Reageren op topics

Discussie in 'De lounge' gestart door Angel1980, 16 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Angel1980

    Angel1980 Niet meer actief

    Dag dames,

    Omdat ik regelmatig discussie zie op het forum en me ook regelmatig afvraag of de antwoorden en de discussie die gevoerd wordt wel juist is, ben ik benieuwd naar wat jullie vinden van je mening geven en hoe je vragen beantwoord. Ik ben net zelf ook in zo'n discussie terechtgekomen en om deze niet te voeren onder een kopje die helemaal off topic is, heb ik besloten om het hier te voeren, in de lounge.

    Nu zie ik vaak dat iemand een vraag stelt, niet vraagt om een mening, maar die vervolgens wel krijgt. En lijkt er een soort epidemie uit te breken, want iedereen geeft haar ongezouten mening en de hele topic neemt een andere wending.

    Wat vinden jullie hiervan? Is dat iets wat je fijn vind en ook prettig als je zelf een topic opent, dat mensen ook meteen hun mening geven of juist niet en stoor je je hier aan?

    Ik ben benieuwd!
     
  2. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Dat is inherent aan een forum, daar ontkom je niet aan.
    Kan me voorstellen dat het ergelijk is, maarja dat krijg je met i-net.
     
  3. djellybelly

    djellybelly Niet meer actief

    ach ja het is internet, en dan is het nou eenmaal makkelijker om je mening te geven.

    sooms is dit overbodig daar ben ik het met je eens, maar dat ken je nou eenmaal verwachten als je een topic opend, niet iedereen denkt het zelfde (thank god for that :D)

    maar goed om mijn mening te geven over dit topic vind ik dit onderwerp ook erg overbodig, of je dat wilt horen of niet.
     
  4. chantal26

    chantal26 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    4.181
    0
    36
    Ik dacht dat een forum was om je mening te geven toch?
    Ook al vraag je er niet om, je opent een topic en dan weet je eigelijk van te voren al dat mensen toch zijn eigen mening geven.
     
  5. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.343
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    idd lijkt me inherent aan een forum.

    WEl irritant als er geirriteert wordt gereageert en veroordelend, terwijl je een serieuze vraag stelt. Maar ja ook dat is inherent aan geschreven woord, dat je elkaar gauw verkeerd begrijpen kan
     
  6. 078mama

    078mama Niet meer actief

    Je doelt op onder andere mijn reactie in het topic over niet meer willen werken en dus een uitkering vragen. Ik ben blij met de reacties hierboven, het lijkt mij namelijk ook heel normaal op een forum. Als je een vraag stelt waar je een bepaald t-shirt koopt kan ik me voorstellen dat de antwoorden vrij simpel zijn maar op het moment dat je een onderwerp post over bv roken in een zwangerschap, een uitkering aanvragen omdat je simpelweg geen zin heb in werken of je kind een uur laten huilen vraag je om een discussie. Zodra we allemaal heel basic gaan reageren verliest dit forum denk ik ook haar kracht. Voor de rest maakt het me ook weinig uit hoe een ieder reageerd. Ik haal eruit wat ik belangrijk vind en de rest is waste.
     
  7. Xociquetzal

    Xociquetzal Actief lid

    15 jul 2007
    438
    0
    0
    Huisvrouw
    uithoorn
    Ik vind het echt super vervelend....dat er als je een topic opend over bepaalde onder werpen, dat mensen dan zonder er bij na te denken hun mening geven maar niet antwoorden op de vraag.....

    als er nou om een mening gevraagt word...ok..maar als er gewoon advies gevraagt word vind ik het naar....daar word dus niet om ieder eens mening gevraagt...dan heb ik zoiets van...als je er geen antwoord op hebt....ga dan gewoon weer weg....ik ben het ook wel eens niet eens met bepaalde dingen....ik vind ook wel eens dat mensen zich aanstellen of dat sommige dingen overdreven zijn....maar ik zou niet zomaar klakkeloos mn mening overal neer kalken...
     
  8. Claartje79

    Claartje79 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    4.862
    1
    0
    huismuts
    Groningen
    het hangt denk ik ook erg af van het onderwerp.
    het bewuste onderwerp waar het hier over gaat, biedt eigenlijk geen antwoord, bij mijn weten bestaat een dergelijke situatie niet, anders deed half nederland dit wel, geld groeit nog steeds niet aan de bomen.

    daarbij vind ik het ook een verantwoordelijkheid van TS zelf. je kunt bij dit onderwerp verwachten dat er een hoop mensen zijn die hier over vallen, iedereen doet zijn best rond te komen en moet daarbij af en toe dingen doen die hij of zij liever niet doet. toch doen we dit dan wel en hierbij zien we onze kinderen dan soms minder dan we zouden willen. als iemand dan alleen maar roept ik 'kan wel, maar wil niet', dan kan dat kwetsend opgevat worden. hier ligt dus de verantwoordelijkheid van de TS zelf, dit hád ze in deze echt kunnen bedenken in mijn ogen.

    Verder is een forum een open source en maakt de intensiviteit het juist interessant. wil TS dit niet, kan ze beter direct met CWI/UWV/Belastingdienst/gemeente bellen en daar informatie opvragen. daar krijg je in ambtenaren droogheid een antwoord op je vraag zonder toevoegingen.

    En een TS hoéft toch niks te doen met de overige info die gegeven wordt?! je kunt daar overheen lezen en die dingen oppakken die jíj belangrijk vind. (het komt ook op mij over alsof ze dit zo doet, volgens mij heeft ze nog niet weer gereageerd).
    ik heb die valkuil deze week nog weer ondervonden op een ander forum, waar ik me ook in de verdediging gedrukt voelde. tot iemand zei wat ik nu ook zeg 'pak er uit wat jij interessant vind en laat de rest gaan'. en zo werkt het eigenlijk ook wel op een forum.

    nb. ik heb het hier dan wel over goed beargumenteerde en onderbouwde meningen, geen uitspraken die op voorhand al kwetsend bedoelt zijn of waar geen enkele argument voor te noemen is. tevens moet een topic dan wel altijd respectvol verlopen, verhit kan, maar dan wel respectvol. maar dat is ook inherent aan een forum, kijk maar naar de forum regels.
     
  9. Alita

    Alita Niet meer actief

    iedereen moet zijn mening kunnen geven en iedereen moet ook de mening van anderen respecteren!! Dat vindt ik gaat soms weleens mis, bijvoorbeeld over bijvoeding, start daar eens een topic over!!!
    Dat je hierover een bepaalde mening hebt oke, heeft iedereen maar sommige willen vervolgens jou "hun" mening opleggen en dat vindt ik wel vervelend. Maar ik vindt dat iedereen vrij is om zijn mening te geven.
     
  10. Trees

    Trees Niet meer actief

    Ik vind het afhankelijk van hoe een mening wordt geformuleerd. Soms word een mening gepresteerd als waarheid, terwijl het een mening is en niet meer of minder. Iemand kan wel iets vinden en mag dat ook opschrijven, maar moet ook blijven openstaan voor andere ideeen en daar respectvol mee omgaan en daar gaat het volgens mijn soms mis en wordt een discussie (wat ik meer op een kemphanengevecht dan een discussie vind lijken) onnodig fel en daardoor soms kwetsend. Persoonlijk vind ik dat onnodig en snap ook niet goed waarom je iemand op deze manier zou willen kwetsen?

    Maar goed dat is dus mijn mening he ;)
     
  11. Eliesje

    Eliesje Niet meer actief


    Oh dat vind ik juist niet. Vind dat iedereen hier heel soft reageerd.

    Zit nog op een ander forum op een andere site en daar geeft iedereen tenminste echt zijn ongezouten mening. Vind dat best prettig want je weet precies waar je aan toe bent (nutteloze reacties daargelaten). Ik zit me hier soms echt in te houden. :oops:
     
  12. streepjes

    streepjes Fanatiek lid

    2 apr 2007
    1.155
    0
    0
    Iedereen mag zijn eerlijke mening geven.
    Het kan natuulijk niet zo zijn dat je alleen maar dingen mag zeggen die een TS graag wil horen, omdat je anders iemands gevoelens kwetst. Daarbij kun je een voor jou nare opmerking ook naast je neer leggen en besluiten er geen aandacht aan te besteden, maar mijn ervaring is dat er dan juist heel overdreven door iedereen op wordt gereageerd, zodat de aandacht juist bij de negatieve opmerking blijft.

    Maar ja, zo is het toch ook in het echte leven? Als je daar wat verteld aan je vriendinnen geven ze toch ook wel hun mening als ze het niet met je eens zijn? Hier is het soms ook allemaal wel heel erg poedeliewoepsie kroeliewoelie vind ik.maar ja het is natuurlijk ook een zwangerschapssite en het zou ook wel raar zijn als er allemaal scheldende viswijven of snerende opmerkingen waren. Snap wel dat ze roze wolkjes en kroelie kroelie willen uitstralen.
     
  13. Eliesje

    Eliesje Niet meer actief

    Whahahahha! geweldig! Hoe je dat omschrijft! :)
     
  14. moonlight159

    moonlight159 Fanatiek lid

    20 mei 2008
    3.051
    1
    0
    In m'n huis
    Ik vind het vrij logisch dat mensen reageren over het betreffende topic.
    Als ze echt antwoord zou willen, moet ze der vraag direct bij de gemeente neerleggen....Dit is nou eenmaal een forum, waar je je mening deelt.
     
  15. Trees

    Trees Niet meer actief

    Ik ben het er gedeeltelijk mee eens. Mijn vriendinnen geven hun eerlijke mening, maar dan wel op zo manier dat het opbouwend is en niet om mij te kwetsen. Bij sommige opmerkingen op zwsp heb ik weleens moet dat nu echt op deze manier? Behalve dat er dan oeverloze discussie wellus/nietus ontstaat, schiet een TS er vaak geen sodemieter mee op. Ik vind een mening hier geven hartstikke goed, maar het mag van mij vaak wel wat constructiever en dat hoeft helemaal geen hoog kroeliewoelie-gehalte te hebben (we houden de kroeliewoelie er nog even in ;))
     
  16. MariekeV

    MariekeV Fanatiek lid

    28 mei 2007
    1.189
    0
    0
    Ambulant Jongerenwerker /jeugd hulp verlener.
    Stockholm
    Laten we niet vergeten dat het ook allemaal geschreven is. We missen een heel belangrijk deel van de booschap die we over proberen te brengen: hoe onze stem klinkt en hoe ons non-verbaal gedrag eruit ziet op het moment dat we zouden zeggen, wat we nu schrijven.
    Het kán zooo anders overkomen op 'papier' dan als iemand het zegt. Wordt dat gedeeltelijk opgevangen door smiley's maar het blijft moeilijker communiceren.

    Ik vind dit forum redelijk rustig wat dat betreft (uitzonderingen daargelaten) maar ik ben andere fora's gewend waar het veel harder aan toe ging. Zelf probeer ik redelijk gematigd te reageren en regelmatig kies ik er ook voor om niet te reageren op iets omdat ik niet iemand in zijn nek wil springen en het het ook niet altijd waard vind om er mijn tijd in te steken. In de tijd dat ik me dan op zit te naaien over iets online had ik b.v. ook een de afwas kunnen doen :)
     
  17. loopy

    loopy Fanatiek lid

    23 apr 2007
    3.564
    0
    0
    kantoor
    gouda
    ik denk dat de zwangerschappen er ook mee te maken hebben. veel zwangere vrouwen voelen zich snel aangebrand, aangevallen en zitten nou eenmaal in een ego-periode. (geen problemen mee, is nou eenmaal zo)

    dus als iemand de vraag stelt: zijn dit echt crocs of neppe? dan kun je er donderop zeggen dat er een mooi/lelijk discussie ontstaat en er merkengek/niet-merkengek antwoorden komen. en dat mensen zich aangesproken of aangevallen voelen.

    ik denk niet dat het te voorkomen is. ik vind het echter wel jammer dat het bijna niet mogelijk is om lekker uitgebreid te discussieren (wordt vaak ruzie en moddergooien) en dat onderwerpen sex en geloof (toch voor veel mensen ontzettend belangrijke dingen in hun leven) niet besproken mogen worden. Maar gezien dat ook altijd uitmondt in ruzie wel erg begrijpelijk.
     
  18. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    Mening geven lijkt mij toch prima? Daar is een forum voor lijkt me.
    Ik vind het altijd prettig om verschillende meningen en invalshoeken te lezen van andere moeders. Daarom ben ik ook op dit forum te vinden. Van mij mag er juist wel wat meer discussie en uitwisselingen van meningen ontstaan op dit forum.
     
  19. Dushi

    Dushi Niet meer actief

    Hi Angel,

    ik heb het inderdaad ook gelezen en ik reageerde eigenlijk net zo als die gereageerd hebben, maar heb hier geen reactie geplaatst. Ik als belastingbetaler kreeg de vraag waar zij haar hand op kan houden. Tja, wil je dan antwoorden??
    Ik kan en wil hier niet op antwoorden.

    Een reactie was in dit topic mijns inziens heel menselijk.

    Groetjes,
    Danielle

    PS. In andere topics zal het niet anders zijn.
     
  20. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Nou ik vind het nogal raar/naief als je een vraag stelt over een (verhit) onderwerp dat je dan geen meningen verwacht. Natuurlijk komen die er, en dat is maar goed ook. En weet je wat nou het mooie is hiervan... zo kan de ts of andere mensen die het topic lezen, op andere gedachten worden gebracht of anders naar de situatie of vraag kijken! Ik heb het natuurlijk niet over respectloze opmerkingen ofzo maar gewoon je mening geven lijkt me niet meer dan normaal. Ik zou juist graag wat meer discussies zien hier want ik vind het erg tam ;)
     

Deel Deze Pagina