April 2009 Mama's!

Discussie in 'De mama's' gestart door Sam0110, 20 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Spekkie

    Spekkie Actief lid

    7 apr 2008
    407
    0
    0
    Rach, hier had ik er ook twee die om de twee uur wilden drinken. Maar (helaas voor mij :) ) dat bleek doodnormaal te zijn voor kleine babies, zeker als ze op verzoek mogen drinken. Het maagje is natuurlijk ook nog niet zo groot en als er hier meer in ging dan comfortabel voor hun, kwam het er gewoon ook weer uit. Maar hier idem, grootste gedeelte van de dag om de 3 uur, op den duur 's avonds clusteren samen en in de nacht om de twee uur.

    Zo, ik heb hier even mijn dag niet. Het is chaotisch, ik krijg geen van de mannen tevreden en mijn oudste is ook een draak van jewelste de laatste dagen.
    En ik ga een internetbreak inlassen, ik heb er effe helemaal geen zin meer in, niks niet. Even afstand van alles en me alleen maar focussen op mijn mannen. Voor hoe lang weet ik nog even niet, maar het kost me nu gewoon allemaal even te veel energie...
     
  2. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Heb je goed Spekkie! Rustig aan en heel veel succes! Kop op!
     
  3. Sylvie

    Sylvie Fanatiek lid

    20 nov 2005
    1.733
    0
    0
    Belgie
    @lynn: maar 10 minuten?! Gelukzak, hier echt een uur, doe het nu enkel nog s”morgens sinds gisteren en ben vanmorgen zelfs bijna anderhalf uur bezig geweest! Heb dan wel uit beide borsten ongeveer een 200ml. Wat goed dat julian al doorslaapt !!! alweer 2 maanden wat gaat het snel!
    @vruchtje: wat zielig ! gaat het nu al wat beter?
    @kipkip: hier was dat hetzelfde, eerste weken ging heel goed, tot ze meer begon te huilen, ik zelf had constant pijn, was moe… en de tranen bleven komen toen! Probeer goed te rusten hoop voor je dat ze snel minder huilt!
    @eefje: ik bewonder je hoor met 3 alleen! Hier met 2 soms al om gek te worden :- )
    @egbimi: dank je wel :- ) voor de felicitatie en het lieve compliment van mijn meisje :- )
    Ze kan inderdaad heel erg wijs uit haar ogen kijken, van die mooie grote kijkertjes heeft ze.
    Fijn dat mitchell nu veel beter slaapt, geniet van je mannetjes !!
    @danielle: hi hi die gebruiksaanwijziging wil ik dan ook wel hebben ;- )
    @spekkie: fijn dat het zo goed gaat met jullie, geniet van de drukte ;- )
    @sushi: wat schattig !!!! :- )

    Sorry de rest net meer gelezen, hier zijn ze allebei tegelijk wakker geworden
     
  4. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Vraagje: meten jullie de temperatuur nog? Ik doe het 's ochtends en 's avonds en als ik denk dat het nodig is, zoals vanmiddag omdat hij erg jengelig was. Nu tempt hij altijd tussen de 36,8 en 37,2 en gisteravond in een keer 36,6 (dus maar een mutsje opgezet) en vanmiddag ineens 37,5. Bijna een graad verschil :confused:. Nu weet ik dat er pas sprake is van koorts boven de 38, maar ik vond dit wel opmerkelijk. Ik heb het CB gebeld, maar daar krijg ik een nietszeggend antwoord in de trant van "ja, dat kan". Maar, ik vind het vreemd, omdat hij nooit zo schommelt en al 2 dagen jengelig is. Verder drinkt hij goed, poept en plast goed en kijkt wakker genoeg uit zijn oogjes. Ik heb net weer gemeten en kom weer op 37,5 uit. Herkent een van jullie deze schommelingen en wat zouden jullie doen? Gewoon maar in de gaten blijven houden he?
     
  5. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    ja ik temp eigenlijk nooit voel alleen in haar nekje en kijk naar gedrag als ik twijfel DAN temp ik pas, 37,5 is nog steeds een normale temp al is het een paar tienden hoger dan de hoogste normale pas voelde miley warm aan dus ik tempen en toen had ze ook 37,5 maar toen was ze ook snot en snot verkouden dus misschien is ie toch wat weerstand aan het opbouwen ofzo??
     
  6. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Ja hoor, denk je dat je alles hebt gehad, wordt je als toetje ook nog eens ongesteld.... erg fijn.... Best snel vind ik?
    Ik heb ook een k#tdag. Zo. ;)
     
  7. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Ja hoor, denk je dat je alles hebt gehad, wordt je als toetje ook nog eens ongesteld.... erg fijn.... Best snel vind ik?
    Ik heb ook een k#tdag. Zo. ;)
     
  8. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Sorry 2x een k#tdag dus..;)
     
  9. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Een dubbele k#t dag dus!

    Stomme jankdag blehhhh, lekker klagen en zeuren...

    MAAAARRRRRR mijn mannetje lacht!!!!!! Vandaag voor het eerst een hele gulle grote dikke vette lach!
     
  10. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Over de temp: Heeft Senne ook. Paar dagen terug was hij ook zo huilerig, had hij 37.6, paar uur later 36.6. Schommelt nog heel erg denk ik dan maar.....Ook als ik het zo lees dat iedereen dat dus heeft.
     
  11. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    pfff, te vroeg gejuigd..
    Al 3 dagen een onverzadigbaar kind, wil om de 1.5/2 uur drinken...Echt smak geluidjes en op handjes zuigen en krijsen! Dus ik zit zo'n beetje constant te voeden...lekker voor mijn tepels...
    Vannacht tot 2 uur bezig geweest. Gelukkig sliep ze wel tot 07:30. Maar vandaag van 10 tot 15 bijna constant gevoed. Nu slaapt ze dus nog gelukkig...
    Moeilijk zeg, zo zonder gebruiksaanwijzing....
    Dus effe niet bijgelezen...
    O mijn man heeft nu poliepen in zijn neus, waarschijnlijk door het slangetje tijdens de operatie....vandaar dat hij al 6 weken verkouden is....weer medicijnen....
     
  12. MiniUs

    MiniUs Bekend lid

    5 aug 2006
    791
    1
    0
    Gelderland
    Meiden met een k*tdag: dikke knuf.....

    Tempen: kraamzorg zei me vanmorgen nog dat als je kindje zich eenmaal op temp kan houden je niet steeds meer hoeft te tempen. Alleen als je twijfelt.

    Om de 2uur drinken: yes, herkenbaar. Mijn eerste heeft dat om de 2 drinken tot een mnd of 3 wel volgehouden (maar hij sliep al wel snel door). Lukas komt ook redelijk vaak om de 2 uur, soms om de 3 uur, maar net hoe zijn pet staatn. Wat mij bij Tim heel erg hielp was om het op een gegeven moment maar niet meer bij te houden.
    Maar voor snachts is het idd niet zo fijn. De vraag is idd of ze dan lang genoeg drinken. Hier valt hij al redelijk snel in slaap. Dan verschoon ik 'm tussentijds en dan drinkt ie weer wat.

    Verder heb ik nog niet echt terug gelezen, het komt er niet van.....

    Kraamzorg is hier vandaag voor het laatst geweest. Dat voelt een beetje dubbel. Enerzijds ben ik blij weer zelf 'verder' te kunnen, anderzijds zijn je eerste bijzondere dagen dan ook alweer voorbij. Herkenbaar?
    Ben heeeel benieuwd hoe het gaat nu met 2 koters. Sommige praktische dingen zit ik me nog te bedenken hoe het moet, maar dat zal vanzelf wel komen.
    Krampjes zijn er inmiddels ook bij Luca, dus nu maar Infacol gehaald, kijken of het helpt. Veel van jullie zijn die fase natuurlijk alweer voor bij ;)
     
  13. moederLynn

    moederLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2009
    2.012
    0
    0
    moederen
    met mijn hoofd in de wolken
    :( dit vond het echt niet leuk.....die prikjes!!!! Hij moest ff heel hard huilen...en hij huilt al nooit dus ik mijn hart verscheurde in kleine stukjes....maar goed ik heb mezelf groot gehouden voor julian......gvd volgende maand weer

    nu is hij weer vrolijk en poepte zichzelf helemaal onder... =D> is ie dat ook weer kwijt
     
  14. wwjc19

    wwjc19 Fanatiek lid

    3 jul 2007
    3.202
    1
    0
    Call Center Medewerker
    Eindhoven
    Zooo, wilde eigenlijk gisteravond al reageren, maar toen lag internet er ineens uit. Op de 1 of andere manier heb ik steeds alleen de avond wat tijd voor mezelf. Alhoewel ik met de voeding van rond 9 uur lekker met de kleine naar bed ga. Ben zo moe. En die wond doet snel zeer. :(
    Wil jullie in ieder geval nog bedanken voor jullie antwoorden. Gisteravond ging het wel redelijk, maar heb toen overdag er ook veel over gepraat.
    Ik ben gewoon onzeker en moet de ervaring hebben dat het goed gaat en dan denk ik dat ik het wel aankan. Maar zo gauw als iets afwijkt of anders is wordt ik weer zo onzeker en ga dan weer een potje zitten janken. Ik heb echt het gevoel dat ik het allemaal niet aankan.
    Hier was vandaag ook laatste dag van de kraam en vind het superspannend. Ik ben zo ontzettend blij dat manlief de komende week thuis is, want ik zou echt niet weten wat ik zonder hem zou moeten even.
    Ik zal komende dagen trouwens wel meelezen, maar weet niet of ik de energie heb om te reageren.

    Synove, veel succes met je dochter!

    Voor een aantal anderen een dikke knuffel en succes met het vinden van een handleiding. Ik houdt me ook aanbevolen voor een kopietje! ;)
     
  15. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Ja fijn hé WWJC, je kan dan ff helemaal hangen aan je man.
    Ik merkte dat ook, vond het vreselijk als hij maar even wegging, hij was echt mijn rots in de branding toen!

    @all; zó schattig, Tim lag net al een uur wakker en stil in zijn eigen bedje, lekker aan het rondkijken.
    En nu is hij lekker in slaap gevallen. Ben erg opgelucht, want hij heeft vandaag nog niet fatsoenlijk geslapen, en was zo bang dat hij al niet meer zelf in slaap kon vallen alleen in zijn bedje.
    Gelukkig geen probleem dus!

    @Lynn; aaaahhh, wat sneu....:(
    Tim moet over 2 weekjes, vreselijk, lijkt me ook heel erg naar..
    Hoop dat Julian er verder geen last van heeft voor jullie, en voor hem!
     
  16. aapje 2009

    aapje 2009 Fanatiek lid

    7 mrt 2008
    1.583
    0
    36
    hoi hoi

    ik las al een paar x iets over een handleiding nou ik hou me ook aanbevolen :D

    Lynn

    zielig dan he als je mannetje dan zo verdrietig is
    wel knap dat je jezelf groot hebt gehouden
    geef Julian maar een dikke knuff

    Wwjc

    goed dat je erover gepraat hebt dat is altijd goed en lucht toch op
    en je kan het en tuurlijk zul je wel eens je onzekere momentjes hebben,maar dat mag ook
    je hebt ineens de verantwoording over zo n kleintje en dat gaat niet zomaar ineens allemaal goed
    ik heb ook wel eens als ik alles heb gedaan en hij huilt nog dat ik dan denk o jee wat doe ik fout ach dat zullen alle moeders wel hebben
    fijn dat je mannetje vrij is geniet er samen van

    Jodie

    wat leuk zeg dat je mannetje tegen je heeft gelachen
    echt super

    nou vandaag weer voor het eerst alleen met Mitchell en het valt me zwaar
    niet om Mitchell zelf hoor,maar ik ben zo moe en voel me nog niet helemaal 100 % en dan is zo n kleintje best zwaar
    maar het maakt een hoop goed als dat kleine mannetje heerlijk tegen me aan ligt te slapen helemaal voldaan
    en hij vind op zijn buik liggen heerlijk ik leg hem nu maar in de box op zijn buikje te slapen
    na het eten en spelen ,want zijn bedje wil hij echt niet (overdag)
    heb het vandaag weer geprobeerd (tot 4 x toe) een half uur en hij houd niet op en gaat steeds harder dus pak ik hem maar weer en leg hem bij mij neer
    en dan gaat het goed
    ach het komt vast wel goed op een dag gaat het vast lukken

    fijne avond allemaal

    Gr,Bianca
     
  17. Leonie27

    Leonie27 VIP lid

    1 dec 2007
    5.540
    0
    0
    Nou, ben helemaal onderzocht, 7 buisjes bloed afgegeven en urine. Verder aan bloeddrukmeter gelegen en om het half uur aan pols gevoeld. Nu afwachten op uitslag, waarschijnlijk begin volgende week.
    Voor nu door blijven gaan met staalpillen en floradix. Hoge bloeddruk nu even niets aan te doen.
    Voor de rest geen tijd om te reageren, zo meteen voeden en dan komt er bezoek.

    Lynn, extra knuffel voor jou aangezien mannetje zo moest huilen.
    Ook voor diegene die hem kunnen gebruiken een dikke knuffel.
    Nu echt weg!
     
  18. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    Aarghhh.. ik hou het niet meer bij.. even te druk geweest de afgelopen dagen.. Moest vanaf donderdag bijlezen.. of daar ben ik nou mee bezig, maar begin al met twee venstertjes te werken, gezien ik elke keer de helft vergeet..

    @Bianca: Allemachtig meis, wat een verhaal. Kan me voorstellen dat je liever thuis bij je gezinnetje bent dan in het ziekenhuis, maar pfoe, dan zul je goed ziek zijn! *edit* ik lees dat je alweer thuis bent. Tsja, dat je zijn sprongetje gemist hebt, snap best dat dat moeilijk is, maar goed, jij bent ook niet voor je lol ziek.. Rustig aan in ieder geval!

    @WannaBmum: fijn dat het inbakeren goed lijkt te helpen. En fijn dat de echo redelijk goed was, nu hopen dat de rest ook goed blijkt te zijn.

    @Leonie: Hier ook zo'n slechte poeperd.. de laatste twee weken alleen op zondag, maar dat mag bij borstvoeding, alhoewel ik wel het gevoel heb dat hij er last van heeft. Kijk wel uit met het thermometertje, werd mij op het CB afgeraden omdat je vrij snel de darmpjes perforeert?



    @mamacelesje: Nog van harte gefeliciteerd en gezellig dat je er ook weer bent!

    @Thalina: hopelijk is de spruw snel weg.. Lijkt er wel op, maar witte aanslag op het tongetje kunnen ook gewoon melkrestjes zijn, maar dat is meer waarschijnlijk als hij verder geen 'klachten ' heeft.
    En dat loslaten om op adem te komen.. Heeeeel herkenbaar :D. En verschonen, daar is Quinten ook niet zo'n fan van.

    @Amom: Jaaa.. gevonden! Jeetje, slaapt ie nou al door? Wat heerlijk!!!

    @Coto: Ook al zo'n doorslapertje.. Heerlijk zeg..

    @Charisma: Welkom en nog gefeliciteerd! Over het volle blaasgevoel: Heb ik nu niet, maar de vorige keer, bij mijn eerste, had ik daar ook wat minder gevoel en miste ik ook de aandrang. Trok vanzelf weer weg..

    @Marijke: Poe, vervelend, polyarthritis. Flink zware medicijnen dus, hopelijk helpt het verder wel goed dan! Sterkte.

    @Jodie.. vervelend dat Senne weer zo onrustig is/was.. :( .. hopelijk vind hij snel zijn rust weer.. Nog gefeliciteerd met je man!

    @wwcj..lekker laten stromen, vooral niet opkroppen *knuf*

    @Minius..daar ben je dan! Gefeliciteerd met Lukas! Fijn dat alles zo goed gaat

    @IMD.. eerst even een dikke knuf. Ik weet helaas hoe je je kan voelen, inderdaad, van alleen een goede nacht knap je niet op. Misschien idd een keer met Miley naar een osteopaat? Je weet maar nooit wat die kan doen voor jullie. Vervelend dat ze zich zo beroerd voelt, en dat heeft natuurlijk zijn weerslag op iedereen, daar zul jij ook niet van opladen..
    En de pacco's.. zo vreselijk zijn ze toch niet, ingepakt als garnaaltjes ? :D :D Ach, je merkt snel genoeg of ze het prettig vind of niet..

    @Lynn.. mooi ventje hoor!! En óók al doorgeslapen...

    @Kipkip: Ik zou de koortslipfiguur inderdaad lekker even een paar dagen/weken laten wachten. Moeten ze maar begrijpen hoor..Over inbakerdoeken: Ik zweer bij de Pacco

    @Eefje: fijn dat je door je man lui wordt genoemd. Pff.. moet die van mij hier niet proberen. Ik vind het met 2 stuks al druk, al is Quinten over het algemeen heel makkelijk en tevreden. Je bent toch de hele dag wel in de weer..

    @LittleMommy: Fijn dat alles goed gaat.. Lekker genieten!! En inderdaad, 's nachts lekker laten komen wanneer hij honger heeft..Althans.. lijkt mij dat het kan. Mijn ventje was qua afmetingen ongeveer net zo groot, en ik kreeg écht niet de tip om hem te wekken voor zijn eten. En dat terwijl hij problemen had gehad met glucose en Hb.. Maar goed, anders vraag je het even aan het CB?

    @Spekkie: Fijn dat het weer goed gaat.. Volgens mij schept het een hoop meer rust bij je, nu je de BV flink afbouwt.

    @Margot: Welkom hier en gefeliciteerd

    @Spuitjes/Prikjes: Ook ik maak hier niet zo'n probleem van. Zelf rustig blijven, ze worden niet aangevallen, ze worden alleen maar volgestopt met goede dingen.. En dat doet heeeeeel even pijn, maar een buikkrampje doet dat ook en duurt langer. Bij wijze van..






    @Apeldoorn.. in één woord verschrikkelijk (tsja, ben sindsdien niet meer hier geweest om te posten)




    Zo.. en nu hou ik er even mee op. Ben bij pagina 55 of zo.

    Wat een bud-dag hier zeg..Quinten is gewoon helemaal onrustig. Zou het dat 5 weken sprongetje zijn? Ships, wat baal ik er nu van dat ik mijn Oei ik groei boek heb verkocht.. die ging namelijk niet op bij Isabelle, maar nu zou ik het dus graag even nakijken. Hij is normaal zoo tevreden, en nu de hele dag al janken.. :(
     
  19. Ramoontje79

    Ramoontje79 Bekend lid

    3 aug 2008
    719
    0
    0
    Vlak bij den Bosch
    hay hay allemaal...

    zit constant op het verkeerde forum...hoezo men hormonen nog niet onder controle!!??heb nog niet alles terug gelezen, maar zie dat er aardig wat nieuwe mama's er bij zijn gekomen...gefeliciteerd allemaal!nu genieten van de kiddies...

    Hier gaat het aardig de goede kant op!Wessel begint nu dan zijn ritme te krijgen maar heeft nog soms een huil 3 a 4 uurtjes...pffff.
    Donderdag moet ie weer naar de osteopaat, ben benieuwd hoe die daarna is!!!?
    Vorige keer was ie rustig en kon in eens goed poepen!!!voor heen moest ie alles uit de kast trekken om een beetje te kunnen poepen....zo zielig!
    De voeding slaat aan, we hebben nu omneo en gebruiken die nu een dikke week en hij slaapt er goed op!Volgende week pas naar het consultatie bureau ben benieuwd wat ze daar weer zeggen...want ik geef hem nu wat meer zodat ie niet zo loopt te zoeken na de fles.

    vandaag hebben we onze nieuwe auto opgehaald en hij rijd als een tiet!!haahah
    eerst wilde we een station maar hebben nu dan toch een Volvo s70 sedan gekocht en hij ziet er heel goed uit!(ben echt blij)Dus zijn we vanmiddag een eindje wezen toeren met zijn 4tjes...Wessel heeft er niks van meegekregen die heeft heerlijk liggen slapen...Bryan vond het geweldig een grote nieuwe auto!

    Deze week staat in teken van voorbereidingen voor de verjaardag van Bryan die word maandag alweer 3!!jeetje wat gaat de tijd snel zeg...we hebben een fiets voor hem gekocht!wil dat gezichtje wel een zien als ie beneden komt morgens...

    ga ff terug lezen ....liefs
     
  20. Ramoontje79

    Ramoontje79 Bekend lid

    3 aug 2008
    719
    0
    0
    Vlak bij den Bosch
    owja ik wikkel wessel ook in , (niet inbaker) als ik dat niet doe slaat ie zijn eigen iedere keer wakker!heb het bij \Bryan ook gehad dus meteen toen ik het zag heb ik hem ingewikkelt en hij slaapt dan beter...leg hem ook vaak in een lodger bunker lekker knus en hij lijkt het heerlijk te vinden , heb ook maar 2 dagen een kruik gebruikt!want in zon lodger houd ie zijn eigen beter op temperatuur!
     

Deel Deze Pagina