Stolsels

Discussie in 'De bevalling' gestart door mamabeer, 30 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamabeer

    mamabeer VIP lid

    28 mrt 2007
    6.229
    0
    36
    mama
    thuis
    Ik vroeg me af of hier ook mensen zijn die na de bevalling bloedstolsels van bijna de grote van een grapefruit hebben gehad.

    Ik ben namelijk zo bang dat ik dit ditkeer weer krijg. Na m'n eerste bevalling heb ik dit niet gehad wel hele kleintjes maar niet zoals bij de tweede bevalling. Ik kan zelf heel slecht tegen bloed. en dit vond ik rete eng. Ik schrok echt enorm zo groot was dat stolsel en zelfs 3 dagen na de bevalling nog van die grote gehad. het voelt net alsof er nog wat geboren word zo vies! Dit had mijn vk toen wel even mogen melden dat zoiets ook eruit kon komen. en het rare vind ik dat ik het bij de eerste niet heb gehad en nu ben ik weer bang om nog eens zo'n groot ding tegen te komen na de bevalling. Ik ga het zowiezo eens navragen bij de vK. Ik heb me al voorgenomen als het weer is niet meer in de plee te kijken hoe groot die dingen zijn :D
     
  2. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    het is heel normaal hoor meis dat je zon grote stolsels kan verliezen... dus niet te druk overmaken.. kan me nog herinneren dat ze bij mij bij het douchen eruit vielen... ik had ook zoiets van oooooooo help...
     
  3. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.178
    113
    Ik heb na beide bevallingen bij het douchen na de bevalling ook van die hele grote stolsels verloren. De laatste keer, had ik er ook nog eentje een paar dagen na de bevalling, gelukkig op het toilet.
    Inderdaad, heel akelig en vies, maar het hoort er wel bij. Vreemd dat ze je dat niet verteld hebben, ik ben er heel vaak voor gewaarschuwd dat dat kon gebeuren, dus ik stond er niet echt van te kijken, hoewel het wel een naar gezicht is.
     
  4. kvptje

    kvptje Fanatiek lid

    31 dec 2006
    1.156
    1
    0
    huismamma!!!
    Vlaardingen
    hey,

    Mij hadden ze wel voorbereid op de stolsels... van horen zeggen (en wat ik voelde) weet ik dat ze heel groot waren!
    Ik heb nl gelijk eerlijk toegegeven aan de kraamzorg dat ik niet tegen me eigen bloed kon (bloed van een ander geen problemen mee maar me eigen bloed zien en het lichtje gaat uit) dus de eerste paar dagen waarin ik stolsels verloor ging of de kraamzorg of mijn vriend mee naar de wc.
    Die gluurde dat even in mijn kraamverband en als er een stolsel lag moest ik me ogen dicht houden en verschoonde hun snel mijn kraamverband, ok niet de meest moedige manier om het op te lossen maar ja beter zo als dat ik onderuit zou gaan
     
  5. mamabeer

    mamabeer VIP lid

    28 mrt 2007
    6.229
    0
    36
    mama
    thuis
    Gelukkig is het normaal maar toen ik het de eerste keer zag dacht ik ff dat ik er geweest was. Ben nogal een paniek persoon.

    In de douche verloren? dan heb je toch dat ding door het putje moeten prakken?

    Maar gelukkig is het niks ernstigs en mss zal ik deze keer niet zo schrikken ervan.
     
  6. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.123
    1.673
    113
    :sick: en :)

    Maar ook hier van die enorme dingen in de wc.
     
  7. moonlight159

    moonlight159 Fanatiek lid

    20 mei 2008
    3.051
    1
    0
    In m'n huis
    Iew!! :)

    Mij is het ook niet verteld dat ik die dingen kon verliezen, heb er wel een heleboel verloren, maar niet zoals bij jou ter grootte van een grapefruit!
     
  8. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    hahaha, nee, heb ze niet hoeven prakken... ze lossen uit eindelijk vanzelf op.. ( met beetje hulp)...
     
  9. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.178
    113
    GEwoon de douchekop erop richten, dan valt ie wel uit elkaar, haha.
     
  10. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Hier ook gehad inderdaad,

    Bleef echt heel erg bloeden een paar uur na de bevalling dus heeft de gyn even gekeken met de echo (placenta was namelijk volledig). Zaten er dus 2 grote stolsels van binnen ze er probeerde 'eruit te duwen' via mijn buik. Deed ontiegelijk zeer en was ook geen doen. Ondertussen was mijn Hb ook gedaald na 4.0 dus kon niet eens meer fatsoenlijk in bed zitten of ik ging al tegen de vlakte.

    Anderhalve dag later kon ik het bed uit om te douchen (had namelijk ook eerst een cathether) en terwijl ik met de verpleegkundige in de douche stond voelde ik inderdaad iets aankomen.. en zo zei ik het ook haha 'O jee, er komt iets!'

    Waren dus 2 stolsels van meer dan een kilo :( . Was wel opgelucht dat het eruit was..
     
  11. EmyD

    EmyD Niet meer actief

    Ja, ben ook 1 groot stolsel verloren (in mijn herinnering ter grootte van 2 grapefruits ;)). Ongeveer 3 dagen na de bevalling. Ivm het grote bloedverlies tijdens en na de bevalling kreeg ik na de bevalling een spuit tegen het bloeden. Maar daardoor heb ik dus dat enorme stolsel gekregen. Ik schrok me rot, maar het was wel een opluchting toen ie eruit was. En het vloeien werd ook een stuk minder..
    Ik kan me voorstellen dat je er dit keer niet op zit te wachten, tis niet zo'n lekker aanzicht..
     
  12. mamabeer

    mamabeer VIP lid

    28 mrt 2007
    6.229
    0
    36
    mama
    thuis
    o my god :confused: zo groot en bijna een kilo :confused: volgens mij als dat toch bij mij eruit komt val ik toch meteen flauw :confused: als de kraamzorg ofzo erbij is dan voelt het wat vertrouwder maar ik had het net op zo'n moment dat niemand er was en me kon vertellen dat het ok was. De visite die er was die ook kinderen hadden heb ik toen ook laten kijken maar hun hadden nog nooit zoiets gezien.
     
  13. Female24

    Female24 Fanatiek lid

    15 mrt 2008
    2.595
    0
    0
    die dingen deden me denken aan een stuk lever :sick: vond ze ook erg nasty!
     
  14. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    kreeg gisteren brief mee van VK over kraambed... daar stond duidelijk in vermeldt over verliezen van stolsels die de grootte konden hebben van tennisballen... :)
     
  15. mamabeer

    mamabeer VIP lid

    28 mrt 2007
    6.229
    0
    36
    mama
    thuis
    misschien dat ze er veel vragen over kregen ik ga het wel ff aan m'n vk vragen of ze dat mss bij iedereen ff erbij wil vermelden want vind toch dat je dat moet weten want sommige mensen kunnen helemaal niet tegen bloed laat staan dat er zo'n kanon uitkomt :)
     

Deel Deze Pagina