je kan ook een geboortetaart doen. Ik zag dat ze die nu ook bij de hema hebben in blauw of roze. (qua muffins zal het met bakvorm wel werken, als je ze alleen in het papiertje bakt zakt het papieren vormpje gewoon wijder en komt het er daardoor niet bovenuit)
Nog even een vraagje: smelt je de witte chocola dan? Ik zit te denken aan dun besmeren met witte chocoladepasta en dan muisjes erop, bijv. op een cakeje of lange vinger. Het lijkt me zo'n gedoe aan eerst chocola moeten smelten bij elke visite...
Ja, wij hadden toen de 1e keer (soesjes) de chocolade gesmolten au bain marie. Ik heb eerst een paar dagen in het ziekenhuis gelegen dus kon manlief thuis alvast wat soesjes maken. Hij liet de soesjes niet ontdooien, doopte ze bevroren in de gesmolten chocolade en muisjes en huppakee terug de vriezer in. Omdat wij gevraagd hadden of het bezoek zich van te voren wilde aankondigen wisten we precies hoeveel soesjes we eruit moesten halen van te voren Over die cakejes/muffins heb ik nog niet nagedacht of ik ze wil bakken of kant en klaar wil kopen (die eiercakejes zeg maar). Omdat ik nogal van freubelen hou ga ik de vlaggetjes die erin komen wel van te voren maken. Gewoon twee soorten, voor iedere naam een soort (aangezien wij het geslacht van te voren niet willen weten). Dan doe je gewoon printen, dubbelgevouwen lijmen op een cocktailprikkertje. Qua werk valt dat best mee. Voor Ruben zijn 1e verjaardag had ik ook zelf prikkertjes gemaakt voor de hapjes.
Ik ga ook voor de muffins met glazuur/boter en dan in de muisjes. had het voor dat ik zwanger was al in een blad zien staan en dacht a dat ga ik doen als ik ooit beval
Ik had er eigenlijk nooit eerder over nagedacht, maar wat een ontzettend leuk en origineel idee! Ik denk dat ik het ook maar even van je ga pikken Zelf bakken gaat hier nog een uitdaging worden maar ik heb nog even om te oefenen
lekkere dikke plak cake. Slagroom erop (kan ook met spuitbus) en dan rose of blauwe muisjes. Was hier groot succes! En makkelijk houdbaar ook.
aaaaaah is dat het; het moet gewoon in een siliconen-muffin-bakvrom dan lukt t dus wel?ga dr van de week wel eentje halen...en ik maar ploeteren met de papieren muffinbakjes en van alles proberen haha....
@muffins in de vriezer: ik had ze 2 weken in de vriezer gelaten en ze waren nog heerlijk. @muffins en cake bakken: de oven NIET VOORVERWARMEN!
wij hadden dus een geboorte taart wel zelf gemaakt was vor het kraamfeest. verder heb ik wel leker ouderwets beschuit met muisjes dit omdat ik het zelf lekekr vind en ook omdat ze het hier in dld niet kennen en de vk ed zijn dr helemaal weg van hahaha. voor de kids vind ik idd dat met cakejes ook wel handig dat smeert niet zo als beschuit.
Spekmuizen met een roze of blauw strikje (voor kids als je niet wilt dat ze knoeien met muisjes ). Je hebt toastjes die op beschuitjes lijken (haust krokant), die kan je als mini-beschuit met muisjes doen.
hey dat is een goeie! anders blijf je stofzuigen al moet ik erbij zeggen dat dit ook best een oplossing is voor sommige volwassenen
Kijk ik wilde deze week zelf al zo'n toppic openen, maar nu is het dus al gedaan. Ik wil gaan voor de soesjes, zeker omdat je die gewoon kant en klaar kan kopen. Mijn cake mislukt altijd dus dat wil ik mijn collega's niet aan doen. Alleen een vraag over de chocolade. Doe je dan gewoon een brok witte chocolade in een pannetje en verhit je dit dan? Of moet er nog iets bij?
chocolade smelten doe je zo: pan met water op t vuur en dan daarin een bakje met de chocolade (au bain marie) anders brand je chocola heel snel aan. ik ga zelf van die glace koeken maken (rose of blauw) was vorige week bij live &cooking hoe dat moet en dan gooi ik er wat muisjes op voordat de glace hard is.
Van die muffins is wel erg leuk, maken jullie het beslag ook zelf of halen jullie kant en klaar pakje beslagmix? En dat invriezen, doe je dat kaal of al met chocola/glazuur en muisjes?
De muffins ga ik zelf maken, dan vries ik ze in. Als ik ze ga gebruiken doe ik er slagroom op en dan de muisjes of iets dergelijks.
Op ons kraamfeest komen schalen met gevulde muffins te staan! Ik heb een heel handig collegaatje die een eigen taartbedrijfje heeft, die gaat me dus helemaal leren hoe dat moet De vulling doe je er gewoon tussen als je de muffin overdwars opensnijdt, en dan de helften weer op elkaar met iets van jam ofzo ertussen. Bovenop komt roze glazuur, en een vlindertje van suiker! Ook die vlindertjes ga ik zelf maken (kan vantevoren, blijft lang goed), van speciaal suikerspul met kleurstoffen erin. Ik zat me ook af te vragen hoe lang muffins uit de vriezer lekker blijven... Ik moet een enorme berg maken namelijk!
Je kunt ook met een appelboor een deel eruit halen en daar vlaaivulling in doen. Ik denk dat muffins wel zo'n 4 weken goed blijven. Na 2 weken waren ze nl. zoals ze vers waren. Ik merkte echt geen verschil. Je 'heet' trouwens zoals mijn kat .
Hoelang van te voren haal je die dingen uit de vriezer dan? Slagroom is ook een idee, maar niet iedereen wilt dat misschien. Dusseh als ik een recept doe met zelfrijzend bakmeel, de oven niet voorverwarmen?
Dan lopen er bij jou een Miffy en een Sniffy rond Met die appelboor is een goed idee! Ik geloof dat mijn collega het daar ook al over had... Als ze 4 weken goed blijven, zou ik wel happy zijn. Kan ik mooi tijdens mijn verlof de keuken in!