Hallo mama's, Mijn dochtertje is bijna 6 maanden. Nu wil ik haar graag leren drinken uit een gewone drinkbeker. Wanneer zijn jullie hiermee begonnen? En hoe ging dit? En welke beker is het meest geschikt? Nou ik hoop wat hulp van jullie te krijgen. Doei, Sara
6 maanden is vrij vroeg hoor. Iris was al vroeg; met een maand of 7 / 8, maar dat kwam omdat ze zelf een keer mijn beker naar zich toe trok om uit te drinken, toen ben ik daarmee verder gegaan. Waarom stap je niet over op een tuitbeker?
Ja dan kan ze alvast wennen. Ik merk nu al dat ze naar mijn glas wil grijpen en alles naar haar mondje brengt. Op de nutrilon site saat ook dat je vanaf 6 maanden mag beginnen met oefenen. Ze adviseren wel om een gewone beker te gebruiken. Ik weet niet eens het verschil tussen een tuit beker, anti-lek, en gewoon????
Tuitbeker zit een.. de naam zegt het al.. een tuit op! Een echte beker schijnt beter te zijn, erg goed voor de kaakjes en spraakontwikkeling, aan te raden om mee te oefenen dus! Van difrax heb je speciale oefenbekers. Een simpele plastic beker, maar waar het randje een beetje van naar buiten staat, dus ligt makkelijk op de lippen. Ook zit er een soort uitsparing in voor de neus, waardoor de beker wat hoger kan. Ik vond het ideaal, en dochter, 13 mnd, drink nu prima uit een echte beker.
wij oefen ook al een tijdje, met diverse beker (oefenbeker, plastic en gewone), zoals het uitkomt, maar zodra ze haar mondje op de rand zit, gaat ze blazen... en op het laatst 'hapt' ze als het ware nog wat drinken/yoghurt mee... Hier schiet het dus helemaal niet op. Uit de tuitbeker (met zachte tuit) kan ze nu wel drinken gelukkig, want uit haar difrax flesjes, accepteert ze niets anders dan melk.
Wij zijn met 6 maanden begonnen. Uiteraard een groot geknoei in het begin, maar nu drinkt hij prima uit een gewone beker. Tuitbeker vind ik helemaal niks persoonlijk, vandaar er niet aan begonnen.
Wij zijn vanaf 6 maanden alles gaan oefenen. Gewone beker, tuitbeker met en zonder antilek. De tuitbeker snapte hij eerst niet maar na een tijdje ging het goed zolang de antilek er niet op zat. Na een tijdje heb ik de antilek erop gezet en met weer een beetje oefenen ging dat ook goed. Het mannetje kan ook drinken uit een gewone beker en dat doen we minimaal bij één maaltijd of één keer tussendoor. Ook dat gaat goed (met een doekje bij de hand voor de zekerheid). Ik vind het wel handig dat hij ook uit een tuitbeker drinkt want dat kan hij lekker zelf doen.
Wij zijn met 6 maanden begon met een tuitbeker (antilek), maar ze beet er alleen maar in en gooide de beker op de grond. Nog wat andere tuitbekers geprobeerd (o.a. bij familie), maar ze vond het allemaal heel interessant, maar niet om uit te drinken . Haar nichtje zat er maar raar bij te kijken; waarom drinkt ze niet gewoon? Met 7 maanden zijn we dus maar met een gewone beker gaan oefenen. Dat ging al snel best goed. Met 12 maanden dronk ze af en toe zelf (zelf de beker vasthouden), maar ze is nogal druk en ik durfde het niet altijd aan, ik zag het niet zitten om haar 3 keer per dag om te moeten kleden en te dweilen . Nu is ze 16 maanden en sinds een weekje wil ze echt helemaal zelf drinken: ze pakt zelf de beker van de tafel en zet 'm ook zelf weer terug. En tuurlijk gaat het nog wel eens fout, als ze de beker per ongeluk omstoot of expres van de tafel mept .
Ik ben ook met 6 maanden begonnen met een tuitbeker. Maar mijn smurf bijt ook alleen maar op de tuit. Ze wil hem wel altijd vasthouden, maar niet te lang want na 10tellen vliegt hij door de kamer. Wij zijn dus ook overgegaan op een normale beker. Ze vind het reuze interessant, en neemt ook af en toe een slokje. Maar meestal komt er water in haar mond om het er met dezelfde vaart ook weer uit te laten lopen . Gelukkig is het mooi weer, dus kunnen we mooi buiten in de tuin oefenen (scheelt weer dweilen), en in het zonnetje is haar shirtje ook weer snel droog. (ze krijgt alleen water, dus dat geeft gelukkig geen vlekken. )
Ze wil altijd een slokje van papa of mama (thee, of aanlenglimonade of zo) Dus die krijgt ze. Zodra haar mondje om de rand zit is het prijs: blazen en geluid maken, pruttelen, en "hapjes" nemen, maar het lukt eigenlijk best wel. Vooral yoghurt zo drinken gaat stukken beter dan met lepeltje of uit een fles met een groot gat in de speen. Een tuitbeker is een raar ding: daar wordt eerst even op gebeten, dan ramt ze ermee op de grond, en dan verdwijnt ie met een zwaai onder de bank of vliegt door de kamer. Enige probleem: ze is soms wat gulzig of let niet goed op en dan verslikt ze zich (weer genoeg reden voor heel theatraal lang kuchen en hoesten... hahaha). Maar ze kan nog lang niet zelf uit een beker drinken hoor (ik bedoel dan zelf vasthouden en drinken).
Hier drinkt mijn zoon nog steeds niet echt uit een gewone beker. Alleen uit zo'n 'rietjesflessen'.... We oefenen wel vaker maar hij snapt het niet zo goed... Hij doet heel hard inademen en daarom verslikt hij zich dan heel erg in het drinken
Die van ons drinkt ook "nog steeds" uit een tuitbeker (zonder antilek) want hij is zo druk dat hij een beker melk bijvoorbeeld direkt in zijn gezicht mikt en er half in stikt (ik blijf het proberen met hem).
Merle drinkt hier vanaf zes maanden uit een gewone beker, nou ja, oefenen dan. Ze kan hem zelf pakken, slokje nemen, weer even afstand, weer slokje nemen. Maar terugzetten, dat lukt nog niet. Meestal kiept ze aan de andere kant de inhoud eruit omdat ze de figuurtjes wil bekijken Maar het is puur om te oefenen, ze krijgt bv, dus veel ander drinken heeft ze niet nodig (niets eigenlijk).
Ik weet niet meer precies wanneer ik ermee begonnen ben (volgens mij rond 7 maanden). Toen was het oefenen en ik gaf hem in bad ook een bekertje waarmee hij kon oefenen en nu drinkt hij goed uit een beker. Ik moet de beker wel zelf vasthouden, maar het gaat prima.
Met 6 maanden begonnen met tuit, daar kon ze met 7 maand (half liggend) zelf uit drinken. Met 8 maanden begonnen met een echte beker, maar ook ik had niet zoveel zin in de rotzooi die het geeft. Met 11 maanden ben ik toen begonnen met haar zelf laten drinken (dus ook oppakken) na het avondeten, deed yoghurt met melk erin. Nu gaat dat supergoed en kan ze het zonder morsen. Al is morsen wel erg leuk natuurlijk, dus ze krijgt echt niet de hele dag door een gewone beker. Zelfs met een tuit kan ze behoorlijk knoeien, maar dat is opzet hoor!
Hihi, we waren vanmiddag op visite, trok Thirza (bij mij op schoot) zo mijn (lege) glas naar zich toe. Ik heb haar dus maar even laten begaan en ze zette hem echt aan haar mond en achterover kiepen... Lachen! Heb dus bedacht dat papa kleine beetjes BV misschien beter uit een bekertje kan gaan geven dan uit de fles, LOL (nee, gaan we niet doen hoor... dat geknoei is zonde van m'n gekolfde melk ).
Ik moet er niet aan denken dat er met mijn gekolfde melk gekliedert werd, ZONDE! Daarom hier ook oefenen alvast met slokjes water. Tot een jaar heeft ze verder toch niets nodig!
Hier ook al maanden aan het oefenen met drinken uit een open beker. Ze drinkt er steeds beter uit (echte slokken, vaak zonder zich te verslikken en als de beker niet te breed is ook zonder dat het er langs loopt), maar wel met dat wij de beker vast hebben. Zo'n antilekbeker is een tuitbeker waarvan het luchtgaatje dicht is door een rubberen inzetstukje, waardoor je aan de tuit moet zuigen om er drinken uit te krijgen. Als je m op z'n kop houdt, lekt ie niet. Handig tegen knoeien, maar heel lastig om door te krijgen dat er drinken uit komt als je er niet een keer per ongeluk aan gaat zuigen Het wordt ook afgeraden (door het cb en andere deskundigen) om antilek te gebruiken, omdat het een afwijkende drinktechniek is, die niets toevoegt aan drinken uit de fles (nog steeds zuigen) en ook niet leert drinken op de 'gewone' manier waarbij je een slok moet doseren. Een tuitbeker is een tussenstap, omdat je kindje leert dat er drinken uit komt als je de beker kantelt en dat je slokken moet 'verwerken'. Maar je kunt het net zo goed overslaan en meteen met een open beker gaan oefenen. Hoe smaller de beker, hoe minder geknoei. En plastic is veiliger dan glas. Ik zou zeker gaan beginnen met 6 maanden, als je daar zin in hebt. Met dikkere vloeistof (yoghurt of pap) is het makkelijker oefenen. En water natuurlijk ivm vlekken. Heb ook gehoord van kindjes die oefenen met water drinken terwijl ze in bad zitten, dan is knoeien helemaal niet erg
@Ladyrabbit: heb met manlief afgesproken dat ie wat ie overhoudt van de fles wel eens mag proberen of dat er nog achteraan gaat uit een bekertje, En omdat we een aardige voorraad hebben, vind ik 10 cc om te oefenen ook wel even best... Juist omdat ze zo helemaal zelf aangeeft van: He, dat wil ik ook! Lijkt me ook wel handig om met dit soort dingen aan te sluiten als ze het zelf aangeven, dan leren ze het het snelste. En omdat ik het een beetje jammer vind als water ruimte in gaat nemen van BV... (en ik dus de kans loop dat ze dan 's nachts dat weer in wil halen, ). Maar goed, wel lachen dus, ons slimmerikje.