Fraude Bijstandsuitkering

Discussie in 'De lounge' gestart door kus26, 24 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mymiracle

    mymiracle Niet meer actief

    nou precies! lang leve de klokkenluiders, als mensen niks te verbergen hebben houden ze hun uitkering gewoon en als ze echt fout zitten, tsjah, eigen schuld dikke bult.
     
  2. mamatje24

    mamatje24 Fanatiek lid

    10 sep 2008
    1.236
    0
    0
    mijn man denkt precies als jullie hoor, maarre tja, ik kijk gewoon niet naar wat een ander verdient, wat ze doen, hoe ze het verdienen of wat dan ook. misschien laks of weet ik veel hoe je het wilt noemen.

    klein voorbeeldje,sta vanmiddag achter iemand in de ah, zijn kind heeft een luxe doos nootjes vast terwijl ie in de kar zit, en in het zitje van die winkelkar zit een doosje luxe bonbons van de ah, geen haar op mijn hoofd die zal zeggen, mijnheer u vergeet de kleine man zijn nootjes en de bonbons.

    of ie het nu bewust doet of niet, ik bemoei me met mezelf en niet met een ander.
     
  3. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Dus jij voorziet liever anderen in hun onderhoud die dat prima zelf kunnen dan dat bijv. je kinderen beter onderwijs krijgen omdat dat geld dan niet onnodig naar andere mensen gaat die wel kunnen werken maar ook bijstand krijgen?
     
  4. prinses

    prinses VIP lid

    20 mei 2006
    18.334
    1
    36
    Even terug ontopic. ;)
    Ts vraagt om een nummer om te melden. Heeft iemand dat al gevonden?
    Ik denk niet dat het de bedoeling is,om hier een hele discussie te starten over het wel of niet melden. Zoveel mensen, zoveel meningen. :p
     
  5. mamatje24

    mamatje24 Fanatiek lid

    10 sep 2008
    1.236
    0
    0
    denk je nou werkelijk dat als men daar meer geld aan overhoud dat dat door wordt gestoot naar het onderwijs, tis mooi gezegd van je hoor, en als dat daadwerkelijk zo zou zijn, zou ik je direct gelijk geven, maar helaas werkt dat niet zo, ik ben er zieker van dat er elk jaar weer aan miljoenen word gestoken in integratie waar je geen bal aan hebt, en waar geen eer aan te behalen valt, dat er elk jaar weer aan miljoenen naar andere landen gaan terwijl er hier in eigen land nog steeds ondanks dat men dat niet erkend armoede heerst, dat er elk jaar weer aan geld in dingen wordt gepompt waar jij als burger niets van terug ziet of waar je als burger zijnde in ieder geval niet van profiteerd omdat het niets met de samenleving te maken heeft etc etc etc nou dan is dat waar het hier nu om gaat maar een druppel op een gloeiende plaat hoor, dan kan ik me dus zoals gezegd drukker maken om andere dingen, dan om dit.

    nogmaals zou dat het effect zijn, dus meer controle op uitkeringsfraude en daartegenover alles wat ze daarop besparen naar het onderwijs of in ieder geval daarheen waar jij er als burger daadwerkelijk profijt van hebt (beter onderwijs, betere-betaalbare zorg) dan zou ik misschien zelf nog wel een klokkeluider worden maar daar ik weet (en jullie ook) dat het zo niet werkt, zie ik niet in waarom ik op andere moet letten hoor. vandaar mijn antwoord eerder al, wat word jij er wijzer van door een ander aan te geven, slaap jij er beter door, eet jij er een broodje meer of minder van dat het gebeurt etc etc etc. op alle vragen nee, simpelweg nee, dus ook nu nog steeds, ze zoeken het maar uit, mij maakt het niet uit dat een ander op die manier wat wijzer (financiëel) probeert te worden.
     
  6. shalini

    shalini Actief lid

    21 jul 2007
    289
    0
    0
    sorry vind het zo triest dat je de kliklijn gaat bellen. laat mensen gewoon in hun waarde. ooit zullen ze er wel achter komen. en je zei dat het een vriendin van je was? durf jij jezelf dan een vriendin te noemen door haar te verraden. doe het dan niet Anoniem!
    en nog als jij gaat bellen , probeer maar te bewijzen dat ze zoveel geld zwart verdienen.
    Alsof we allemaal zo heilig zijn.

    Begrijp me niet verkeerd hoor, maar ben ook tegen bijstandsfraude, maar daar heb je toch speciale teams voor die fraude opsporen. Doen ze blijkbaar toch hun werk niet goed.

    En denken jullie nou echt dat als er geen bijstandsfraude was dat wij er goedkoper mee uit zouden komen. of dat we op een ander manier profijt van zouden hebben? dacht het niet...
     
  7. penelopea

    penelopea Bekend lid

    31 jul 2008
    993
    1
    0
    twente
    Zo mamatje24, wat een felle reacties zeg! Ik moet zeggen dat ik blij ben dat sommige mensen zich nog wel eens ergens mee "bemoeien" die hele het gaat niet om mij dus het doet me niets cultuur gaat wat mij betreft nergens over. Ik vind de redenatie van het doet mij niets dus doe ik er niets aan ook zo krom. Als er op straat iemand in elkaar geslagen word doet het jou ook niets, loop je dan ook door?

    Wat is er mis mee dat mensen iets willen melden dat gewoon niet correct is? Kan wel zijn dat jij er geen last van hebt, maar het hoort niet, en het gaat nergens over. Ik zeg hulde voor degene die het meld!
     
  8. Fairy11

    Fairy11 Fanatiek lid

    14 dec 2008
    1.227
    0
    0
    Totdat er iemand is die wel eerlijk in de bijstand zit maar minder krijgt omdat de ander met fraude bezig is....
    Daar gaan we dan toch naar toe?
     
  9. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    sluit me hier volledig bij aan.
     
  10. shalini

    shalini Actief lid

    21 jul 2007
    289
    0
    0
    Ze moeten maar strenger zijn bij het toewijzen van een uitkering. of alles beter gaan controleren. dat wordt blijkbaar niet goed gedaan.

    Maar ja hoeveel mensen zijn er wel niet die gewoon werken en er ook zwart bijverdienen?
     
  11. babsie

    babsie Fanatiek lid

    10 sep 2006
    1.432
    0
    0
    Nou en ik weer bij jou :) .

    Melding kun je maken bij de sociale recherche van de desbetreffende gemeente.
     
  12. penelopea

    penelopea Bekend lid

    31 jul 2008
    993
    1
    0
    twente
    Ze moeten inderdaad strenger worden. En mensen die werken en er zwart bij werken die werken tenminste wel, en houden niet het handje op om anderen te laten dokken. Wil niet zeggen dat ik het goedkeur hoor, maar ja ik vind het minder erg dan mensen met een uitkering die hem dus eigenlijk niet nodig hebben.
     
  13. kus26

    kus26 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    1.541
    0
    36
    Almelo
    Je zou toch haast gaan denken denken dat degene die hier fel op tegen zijn, zelf een uitkering hebben en zwart werken ;)

    Maar goed, ik zoek dus een nummer om het te melden.


    p.s. Iemand had het erover of ik dan wel een echte vriendin zou zijn. Maar ik ga GEEN VRIENDIN verlinken. Die vriendin gaat melding maken van fraude door iemand in haar omgeving!
     
  14. mamatje24

    mamatje24 Fanatiek lid

    10 sep 2008
    1.236
    0
    0
    oh nee hoor, want dan ben ik het tegenovergestelde van de mensen die hier zo graag willen klikken en dat het liefste anoniem doen, op het moment dat zich een dergelijk geval zal voorvallen, geloof me dan ben ik de 1e die de handen uitsteekt en al meerdere malen heb gedaan en zelfs dat werd met niet eens in dank afgenomen maar daar heb ik op zon moment toch maling aan, maar wat betreft dat klikken pff nee daar heb ik gewoon niets mee dan denk ik aan de tijd 1940-1945 waarin men werd verraden.

    ik heb meerdere malen meegemaakt dat zelfs de beste vrienden aan de zijkant stonden te kijken wanneer er een geval van laten we het houden op zinloos geweld aan de gang was en later een grote bek hadden van en ik had dit, en ik had dat willen doen, had het lekker gedaan, maar nee lekker aan de zijlijn toe blijven kijken. dus nee wat jouw redenatie kan ik volmondig zeggen nee, dan blijf ik zeer zeker niet aan de zijlijn toekijken, maar daar waar het hier in dit topic om gaat, ja daarin wel ja, daarin zeg ik gewoon heel simpelweg laat ze lekker, zo je doet, zo je ontmoet. je gaat toch ook niet op de uitkijk staan of je iemand ziet die ergens inbreekt? ga jij als er iemand voor je nog iets in zijn kar heeft liggen diegene er op attenderen dat er nog iets inligt, of tegen de kassajuf zeggen dat de betrefffende mijnheer of mevrouw iets vergeten is?

    dacht het ook niet, is gewoon een vergelijkbaar iets, maar nee dan zeg je ook niets, dus waarom met dat wel? juist omdat het anoniem is, lekker laf hoor, wees dan een grote meid, of kerel en zeg het gewoon met naam en toenaam, maar nee dan kruipt men gewoonweg in zijn of haar schulp.

    precies wat er al gezegd is, laat degene wiens werk het is (sociale recherche) hun werk maar gewoon goed doen, en laat de burger zich gewoon lekker met zichzelf bezig houden, daar hebben ze al meer dan genoeg tijd voor nodig om te zorgen dat dat op rolletjes loopt zonder zich te moeten bezig houden met hoe een ander zich bezighoudt of zijn geld verdient.
     
  15. shalini

    shalini Actief lid

    21 jul 2007
    289
    0
    0
    oh sorry haha dat was ik . ik dacht dat het jou vriendin was. sorry neem het terug ;)
     
  16. kus26

    kus26 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    1.541
    0
    36
    Almelo
    Geeft niet, dat het maar ff duidelijk is ;)
     
  17. penelopea

    penelopea Bekend lid

    31 jul 2008
    993
    1
    0
    twente
    Die vergelijking met de oorlog gaat echt nergens over. Alsof dat ook maar iets met bijstandsfraude te maken heeft.
    En ja, als iemand voor mij bij de kassa iets vergeet dan zeg ik daar wat van ja. Ik vind daar ook niets raars aan, moet je eens kijken hoe dankbaar ze vaak zijn omdat ze het gewoon echt vergeten zijn. Dat het niet jouw keus zou zijn om te bellen ok, maar om iemand die daar wel voor kiest zo ongeveer te vergelijken met een oorlogsmisdadiger vind ik echt een beetje sneu.
     
  18. Door

    Door Bekend lid

    7 dec 2005
    750
    0
    0
    Praktijkopleider
    Veenendaal
    Het is gewoon heel simpel.. iemand heeft recht op die uitkering als hij niet kan werken, kan hij dat wel dan moet hij dat doen.

    Een uitkering trekken en wel gaan werken is diefstal, en dan ook nog uit de portemonnee van mensen die mee betalen om de uitkeringspot te spekken.
    En dan heb je het zoals mamatje24 niet over een doosje nootjes of een doos bonbons, ga maar eens optellen hoeveel geld deze mensen onterecht krijgen.

    Ik vind het goed dat je het meldt, anoniem of niet, wat je wilt, bovendien vind ik het van anderen heel makkelijk om een ander een verklikker of verrader te noemen terwijl je je niet in diegene zijn schoenen kan verplaatsen.
     
  19. kus26

    kus26 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    1.541
    0
    36
    Almelo
    Zeg mamaatje....

    Waar heb ik getikt dat het anoniem gebeurd? :rolleyes:

    En jou boeit het niet dat iemand 1000 euro aan uitkering krijgt, en daar ook nog eens 1000 per maand zwart bijverdiend. Nou mij, en mijn vriendin boeit dat wel en nog vele mensen meer.
    Wij werken allemaal hard voor onze centen en soms kunnen veel mensen maar met moeite rond komen. En dan mag iemand in de bijstand een luxe leventje lijden? Ik vind van niet!
     
  20. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.604
    5.886
    113

    Ze houden idd het handje niet op maar ze ontnemen wel op die manier iemand anders de kans om te werken. Van dat geld zou zo'n werkgever bv iemand anders kunnen betalen die bv in de ww zit..ik noem maar wat hoor.
     

Deel Deze Pagina