Hallo, Wij kunnen Particulier een eengezinswoning huren. de mensen zijn al aardig op leeftijd. Waar moeten we allemaal op letten en wat kunnen we vragen aan de verhuurders. dit heb ik al: In laten schrijven op het adres. Of er ook een hond is toegestaan. Of we het naar onze eigen smaak mogen maken. (kwa verf en behang) Wat er gebeurt als ze overlijden. dat er contracten zijn. De huur. gas/water/licht. Wij wonen in een flat van 8 hoog en we hebben 2 kinderen en maar 2 slaapkamers. ik wil hiet heel graag weg. het is ook te klein en erg zwaar 8 hoog. er is wel een lift. maar toch. ik moet altijd nog 2 trappen nemen.
vraag je na hoe het zit met vergoedingen als er iets kapot is gegaan, normaal krijg je bij een woningbouwvereniging dingen vergoed, en moet er standaard onderhoud plaatsvinden zodat het aan de juiste regels voldoet. vraag na hoe het zit met je CV, hoe oud die is....heb namelijk bij mijn schoonbroer meegemaakt dat die een super oude Cv ketel hadden, en super hoge energiekosten hadden, en de particuliere verhuurder deed er niks aan....
Lijkt me logisch dat je daar gewoon ingeschreven kunt worden. Of er honden toegestaan zijn, tja dat is gewoon in overleg met je huidige verhuurders. Vaak huur je particulier iets, waar je niet al te veel aan mag veranderen. Dus dat gaat eigenlijk altijd in samenspraak en zal ongetwijfeld in een dergelijk contract worden opgenomen. Als zij overlijden, moet jij je huis uit, dus daar moet je wel rekening mee houden. Particulier huur je 9 van de 10 x inclusief gas/water/licht. Als er iets kapot gaat geef je dat normaliter door aan de verhuurder die er voor moet zorgen dat het weer gerepareerd wordt. Je zult ongetwijfeld een contract voor ogen krijgen die je gewoon even goed moet doorlezen en indien er dingen in staan opgenomen waar jij het niet mee eens bent gewoon even overleggen of dat anders kan.
wij huren ook particulier maar dan in Belgie. Wij mochten gewoon alles naar smaak verven en verbouwen zolang het maar ten goede kwam van het huis ( duh!) Als de verhuurder komt te overlijden dan kunnen wij het huis kopen of verhuizen maar in princiepe mogen ze je het huis niet uitzetten in geval van overlijden of verkoop dan moeten ze dit wel in het contract zetten . Gas/electra en water komen allemaal voor onze eigen rekening en daar krijgen we ook apart een factuur voor. En dingen die kapot gaan die moet zij betalen, ik weet niet of het normaal zo hoort maar ik ga niet ouderdom in dit huis vergoeden. Dingen die al 30 jaar mee gaan slijten uiteraard eens en ja dan vind ik dat zij dat moet betalen mits wij het kapot gemaakt hebben natuurlijk. Laatst hadden we verstoping in de keuken met afvoer pijpen , deze waren zo oud dat ze versleten waren en de kosten zijn door haar vergoed. Wij hebben een redelijk makkelijke huisbazin moet ik zeggen ze is ook al oud dus zolang zij haar huur op tijd krijg is zij blij Stel een goed contract op samen.
Dat is hier in Nederland dan sowieso anders. Huur je particulier en is de woning die je huurt een huurwoning die onderverhuurt wordt, wordt je er gewoon uitgezet bij overlijden van de huurders. Indien het een koopwoning betreft die particulier verhuurt wordt idem met in achtneming van een redelijke termijn waarin jij de tijd krijgt elders woonruimte te vinden. Het is zeker niet zo dat jij dan de woning kan kopen in geval van overlijden, want de woning behoort tot de erfenis van. Tenzij contractueel of bij geen verdere familieleden anders is opgemaakt dmv een testament. Er van uitgaande dat het een koopwoning is die verhuurt wordt zal er ongetwijfeld een clausule in het contract staan waarin wordt aangegeven op welke wijze zij het contract kunnen laten ontbinden, en wat er gebeurt igv overlijden, zo niet dan zou ik dat wel goed navragen of in het contract laten vermelden zodat ze niet straks ineens voor verassingen komen te staan en pardoes het huis worden uitgezet door de (klein)kinderen
dat is niet waar! Bij de huurdersbescherming is geregeld dat ze je er bij overlijden echt niet uit krijgen. Ik heb ooit geprobeerd iemand uit mijn woning te krijgen (ik had een woning gekocht waarvan een gedeelte was verhuurd en koop breekt geen huur, maar die mensen betaalden echt veel te weining) nou het is me nooit gelukt!
Ik weet dat ze je in Nederland ook echt niet zomaar je huis uit krijgen hoor! gelukkig zijn huurders goed beschermd! En ja uiteraard heeft die huisbazin erfgenamen maar de afspraak met hun is dat wij evt het huis mogen kopen als zij komt te overlijden.
het ligt er in alle gevallen maar net aan wat er contractueel is opgesteld en vele die particulier gaan wonen lezen vaak niet goed het contract door waardoor ze later dus voor eerder genoemde verrassingen komen te staan, en dan hebben ze echt geen poot om op te staan. en er zal in de afgelopen 5 jaar heus wel een en ander veranderd zijn wdb maar hoe dan ook kun je als onderhuurder toch nooit volledig rekenen op definitieve woonruimte igv overlijden of wat dan ook. Er zijn altijd regels waardoor je als huurder nagenoeg altijd het onderspit delft.