Kind & Bruiloft

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door ssgerundt, 12 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ssgerundt

    ssgerundt Bekend lid

    10 jul 2006
    970
    0
    0
    Verplegster
    Voor ouders die getrouwd zijn of nog gaan trouwen.
    Hoort er een kind s'avonds op het feest te zijn of niet
     
  2. Suya

    Suya Actief lid

    26 dec 2008
    235
    0
    0
    'Hoort' vind ik een raar woord. Ik denk dat je moet doen waar je zelf als ouders een goed gevoel bij hebt! Als jouw kindje dat aan zou kunnen en jij wilt dat graag, dan doen! Als je denkt dat jouw kindje dat niet aan zou kunnen, niet doen! En als je denkt dat jouw kindje dat wel zou aankunnen, maar dat jij het liever niet hebt, ook niet doen!
     
  3. ssgerundt

    ssgerundt Bekend lid

    10 jul 2006
    970
    0
    0
    Verplegster
    Nou , het gaat er meer om dat een gast (vriendin) haar kind van dan
    1 1/2 mee wil nemen naar ons feest. Het feest gaat pas om 20-20.30 uur beginnen en ik zelf vind niet dan zo'n jong kind er iets aan heeft. Ons dochter van dan 2 1/2 gaat s'avonds gewoon op tijd met de ppas mee naar huis.
     
  4. B en N

    B en N Fanatiek lid

    13 sep 2007
    2.532
    0
    0
    Hangt denk ik ook een beetje van het kind af, als jij een kindje hebt wat zonder problemen langer op kan blijven en zich kan vermaken of in een camping bedje bijv. in alle herrie gewoon kan slapen ja dan is het niet zo een probleem in mijn ogen.

    Als je kindje dit echter niet kan dan vind ik het eerder zielig voor het kindje dan voor iemand anders. Ik zelf zou mijn kind niet snel mee nemen naar zoiets maar dat is ook omdat ik misschien makkelijk een oppas kan vinden, voor sommige mensen/kindjes is een goed oppas vinden een stuk lastiger. De ouders moeten natuurlijk wel een goed gevoel hebben bij de oppas.

    Als ik dat niet zo hebben dan zou ik haar ook liever mee nemen (beter dat dan constant denken van ogjeej hoe zou het met mijn meisje zijn etc etc).

    Beetje lastig dus om te zeggen zonder verdere info....
     
  5. B en N

    B en N Fanatiek lid

    13 sep 2007
    2.532
    0
    0
    ps. misschien een idee dat dat kindje samen met jouw kindje mee kan naar jullie oppas zodat je vriendin "weet" dat haar kindje in goede handen is?
     
  6. Diadeem

    Diadeem Fanatiek lid

    2 feb 2008
    4.378
    0
    0
    Als je niet wil dat er kinderen komen op je trouwerij dan moet je kaarten versturen met dhr en mevr erop.
    Maar als ik het goed begrijp ga jezelf trouwen en vind je het niet leuk dat als je eigen kind weg breng 's avonds er wel andere kinderen komen. Dan moet je proberen dat eerlijk te zeggen.
     
  7. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Lijkt mij dat zij dat zelf kunnen bepalen of hun kind dat aankan of niet... Ik zou het zelf niet doen maar ik zou er geen punt van maken als anderen het doen.

    Maar als je het niet leuk vindt dat jouw kleintje er niet is maar die van iemand anders wel, kan ik me dat wel enigszins voorstellen... Dan kun je dat gewoon eerlijk zeggen vind ik.
     
  8. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    Ik vind het niet echt horen, kindjes horen gewoon optijd op bed te liggen, ik vind het altijd erg sneu als mensen hun kids zo laat laten opblijven en "meezeulen" overal naartoe dat doen wij zelfs op vakantie niet (dan zie je dat ook heel vaak) hij mag op vakantie een uurtje later naar bed 8-9 uur en dan gaan wij gewoon op het balkon zitten met wat lekkers te drinken / eten..

    Wij hebben ons trouwfeest om deze reden alleen maar overdag gegeven omdat we een echt familiefeest wilde waar iedereen zijn of haar kids kon meenemen (stond ook een box, verschoningstafel, speelgoed e.d.) om 7 uur was het afgelopen vond ik laat genoeg voor ze...

    Zoiezo word er savonds vaak (meer) gedronken en vind ook geen goede (gepaste) omgeving voor jonge kids.... (ik vind het voor mezelf al niet haha kan niet goed tegen mensen die (te) veel drinken)
     
  9. Alita

    Alita Niet meer actief

    Heb jij er last van dan? Moet diegene dat niet zelf beslissen? Ik zou beledigd zijn als ik mijn kindje niet mocht meenemen.
    Niet verkeerd bedoeld hoor....
     
  10. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Wij zijn net getrouwd en daar waren geen kindjes bij, maar ik zou er niet veel moeite mee hebben gehad hoor. Ik vind zelf niet dat hoort en jesper was dan ook lekker aan het slapen, maar 1 zo'n kindje, als die ouders het graag willen, waarom dan niet? Jij zult het waarschijnlijk toch zo druk hebben dat je er geen 'last'' van hebt.
     
  11. Suya

    Suya Actief lid

    26 dec 2008
    235
    0
    0
    @Imd: je zegt dat kindjes op tijd in bed 'horen' te liggen. Van wie moeten ze dat dan? Als jouw kindje dat aankan, wat is dan het probleem? Enige flexibiliteit daar leren kindjes ook van! En dan bedoel ik niet 'een uurtje' later naar bed, maar dat het echt eens later kan worden. En die flexibiliteit geldt voor heel veel punten vind ik.

    En ik bedoel hiermee dus niet dat je alles van dag tot dag moet bekijken. Wij hebben heus wel een regelmaat. Ons meisje ligt in principe om 19.00u in bed. Maar als we eens een verjaardag hebben of bezoek hebben, nou dan zien we wel tot hoelaat ze het uit houdt! Ik denk juist omdat we niet zo enorm vast aan bepaalde principes hangen, dat we hierdoor een makkelijk kindje hebben die we makkelijk ergens mee kunnen nemen of ergens laten slapen in een ander bedje, noem maar op!
     
  12. Chanoetje22

    Chanoetje22 Actief lid

    3 jul 2007
    202
    0
    0
    KLANTENSERVICE
    ALMERE
    ik zelf vind ook dat het wel eens een keertje wat later mag worden. zolag je kindje het aankan en plezier heeft waarom niet? wij waren laatst naar een bruiloft en hadden alysha meegenomen, nou zij had de grootste lol. constant op de dansvloer gestaan en gedanst en vond het geweldig al die aandacht. rond een uur of twaalf 's avonds werd ze een beetje moe dus zijn we weggegaan. wel heeft ze in de middag 2 dutjes gedaan daarom kon ze zolang opblijven maar ik heb er dus geen problemen mee, zolang het niet elke avond zo is ;)
     
  13. eko

    eko Actief lid

    22 jul 2007
    244
    1
    0
    Gelderland
    Mijn kinderen zijn wat dat betreft heel erg flexibel. (gelukkig maar, want ik kan ze niet zo makkelijk bij een oppas achterlaten).
    als we op bezoek gaan neem ik voor de kleine campingbed mee en de oudste slaapt wel in een andere bed.
    Ik heb hem ook 2 keer naar een bruiloft meegenomen. Maar hij had dan overdag wel twee keer geslapen en de laatste slaapje was van 16 tot 17.30 en gelijk nadat hij wakker werd zijn we weggegaan en tot een uur of 23 gebleven. Hij vond het geweldig.
    Als mijn kindje niet zo flexibel was en overdag niet 2 keer had geslapen was ik zelf ook niet gegaan.

    Je moet gewoon kijken wat je zelf en je kindje er van vindt. Kan ie het aan of niet?
     
  14. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    nee, kindje horen te slapen zo laat op de avond..

    Wij hadden afgelopen augustus een bruiloft van mijn zusje. Mijn zoontje van toen een jaar is de hele dag meegeweest, en heeft onderweg in de auto een tukkie gedaan.
    Het feest 's avonds begon rond half 9. Wij konden ons zoontje daar in een campingbedje laten slapen. Hij is wel iets later naar bed gegaan (zo rond 9 uur ipv 8 uur normaal). Maar niet te lang opgebleven.

    Na het feest hebben we hem al slapen in de autostoel gelegd, en thuis in zijn eigen bedje. Dat ging verder prima.
     
  15. spooky

    spooky Bekend lid

    15 mrt 2006
    934
    0
    0
    krommenie
    mijn dochter is er de hele tijd bij geweest toen wij gingen trouwen.
    ze heeft alleen tijdens de plechtigheid zelf geslapen (bij oma op schoot)
    en verder niet.
    het feest was wel bij mijn ouders thuis en de meeste gingen rond tien uur weg.
    er waren 9 kinderen tussen de 1 en 6 jaar.
    ze vermaakte zich prima, ik had ze een kleurboek en kleurpotloden gegeven.
    het is wat anders als je kind er niet tegen kan, als je kind er tegen kan waarom niet.
     
  16. Alita

    Alita Niet meer actief

    Normaal "horen" kindjes inderdaad te slapen in de avond, maar die ene keer dat het eens niet hoeft is toch zeer zeker geen ramp denk ik.
    Het ligt gewoon aan je kindje, niet zo moeilijk denken als ie moe is zorg gewoon voor een bedje waar het rustig is!
     
  17. stamboom

    stamboom Bekend lid

    17 nov 2006
    656
    1
    18
    ziekenverzorgster
    spijkenisse
    Lotte was 10 maanden toen we trouwden. We hadden wel kaarten verstuurd zonder kinderen uitgenodigd te hebben omdat het anders wel erg druk had geworden maar lotte heeft samen met het kindje van onze getuige in een campingbedje op een rustig plekje geslapen. Het ging prima en 1 keertje kan echt geen kwaad. ligt ook aan het kindje natuurlijk.
     
  18. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.389
    3.259
    113
    Wij hadden laatst een bruiloft van angoleze vrienden van ons, en hadden de kids gewoon mee iedereen had de kinderen mee, dat is voor hun normaal dat ze mee gaan.
     
  19. sukkie

    sukkie Fanatiek lid

    8 mrt 2008
    1.166
    1
    0
    Tja, ik zou er persoonlijk voor kiezen om mijn kind naar een oppas te doen. Lekker rustig voor je kindje en je hebt zelf een leuk feestje. Maar goed, ieder zijn eigen keus en als zij denken dat hun kind dat aan kan dan moeten ze het maar meenemen. Als het misgaat zitten zij met een vervelend kind en dus de kans dat ze op tijd naar huis moeten.
     
  20. Pris

    Pris Fanatiek lid

    Ik vind het een groot verschil of het je eigen kindje is of dat het kindje van een ander er de hele avond bij is.

    Het zou niet eens bij mij opkomen om Tygo met zoiets mee te nemen.
    Ik vind kinderen niet op zo'n feest horen.
     

Deel Deze Pagina