Dag meiden, ik probeer elke week weer een nieuw weekmenu te bedenken zodat ik aan het begin van de week de boodschappen voor de hele week kan halen.. ik heb alleen niet echt veel inspiratie.. zijn er meiden die hun weekmenu al afhebben en hier neer willen zetten? Zo kunnen we elkaar misschien helpen...
pasta bami met sate hollands pannetje met sperziebonen shoarma met salade aardappels, schnitzel en rode kool heb maar 5 dagen hahaha, weekend zijn we kidloos en dan kunnen we de dingen eten waar zij van gruwen
Gisteren boodschappen gedaan, weekmenu: Zondag: krieltjes, sla en shoarmaschnitzel Maandag: Nasi (zelf gemaakt) Dinsdag: aardappelen met shoarma schnitzel en een pot groente Woensdag: bloemkoolschotel van Maggie Donderdag: pannenkoeken of macaroni Vrijdag: stampot boerenkool Zaterdag: vrij van koken (Schnitzel was in de aanbieding bij de C1000)
Ik ben lid van 2 clubs die elke week een weekmenu sturen via email en dat vind ik ideaal.Ik hou me er niet dagelijks aan maar ik krijg wel leuke ideetjes zo.Als je aan de linkerkant op nieuws klikt zie je de menus en recepten staan.Soms pas ik de menu's ook aan trouwens. Meestal voeg ik meer vlees toe en altijd extra rauwkost. 52 weekmenu's supergoedkope recepten Voorbeeld van een door-de-weekmenu van deze week: Maandag Ovenschotel met bietjes en gehakt 1kg aardappelen 500g gekookte bietjes 75g boter 2 uien 0,5 eetlepel gedroogde tijm 500g gehakt 0,5dl melk peper zout 1 theelepel pittige mosterd Oven voorverwarmen op 200°C. Aardappels schillen en in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken. Bietjes schillen en in plakken snijden. In hapjespan boter verhitten en ui 3 minuten zachtjes bakken. Bietenplakjes en tijm toevoegen, alles met deksel op de pan ca. 5 minuten stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Het gehakt rulbakken, overtollig vet eraf laten lopen en gehakt bestrooien met zout en peper. Aardappels afgieten, even laten uitdampen en tot puree stampen. Melk, mosterd, 50 gram boter en zout en peper naar smaak, door de puree mengen. Bietjes in ingevette ovenschaal leggen, gehakt er over verdelen en afdekken met aardappelpuree. Schaal in het midden van de oven zetten en het gerecht in 25-30 minuten afbakken. Dinsdag Macaroni met Champignons met ham en paprika 300g ham 250g champignons 1 ui 1 rode paprika 1 groene paprika 1 gele paprika 1 potje erwtjes 2 tomaten tomatenketchup olie Snij de ham in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Maak de ui schoon en snij hem in halve ringen. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Laat de erwtjes uitlekken. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de uiringen. Voeg dan de paprika's, champignons, tomaten en de ham toe en bak deze even mee. Voeg dan de erwtjes en tomatenketchup naar smaak toe. Lekker met macaroni. Woensdag Stamppot zuurkool met appel 1kg aardappelen zout 1dl melk 500g zuurkool 2dl appelsap 150g spekblokjes 2 uien 2 zoetzure appels citroensap Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Kook in een andere pan de zuurkool met de appelsap in ongeveer 10 minuten gaar. Maak de uien schoon en snipper deze. Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg dan de uien toe en fruit deze een paar minuten mee. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijdt de appels in kleine blokjes. Besprenkel de appelblokjes met wat citroensap. Verwarm in een pan de melk. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk door. Schep dan de zuurkool, het spek - ui mengsel en de appelblokjes door de aardappelpuree. Donderdag Aardappelen au gratin Sperzieboontjes Varkensschnitzels 1kg aardappelen 1 teentje knoflook 2 eetlepels boter 2 eieren 1dl koffieroom 3dl melk zout peper nootmuskaat 75g geraspte kaas Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in dunne plakjes. Wrijf de bodem van een ovenschaal eerst in met het uitgeperste teentje knoflook en dan met wat boter. Leg de aardappelplakjes netjes naast elkaar in de ovenschaal laag om laag. Klop in een kom de eieren met de melk en koffieroom los en roer er dan peper, zout en nootmuskaat door. Schenk dit mengsel dan in de schaal over de aardappelplakjes en bestrooi dit met kaas. Zet de schaal 45 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden. Vrijdag Shoarmaburgers met knoflooksaus Gebakken aardappelen Gemengde sla 4 sneetjes oud witbrood 500g rundergehakt zout 4 theelepels shoarmakruiden 1 ei 5 eetlepels olie Voor de saus 2 teentjes knoflook 2 theelepels mosterd 1 eetlepel citroensap zout peper 2 eidooiers 2dl olijfolie 2 eetlepels droge witte wijn Pel de knoflookteentjes, pers ze uit en doe deze met de mosterd, citroensap, wat zout en wat peper in een kom en klop het door elkaar. Klop dan de eidooiers erdoor. De olijfolie eerst druppelsgewijs en vervolgens in een dun straaltje al kloppend toevoegen. Roer dan de wijn erdoor. Snijd de korsten van de boterhammen en week ze een paar minuten in een schaaltje met koud wateren knijp ze dan uit. Doe het gehakt in een kom en meng er het uitgeknepen brood, wat zout, shoarmakruiden en het ei door. Verdeel het gehakt in 8 porties en draai er ballen van. Druk ze daarna voorzichtig plat (hamburgermodel). Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de shoarmaburgers in 10 minuten bruin en gaar. Leg de burgers dan op een schaal en geef de saus er apart bij.
Ik heb geen weekmenu maar wel elke dag een andere soort 'dag'. Maandag: soepdag Dinsdag: aardappel met groente dag Woensdag: rijstdag Donderdag: aardappel/ovenschotel dag Vrijdag: pastadag Zaterdag: verrassingsdag. Meestal friet of pannenkoeken. Zondag: dan kookt mijn man.
ik doe vrijdags boodschappen en dan verzin ik ter plekke wat we die week gaan eten ik haal dan eten voor 5 dagen sweekend kook ik meestal niet, deze week, maandag brocoli, aardappels en kipfilet dinsdag spaghetti woensdag wortels en siepels met snitzel donderdag wraps met kipfiltet en we hebben gisteren broodgehad en zondags is het standaard patat dag
Woow dat jullie dat voor de hele week al weten. Ik bedenk eigenlijk per dag wat ik wil eten. Maar ik ben dan ook erg wispelturig dus het ene moment heb ik ergens trek in en dan niet meer. Zo een menu is wel handig ter inspiratie.
Dat heb ik ook...vind het daarom fijn om 2 weekmenu's in mijn inbox te krijgen kan ik zo met de kids kiezen wat we doen en dan nog hussel ik zeker de dagen om en verander ik de menu's.
ik bedenk ook gewoon de dag zelf wat ik wil eten. Moet toch elke dag naar het dorp toe om brood te halen, dus dan neem ik dat ok direct mee. Wat eet ik vaak aardappels als ik alles zo bekijk!
Calimero....Ik vraag me af of iedereen weet wat siepels zijn .... Meiden waar vind ik van die weekmenu's...welke site stuurt deze...?
Ja hier ook. Twee keer rijst Een keer pasta 3 keer aardappelen ( meestal gepoft en daarna in de crips stand gebakken) Een keer soep. En.. ik weet wat siepels zijn,
Hier is het zo: maandag: gekookte aardappels met groente en saucijsjes dinsdag: opgebakken aardappels met groente en kipfilet. Woensdag: gekookte aardappels met groente en gehaktbal(rundergehakt) Donderdag: opgebakken aardappels met groente en vis Vrijdag: Spaghetti of Lasagne Zaterdag: chicken tonight Zondag: smiddags patatjes bij de voetbal vereniging en savonds brood.
Ik denk dat het dit wordt : Ma: Spagetti Di: Gekookte aardappels, spruitjes, kipschnitzel Wo: Gebakken aardappels, sla, kip cordonbleu Do: Gekookte aardappels, bloemkool, gehaktbal Vr: Frietjes + snacks uit frietpan Weekend nog geen idee...
ik bedenk dat per dag. we hebben altijd een ruime voorraad in huis (hebben ook een diepvries met groeten en vlees erin), dus er is altijd wel iets lekkers en gezonds te verzinnen. moet er niet aan denken dat ik zondag al weet wat ik de vrijdag erna ga eten: dat ligt hier écht aan waar ik zin in heb.