Fles 23.00 uur afbouwen

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door marjolijn195, 26 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. marjolijn195

    marjolijn195 Actief lid

    29 dec 2008
    364
    0
    0
    Papendrecht
    Een paar keer heb ik hier op het forum zien staan dat iemand de fles van 23.00 uur heeft afgebouwd. Dit lijkt mij ook wel wat, aangezien het niet werkt om de fles in 1 keer te laten vervallen......Iris komt dan 's nachts weer.
    Wie heeft deze fles ook langzaam afgebouwd en hoe heb je dit precies gedaan?

    Alvast bedankt voor jullie reacties!
     
  2. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    4.849
    0
    0
    Waarom wil je perse afbouwen? Als ze zonder die fles nog 's nachts komt dan heeft ze er nog gewoon behoefte aan. Ze gaan pas een klokje rond slapen als ze die late avond fles niet nodig hebben. Blijkbaar heeft ze dat nog nodig. Meestal gaat het gewoon vanzelf hoor. 4 maanden is niet te oud om nog een late avond fles te hebben.
     
  3. mamavanukkie

    mamavanukkie Fanatiek lid

    2 jul 2008
    3.253
    16
    38
    Brabant
    mijn zoontje heeft hem met 6 maanden pas laten vallen, zolang je kindje hem graag drinkt lekker blijven geven.
     
  4. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Toevallig heb ik het er vandaag met iemand van het CB over gehad, en die zei dat dat inderdaad pas met 6 maanden komt. Tot die tijd hebben ze het meestal nog echt nodig die late fles.
     
  5. Natascha30

    Natascha30 Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.157
    0
    0
    Twente
    zolang ze hem nog goed leeg drinkt zou ik hem nog niet afbouwen
    wij hebben hem wel vroeg afgebouwd omdat mijn zoontje er gewoon te moe voor was en bijna niets meer dronk die laatste fles
     
  6. Marnick

    Marnick Fanatiek lid

    16 mrt 2008
    1.167
    0
    0
    Dat verschilt toch wel per consultatiebureau. En op ons CB kregen we zelfs van de arts iets anders te horen dan van de verpleegkundige :rolleyes:

    Eén van de dingen die we te horen kregen was dat we de laatste fles mochten laten vallen als ze 4 maanden was en minstens 6 kilo. Daarom hebben wij vorig weekend gekeken wat er ging gebeuren als we haar niet meer wakker maakten om 23.00 uur. We hebben toen om 19.00 uur wel een wat grotere fles gegeven. En ze sliep dus gewoon door...... En dat doet ze nog steeds. We hebben nu wel alle flessen opgehoogd, maar dat was ook wel nodig, want ze zat nog steeds op 5 flessen van 150/5. Nu dus op 4 van 180/6. Woensdag moest ze naar het bureau en daar zeiden ze dat het prima was, zolang ze goed poept en plast en helder is als ze wakker is (jaja, bekende riedeltje).

    on topic: ik heb dus geen ervaring met afbouwen, maar ik kan me voorstellen dat het tijdstip waarop ze wakker wordt langzaam gaat verschuiven? Heb je het één keer geprobeerd en ben je meteen weer terug gegaan toen ze 's nachts wakker werd of heb je het een paar nachten achter elkaar geprobeerd?
    Als je haar voor de laatste fles wakker moet maken en dat lukt bijna niet, kan ik me voorstellen dat je denkt dat ze zonder moet kunnen. Ons werd aangeraden om dat tijdens een weekend uit te proberen, daarom zijn we op vrijdag begonnen. Als ze dan toch 's nachts zou komen, zouden we in ieder geval niet met een duffe kop op het werk verschijnen.

    En tja, als het echt niet lukt, is ze er misschien inderdaad nog niet aan toe? Het hangt toch echt van je kindje af, denk ik.
     
  7. novmama

    novmama Fanatiek lid

    6 mei 2008
    1.801
    0
    0
    gelderland
    Elle zit al nu ong. een maand op 4 flessen.. Vanaf de 3e maand is ze overgegaan op 4 flessen van 180cc plus 6 scheppen ... van haar laatste fles dronk ze maar 30 cc op daar ga ik haar echt niet voor wakkker maken..

    Maar als ze snachts komt dan heeft ze de laatste fles nog echt nodig...
     
  8. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    hier afgelopen nacht geprobeerd de laatste fles te laten vervallen... zonder succes want zat rond 4:15 een hongerig beebje te voeden na een zeer onrustige nacht..
     
  9. Marnick

    Marnick Fanatiek lid

    16 mrt 2008
    1.167
    0
    0
    Hè, jammer!
    Dan is beebje er blijkbaar toch nog niet aan toe?
    Poeh, heb ik wel een makkelijk kind hoor. Gewoon middenin de 19 weken sprong de laatste fles laten vervallen en ze ging er alleen maar beter door slapen! Hier dus nog steeds een oase van rust 's avonds. En dat is fijn! Hopelijk lukt het jullie kindjes binnenkort ook.
     
  10. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Heerlijk Hinke :D en nee idd.. hij is er gewoon nog niet aan toe... naja maakt niet uit komt wel :)
     
  11. Chebu

    Chebu VIP lid

    17 dec 2007
    7.174
    2
    36
    Midden-Oosten
    De laatste fles vervallen heb ik 1 keer geprobeerd. Was ook geen succes. Ik denk dat hij tot 3 jaar nog wel op de laatste fles zit met dit slaapritme :(
     
  12. jootje24

    jootje24 VIP lid

    11 mei 2007
    6.053
    0
    0
    verzorgende IG
    Friesland
    Wij hebben de tijden van de flessen wat verschoven aangezien Denise altijd wakker gemaakt moest worden voor de laatste fles en dan niet goed dronk omdat ze te moe was.
    Nu krijgt ze rond 21:00 uur de laatste fles(4 flessen op een dag), en dan slaapt ze door tot een uurtje of 07:30/08:00 uur
     
  13. Marnick

    Marnick Fanatiek lid

    16 mrt 2008
    1.167
    0
    0
    hahaha, dat lijkt me wel heel pessimistisch!

    Maar verder niet iets om te lachen denk ik. Slaapt hij nog helemaal niet door 's nachts? Als ik die verhalen hier soms lees, ben ik wel heel blij met het slaapgedrag van ons meissie hoor!
     
  14. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Wij hebben het gewoon geprobeerd. De eerste keer sliep ze gelijk door, maar de nachten daarna werd ze ontzettend vroeg wakker, dus hebben we de late fles maar weer ingevoerd.
    Maandje later zaten we bij de buren en waren we pas rond 2uur thuis (Robyn lag thuis in bed, babyfoon was mee) en hebben we er gewoon niet meer aan gedacht, die nacht heeft ze gewoon doorgeslapen. Nachten erna heeft ze ook gewoon het klokje rond geslapen, ik denk dat ze ruim 4 maanden was.
     
  15. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Nou ja, ze had zoiets van 'hij drinkt hem nog leeg, dus waarschijnlijk heeft ie hem nog nodig'. Ze zei ook dat er ook kindjes tussen zitten die wel al eerder zonder die fles kunnen, maar over het algemeen raadde zij aan om de fles tot 6 maanden te blijven geven (op het moment dat ze echt bijvoeding gaan krijgen). Ik kan me daar wel in vinden. We moeten Tobe welliswaar wakker maken, maar de fles gaat nog wel leeg. Dus waarom afbouwen?
     
  16. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Nou ja, ze had zoiets van 'hij drinkt hem nog leeg, dus waarschijnlijk heeft ie hem nog nodig'. Ze zei ook dat er ook kindjes tussen zitten die wel al eerder zonder die fles kunnen, maar over het algemeen raadde zij aan om de fles tot 6 maanden te blijven geven (op het moment dat ze echt bijvoeding gaan krijgen). Ik kan me daar wel in vinden. We moeten Tobe welliswaar wakker maken, maar de fles gaat nog wel leeg. Dus waarom afbouwen?
     
  17. Jompie

    Jompie Niet meer actief

    Onze dochter kreeg tot ca 2á3 weken geleden ook nog de fles van 23.00. We hadden al een keer geprobeerd om hem te laten vervallen maar dan kwam ze dus ook 'snachts. Op een gegeven moment was ze om 23.00 haast niet meer wakker te krijgen en dronk ze net 50cc. Toen hebben we de fles laten vervallen en in de laatste fles van 19.00 rijstebloem gedaan, sindsdien slaapt ze van 19 tot 8. En zit ze dus nu op 4 flessen van 210.
     
  18. roshi

    roshi VIP lid

    8 mei 2006
    6.706
    0
    0
    directie secateresse
    den haag
    Maak je Iris wakker voor haar fles? zoja dan heb je misschien iets aan mijn verhaal (al was Jenna toen 3 maanden en niet 5 maar toch ;) )

    op gegeven moment heb ik Jenna laten komen wanneer ze wilde, eerst was dit 3 uur; toen gaf ik haar een (klein) flesje en ze sliep weer verder. Na een dag of 3 kwam ze rond 4 uur; zelfde verhaal en na een week sliep ze door.

    succes!
     
  19. marjolijn195

    marjolijn195 Actief lid

    29 dec 2008
    364
    0
    0
    Papendrecht
    Inmiddels hebben we de fles van 23.00 uur toch afgebouwd, ondanks alle reacties hier.
    Steeds 30 ml minder in de fles van 23.00 uur en steeds een beetje meer rijstebloem in de fles van 19.00 uur.
    Het was uiteindelijk wel nodig om 210 ml om 19.00 uur te geven, maar nu slaapt ze van 20.00 tot minimaal 7.00 uur. Wel merk ik dat ze vanaf een uur of 5 onrustiger slaapt. Ik hoop dat dit maar tijdelijk is.
     
  20. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Hm ja het scheelt ook wel dat je hem al rijstebloem kunt geven. Tobe heeft last van eczeem en misschien koemelkallergie en dan raden ze bijvoeding voor de 6 maanden af. Maar ik denk niet dat hij qua honger het aankan met 1 fles minder zonder bijvoeding.

    Fijn dat het goed is gegaan in ieder geval! Dat onrustige slapen vanaf 5 uur heeft Tobe ook een tijdje gedaan maar dat werd steeds minder en nu heeft ie dat nauwelijks meer.
     

Deel Deze Pagina