Documentaire borstvoeding 21.25 RTL8

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Bibi23, 15 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaDeluxe

    MamaDeluxe Fanatiek lid

    4 sep 2007
    4.576
    82
    48
    Ik heb ook altijd bv in het openbaar gegeven, en ik gaf op verzoek, dus als ik dan niet in het openbaar zou "mogen" heb ik dus geen leven meer :(
    Volgensmij is het nooit iemand echt opgevallen dat ik aan het voeden was, je kan het nl. op vele manieren en tegenwoordig met veel hulpmiddelen heel discreet doen.
    Waarom zo preuts tegenover bv?
     
  2. MamaDeluxe

    MamaDeluxe Fanatiek lid

    4 sep 2007
    4.576
    82
    48
    Mijn mond valt werkelijk open van verbazing.

    Als jij zo redeneert dan vind ik ook dat de zwangere vrouwen niet meer trots pronkend met hun buikbanden om in het openbaar mogen lopen, dat is nl minstens zo confronterend, dat zou toch ook absurd zijn?

    Ik ben heel lang heel ongelukkig in de liefde geweest, dus moesten verliefde koppeltjes maar niet meer hand in hand lopen om mij verdriet te besparen? Kom nou...
     
  3. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.178
    113
    Ik vond het wel een grappige docu. Kan me er echt niks bij voorstellen om een kind van 7 nog aan de borst te hebben, maar goed.
    Ik heb zelf 15 maanden bv gegeven, en ook wel op openbare plaatsen, zoals terrasjes, bankjes in het park, in het vliegtuig, op het strand etc. Ik kon het op een gegeven moment heel onopvallend en toen had ik er zelf in elk geval geen problemen meer mee. In het vliegtuig mocht ik het eigenlijk niet doen (tijdens opstijgen en landen), maar d'r is geen stewardess geweest die het door heeft gehad. Ik zou nevernooit m'n hele blote voorkant gaan zitten showen, maar dat deed ik thuis ook niet waar iemand anders bij was.

    Dat van die tweeling vond ik trouwens ook wel opvallend. Mijn zoontje is uit zichzelf gestopt toen hij 15 maanden was. Hij wilde niet meer. Lijkt me wel moeilijk als je kinderen nog wel willen, maar jij wilt zelf stoppen.
     
  4. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    :)

    Inderdaad erg aanstootgevend een kindje aan de borst! Getsie!

    :-#

    ***

    Zeven jaar lijkt mij persoonlijk ook wat aan de lange kant ...
     
  5. mamatje24

    mamatje24 Fanatiek lid

    10 sep 2008
    1.236
    0
    0
    @Wishgirl,
    Ik ben het zeker met je eens dat men het geven van borstvoeding niet bij andere de strot door hoeven te duwen, en zeker niet als jij met je boodschappenkarretje in de rij staat bij de supermarkt, dat is toch echt te veel van het goede vind ik persoonlijk hoor. :D

    Kijk dat je als moeder zijnde je kind de borst geeft en er niet onderuit komt om dat soms in het openbaar te doen is logisch, maar ik ben wel van mening dat het zeker niet overal hoeft te kunnen.
    Er is niks mis als je er voor zorgt dat het niet opvallend is, of dat je halve tiet er uit ligt met de kleine er aan, en misschien dat de moeders hier hun borsten goed bedekt hadden dat jij als buitenstaander niets tot weinig zag, ik heb menig keer in een restaurant gezeten of gewinkeld dat we ergens een bakkie gingen doen dat ik een moeder zag en dat je gewoon haar hele borst kon zien, sorry hoor, zal niet zeggen dat ik het echt aanstootgevend vindt, maar dat kan simpelweg ook anders.

    Ik begrijp jouw redenering wel dat het aanstootgevend kan zijn voor kinderlozen of zij die moeite hebben om zwanger te worden, maar op die manier moet je niet redeneren vind ik want zo zijn er tientallen dingen te noemen waarbij een ander gekwetst kan worden zonder dat dat de bedoeling is. Er is net een voorbeeld gegeven over een dikke buik als iemand zwanger is, ja diegene zou dan inderdaad binnen moeten blijven om die beperkte groep niet te kwetsen, dat is natuurlijk ook de omgekeerde wereld.

    Als je borstvoeding geeft is er mijn inziens niets aan de hand om dat als je niet thuis bent dat een beetje achteraf te doen of in ieder geval dusdanig bedekt dat een ander er geen last van heeft (om het zo maar even te zeggen)

    Dat een kind van 7 nog aan de borst hangt :confused: vindt ik buiten proporties maar goed dat is mijn mening en volgens mij ook weer een heel andere discussie ;)
     
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Ik heb geen bv gegeven, dus lees hier eigenlijk niet vaak mee, alleen nu alvast ter voorbereiding voor de volgende kleine.

    Maar ik vind jouw reactie toch wel vreemd wishgirl. Geen bv geven in het openbaar? Als er iets natuurlijk is, dan is het bv toch?! Er is toch niets natuurlijker dan eten en drinken? Als je bang bent mensen te kwetsen kun je niets meer doen, want ook met een zwangere buik over straat kan lopen kan kwetsen zijn voor mensen die zelf geen kinderen kunnen krijgen, maar dan sluit je jezelf toch ook niet binnen op?
     
  7. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Ook ik begrijp je reactie niet helemaal Wishgirl. Waarom zouden vrouwen op gewone plekken hun kind niet kunnen voeden? Ik heb het nu niet over de rij in de kassa, maar gewoon een terrasje, bankje of wat dan ook. Ik zie het probleem niet. Mijn zoon heb ik ook altijd in het openbaar de fles gegeven als dat zo uitkwam.
    Bovendien, meestal zie je er niets van. We hebben weleens gehad van de zomer dat we ergens waren en ik later tegen mijn man zei dat ik het zo leuk vond dat ik 6 voedende moeders had gezien. Zijn reactie: huh? waar dan? :) Hij dacht dat die kindjes gewoon sliepen of aan het knuffelen waren met hun mama.

    En over dat kwetsen; ik heb het heel lang moeilijk gevonden om vrouwen te zien voeden, omdat het bij ons niet gelukt was. Maar ik wist en weet ook goed dat dat mijn probleem is en niet die van die vrouwen. Ik zou het dan ook raar vinden als ze daarom niet in het openbaar zouden kunnen voeden...
     
  8. Beastie

    Beastie VIP lid

    9 jul 2007
    10.314
    1
    0
    Tekenaarster
    Zuurkoolcity
    Ik geef/gaf BV op verzoek....en dan voed je even in een hoekje Van een cafe/restaurant en zo discreet mogenlijk...maarjah als mensen zich ergeren doen ze dat toch wel :rolleyes: Niet dan? Want als je niet voed en je heb een jengelend kind zijn er wel weer mensen die daar over commentaar op geven. mensen zijn tegenwoordig zo brutaal...dat ik lekker brutaal me kind voed waar en wanneer het honger heeft...je kan tegen een baby ook niet zeggen "je wacht aar even" en voordat mensen met flessen aan komen dragen..Nee, me meisje wil geen fles...die wil mama ;)

    Me eigen schoonzus, waarmee ik best close ben, heeft een baby verloren na 42 weken zwangersschap....En geloof me ze heeft er geen moeite mee. "Hoe kunnen hun weten met welk verdriet ik rond loop? Kan niemand iets kwalijk nemen." is haar text....
     
  9. Beastie

    Beastie VIP lid

    9 jul 2007
    10.314
    1
    0
    Tekenaarster
    Zuurkoolcity


    Zo is het ...beetje meedenken kan geen kwaad...van beide kanten ;)

    Maare een kind "hangt" nooit aan de borst. (vreselijke uitdrukking!) Die krijgt/neemt de borst :rolleyes:
     
  10. mamatje24

    mamatje24 Fanatiek lid

    10 sep 2008
    1.236
    0
    0
    nou een kind van 7 hangt volgens mij letterlijk aan de borst hoor ;)
     
  11. Beastie

    Beastie VIP lid

    9 jul 2007
    10.314
    1
    0
    Tekenaarster
    Zuurkoolcity
    Die kan gewoon erbij gaan staan hoor...die heeft vast benen mee gekregen bij de geboorte ;)
     
  12. mamatje24

    mamatje24 Fanatiek lid

    10 sep 2008
    1.236
    0
    0
    En als het een beetje een groot uit de kluiten gewassen knapie is, met een klein onderdeurtje als moeder kan hij zijn moeder nog op de arm nemen ook :)
     
  13. Beastie

    Beastie VIP lid

    9 jul 2007
    10.314
    1
    0
    Tekenaarster
    Zuurkoolcity
    Dat vind ik weet niet kunnen hoor..kinder-arbeid ;)
     
  14. Suya

    Suya Actief lid

    26 dec 2008
    235
    0
    0
    Ik geef zelf geen borstvoeding. Bij mijn meisje heb ik het geprobeerd, maar het lukte niet. Ik ging direct kolven omdat zij niet goed aanlegde (7 dgn geprobeerd). Maar er kwam zo goed als niets uit met kolven. Toen toch maar besloten er mee te stoppen. Ik had ook niets geen last van stuwing of zo. Nu bij mijn mannetje heb ik dus al besloten om direct de fles te geven. Maar ook nu niks geen stuwing gehad.

    Maar goed, even terug naar het topic. Ik heb deze documentaire ook gezien. En nu een vraag aan alle borst gevende moeders! Er werd verteld dat in een gezin ook wel een de vader mee dronk/sipte! Kind aan ene borst, vader aan andere! Hiervan gingen toch mijn haren overeind staan! Mijn hele gevoel zei dat dat niet echt normaal was.

    Hoe denken jullie hierover?
     
  15. mamatje24

    mamatje24 Fanatiek lid

    10 sep 2008
    1.236
    0
    0
    moet kunnen tegenwoordig :)

    @Suya,
    ronduit smerig :(
     
  16. Bibi23

    Bibi23 Actief lid

    4 jan 2008
    403
    0
    0
    Verpleegkundige
    Gelderland
    Bahbahbah!
     
  17. JinxieWeasel

    JinxieWeasel Actief lid

    16 okt 2008
    414
    0
    0
    Mijn man mag, sinds ik bv geef, overal aan zitten behalve mijn borsten :D ;) 8)
     
  18. Gezond

    Gezond Niet meer actief

    Zo mijn reactie heeft nogal wat stof doen opwaaien hier... dat was mijn bedoeling niet hoor...

    Ik bedoel het ook niet zo extreem als het misschien overkomt... Ik vind dat bv geven in het openbaar niet zo en publique hoeft....
    Daarmee bedoel ik dat het ook wat discreter kan dan midden in de rij bij de kassa....
    Je kan dan idd best wat achteraf gaan zitten en zorgen dat het niet zo opvalt...
    Dat is meer wat ik bedoelde...

    Ik ga ook niet met een kind in de rij van de kassa staan bijvoorbeeld om het kind daar een fles te geven...
    En ik kreeg de indruk bij de documentaire dat het gewoon maar overal moest kunnen en dat het maar goed zichtbaar moest wezen en dat niemand daar dan commentaar op moest hebben...

    Hopenlijk is het zo wat duidelijker... ;)
     
  19. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Heb de helft van de uitzending gezien. Ik vond het erg moeilijk te zien hoe de tweeling erop reageerde dat het de borst niet meer mocht... Zielie, maar wel te begrijpen.

    Zeven jaar? Tsja, mijn keus zal het niet zijn. Een beetje te.

    Je vent aan de borst? Gatver, ik moet er niet aan denken.

    In het openbaar voeden? Natuurlijk. Iets discreet natuurlijk wel, je hoeft je borsten echt niet te laten zien, maar om achteraf te moeten zitten, te gek voor woorden.
     
  20. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Een kind van 7 jaar aan de borst en een vent aan de borst was het toppunt weerzinwekkendheid uit de documentaire. Een meisje van zeven die op een bank ligt (en met haar lengte letterlijk de hele bank vult) als een baby aan de borst lurkt. Ik kan dat niet normaal vinden, sorry. De borsten werden een soort van obsessie voor haar.
    En die man! Gedver. Werd spontaan misselijk.
     

Deel Deze Pagina