18 mnd en hij valt ineens steeds...

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Juud, 26 feb 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Juud

    Juud VIP lid

    21 nov 2006
    9.608
    0
    0
    Hallo,

    Mijn zoontje van 18 maanden loopt nu sinds 3 maanden. Het gaat eigenlijk steeds beter en hij komt ook steeds verder. Sinds deze week wil hij echter niet meer zonder handje over drempels of kleine obstakels en hij heeft steeds vaker dat ie wankelt en/of omvalt...

    Hoort dit erbij, of is er iets met zijn evenwicht. Sinds deze week heeft hij ontstoken oogjes, maar we mochten het gewoon schoonmaken met gesterriliseerd water. Medicatie was (nog) niet nodig. Nu herinner ik me echter dat hij in het weekend af en toe zijn vingertjes op zijn oren legde, alsof hij het te luid vond allemaal (we waren ook op de beurs, dus...)

    Normaal gesproken vidn ik vallen niet zo erg. Je leert met vallen en opstaan, dus... Maar gisteren één keer hard op achterhoofd (plavuizen) en één keer hard voorover (bloedend lipje...) En hard huilen natuurlijk :(

    Beetje sneu, al lacht hij zelf 5 minuten daarna weer en speelt hij vrolijk verder...

    Wat denken jullie?
     
  2. Merel69

    Merel69 Fanatiek lid

    16 feb 2007
    1.852
    0
    0
    Ik denk dat het erbij hoort. Merel loopt nu al 8 maanden en valt nog steeds wel regelmatig. Vooral meer als ze moe is. Is Siem ook moe als hij meer valt of is het de hele dag door?

    Bij Merel is het echt de "onoplettendheid". Ze kijkt overal naar behalve naar waar ze heen loopt, dus dan is er wel eens een obstakel waar ze over struikelt. Het is hier met periodes dat ze meer valt...... dus ik denk dat het normaal is. Ben wel benieuwd hoe dat bij anderen is.

    En na een harde val is het natuurlijk wel even schrikken en duurt het even voor de angst voor weer vallen over is.....
     
  3. Wilma

    Wilma VIP lid

    22 mei 2006
    6.396
    0
    0
    Uithoorn
    Drempels en dergelijke dat kan ineens even "eng" zijn en dat komt wel weer goed.
    Omvallen kan ook gewoon er even bij horen hoor. Zo lang loopt hij nog niet en idd wat Merel ook zegt...ALLES trekt de aandacht en dan is kijken waar en hoe je loopt minder van belang voor zon ukkie.
    Waar je wel op moet letten is of eventuele schoentjes/slofjes nog goed passen. Te groot of te klein dan gaan ze ineens ook weer meer "struikelen" enzo. En die kleintjes geven het niet aan als het schoentje te klein is en de teentjes in de verdrukking zitten. Lopen ze gewoon mee door!
    Maar zoals gezegd t hoort er ook bij hoor dat vallen.
    En zolang jij er geen drama's van maakt doet je kindje dat ook niet (behalve dan als het zich echt bezeert heeft of er van geschrokken is natuurlijk!)
     
  4. minke

    minke Actief lid

    Als je je zorgen maakt, zou ik even de huisarts bellen.

    Mijn zoontje heeft het ook eens gehad. Was net of hij z'n evenwicht niet zo goed meer kon houden, en viel daardoor wat vaker (was toen wel wat ouder).
    Daarbij was hij toen 's avonds vaak niet fit, veel huilen, moeilijk slapen, koorts. Maar overdag was het prima, behalve dan het vallen. Toen op vrijdagmiddag na de zoveelste valpartij toch maar de dokter gebeld, want zo wilde ik liever niet het weekend in. Toen bleek hij oorontsteking te hebben... Of het vallen daardoor kwam durfde de huisarts niet te vertellen, maar medicatie gehad en toen was het wel snel weer over.

    Succes! Minke
     
  5. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    Hoi, ik heb er zelf nog geen ervaring mee (dat komt nog wel ;)) maar ik heb wel eens gehoord dat het ook aan de schoenen kan lig die kinderen dragen. Als deze te lomp zijn, of zelfs bijv. te groot, vallen ze steeds. Weet natuurlijk niet of dat bij jullie het geval is, maar je kunt er eens naar kijken.
     
  6. Wilma

    Wilma VIP lid

    22 mei 2006
    6.396
    0
    0
    Uithoorn
    Dat durf ik dan beter als de dokter :p
    Je evenwichts orgaan zit in je oren. Dus dan is de link als snel gelegd, toch?
     
  7. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    ja KAN oren zijn maar ook gewoon een soort sprong, als Dean in een sprong zit (of in een soort van fase noem ik het maar) dan heeft dat ook net of de prioriteiten dan even verschoven worden en de aangeleerde dingen even wegvallen maar gaat dan vanzelf weer over, dean heeft toevallig op dit moment ook heel erg maar is ook een beetje ziekies geweest en nog steeds dus is moeilijk te oordelen... wel apart dat ie het eerder heeft gehad en daarna opeens weer meer dingen kon zeg maar (dus echt zo'n sprong)
     
  8. Juud

    Juud VIP lid

    21 nov 2006
    9.608
    0
    0
    Vind het nu moeilijk om te beoordelen of het sprong kan zijn. Hij was net 2 weken uit de 'laatste' en heeft andere tekenen van sprong niet.

    Wel is ie iets sneller humeurig en alles moet zoals hij het wil, anders is het huilen. Hij wil wel graag bij me zitten, maar tegelijkertijd ook weer niet. Maar hij is niet echt fit. Vandaag toch ooggel opgehaald, want oogontsteking is verergerd.

    Ik denk idd aan een ooronsteking, maar kijk dat nog even aan. Zijn keeltje is ook vrij rood, dus volgens mij is het heel KNO-gebeuren weer aan de beurt...

    Schoenen had ik al bekeken. Zitten nog prima en zijn zeer soepel. En met of zonder schoenen valt hij even vaak...

    Iig bedankt voor de suggesties. Ik laat het wel weten als ik meer nieuws heb.
     
  9. Lara11

    Lara11 Niet meer actief

    Juud, als hij eerst gewoon liep en nu opeens ´opvallend´ voorzichtig is bij drempels en een handje wil, dan kan het zijn dat hij zich erg bewust is van ´drempels en wat daarmee kan gebeuren´. Misschien is hij er een paar keer over gevallen? Op zich zou het geen ongezonde reactie zijn, mijn dochtertje houdt haar hoofd nu ook ´schuin´ als ze langs de tafel met de ´gemene punten´ loopt. Daar is ze ook een paar keer tegenaan geknald. (zit wel bescherming op hoor, maar ze kan er nog steeds flink tegenaan lopen als ze niet oplet)

    groetjes
    Amber
     
  10. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.606
    3.493
    113
    Geen idee, wie weet wel een combinatie van alles, ontstoken oogjes, misschien minder goed diepte en afstanden zien, oortjes en evenwichtsorgaan of gewoon een fase. Misschien de ha even naar zijn oren laten kijken?
     

Deel Deze Pagina