Hoi! Ik las hier ergens op de site goeie verhalen over bovenstaand boek. Nou vraag ik me af: Is dit boek echt alleen bedoeld om kindjes te laten doorslapen 's nachts? Of staan er ook tips in om de slaapjes overdag rustig te laten verlopen? Julian gaat namelijk niet slapen als ik hem wakker in bed leg. Hij kijkt even om zich heen en gaat dan huilen. Bij Hugo zijn we eindeloos aan het wiegen geweest en in dat stadium wil ik nu eigenlijk niet nog een keer komen. Het advies van het CB om hem 20 minuten te laten huilen gaat volledig tegen mijn gevoel in en dit wil ik dus ook absoluut niet doen. Ik weet dat Julian nog heel jong is, maar ik wil hem geen verkeerde gewoontes aanleren. Liever meteen de goeie! Iemand tips of ervaringen met dit boek? Alvast bedankt! Liefs Nala
ik heb het boek gelezen maar heb er geen tips uitgehaald vond het overdreven om elke x eruit te huilen troosten en weer terug leggen en vervolgens om het weer opnieuw te doen. heb op advies van cb hem 10 minuten laten huilen naar binnen gaan en zeggen dat het tijd is om te gaan slapen een aai over zn bolleke en weer weggaan! hie rheb het goed geholpen met het resultaaat dat hij is zn eigenbed in slaap val en niet meer hoef te wiegen!
Heb het boek ook gekocht, tweedehands...maar er staan toch echt voornamelijk tips in voor doorslapen 's nachts. Ja, een tip voor kindjes die overdag moeilijk doorslapen; dan zou je er 10 minuten voor ze normaal wakker worden, bij de deur moeten gaan staan en zodra je dan hoort dat je kindje wakker wordt, moet je zachtjes naar binnen gaan en hem iets geven waar hij normaal ook rustig van wordt dus bijv. een speentje oid. Verder weinig tips. Dus ik heb het voor niks gekocht!
Ik heb het boek bij de bieb gehaald en vind het toch wel veel info geven waar ik wat aan heb. De toon van het boek vind ik heel liefdevol. Het advies 'laten huilen' vond ik moeilijk toe te passen. Dit boek geeft dan goede alternatieven. Er staan algemene dingen in beschreven over slaapgedrag van babies en hoe je ze kan laten ervaren dat hun bedje een fijne plek is om te zijn, ook als ze wakker in bed worden gelegd. Misschien kun je het boek een keer inkijken in de bieb of boekhandel om te zien of het wat voor je is.
Wat een verschillende meningen. Is het trouwens heel overdreven Amerikaans geschreven? Daar heb ik een lichte allergie voor namelijk
Ik heb het boek ook gekocht, met goed resultaat. Ik vond er veel waardevolle informatie in staan. Ik vond het prettig dat ik inzicht kreeg in het slaapgedrag van babies, dat scheelde bij mij al veel. Ik heb het boek ook gekocht voor de slaapjes overdag. En hier heeft het echt wel geholpen. Laten huilen (al voor vijf minuten) gaat volledig tegen mijn gevoel in. Dus hier wordt het ook nooit gedaan. Wij hebben na het kopen van het boek ook nooit problemen gehad met slapen. Soms kost het wat energie, maar je krijgt er ook wat voor terug. Of je je kleintje iedere keer eruit haalt als ie huilt, troost en dan weer terug legt, of je laat hem huilen, je bent er ongeveer (denk ik als ik anderen hoor) net zoveel tijd mee kwijt. Je kindje krijgt zo in ieder geval (met nog andere dingen die je uit het boek haalt) een fijne ascociatie met gaan slapen. Het boek is echt wel heeeeeeel erg amerikaans geschreven. Ik moest er echt tussendoor lezen. Maar het was het waard!
Ik heb het ook gelezen en gebrobeert en hielp hier helaas niet Roos die bruld even een paar min wat geheel tegen mijn gevoelis maar anders komt ze gewoon niet in slaap wiegen enzo dat helpt wel maar dan bruld ze ook diepaar min net als in bed. dus het is nu meestal lekker wiegen en dan wel brullen en dan in bed leggen. overdag krijg ik het niet met wiegen voor elkaar en is ze na 2 min brullen stil.
Ik heb het boek ook thuis liggen,maar vindt het niet werken bij ons. Het even laten huilen ,werkt bij ons beter, dan er steeds naar toe gaan. Hij wordt hiervan alleen onrustiger. Ik denk dat het ook per kind verschillend is. Gr Karin
Ook ik geloofde niet in het '20 minuten huilen'. Maar het werkt echt. Sommige baby's hebben het huilen nodig om de dag te verwerken en om in slaap te komen. In het begin met pijn en moeite haar laten huilen. Wat duren 20 minuten dan lang! Maar ze viel in slaap! En nu huilt ze zich niet eens meer in slaap maar ligt ze even te kletsen en gaat dan slapen. Mocht je er aan gaan beginnen alvast een tip: zet de babyfoon 20 minuten uit zodat je het gehuil niet hoort, anders is het moeilijk vol te houden. Wij zijn hier half december mee begonnen en inslapen was na twee weken geen probleem meer.
Hoi Nala, ik ken het boekje niet maar toevallig hoorde ik gisteren op de radio van deskundigen dat inslapen zelfregulatie van een baby vraagt en dit is precies het onderdeel van de hersenen dat het minst is ontwikkelt. Ze moeten het inslapen dus nog leren. Het blijft erg belangrijk dat je kindje leert om zelf in te slapen door hem wakker in bed te leggen. Zelf hebben wij 1 ervaring met moeite hebben met inslapen. Toen wij op vakantie waren, wende ons knulletje er ook al snel aan dat hij aan de borst in slaap viel. We wilden natuurlijk dat hij snel insliep zonder te huilen, voor de overige hotelgasten. Gedurende de vakantie ging hij steeds minder goed slapen. Thuis aangekomen wilde hij ook niet inslapen, hij was na een week al helemaal gewend dat hij niet meer zelf hoefde in te slapen. De eerste avond heeft hij 30 min. gehuild. De tweede avond 10 min. en daarna pakte hij zijn oude ritme weer op. Wij wisten wel heel erg zeker dat hij verder niks mankeerde en konden ook verklaren waarom hij moeilijk insliep. Hij was niet lastig geworden maar wij waren ons anders gaan gedragen. Als je echt helemaal op bent, zou ik dit aankaarten bij het CB want zij hebben ook mogelijkheden om eens thuis te komen en met wat meer tijd naar je probleem te luisteren. Heel veel sterkte!
Onze oudste zoon kregen we dus niet in slaap zonder te wiegen en te wiegen en te wiegen en te wiegen. Soms wel een half uur lang. Dan legden we hem in bed en werd hij wakker.... Begon het hele verhaal dus opnieuw. Het CB is toen bij ons thuis geweest en hebben hem horen huilen (wat zeg ik? KRIJSEN!). Het advies bleef: laat maar 20 minuten huilen. Het hielp geen fluit en heeft me emotioneel heel veel energie gekost. Toen ik eindelijk naar mijn moedergevoel ging luisteren, zijn we met hem naar de osteopaat geweest (waar het CB trouwens nog nooit van gehoord had ). Daar bleek dat hij heel veel spanning had in zijn nek en middenrif waardoor hij extreme krampjes had. Hij heeft dus 3 maanden lang heel veel pijn gehad. Hier heb ik van geleerd om altijd naar mijn eigen gevoel te luisteren. Als babies huilen, dan is er iets. Hugo is nu een heerlijke eigenwijze peuterpuber en nu laat ik hem echt wel eens huilen. Het is namelijk een echte acteur en het verschil tussen echt verdriet en toneelspel is overduidelijk. @fleur en kemjansen: Het is denk in inderdaad wel verschillend per kind. Ook het soort huilen is verschillend. 20 minuten jengelen om in slaap te vallen zou ik niet erg vinden, maar wat Hugo deed was 20 minuten keihard krijsen. Daar heb ik nog een rotgevoel over. @ladyrabbit: Hoe oud was jouw kindje toen de tips in het boek gingen werken?
[quote="Nala" @fleur en kemjansen: Het is denk in inderdaad wel verschillend per kind. Ook het soort huilen is verschillend. 20 minuten jengelen om in slaap te vallen zou ik niet erg vinden, maar wat Hugo deed was 20 minuten keihard krijsen. Daar heb ik nog een rotgevoel over. quote] Ben het helemaal met je eens, die 20 minuten is dan jengelen, soms ook even krijsen maar je hoort al gauw dat ze moe worden en minder gaan huilen. Als onze dochter 20 minuten krijst(zo lang red ze niet eens want dan ben ik er al!) dan heb ik meteen door dat er wat is. Het gaat dus inderdaad om in slaap huilen.
Hoi Nala, Ik heb ook een zoontje die af en toe heel moeilijk in slaap komt. Dan krijst hij de hele boel bij elkaar of ik hem nou vast heb of niet. Ik ben toen heel erg gaan opletten waar dat nou door kwam, want ik kon hem ook wel eens in bed leggen en dan was er niets aan de hand, ging ie gewoon lekker slapen. En ik heb het! Bij ons was meneer dan gewoon oververmoeid en daardoor te gerstressd om zelf in slaap te vallen. Ik ben er nu achter dat hij niet langer dan 1,5 uur wakker kan blijven want dan wordt het weer een drama om hem in bed te krijgen en sta ik idd een uur te wiegen. Maar als ik hem gewoon na 1,5 uur in bed leg, gaat ie heel lief slapen. Dus Misschien heb je hier wat aan en kan je misschien kijken of dit bij jou kindje ook het geval is. Groet Chrisje.
Mijn zoon heeft ook een inslaaphuiltje. Als je hem in bed moet hij altijd nog eerst even huilen/jengelen en dan gaat hij slapen. De eerste weken stonden we gelijk aan zijn bed als hij begon te huilen om hem te troosten. Als we wegliepen dan begon hij weer te huilen en wij weer naar hem toe, zo ging dat maar door. Ik heb toen het boek van Ria Blom gelezen, over de de R's en daar staan in dat je inderdaad moet laten huilen. Zij heeft het over wel een half uur! Mijn pijn in mijn hart heb ik dat toen gedaan en wat blijkt, mijn zoon huilde de eerste keer hartverscheurend zo'n 20 minuten, de tweede keer 10 minuten en nu huilt hij zo'n drie minuten echt en is daarna nog een paar minuten aan het jengelen en binnen 10 minuten slaapt hij in zijn eigen bedje. Dat kan ik wel verdragen. Veel liefs Nataly
Onze dochter was heel erg onrustig en wilde absoluut niet slapen, ze was wel 5 uren achter elkaar wakker. Ze was dan erg jengelig. Het cb zei dat ik rust en regelmaat moest toepassen, en haar gewoon moet laten huilen in haar bedje. Want als ik haar weer ga oppakken, krijgt ze nieuwe prikkels. En dat terwijl haar hoofd al moe is van eerdere prikkels. In het begin huilde ze wel 3 kwartier. Maar als ik haar nu in bed leg, dan huilt ze hooguit een minuut en dan valt ze in slaap. Het was erg moeilijk om haar te laten huilen, maar het heeft wel effect gehad.
Ik geloof dat ik laatst ergens gelezen heb dat wetenschappelijk was bewezen dat het 'laten huilen' van je baby helemaal niet goed is. Daarom mag die bepaalde richtlijn van mevrouw Blom (hier komt het 'laten huilen idee' vandaan) niet meer geadviseerd worden bij het consultatiebureau.(gelukkig maar..)
Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) maken bezwaar tegen het advies jonge baby's langdurig te laten huilen bij het inslapen. De richtlijn adviseert namelijk rust en regelmaat voor huilbaby's. Het NIP is van mening dat het advies de baby zichzelf desnoods langdurig in slaap te laten huilen, zo snel mogelijk moet worden geschrapt. Dat advies kan er namelijk toe leiden dat de baby ophoudt te huilen, maar om de verkeerde reden: uit wanhoop en machteloosheid. Daardoor komt de stressregulatie en hechting in het gedrang. Het NIP adviseert bij ontroostbaar huilen te verwijzen naar deskundige begeleiding op het gebied van ouder-babycommunicatie en in de richtlijn meer nadruk te leggen op preventie van ontroostbaar huilen.
maar volgens mij hebben we het nu over twee verschillende dingen. Ik kan namelijk heel goed horen of mijn dochter zich in slaap aan het huilen is (doordat ze steeds minder hard huilt, korter huilt) of dat ze ontroostbaar aan het huilen is. En ik denk dat iedere moeder dat verschil kan horen en daar ook naar handelt
Tja dat het huilen minder hard wordt is logisch, het is hartstikke vermoeiend om te huilen. Natuurlijk valt een kindje dan op een gegeven moment in slaap, die is dan totaal op van het huilen. Maar goed dit is een discussie die nogal off topic is, het gaat hier over het boek. Excuses.
Hier ook van alles geprobeerd en na bijna 1.5 jaar nergens succes mee. Daarna maar eens gewoon laten huilen (1 nachtje) en ook echt lang en sinds dien GEEN slaapproblemen meer hier. Er is een wereld voor me open gegaan. Het is kei hard maar ze proberen je gewoon uit. Ik heb dit in overleg met een psycholoog gedaan want zelf ben ik totaal niet een persoon die zn kindje laat huilen. Dit is voor het eerst en tada nog geen minuut spijt gehad.