is (geen oorpijn, geen voetje wat vast zit of whatever) dan pas na 7 minuutjes terug komen..vervolgens pas na 10 minuten.
    langer dan tien minuten deden wij echter nooit..
    Dit heeft bij ons maar erg kort geduurd...hebben we denk ik maar twee keer een periode van een weekje (>?) hoeven doen..
    Geloof zo rond de 4 maanden en rond de 9 maanden, toen ging ze zelf op zoek naar een nieuw dagritme..
     
  2. Merel69

    Merel69 Fanatiek lid

    16 feb 2007
    1.852
    0
    0
    Hoe heb je het ledikantje staan in de kamer?

    Misschien een rare vraag, maar wij hebben hetzelfde probleem gehad met Merel. Door haar ledikant in een hoek te zetten ipv middenin de kamer of bij het raam ging het ineens een stuk beter.....Ze sliep beter in en langer door. Een ideetje wellicht?
     
  3. Mili

    Mili VIP lid

    23 feb 2007
    6.199
    0
    0
    @TS:

    Wat lastig....ik weet hoe je je voelt.
    Wij hebben precies hetzelfde namelijk...ook al vanaf dat ze 6,5 mnd was.

    We hebben eerst de laat maar huilen methode gedaan.....om de 10 min heen. Dat hielp niet werd alleen maar hysterischer.


    Toen zijn we begonnen met het boek: lekker slapen zonder huilen. Das helaas ook niet echt een succes...t slaapritiueel wel hoor maar echt slapen ho maar.

    Nu toch bij ons op de kamer in dr eigen bedje..en ik geef speen en leg haar neer. Daarna laat ik dr 5 min huilen en zeg ik in de tussentijd dat ze moet gaan slaen enzo.......

    Absoluut niet bij ons in bed...voor je t weet heb je ze tot hun 4e of ouder tussen je in liggen ;)

    Heel erg veel succes!
     
  4. baard

    baard Actief lid

    9 jul 2006
    196
    0
    0
    verzorgende
    hier ook laten huilen hoor.

    als ze ging huilen wat ze ook heeeeeeel veel deed dan gaan kijken of er niet echt iets was.
    en daarna laten huilen en gingen om de 30 min kijken.
    de eerste keer was het wel 1,5 uur, en toen steeds minder.
    maanden lang bleef het bij 5 min huilen en na 4 maanden was het ineens over en nu gaat ze altijd braaf slapen.
    ze is nu 18 maanden.
    dit hebben we op advies van het cb bureau gedaan.
    het is helemaal niet makkelijk, je word er zelf verdrietig van.
    maar het heeft wel gewerkt.
    omdat we het cb achter ons hadden staan voelde het iets beter en geruststellender aan.
    het huilen kwam voort uit oververmoeidheid.

    gr deb
     
  5. treintje1

    treintje1 Fanatiek lid

    10 dec 2007
    1.362
    0
    0
    Alkmaar
    Joh Guppie, Ik begrijp opeens wat je bedoelt met het grotere bed.
    Je bedoelde een groter bed voor jullie twee zodat je kleintje beter bij jullie kan slapen.

    Ik bedoelde een groter bed voor jullie kleintje (oeps, helemaal verkeerd begrepen)

    Wij sliepen juist nooit bij onze ouders in bed.

    Bij mijn broer (tweede kind) kwamen mij ouders erachter dat het gehuil ophield toen hij een groter bed kreeg Zodra ik (laatste kind) begon te huilen s'avonds, hebben mijn ouders direct een groter bed voor me gekocht en was het ook meteen weer over.

    Groetjes v Treintje
     
  6. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    ah oke ;)
    Nee een peuterbed is nog geen optie hoor, we bedoelden idd ons eigen bed!
     
  7. Laika

    Laika Fanatiek lid

    23 jul 2006
    2.334
    3
    38
    En? Ben je al begonnen met de nieuwe aanpak en hoe gaat het ermee?
     
  8. mj24

    mj24 Fanatiek lid

    7 jun 2006
    4.321
    0
    0
    Amsterdam
    guppie hoe lang heb jij haar nu al laten huilen? of ga je echt na 2 minuten kijken. en ledikant in jullie slaapkamer zetten? mscht je toch niet willen laten huilen
     
  9. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    We gaan vanavond/vannacht beginnen, maar vooralsnog slaapt ze nog gewoon. Ze heeft de afeglopen nachten veel beter geslapen, al halve nachten in haar eigen bedje. Ook overdag slaapt ze opeens heel goed, over de 2 uur heen, terwijl ze eerder maar een half uurtje sliep.
    Wellicht is ze zelf ook een fase aan het afsluiten.

    Ik zit nu wel heel ongemakkelijk, merk wel dat ik het moeilijk vind. Ik probeer wel ontspannen te blijven, anders heeft ze helemaal niks aan me. We gaan eerst na 5 minuten kijken, dan na 10, dan 15 enz.
     
  10. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Guppie, volgens mij zijn onze dochters uit hetzelfde hout gesneden ;). Hier ook drama maanden achter de rug. Eergisteren was ik het zat. Om 23u gevoed, daarna wilde ze niet slapen, in bed = brullen. Gelaten. Driekwartier gebruld met (korte) pauzes ... vanaf dat moment gaat het savonds/snachts heel prima (valt goed in slaap om 20 en 23u en slaapt daarna door :whistle:) en overdag redelijk (moppert een half uur in bed).

    Ben ook heel erg tegen laten huilen ... mja ... zag echt geen andere uitweg (en Mirre was ook echt aan het kleine-dictator-huilen). Om de 5 min kijken werkt hier trouwens niet ... wordt ze alleen maar boos van. Dus als ze snachts wakker wordt, ga ik kijken, mag ze eventueel drinken en even knuffelen, dan in bed en mag ze ook huilen (en paps en mams huilen zo nodig mee ... maar ik moet zeggen dat dat alleen de eerste keer nodig was, de 2x daarna was het huilen eigenlijk niet zielig :oops:).

    Heel veel succes!

    O en dat bij je in bed nemen, ik heb altijd bij mn moeder in bed gelegen en vanaf mn 2e ging ik meestal heel lief en makkelijk slapen. Kroop alleen sochtends nog wel eens bij haar in bed.

    Mn zusje heeft tot dr 6e/7e slecht geslapen.

    Tja ... dat nurture/nature debat ook ;)
     
  11. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    Hier nog 1!
    Tijn heeft eigenlijk altijd heel goed geslapen, tot hij een maand of 15 was. Inslapen geen probleem, maar na een paar uur slaap wordt hij huilend wakker. Hebben uren gelopen, geknuffelt, bij ons in bed. Hij werd er stil van en sliep verder, maar het betekende ook dat hij elke nacht eerder begon te huilen en dat hij alleen nog maar tussen ons in verder wilde slapen.
    Papa en ik allebei niet slapen en meneer languit tussen ons in lekker snurken.

    Wij hebben dus ook besloten hem te laten huilen! de 1ste nacht heeft hij het 2! uur volgehouden. Krijzen, gillen, hoestbuien...ik lag te janken in mijn bed maar hielt vol! Na een uur dacht ik: ik haal hem eruit, dit is zielig! Maar toen dacht ik: ja had ik hem net zo goed helemaal niet hoeven laten huilen, is het eerste uur voor niks geweest!
    Beide oordoppen in gedaan en zijn gaan slapen. na 2 uur is hij weer in slaap gevallen! De nacht erna na een half uur!

    De nachten zijn nog steeds wisselend, de ene keer 5 min. huilen en vanacht sliep hij door tot 7!

    Ik ga trouwens wel altijd heen! Want ik wil wel zeker weten of hij echt huilt zonder reden! Ik knuffel hem dan altijd even, geef hem een kus en zeg hem dat hij lekker moet gaan slapen! Maar na 1 keer ga ik niet meer heen!
    (heb namelijk ook wel eens meegemaakt dat hij huilde omdat hij gespuugt had! Dus wil altijd eerst de rede van huilen weten!)

    Suc6 en sterkte, het is moeilijk, maar als je zelf al maanden op je tenen loopt, bek af bent, helpt dat ook niet echt mee, ook mama's hebben recht op rust!

    kus miek
     
  12. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    nou de eerste nacht zit erop!
    Om 21:10 werd ze wakker en huilen. Meteen naartoe gegaan om te kijken of er niet iets aan de hand was en toen laten huilen. Het hysterische viel enorm mee, al had ik wel een steen in mijn maag hoor. Na 5 min even neergelegd, aai over de bol en weer weg. Toen we na 10 min wilden gaan kijken werd het stil en in totaal na 20 minuten sliep ze al! Om 23:00 werd ze wakker (we hebben een babyfoon met camera), maar ze maakte gewoon wat zachte geluidjes en sliep zelf weer verder. Om 6:00 hoorden we haar pas weer en toen had ze een poepbroek.
    Perfecte nacht gehad dus eigenlijk, want we hadden ons ingesteld op veel grover geweld! Het is afwachten of het zo blijft natuurlijk, maar ik ben nu al zeer tevreden.

    Moet er wel bijzeggen dat Ymke nu heel goed in haar velletje zit, sprongetje genomen, minder verlatingsangst. Dat kan natuurlijk ook enorm gescheeld hebben. Ik hoop dat we hiermee een zware periode hebben afgelsoten en een hele lange zonnige periode tegemoet gaan :D
    Ik laat nog wel even weten hoe de 2e nacht ging!
     
  13. Marscha

    Marscha Niet meer actief

    Ik laat sarah als ze een vervelende bui heeft, 5 min huilen. ik hou de tijd bij, daarna ga ik naar haar toe en troost ik haar en stel ik haar gerust. dan geef ik haar mn pink en valt ze in slaap.

    Als ze niet vervelend is en gewoon huilt ga ik altijd meteen naar haar toe, vind niet dat babies "zomaar" huilen.

    Maar ik heb ondekt dat als ze een vervelende bui heeft, ze mij ook enorm uitput en niet alleen haarzelf dus deze oplossing werkt bij ons enorm goed. Ze heeft nu amper nog van die buien dus het is erg fijn.
     
  14. julia6

    julia6 Fanatiek lid

    6 feb 2008
    3.639
    0
    0
    Gelderland
    Guppie, fijn dat het enigszins mee is gevallen! Hopelijk vannacht weer zo'n goede nacht en steeds met wat minder huilen! Fijne kerst :)
     
  15. sukkie

    sukkie Fanatiek lid

    8 mrt 2008
    1.166
    1
    0
    Het is natuurlijk moeilijk vergelijken omdat onze dochter nog maar twee maanden is, maar ook wij laten haar huilen. Een baby heeft 20 minuten nodig om zichzelf in slaap te huilen. De truuk bij ons is de babyfoon 20 minuten uitzetten, dan horen we haar niet.(ik kan namlijk niet 20 minuten naar haar gehuil luisteren, dan wil ik haar uit bed halen)
    Na 20 minuten doen we de babyfoon weer aan en als ze dan nog huilt gaan we altijd even kijken. Vaak heeft ze dan een poepluier of een snotneus. 9 van de 10 keer slaapt ze na 20 minuten.
     
  16. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    man ik heb wat huilend in bed gezeten de eerste paar keren (wij hebben het wel veel vroeger gedaan scheelt een hoop drama uiteindelijk) ik vond mezelf een vreselijke mama op dat moment maar als ik terugkijk ik het het grootste kado wat ik aan mijn kindje heb kunnen geven namelijk; rust en de kunst om zichzelf rustig te krijgen / troosten en rustig te slapen wij hebben hier nooit problemen (op een enkele keer na maar dan is er altijd iets en dat hoor je op den duur wel, zoals heel erg verkouden e.d.)

    Op de lange termijn heeft het zoveel rust gebracht hier en hebben wij nooit problemen hiermee terwijl heel veel kindjes van zijn leeftijd nu aan het tobben zijn..

    Vaak lijkt 10 minuten snachts 2 uur lang (zo voelt het wel tenminste) en als je altijd hebt toegegeven zal je na zoveel maanden haar zin hebben gegeven echt wel merken dat ze het even een tandje hoger doet (lees; langer, harder, more drama)
    Het is niet zo dat ik het voor mezelf heb gedaan (goede nachtrust) als ik het voor mezelf had gedaan had ik hem wel lekker tussen ons in gelegd en mezelf op DAT moment rust gegeven.. maar juist voor hem het geeft je kindje zoveel rust.
    Zorg dat je samen een team bent (dus met je man samen, de ene keer breek jij en dan moet hij jou steunen en de andere keer zal hij het moeilijk hebben en kan jij hem steunen) dat werkte bij ons, ik denk dat we in totaal een week hebben wakker gezeten snachts (en dan heb ik het niet over heel de nacht maar gedeeltes) in de hele 16 maanden.

    Heel veel mensen zijn het niet met me eens en noemen me een bitch, dan maar een bitch maar mijn kind krijgt wel zijn slaap en is rustig en kan zichzelf kalmeren dat is mij meer waard wat andere mensen ervan vinden. WEL grappig dat juist al die mensen die dat hebben gezegd NU juist problemen hebben met het in slaap krijgen van hun kids..(en dan mij vragen hoe ik aan zo'n braaf slapend kind kom)

    Ik zeg niet dat het ALTIJD werkt er zijn uitzonderingen en vaak hoor je het verschil tussen de soorten huilen wel.
     
  17. 4days

    4days Niet meer actief

    Ik laat mijn baby NOOIT huilen. Een baby huilt niet voor niets. Op zijn minst is het erg verdrietig, en wil hij aandacht van mama. Dus alleen worden gelaten in zijn verdriet is wel het laatste wat hij dan wil! Wat afschuwelijk om je baby in slaap te laten huilen zeg! Dat hij van pure ellende en uitputting uiteindelijk wel in slaap valt.... jeetje....

    Nee als mijn zoontje onrustig is pak ik hem veel liever een paar nachtjes bij ons in bed. Dan voelt hij zich heerlijk knus en geborgen en valt tussen ons in in slaap. Voor hem in ieder geval een stuk leuker dan huilen tot je er (letterlijk) bij neervalt!
     
  18. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Waarom mag een kind NOOIT huilen? Heb jij niet soms een behoefte om lekker te brullen? Nou ik wel, op dat moment is het fijn dat ik het "mag" doen, dat niemand mij daarin belemmert.

    Natuurlijk als er iets aan de hand is laat je je kind niet huilen en kijk je wat er is, maar heel veel babies hebben behoefte om voor het slapen gaan te huilen en wij maken er allemaal drama van. Zo'n drama is het niet hoor.
    En het grappige idd is, wat Imd ook zegt, dat de kinderen die van hun ouders niet mogen huilen dus direct gesust of opgepakt worden vaak (in)slaap problemen hebben. Hou zou dat toch komen? Deze babies/kinderen weten niet hoe ze alleen in slaap moeten vallen. En dat vind ik een groter probleem dan af en toe even te laten huilen. En vaak is het een kwestie van een aantal weken en dan huilen ze vaak niet meer voor het slapen gaan.
    Mijn zoontje huilde in het begin 2 weken voor het slapen gaan. Na die 2 weken huilt hij nooit en nooit meer voor het slapen gaan en slaapt altijd zonder problemen. Dus even laten huilen is hier een groot succes geweest. Wat is trouwens zieliger? Een kind een paar weken voor het slapen gaan even te laten huilen en die daarna bijna of nooit meer huilt of een kind die een jaar of 2 geregeld problemen heeft met het slapen. Ik kies voor het eerste. De tweede optie is pas zielig!
     
  19. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    mijn dochter is wel een stukje ouder.
    Toen ze nog zou oud was als jouw kindje dat ik er ook zo over, maar kindjes veranderen snel...
     
  20. little hope

    little hope Actief lid

    7 apr 2007
    445
    0
    0
    Ewijk
    hier ben ik t 100% mee eens.
    ik heb al die tijd dat thijs in ons leven is nog nooit een nacht kunnen slapen , egt nog nooit, maar heb hem ook nog nooit laten huilen.
    zelfs t inslapen hier gaat niet goed, vanaf zijn geboorte moeten we m hier in slaap dansen en pas slapend naar bed brengen (zelfs de middagslaapjes) omdat hij anders helemaal overstuur is.
    nou... liever zo, dan m overstuur laten huilen tot hij der blauw van aanloopt.

    dus denk niet dat t aan de leeftijd of wat ook ligt, mijn zoontje is ook van januari, en ik pijns der niet over m het zo te gaan doen.
    blijf t lekker zo doen, als die dalijk ouder is komt t vanzelf wel goed.
     

Deel Deze Pagina