Borstvoeding en trots!

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door jingels, 18 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. B en N

    B en N Fanatiek lid

    13 sep 2007
    2.532
    0
    0
    Snoopy; Wat super van harte gefeliciteerd ik blijf voor jullie duimen dat Eva een brusje gaat krijgen!
     
  2. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Whaaaaaaa Paprika, gefeliciteerd! Echt super! En al een goede echo gehad, wat mooi!
    Hopelijk heb je straks verder in je zwangerschap wat meer melk en kan je gaan tandemen! Gelukkig kan je je ook erbij neerleggen als het niet zou lukken. Maar ik ga ook voor je duimen, voor een goed verloop van je zwangerschap en tandemvoeden!

    En jij bedankt voor je felicitaties! En het duimen!

    Nynke, jij ook bedankt!

    Eerlijk gezegd ben ik soms wel een beetje jaloers als ik lees over kindjes die bij jullie in bed slapen :oops:. Als Eva bij ons in bed is, is het spelen! Ik kan dan ook niet meer lekker blijven liggen, anders stuitert ze zo het bed af :D. Vanochtend wel heel lekker met haar geknuffeld, ze deed zo lief! Echt heerlijk!
    Maar verder ben ik trouwens heel blij dat Eva zo goed slaapt hoor, afgelopen nacht van 19:30 tot 8:15. Je kan niet alles hebben ;). En ik ben heel blij met wat we hebben!
     
  3. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hanneke, jij ook nog bedankt voor je lieve woorden weer trouwens! Je bent echt een lieverd!

    B&N, dank je wel!
     
  4. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Wauw wat een goed nieuws hier allemaal. Iedereen gefeliciteerd!

    Oh Snoopy, hier is het ook niet in ons bed slapen hoor. Bij papa en mama in bed = speeltijd, klimmen, papa en mama wakker maken, bovenop ons vallen en vooral veel lol en schateren...
     
  5. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    @Paprika: wat een goed nieuws! Gefeliciteerd!
     
  6. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    @Snoopy: geweldig! Van harte proficiat, geniet ervan!
    @Paprika: wat heerlijk dat je weer zwanger bent. En dat tandemen zie je vanzelf wel joh... laat het lekker op je af komen.
    @Hanneke: gewoon bij het begin beginnen Hanneke, de rest komt vanzelf, maak je niet druk, met die andere 2 heb je het ook prima gedaan . En 1 kindje is minder kunst-envliegwerk als 2 kindjes aan de borst. En met jouw ervaring gaat het straks van een leien dakje,heb er alle vertrouwen in!

    Wat een goed nieuws allemaal meiden, echt zo leuk om te lezen!
     
  7. Barbabintje

    Barbabintje Fanatiek lid

    28 mrt 2007
    2.397
    0
    0
    Wowie wat een leuke nieuwtjes hier allemaal! Kriebels kriebels kriebels :) (alhoewel verhuiskriebels groter zijn dan de brusje-kriebels :))

    Allemaal gefeliciteerd!

    Vera, veel plezier met het vertellen vanavond! Barst je niet uit elkaar nu?!

    Ennehhh, Hanneke, begrijp ik nou uit je bewoordingen dat Purkje een meiske is? :D
    Super dat je weer voor de BV gaat. Ik denk ook dat het niet stuk kan met jouw ervaring, joh! Gewoon lekker ontspannen beginnen en wel zien hoe het gaat.
     
  8. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ja! :oops:. Ik wil nu zo graag een kaartje gaan kopen zodat ik er weer mee aan de gang kan gaan ;). Maar Eva ligt al 2 uur en een kwartier te maffen! Doet ze anders nooit! Het is een grote pestkop ;) ;) ;).
    Bedankt voor je felicitaties! Ik dacht even dat je ook ging schrijven dat je zwanger was ;).

    Maarre, verhuiskriebels? Jullie wonen toch niet zo heel lang in het huis waar jullie nu wonen? Tenminste, je vertelde dat je te vroeg bevallen was en het huis nog niet af was. Of was dat gewoon een verbouwing?

    En ik had het toen ik zwanger was van Eva altijd over 'hem', omdat ik ervan overtuigd was dat het een jongen was. En iedereen verdacht ons ervan dat we het al wel wisten. Maar goed, ik had het dus fout ;). Ik las het ook van Hanneke, maar ik dacht dus meteen dat zij misschien hetzelfde had als ik had ;).

    Stranger en Jingles ook bedankt voor jullie felicitaties!
     
  9. Barbabintje

    Barbabintje Fanatiek lid

    28 mrt 2007
    2.397
    0
    0
    Wij wonen in juni alweer 11 jaar in dit huis. Met z'n 3-tjes is het nog wel goed te doen (alhoewel er ook veel nadelen aan kleven, zoals geen tuin >> dus alles inpandig opslaan en geen lekkere veilige speelruimte voor Vincent) en woonkamer op 1ste etage >> sjouwen met boodschappen!), maar een kindje erbij liever niet in dit huisje.

    Na 10 jaar moest er wat onderhoud gepleegd worden, vandaar de verbouwingsperikelen tijdens de zwangerschap ;)

    Nu dus éérst verhuizen en dan pas aan kindje denken, want ik wil dan wel heel graag een wat relaxter kraambed ;)
     
  10. Nathalie1973

    Nathalie1973 VIP lid

    28 feb 2007
    5.732
    0
    0
    Flevoland
    Nemo:Wat fijn om weer van je te horen meis,heb je gemist hoor :oops:
    Alweer 34 weken?Wow wat gaat de tijd hard.

    Snoopy:Slapen gaat nu helemaal shit,niet alleen Justin,maar heb gisteren een ernstig auto ongeluk gehad,waarbij ik en Justin gelukkig ongedeerd zijn gebleven,maar krijg wel hulp van slachtofferhulp.

    http://www.zwangerschapspagina.nl/viewt ... p?t=135285


    Lieverd ik lees het nu pas....... \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
    Van harte gefeliciteerd,ben echt blij voor je en natuurlijk duim ik voor je!
     
  11. Nathalie1973

    Nathalie1973 VIP lid

    28 feb 2007
    5.732
    0
    0
    Flevoland
    Paprika ook gefeliciteerd meis \:D/ \:D/ \:D/


    Ikke niet hoor :)
    pffffff 5 hahahahaha
     
  12. Nathalie1973

    Nathalie1973 VIP lid

    28 feb 2007
    5.732
    0
    0
    Flevoland
    Purkje is een meisje? :whistle: \:D/ :whistle: \:D/

    En Han dat gaat helemaal goed komen met de BV,want jij bent een topmama!
     
  13. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Nynke,
    Idd ik ben een muts, ik weet het ;)! Met jullie alles goed?

    Paprika,
    Van harte gefeliciteerd meid! Super dat je ook zwanger bent! En al een hartje gezien, das echt fijn zeg! En idd hier gaat het opschieten! Nog eventjes en dan is die buik weer weg en hebben we een mooi klein wondertje erbij!

    Snoopy,
    Jij bent ook een lieverd hoor! Hier slapen ze trouwens wel geregeld bij ons in bed. Maar als ze niet meer moe zijn dan is het idd wel spelen hoor!

    Jingels,
    Wat fijn dat Jelte lekker in zijn grote jongens bed slaapt! Super zeg! Verder idd gewoon beginnen en dan zien we het wel.

    Esther,
    Succes met de verhuiskriebels! Hoop dat het er snel van komt! En dan idd een broertje of zusje voor die kleine man ;)!

    Nathalie,
    Gelukkig hebben jullie niks lichamelijks overgehouden aan het ongeluk zeg! Weet je wel hoe het met de scooterrijders is ondertussen?


    En wat opheldering over Purkje ;). Ik heb heel lang hij en hem gezegt wanneer het over Purkje ging. Laatste controle bij de gyn heeft hij gezien wat het was, meisje of jongetje. Maar wij wilden het niet weten. Tot ik een paar dagen later toch steeds meer het idee had dat ik het wilde weten :oops:! En toen heb ik het nu ongeveer 2 weken geleden aan iemand gevraagd die dingen voelt en weet zegmaar, hij zegt dat Purk een meisje is en ook ik zelf heb al vanaf het begin van de zwangerschap dat idee. (Hij heeft dit al bij heel veel zwangere gedaan en nog nooit heeft hij het geslacht fout gehad). Maar donderdag hebben we weer controle dan vraag ik het ook nog aan de gyn ;). En ook sinds ik dus van hem heb gehoord dat Purk een meisje is heeft de baby op mijn banner een roze 'luier' aan ipv een witte die ik al die andere weken gehad heb ;)! Subtiele hint ;)!

    Maar oke, ik zit hier wel te spammen nu ik geen borstvoeding meer geef hoor ik hier niet ;)! Misschien moet ik dan nog melden dat ik echt na het stoppen de eerste dagen wat last heb gehad, maar daarna dus echt helemaal nergens last van heb gehad!

    Liefs, Hanneke!
     
  14. appeltje

    appeltje Niet meer actief

    Snoopy en Paprika, wat lees ik? Gefeliciteerd! Hopelijk volg ik jullie ook snel! ;)

    Hanneke, super dat je toch weer voor de bv gaat!

    Nemo, leuk je hier weer te zien!

    Hier kleine update. Weing meegelezen :oops:. Heb een nieuwe baan en ik ben meer gaan werken (van 3 naar 4 dagen en mijn man van 5 naar 4 dagen) en dan ook nog in een tandje zwaardere functie. Gelukkig loopt verder alles thuis vlotjes, dus de energie is er de laatste tijd weer om dit soort dingen te kunnen.

    Hier toch de knoop doorgehakt om af te bouwen. Het spookte al eerder door mijn hoofd, maar toen ik moest uitsluiten of er voedselallergien in het spel waren, heb ik het afbouwen uitgesteld. Nu zit ik al een ruime maand op alleen de ochtend- en avondvoeding. Bij de boterham krijgt hij een tuitbeker met rijstemelk, vindt hij heerlijk. Half februari ga ik de avondvoeding proberen eruit te halen en dan nog een tijdje de ochtend aanhouden. Ik hoop dan vanaf eind maart / begin april (dan is hij 18 maanden) helemaal gestopt te zijn.

    Ik heb altijd gezegd dat Kevin zelf mocht beslissen. Als ik dat gedaan had, dan had hij al vanaf 12,5 maand geen bv meer gehad (toen heeft hij bijna 4 weken geweigerd en heb ik alles gekolfd en ben blijven aanbieden), dus toch nog een half jaar langer kunnen rekken.
    Maar nu vind ik het wel mooi zo... soms bekruipt me wel even een twijfelgevoel, maar aan de andere kant vind ik dat het ook wel goed is geweest. In mijn nieuwe baan ben ik vaak een dag en nacht weg. Kolven lukt sinds ik op 2 voedingen zit niet meer, ook niet met de neusspray. Ik heb steeds vaker pijn tijdens het drinken, de tandafdrukken staan er dan in (voortanden). Rond de eisprong en menstruatie heb ik erg pijnlijke tepels ook en de tsr komt dan niet snel, wat dan weer rukken tot gevolg heeft. Kevin begint al interesse te verliezen in de avondvoeding en is ook erg blij met een beker melk..... Daarnaast hebben wij ook een kriebel voor een tweede en wil ik - al heb ik respect voor vrouwen die dit wel doen - niet tandemvoeden of tijdens zwangerschap voeden. Tijdens mijn vorige zwangerschap heb ik extreem veel harde buiken en premature weeën gehad (opname met 25 weken, 1 cm ontsluiting) en die kans heb ik weer en wordt zelfs groter als ik blijf doorvoeden. Ben namelijk al op het proconceptueel spreekuur geweest van mijn vk-praktijk om dit te bespreken. ;)

    Kortom, alles tezamen en het feit dat mijn zoon in april al 18 maanden heeft mogen drinken, geeft mij de bevestiging dat ik voor iedereen een goede beslissing neem. Maar toch zal ik het af en toe nog wel moeilijk hebben hoor (nu terwijl ik dit tik ook weer :( ), want dan kan hij echt 'zonder mij'. Paps vindt het trouwens ook mooi geweest, al is hij supertrots dat ik zo lang ons kind het allerbeste heb gegeven.
    Ik ben wel benieuwd hoe Kevin er mee om zal gaan, hij is op een leeftijd dat hij echt weet wat hij wil.

    Nou, een heel relaas, voelt een beetje als een biecht hier.... :oops:

    Nou, het is al laat, ik ga naar bedje.

    Zwaai!
     
  15. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Appeltje,
    Je hebt het super gedaan en je doet het super ook meid! Straks 18 maanden mamamelk gehad, das toch super! Geweldig hoor meid! En idd wat je zegt over de zwangerschap dat is wel waar! Daarom werd ik de laatste tijd ook zo vreselijk onzeker omdat ik toen met gemak 7-8 harde buiken op een dag had. Gelukkig is dit ondertussen gezakt naar soms niet eens 1 op een dag en soms 2-3 enkele keer 4 (als ik met weer te druk aan het maken ben). Dus ik snap zeker dat je dat risico zegmaar niet wil lopen ook gezien de omstandigheden zegmaar bij de zwangerschap van Kevin! Maar meid, als je straks gaat stoppen, je hebt het echt super gedaan! Toppie!
     
  16. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Tjeee ... doet mn abonnementje het een keer niet ... allemaal spannende updates :D

    PAPRIKA/SNOOPY, ook via deze weg: :whistle: joehoeoeoeoeoeoeoeoeoeoe!

    NEMO, haaaa leuk een persoonlijk uppie. Al 35 weken ... dat tandemen gaat wel lukken dus. Lijkt me zo mooi!

    HANNEKE, toch BV aan je Purka :)wink:). Idd goed voor jezelf zorgen!

    Euhhhhhh ... O ja!

    APPELTJE, suuuuuper gedaan. En ik snap je ambivalente gevoelens (hebbik ook namelijk). Anderhalf jaar BV = helemaal top!

    ESTHER, kriebeldekriebel ;)

    Nou hier kriebelt het de pan uit hoor. Heb volgens mij wel een eitje gevonden. Al betwijfel ik of de kikkervisjes t eitje ook gaan vinden :) ... en of die lut. fase een beetje meewerkt. Iemand een onsje geduld voor mij?

    Mirre tikt tegenwoordig met haar vingertje op mn borst als ze wil drinken. En als ik vraag: wil je drinken bij mama. Dan gaat ze enorm ja knikken :D. En dan propt ze met die lieve kleine vingertjes het liefst heel de tiet (toch wel een flinke C/D cup) in dr mond ...

    Nachten gaan weer bagger ... dus Hanneke ... kun je weer even streng toespreken?
     
  17. chacha

    chacha Fanatiek lid

    20 jan 2006
    4.918
    0
    0
    wauw wat een goed nieuws hier :D
    Snoopy en paprika...van harte gefeliciteerd meiden! Geniet er vooral van! Er voltrekt zich weer een wonder in jullie buik!

    Ooit zou ik wel een 3e willen, maar voor nu heb ik mijn handen vol aan de meisjes. Ze worden zo snel groot!

    Bolbuikje ik dacht al....ben je je nou aan het verspreken? ;) Wat leuk zeg weer een meid!
    En super dat je hebt besloten om in ieder geval met BV te starten. Je ziet het wel hoelang toch?

    Nemo al weer bijna aan het bevallen? Wat gaat dat hard zeg.

    Appeltje 18 maanden is echt lang. Echt super! Niks om je schuldig over te voelen! Jij hebt het geweldig gedaan

    Salapio spannende tijden voor je hoor! Ik hoop voor je dat ze elkaar vinden ;)

    Jeetje nathalie wat schrikken van dat autoongeluk!

    Hier is de BV weer op peil. Al met al best vlug gegaan. Ik had er vorige week echt een hard hoofd in. Er kwam echt bijna niks meer uit. Ze was zo klaar met drinken en met kolven kolfde ik maar 40 cc
    Valt me echt mee dat het zo snel is gegaan. Maar dan mag ze nu ook wel ophouden met die vermoeide nachten.... ;) (ik klaag niet hoor...oké een klein beetje). Normaal was het altijd 1x, ik ben nu opgehouden met tellen en heb 's ochtends ook geen idee hoe vaak ze nou is gekomen
     
  18. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    He dames!

    Esther, dus zo lang al in dat huis! Tja, na een aantal jaar moet je altijd wel weer wat verbouwen of in ieder alles weer een likje verf! Ik wil juist heel graag in dit huis blijven wonen, vooral omdat Eva hier is geboren ;). Maar we hebben dan ook een tuin en garage, verder is het niet supergroot, maar 2 kindjes past wel.

    Jeetje Nathalie, het zit ook niet mee he, kan me voorstellen dat het je behoorlijk aangrijpt wat er gebeurd is...
    Enne... ik denk dat wij bij 2 wel stoppen ;). Als ik het bij mijn nichtje zie met 4 kinderen....pffff petje af hoor. Dus ook voor jou!
    En bedankt voor je felicitaties!

    Hanneke, dan gaan we er maar vanuit dat Purk een meisje is! Ik had de roze luier niet eens gezien!

    Appeltje, bedankt voor de felicitaties! Ik snap precies waar je mee zit wat betreft het stoppen met de bv, ik heb er zelf ook mee geworsteld, maar dan echt voor het zwanger worden zelf. Ik snap heel goed dat je niet tijdens een zwangerschap wil voeden, het is niet niks, met 25 weken opgenomen worden met weeen... Ik hoop dat je snel zwanger bent!
    En een biecht is het zeker niet, 18 maanden bv is toch top! Ik vind het al zo knap dat je het met 12,5 maand een maandje hebt weten te 'overbruggen' met kolven.

    Salapio, jij ook bedankt voor je felicitaties! Ik reageer zo nog even op je pb ;).
    Maarre.... een onsje geduld... die van mij krijg je niet hoor, dan hou ik zelf niets over! ;) Zullen we dan maar delen, krijg je 50 gram van mij! Zou wel geweldig zijn als je inderdaad een eitje hebt gehad en zwanger bent, zijn we weer in dezelfde maand uitgerekend!
    En wat lief, Mirre die aangeeft dat ze wil drinken! Eva doet nu altijd haar bovenste handje naar mijn mond toe, dan geef ik kusjes en dan duwt ze haar handje op mijn mond. Gaat dan weer heel even friemelen aan mijn kleding en dan meteen weer haar handje naar mijn mond. Echt heerlijk!

    Chacha, jij ook bedankt voor de felicitaties! Fijn dat je bv weer op peil is! En dat 's nachts drinken wordt waarschijnlijk binnenkort wel weer minder, dan zijn jullie allebei helemaal aangesterkt en zal dat vast beter gaan.

    Liefs,
    Snoopy
     
  19. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Salapio,
    Geweldig zeg dat ze zelf je borst in haar mondje neemt! Hoop dat er bij jullie snel een kikkervisje het eitje vind! Verder lieve Mirre, wil je alsjeblieft even snachts lekker doorslapen? Of 1 keertje komen voor wat melk (dat mag best) maar daarna weer lekker gaan slapen! Papa en mama willen namelijk ook slapen meid! Whaha Purka :)!

    Chacha,
    Fijn zeg dat de borstvoeding weer op peil is! Goed jullie best gedaan dus! Hoe gaat het nu met de kleine meid en haar...uhm...tja...hoe noemde je dat? dkjleijw-bandage ;)! Haha! Is ze er al aan gewend? En hoe lang moet ze dat dragen? Of weet je dat nog niet?

    Snoopy,
    Hoe reageerde je vriend op het nieuws? Verder was die roze luier ook maar gewoon een heel klein veranderingetje ;)! En idd ik ga er echt vanuit dat het een meid is! Mocht het morgen toch een jongetje blijken, is het natuurlijk ook super! (en dan krijgt mn banner een blauw broekje ;)).
     
  20. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    @appeltje: 18 maanden is echt een fantastische tijd, daar kan je met een fantastisch gevoel op terug kijken. En als het goed is, is het goed.
     

Deel Deze Pagina