Welke maat slaapzakje?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door germar, 28 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. germar

    germar Bekend lid

    30 nov 2008
    587
    0
    0
    Hoi,
    Gebruiken jullie gelijk een slaapzakje of pas na enkele maanden? En welke maat kun je dan het beste nemen?
    Groetjes
     
  2. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Hier nog nooit een slaapzak gebruikt.
    Ik denk dat je met kopen van een slaapzakje beter kan wachten tot je het nodig hebt. Voor een pas geboren baby moet je natuurlijk een veel kleiner slaapzakje hebben als bij een baby van bijv 4 maanden ;)!
     
  3. germar

    germar Bekend lid

    30 nov 2008
    587
    0
    0
    Dat is ook wel zo, op het moment dat je zo'n slaapzakje nodig hebt, is ie misschien wel te klein.. ook niet handig.
     
  4. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.497
    3.161
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    idd, kopen als je hem nodig heb, behalve de maat, weet je ook of je een dikke of een dunne nodig hebt, qua seizoen.
     
  5. wolly

    wolly Niet meer actief

    Wij zijn een slaapzak gaan gebruiken toen Jayden omhoog begon te kruipen in z'n bedje en we hebben er toen 3 gekocht van 70 cm, (hij is nu bijna 5 maanden) van de week ga ik ff een paar grotere halen want deze worden nu te klein.
    Ondanks de slaapzak kruipt hij nog steeds omhoog :( miss vind hij het gezelliger bovenin z'n bedje ;)
     
  6. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    3.926
    404
    83
    Vrouw
    Mijn dochter lag met een week of vier in een slaapzak. Ook omdat ze omhoog kroop in haar wieg. Bij de HEMA toen een heel kleintje gevonden maat 50-62. Maar daar heb ik nog de armsgaten van dicht moeten naaien omdat ze er anders in kon verdwijnen. Heel eng idee. Ik zou gewoon even wachten om te kijken of je er eentje nodig hebt. Hij is zo gekocht ;)
     
  7. Agatha

    Agatha Fanatiek lid

    16 sep 2007
    1.382
    0
    0
    Zie vorige reacties.
    Onze dochter heb ik vanaf een maand of 8-9 ofzo in een slaapzak omdat ze inderdaad naar boven kroop en dan dus niet meer onder de dekentjes lag. Momenteel gebruik ik de slaapzak om te voorkomen dat ze rond gaat kruipen en haar bed uit probeert te klimmen, zo blijft ze tenminste rustig liggen (als ik haar heel strak instop). Ik gebruik dus een dunne slaapzak, haar dekentjes zijn voor de warmte. Gewoon van het kruidvat, 80 cm, zonder voering en mouwen, bevalt erg goed. Tot een half jaar lag ze altijd erg rustig in bed en als pasgeborene viel ze altijd aan de borst in slaap en legde ik haar dus altijd slapend in bed. Dan heb je geen slaapzak nodig. En het duurt uberhaupt een paar maanden voor ze zichzelf om kunnen draaien.
    Mijn buurvrouw daarentegen heeft een zeeeeeer actief kereltje. Die ligt uitsluitend in een slaapzak, een dikke dus. Geen dekentjes omdat hij die over zijn hoofd trok en dergelijke, en dat vond ze eng. Als kleine baby trapte hij zijn dekentjes al weg. Zij heeft dus een dikke met afritsbare mouwen van de Hema in een grote maat, want haar zoontje is veel groter al is hij even oud als mijn dochter.
    Wacht dus maar even met het aanschaffen er van.
     
  8. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.227
    3.672
    113
    Hier precies dezelfde ervaring. Ik zweer trouwens bij de hema slaapzakken!
     
  9. Bri

    Bri Niet meer actief

    Toen ukkie nog heeeeel klein was, bakerde ik hem meestal in in twee hydrofielen; hij sloeg zichzelf nogal eens wakker (he, wie doet dat nou? ik lig hier lekker te slapen, krijg ik ineens een pets op m'n hoofd!). Pas later zijn we met slaapzakjes begonnen. Ik vind ze ideaal, vooral omdat meneer nogal rondwoelt in zijn bedje.

    Overigens: ik had voor z'n geboorte een vrij kleine gevonden en gekocht, zoooo schattig met een groen/wit ruitje. Die was dus ook nog te groot voor zo'n pasgeboren umpie. En tegen de tijd dat hij erin paste, was het zomer en dat slaapzakje veel te warm. In de winter was ukkie te groot geworden. Hij heeft er nooit in gelegen. Doodzonde, want het was een heel dure! (nou ja, misschien wordt er nog wel eens een kindje 2 in een ander seizoen geboren)

    Mijn tip dus: koop die dingen pas als je ze nodig hebt. Ik vind ze ideaal voor grotere baby's, maar koop de goede maat en de goede warmte!
     
  10. Marnick

    Marnick Fanatiek lid

    16 mrt 2008
    1.167
    0
    0
    Hier zijn bij "baby en dreumes" al veel topics over geweest, kijk bijvoorbeeld eens hier:

    http://www.zwangerschapspagina.nl/viewtopic.php?f=58&t=150740

    of hier: http://www.zwangerschapspagina.nl/viewtopic.php?f=17&t=148143

    of hier: http://www.zwangerschapspagina.nl/viewtopic.php?f=58&t=148663

    Maat is afhankelijk van de grootte van je baby. Wat vooral belangrijk is, is dat hij of zij zich niet uit de slaapzak kan wurmen (of erger nog: erin). Het gat voor het hoofd en de armsgaten mogen dus niet te groot zijn. Bij de HEMA verkopen ze kleine slaapzakjes voor pasgeborenen.

    Maar ik zou dus niet van te voren een slaapzak kopen, dat kun je snel genoeg doen als het nodig is. Zie genoemde topics.
     
  11. HJ1977

    HJ1977 Actief lid

    6 jun 2007
    447
    1
    0
    Hier hebben de jongens vanaf dat ze ongeveer 6 pond waren in slaapzakjes van de Hema geslapen, maat 50-62. Hele fijne dingen. Wij hebben ze gekregen van een vriendin. Die had ze ooit gekocht voor haar zoontje. Misschien dat er iemand in je omgeving is die je er 1 kan lenen zodat je eerst kan proberen of je het wat vind?
     

Deel Deze Pagina