Bijna 10 maand en nog elke nacht wakker

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Miky, 10 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaSon

    MamaSon Niet meer actief

    Ben net terug van het CB, de kleine ligt nu lekker in bed bij te komen van de prikjes.
    Ik heb besproken met ze dat ze nog vaak 's nachts wakker wordt. Zij geven de al bekende tip: als ze wakker wordt dan 3 minuten laten huilen, naar haar toe en zonder iets te zeggen en alleen met een aai over de bol haar weer neerleggen en weggaan. Volgende keer weer 3 minuten laten huilen en de keer daarna 5 minuten voordat je naar haar toegaat. Tweede nacht hetzelfde. Derde nacht 2x na 5 minuten gaan en 3e keer na 10 minuten. En zo opbouwen. Je moet er een nacht of 3 a 4 voor uitrekken en dan moet het over zijn.
    Het moet consequent gebeuren, als je je er maar 1 keer niet aan houdt dan kun je weer overnieuw beginnen. Op deze leeftijd hebben ze door dat je komt als ze gaan roepen zei ze, dus ze moet echt leren dat we niet zomaar meer komen.

    Ik gaf aan dat ze op sommige nachten toch echt 1 keer een flesje moet hebben omdat ze anders uit haar dak gaat. Als ze zelf de fles kan vasthouden dan moet je haar de fles geven en weggaan en het haar zelf laten opdrinken. Alleen mijn kleine kan/wil de fles nog niet vasthouden. Dus dan geven en gauw weer weg.

    Ik ken dit natuurlijk wel en hebben haar wel vaker eventjes laten huilen. Maar echt zo consequent hebben wij het nog niet gedaan.
    Ga ik toch maar proberen dan. Ben alleen net herstellende van de buikgriep, dus ik start er denk ik vrijdagnacht mee.

    Als het niet werkt dan moet ik weer bellen en dan komt er iemand bij mij op huisbezoek.

    Toen ik erover begon keek de vrouw wel even verbaasd. Wij zijn het gewend, maar blijkbaar is het toch echt een uitzondering zoiets. Maar door alle reacties hier op het forum (niet alleen dit topic) dacht ik dat het vrij veel voorkomt. Tja, als de conclusie is dat het aan onszelf ligt, dan moeten wij onszelf daarin maar eens harder aanpakken en een aantal slapeloze nachten ervoor uittrekken. Ik heb het ervoor over als ze hiermee leert doorslapen!
     
  2. Miky

    Miky Bekend lid

    18 jan 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Okee dus TOCH eerst laten huilen en dan pas er naar toe?

    Ik heb juist wel eens haar eerst wat laten huilen om haar zelf weer in slaap te krijgen maar hoe langer het duurde hoe harder ze ging huilen! Vervolgens heb je een vreselijk overstuur kind wat niet meer rustig te krijgen is. :S

    Nou ja, ik zal deze methode dan nog maar een keer gaan proberen en volhouden...

    Succes Mamason!
     
  3. eyereen

    eyereen Lid

    10 mei 2007
    77
    0
    0
    Mijn zoontje slaapt ook nog niet door. Ik begreep wel dat het voor veel kindjes lastig is om weer van een sluimer slaap naar een diepe slaapt te komen. "wij" draaien ons ' s nachts gewoon door en denken, oh, lekker nog een uurtje. Een babytje kent dat niet.
    Ik ben zelf geen voorstaander van laten huilen. Ik heb het boek ' lekker slapen zonder huilen' gelezen. Hier staan wel veel bruikbare tips in. Misschien heb jij er ook iets aan.

    Succes in ieder geval!
     
  4. MamaSon

    MamaSon Niet meer actief

    En? Is 1 van jullie ook aan het proberen om de kleine wat langer te laten huilen 's nachts?

    De nacht van vrijdag op zaterdag ben ik er nog niet mee begonnen. Haar hele schema was in de war. Ze moest die dag wéér een prik hebben, één van de prikken van woensdag was niet goed gegaan. Ze hadden alleen het oplosmiddel ingespoten en niet het vaccin zelf. Daardoor vrijdag dus weer een prik en die middag heeft ze enorm veel geslapen, waardoor de avond en nacht heel anders verliepen dan normaal.

    Vannacht heb ik het wel gedaan, eerst 3 minuten laten huilen, nog een keer 3 minuten en daarna 5 minuten gewacht maar het was niet meer nodig om te gaan. Dat was om twee uur. Daarna kwam ze 's morgens pas weer. Ze gaf het uiteindelijk echt op, ze had door dat ik alleen maar kwam om haar weer neer te leggen (gaat altijd staan in bed) en een aai te geven en verder niets.
    Vanavond is ze om 19.00 uur naar bed gegaan en tot nu toe heeft ze nog geen kik gegeven. Ik ben benieuwd hoe deze nacht zal verlopen...

    Ik heb trouwens ook een osteopaat gemaild met de vraag of dit met osteathie behandelbaar is. Hopelijk heb ik morgen een reactie.
     
  5. mano82

    mano82 Fanatiek lid

    15 mei 2007
    1.554
    0
    0
    grafisch ontwerpster
    Hier is laten huilen absoluut geen optie. Ik vraag me trouwens af waarom het cb altijd aanraadt om je baby te laten huilen, poeh alsof dat een gouden raad is ofzo.
    Mijn dochtertje wordt de laatste maanden ook vaak wakker 's nachts. Ik neem ze dan vaak gewoon bij mij. Het is trouwens de leeftijd dat ze verlatingsangst hebben. En dan is laten huilen echt wel zielig vind ik.
     
  6. MamaSon

    MamaSon Niet meer actief

    @mano82: maar vind je 3 minuten laten huilen ook niet kunnen dan? Dat vind ik niet zo lang en langer is niet nodig geweest in de nacht van zaterdag op zondag.

    Ik moet zeggen dat onze kleine meid vannacht voor het eerst heeft doorgeslapen! Van 19.30 tot 07.00 uur! Jihaaaa. :D :D :D

    Zal wel toeval zijn :(
    vannacht maar weer kijken hoe het gaat..
     
  7. Jette

    Jette Fanatiek lid

    9 nov 2006
    2.436
    0
    0
    Hoi,

    hier ook een dametje wat momenteel niet doorslaapt nu moet ik zeggen dat wij behoorlijk verwend waren hoor, ze sliep al heel snel de hele nacht door en meestal tot zo'n half 8 a 8 uur smorgens, een echte slaapkop dus, maar nu in eens zo vanaf de 9de maand wordt ze s'nachts wakker, ik heb ook alles al geprobeerd, laten huilen is geen optie, dan raakt ze helemaal overstuur, ik probeer er snel bij te zijn, dat ze zichzelf niet helemaal wakker huilt, ik geef haar meestal eerst haar speen, vaak valt ze dan weer in slaap, helpt dat niet dan geef ik haar wat te drinken, ik geloof dat het ook fases zijn hoor, ik bedoel ze ontwikkelen zo snel, ze staat nu al een tijd en is drukdoende met het proberen om te lopen.
    Ze heeft net een hele jengelige 2 weken achter de rug terwijl ze normaal het zonnetje in huis is, dat is nu weer beter.
    in die twee weken was ze s'nachts ongeveer om de twee weken waker.
    Dat viel niet mee, soms was ze zo overstuur dat niets hielp dan nam ik haar op de arm, trooste haar en legde haar weer terug.

    Nu is ze meestal 1x wakker s'nachts zo tegen twaalf uur, speentje dan slaapt ze tot zo'n zes uur, normaal wilde ze er dan uit, maar vanmorgen na een beetje drinken is ze weer in slaap gevallen tot zeven uur.
    Wel moet ik zeggen dat ze gisterenavond haar fles niet wilde, heb er toen pap van gemaakt dat heeft ze helemaal opgegeten, wellicht was ze dan langer vol?

    Ik heb dus ook de gouden tip niet meiden, ik doe ook maar wat, en hoop altijd dat ze snel weer slaapt!

    henriette
     
  8. Juniper

    Juniper Actief lid

    23 aug 2007
    372
    0
    0
    Pff wat herkenbaar allemaal. Hier moet ik er op een goede nacht 2x uit. En anders wel tot een keer of 10. Ik ben heel consequent, vind ik zelf. Eerst laat ik haar 5/10 minuutjes jengelen. Als ze dan nog niet slaapt, geef ik alleen zonder iets te zeggen een aai over de bol en de speen. En dan valt ze ook vaak meteen weer in slaap hoor, maar dit ritueel kan zich dus wel 10x op een nacht herhalen. En wij worden dan toch steeds uit onze slaap gehaald....En dit gaat dus al een week of 10 zo, daarvoor sliep ze keurig door.

    GAAAAAAAAAAAAAAAAAAP
     
  9. MamaSon

    MamaSon Niet meer actief

    Wij hebben nu al drie nachten kunnen doorslapen!
    En dat alleen maar door één keer de 3 minuten regel toe te passen.
    Dacht na de eerste nacht dat het toeval was, maar volgens mij hebben we echt iets bereikt. Yessss.
    Nu nog zelf een keer vroeg naar bed...
     
  10. Jette

    Jette Fanatiek lid

    9 nov 2006
    2.436
    0
    0
    dus de oplossing ligt in het om de 3 minuten gaan kijken wanneer ze huilt, speen geven en weer weg lopen?

    als het zo simpel zou zijn, spring ik een gat in de lucht!@!

    ga het direct vanavond proberen, kan ze nu nog niet naar bed, ben zo benieuwd!

    henriette
     
  11. Lady Ice Shirr

    Lady Ice Shirr Fanatiek lid

    17 mei 2006
    2.104
    0
    0
    Nieuwegein
    Hoop dat het bij meer mensen DE oplossing is, maar hier ook niet hoor.
    Hij gaat echt alleen maar harder krijsen.
    Bij mij op het cb vertelden dat dit (met ongeveer 9 maanden) ook de leeftijd was dat ze gaan dromen en dus ook wel een keer of 5 per nacht wakker kunnen worden. En inderdaad... consequent zijn.
    Ik moet zeggen dat Marijn af en toe toch ook wel doorslaapt.
    Maar laatst is hij erg ziek geweest, 2 weken diarree en tot overmaat van ramp ook nog es oorontsteking met 41 graden koorts erbij. En op zo'n moment ga ik echt niet zo'n 3 minuten regel inlassen hoor. Dan mag ie gewoon bij ons liggen (ook omdat we het dan zelf in de gaten kunnen houden).
     
  12. Jette

    Jette Fanatiek lid

    9 nov 2006
    2.436
    0
    0
    Hier gaathet iets beter, ze raakt nu niet meer compleet overstuur, ze wordt nu meestal tegen een uur of 22.00 wakker, als ik haar dan het speentje geef slaapt ze zo weer verder, dan wordt ze om ongeveer een uur of 2 wakker, dan helpt een speen niet, dan krijgt ze een beetje drinken, en slaapt ze weer verder maar ze wordt nu ook s'morgens mega vroeg wakker zo om zes uur ze is dan nog hardstikke moe, maar wat ik ook probeer ik krijg haar niet meer in slaap
    Dus maar opstaan en eten geven, maar dan wil ze eigenlijk na ongeveer een uur, als mamma klaarwakker is wel weer naar bed.

    toch vindt ik dat er een soort ritme in zit, het zijn aldoor dezelfde tijden die ze wakker wordt, dat zou toch te doorbreken moeten zijn, maar hoe?

    henriette
     

Deel Deze Pagina