ik ben van plan om binnenkort te beginnen met het invriezen van groente en fruihapjes. als ik b.v. worteltjes kook en de staafmixer erop zet met wat kookvocht erbij,kan ik dat dan gewoon invriezen of moet ik er nog iets aan toevoegen. Ik meende iets gelezen te hebben over olie? en fruit moet ik eerst koken als ik het in wil vriezen werd mij verteld? kortom...wie helpt me even op weg.
hallo ik maak nu al een tijdje altijd eten klaar voor een week of 3 dus ik maak vlees groente rijst aard klaar doe het in bakjes en vries het in ik doe er niks bij ik haal het uit de vriezer en als het ondooit is doe ik het ff in de mixer met wat opvolgmelk om het wat smeuiger te maken hert fruit heb ik gekookt totdat ze 8 maanden was nu maak ik het elke dag vers
Ik maak ook eten voor ongeveer drie weken. Ik kook verschillende soorten groeten en meng dat met een klein beetje aardappelen of rijst. Vlees of vis heb ik er nog niet doorgedaan maar wil dat de volgende keer wel proberen. Verder doe ik er met pureren een klein beetje halvarine in. Dit is om de ontlasting wat makkelijker te maken, en dat werkt super. We kregen dit als tip van het CB. De eerste paar keer heb ik er na het ontdooien een klein beetje borstvoeding door gedaan.
Hier kook ik de groente + aardappel vervolgens pureren (geen vocht bij toegevoegd, ook geen boter of olie overigens) en hup de vriezer in. Als het ontdooid is en ik wil het wat smeuiger maken doe ik er een beetje borstvoeding door. Fruit maak ik elke dag vers omdat ik het er altijd een beetje "naar" uit vind zien als het ingevroren/ontdooid is , maar dat is dus meer persoonlijk.
Hoe lang moet je fruit koken? En welke soorten fruit zijn hiervoor geschikt? Niet dat Bas al aan bijvoeding toe is, maar ben gewoon benieuwd. Ik wil zijn hapjes straks zelf gaan maken (en een aantal porties invriezen), vandaar dat ik vast een beetje aan het neuzen ben! Zelfde vraag eigenlijk over groente... Ik kook onze eigen groente beetgaar, maar hoe lang moet ik straks de wortels/bloemkool/broccoli/bonen etc. koken voor mijn zoontje?
Ik las toevallig gister de folder van het CB over bijvoeding en daar zeggen ze dat je groente volledig gaar moet koken.
ja ik pureer het pas als het uit de vriezer komt kijk hier eens op: http://www.familie-nagel.nl/fokfotoos/babyvoeding.html daar staat oa op hoelang je dingen moet koken
Ik maak inmiddels maaltijdjes voor de kleine man: groenten en aardappelen / rijst / pasta en vlees / vis / gevogelte. Vlees pureer ik nog met de staafmixer maar de rest prak ik inmiddels. Van het mengsel maak ik bakjes van 150 - 175 gram. Van de week heb ik gewoon onze eigen maaltijd (geen zout e.d. toegevoegd) klein gemaakt voor het mannetje en hij vond het erg lekker (spruitjes, zalm en aardappel) Oja om het allemaal een beetje smeuiger te maken bij opwarmen doe ik er wat opvolgmelk bij Fruit kook ik niet meer (gedaan tussen 5 en 6 maanden) maar soms maak ik nog wel een voorraadje aan in de vriezer omdat het handig om wat in de vriezer te hebben liggen. Over het algemeen maak ik het vers.
Volgens mij is het koken van fruit alleen goed om het zachter te maken en op die manier het hapje smeuiger te maken... Maar helemaal zeker weten doe ik het niet, dus eigenlijk heb je niets aan mij
Maakt het niets uit dat je de maaltijden na het invriezen weer opnieuw opwarmt? Gaan de voedingsstoffen niet verloren dan? En bijvoorbeeld met spinazie lijkt het me niet zo'n goed idee om opnieuw op te warmen na invriezen i.v.m. nitraatvorming?
Je kunt gewoon fruit invriezen zonder te koken. Voor alle producten geldt dat je na invriezen één keer kan opwarmen. Met spinazie en andere nitraatrijke groenten zou ik dat persoonlijk niet doen. Gewoon vers geven of uit de diepvries (deelblokjes bijvoorbeeld)