weekmenu's?

Discussie in 'De lounge' gestart door afteranne, 22 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. afteranne

    afteranne Actief lid

    21 jan 2009
    142
    0
    0
    Dag meiden, ik probeer elke week weer een nieuw weekmenu te bedenken zodat ik aan het begin van de week de boodschappen voor de hele week kan halen.. ik heb alleen niet echt veel inspiratie.. zijn er meiden die hun weekmenu al afhebben en hier neer willen zetten? Zo kunnen we elkaar misschien helpen...
     
  2. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    pasta
    bami met sate
    hollands pannetje met sperziebonen
    shoarma met salade
    aardappels, schnitzel en rode kool

    heb maar 5 dagen hahaha, weekend zijn we kidloos en dan kunnen we de dingen eten waar zij van gruwen
     
  3. Einneh

    Einneh Fanatiek lid

    2 mrt 2009
    4.581
    0
    0
    Friesland
    Gisteren boodschappen gedaan, weekmenu:

    Zondag: krieltjes, sla en shoarmaschnitzel
    Maandag: Nasi (zelf gemaakt)
    Dinsdag: aardappelen met shoarma schnitzel en een pot groente
    Woensdag: bloemkoolschotel van Maggie
    Donderdag: pannenkoeken of macaroni
    Vrijdag: stampot boerenkool
    Zaterdag: vrij van koken

    (Schnitzel was in de aanbieding bij de C1000)
     
  4. Nessy

    Nessy Fanatiek lid

    27 feb 2008
    2.309
    0
    36
    Verzorgende-C maar nu huismama
    Duitsland
    Ik ben lid van 2 clubs die elke week een weekmenu sturen via
    email en dat vind ik ideaal.Ik hou me er niet dagelijks aan maar ik
    krijg wel leuke ideetjes zo.Als je aan de linkerkant op nieuws klikt
    zie je de menus en recepten staan.Soms pas ik de menu's ook aan trouwens.
    Meestal voeg ik meer vlees toe en altijd extra rauwkost.

    52 weekmenu's

    supergoedkope recepten

    Voorbeeld van een door-de-weekmenu van deze week:

    Maandag
    Ovenschotel met bietjes en gehakt

    1kg aardappelen
    500g gekookte bietjes
    75g boter
    2 uien
    0,5 eetlepel gedroogde tijm
    500g gehakt
    0,5dl melk
    peper
    zout
    1 theelepel pittige mosterd

    Oven voorverwarmen op 200°C.
    Aardappels schillen en in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken.
    Bietjes schillen en in plakken snijden.
    In hapjespan boter verhitten en ui 3 minuten zachtjes bakken.
    Bietenplakjes en tijm toevoegen, alles met deksel op de pan ca. 5 minuten stoven.
    Op smaak brengen met zout en peper.
    Het gehakt rulbakken, overtollig vet eraf laten lopen en gehakt bestrooien met zout en peper.
    Aardappels afgieten, even laten uitdampen en tot puree stampen.
    Melk, mosterd, 50 gram boter en zout en peper naar smaak, door de puree mengen.
    Bietjes in ingevette ovenschaal leggen, gehakt er over verdelen en afdekken met aardappelpuree.
    Schaal in het midden van de oven zetten en het gerecht in 25-30 minuten afbakken.

    Dinsdag
    Macaroni met
    Champignons met ham en paprika

    300g ham
    250g champignons
    1 ui
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    1 gele paprika
    1 potje erwtjes
    2 tomaten
    tomatenketchup
    olie

    Snij de ham in blokjes.
    Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
    Maak de ui schoon en snij hem in halve ringen.
    Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
    Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.
    Laat de erwtjes uitlekken.
    Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de uiringen.
    Voeg dan de paprika's, champignons, tomaten en de ham toe en bak deze even mee.
    Voeg dan de erwtjes en tomatenketchup naar smaak toe.
    Lekker met macaroni.

    Woensdag
    Stamppot zuurkool met appel

    1kg aardappelen
    zout
    1dl melk
    500g zuurkool
    2dl appelsap
    150g spekblokjes
    2 uien
    2 zoetzure appels
    citroensap

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
    Kook in een andere pan de zuurkool met de appelsap in ongeveer 10 minuten gaar.
    Maak de uien schoon en snipper deze.
    Bak in een pan de spekblokjes uit.
    Voeg dan de uien toe en fruit deze een paar minuten mee.
    Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijdt de appels in kleine blokjes.
    Besprenkel de appelblokjes met wat citroensap.
    Verwarm in een pan de melk.
    Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk door.
    Schep dan de zuurkool, het spek - ui mengsel en de appelblokjes door de aardappelpuree.

    Donderdag
    Aardappelen au gratin
    Sperzieboontjes
    Varkensschnitzels

    1kg aardappelen
    1 teentje knoflook
    2 eetlepels boter
    2 eieren
    1dl koffieroom
    3dl melk
    zout
    peper
    nootmuskaat
    75g geraspte kaas

    Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in dunne plakjes.
    Wrijf de bodem van een ovenschaal eerst in met het uitgeperste teentje knoflook en dan met wat boter.
    Leg de aardappelplakjes netjes naast elkaar in de ovenschaal laag om laag.
    Klop in een kom de eieren met de melk en koffieroom los en roer er dan peper, zout en nootmuskaat door.
    Schenk dit mengsel dan in de schaal over de aardappelplakjes en bestrooi dit met kaas.
    Zet de schaal 45 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden.

    Vrijdag

    Shoarmaburgers met knoflooksaus
    Gebakken aardappelen
    Gemengde sla

    4 sneetjes oud witbrood
    500g rundergehakt
    zout
    4 theelepels shoarmakruiden
    1 ei
    5 eetlepels olie

    Voor de saus

    2 teentjes knoflook
    2 theelepels mosterd
    1 eetlepel citroensap
    zout
    peper
    2 eidooiers
    2dl olijfolie
    2 eetlepels droge witte wijn

    Pel de knoflookteentjes, pers ze uit en doe deze met de mosterd, citroensap, wat zout en wat peper in een kom en klop het door elkaar.
    Klop dan de eidooiers erdoor.
    De olijfolie eerst druppelsgewijs en vervolgens in een dun straaltje al kloppend toevoegen.
    Roer dan de wijn erdoor.
    Snijd de korsten van de boterhammen en week ze een paar minuten in een schaaltje met koud wateren knijp ze dan uit.
    Doe het gehakt in een kom en meng er het uitgeknepen brood, wat zout, shoarmakruiden en het ei door.
    Verdeel het gehakt in 8 porties en draai er ballen van.
    Druk ze daarna voorzichtig plat (hamburgermodel).
    Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de shoarmaburgers in 10 minuten bruin en gaar.
    Leg de burgers dan op een schaal en geef de saus er apart bij.
     
  5. Chebu

    Chebu VIP lid

    17 dec 2007
    7.174
    2
    36
    Midden-Oosten
    Ik heb geen weekmenu maar wel elke dag een andere soort 'dag'.

    Maandag: soepdag
    Dinsdag: aardappel met groente dag
    Woensdag: rijstdag
    Donderdag: aardappel/ovenschotel dag
    Vrijdag: pastadag
    Zaterdag: verrassingsdag. Meestal friet of pannenkoeken.
    Zondag: dan kookt mijn man.
     
  6. Calimero

    Calimero Fanatiek lid

    31 aug 2006
    1.901
    0
    0
    ik doe vrijdags boodschappen en dan verzin ik ter plekke wat we die week gaan eten

    ik haal dan eten voor 5 dagen sweekend kook ik meestal niet,

    deze week,

    maandag brocoli, aardappels en kipfilet

    dinsdag spaghetti

    woensdag wortels en siepels met snitzel

    donderdag wraps met kipfiltet

    en we hebben gisteren broodgehad en zondags is het standaard patat dag
     
  7. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Woow dat jullie dat voor de hele week al weten.
    Ik bedenk eigenlijk per dag wat ik wil eten. Maar ik ben dan ook erg wispelturig dus het ene moment heb ik ergens trek in en dan niet meer.
    Zo een menu is wel handig ter inspiratie.
     
  8. Nessy

    Nessy Fanatiek lid

    27 feb 2008
    2.309
    0
    36
    Verzorgende-C maar nu huismama
    Duitsland
    Dat heb ik ook...vind het daarom fijn om 2 weekmenu's in mijn inbox
    te krijgen kan ik zo met de kids kiezen wat we doen en dan nog hussel ik
    zeker de dagen om en verander ik de menu's. :)
     
  9. BoBam

    BoBam Niet meer actief

    ik bedenk ook gewoon de dag zelf wat ik wil eten.
    Moet toch elke dag naar het dorp toe om brood te halen, dus dan neem ik dat ok direct mee.
    Wat eet ik vaak aardappels als ik alles zo bekijk!
     
  10. mamavanro

    mamavanro Bekend lid

    6 apr 2008
    610
    0
    0
    huismam


    Calimero....Ik vraag me af of iedereen weet wat siepels zijn ;) .... :)

    Meiden waar vind ik van die weekmenu's...welke site stuurt deze...?
     
  11. Nessy

    Nessy Fanatiek lid

    27 feb 2008
    2.309
    0
    36
    Verzorgende-C maar nu huismama
    Duitsland
    Heb je net een pb'tje gestuurd. :)
     
  12. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    Ja hier ook.

    Twee keer rijst
    Een keer pasta
    3 keer aardappelen ( meestal gepoft en daarna in de crips stand gebakken)
    Een keer soep.

    En.. ik weet wat siepels zijn,
    :)
     
  13. Einneh

    Einneh Fanatiek lid

    2 mrt 2009
    4.581
    0
    0
    Friesland
    ik ook en die zijn het lekkerst met woartel, speklapkes en woarst! :D
     
  14. Pruppeltje

    Pruppeltje Actief lid

    28 nov 2008
    309
    0
    0
    Siepels... :-s :-k
     
  15. Chebu

    Chebu VIP lid

    17 dec 2007
    7.174
    2
    36
    Midden-Oosten
    Ja Siepels zijn 'Zwiebel' in het Duits.


    Zo geil als een bossie Siepels in augustus....
     
  16. Pruppeltje

    Pruppeltje Actief lid

    28 nov 2008
    309
    0
    0
    Oh zwiebeln! Die ken ik wel... :)
     
  17. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    Hier is het zo:

    maandag: gekookte aardappels met groente en saucijsjes
    dinsdag: opgebakken aardappels met groente en kipfilet.
    Woensdag: gekookte aardappels met groente en gehaktbal(rundergehakt)
    Donderdag: opgebakken aardappels met groente en vis
    Vrijdag: Spaghetti of Lasagne
    Zaterdag: chicken tonight
    Zondag: smiddags patatjes bij de voetbal vereniging en savonds brood.
     
  18. afteranne

    afteranne Actief lid

    21 jan 2009
    142
    0
    0
    Goed bezig meiden, fijn om zo wat inspiratie op te doen!
     
  19. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Ik denk dat het dit wordt ;):

    Ma: Spagetti
    Di: Gekookte aardappels, spruitjes, kipschnitzel
    Wo: Gebakken aardappels, sla, kip cordonbleu
    Do: Gekookte aardappels, bloemkool, gehaktbal
    Vr: Frietjes + snacks uit frietpan

    Weekend nog geen idee...
     
  20. Lien78

    Lien78 Fanatiek lid

    15 feb 2008
    1.890
    0
    0
    (dieren)fysiotherapeute
    regio A'foort
    ik bedenk dat per dag. we hebben altijd een ruime voorraad in huis (hebben ook een diepvries met groeten en vlees erin), dus er is altijd wel iets lekkers en gezonds te verzinnen.

    moet er niet aan denken dat ik zondag al weet wat ik de vrijdag erna ga eten: dat ligt hier écht aan waar ik zin in heb.
     

Deel Deze Pagina