April 2009 Mama's!

Discussie in 'De mama's' gestart door Sam0110, 20 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    @Jodie: bedankt voor het meedenken. We zitten sinds gisteren op 7 voedingen x 100 cc (inderdaad = 700 cc!!). Hij komt echt nog iedere nacht en volgens het CB is dat ook logisch, omdat hij nog aan het inhalen is t.o.v. zijn lage geboortegewicht. Pas boven de 4 kilo mag de nachtvoeding eraf (nou, dat komt snel in zicht zo 8) ).

    Het weekend zat hij op 5 x 90 en 2 x 100. Manlief en ik hebben net afgesproken dat we de komende dagen op 7 x 100 cc blijven en zonodig 's avonds gaan indikken met voeding voor hongerige baby's. En ik ga toch een andere speen proberen, want hij blijft zo snel drinken (in 10 min. fles leeg). Want soms kan het ook gewoon zuigbehoefte zijn i.p.v. honger.

    Ik heb het CB gebeld met de vraag of ik daar mag komen wegen deze week en om even te overleggen, maar ja, ze zijn dicht (5 mei). Ik probeer het morgen nog eens. Het inloopspreekuur is namelijk op dinsdag (was dus vanochtend :( ). en volgende week vind ik nog een beetje ver weg. Aan de andere kant: ik probeer maar gewoon naar mijn kind te kijken en in te schatten wat hij nodig heeft. Maar, als hij over de 3500 gram gaat, mag hij naar 5 voedingen van 135 cc. Nou, dan moet er nog een voeding af en hij kan nu al niet eens zonder nachtvoeding.......... Wordt vervolgd.......
     
  2. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Senne was 2 wkn terug 4,5 kilo dus zal nu naar de 5 kilo gaan en heb ook nachtvoeding.....5 overdag en 1 nacht. Om de 4 uren krijgt hij. Bij de nutricialijn zeggen ze ook dat ze de nachtvoeding echt nog nodig hebben.
    Misschien kun je daarheen bellen? Die zijn 24uur bereikbaar en ik heb altijd veel aan hun advies. Het tel.nummer staat op de verpakking van de voeding.
     
  3. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Ik heb laatst de Friso lijn ook al gebeld. Zijn inderdaad heel aardige en behulpzame mensen.

    Maar voor nu wil ik eerst mijn manneke even goed wegen, zodat ik echt weet hoe hij ervoor staat en dan een plan maken over hoe weer verder. Dus, ik hoop dat ik morgen mag komen wegen bij het CB en anders huur ik zelf zo'n weegschaal, in ieder geval voor de komende weken. En ik hoop ook snel naar een 4-uursschema te kunnen, maar voor nu is dat ondenkbaar. Hij komt gewoon rond de 2,5/3 uur....... De veelvraat, de schrokop, de Dik Trom :D . Tenzij hij laat in slaap is gevallen na de voeding, zoals nu, dan duurt het 3/3,5 uur voor hij weer komt (even tijd voor mama).
     
  4. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    He wat lastig zeg! Hoe heb je hem nu gewogen dan? Ik heb ook eens eerst mezelf gewogen en daarna samen met Senne, kwam ik op meer dan een halve kilo meer uit dan toen het Cb hem de volgende dag woog.

    Wij zaten hier toen ook zo mee, schrokkie noemden we hem (nu nog hihi).
    We zijn toen gaan Ria Blommen in combi met het naar 6 voedingen toe werken en ineens accepteerde hij dat....heeeeeeeeeeeeeel apart.
     
  5. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Lynn: is julian nu weer kalm?

    Spekkie: Succes, hoop je weer eens terug te zien hier als je er weer zin in hebt.

    Eefje: Zoooo knap hoe je het doet! Geef je man de volgende keer eens een trap onder zijn reet als hij weer zoiets zegt!

    Sushi wat schattig dat jurkje!

    Sylvie hoe vind je het nu het voeden met de fles? en knap je zelf nu weer wat op? Wat een poepie!

    Coto wat vervelend voor je man. Hoe gaat het nu met het huilen en voeden?

    Minius lukt het een beetje zonder kraamzorg?

    Wwjc hoe voel je je vandaag?

    Leonie wat een gedoe allemaal, hoop dat het snel beter wordt. Moet je een week op de uitslag wachten?

    IMD hoe is het met jou garnaaltje? Garnaliseren hiihihihihi *ligt dubbel*

    Mirjanne bedankt voor de felicitaties voor mijn man, maar eu waarvoor? hihihihi, ik denk dat je iemand anders bedoelt. Hoe is het nu met Quinten? Nog zo onrustig. Hier hetzelfde probleem, denk ook de 5 wkn sprong en regeldagen.

    Ramoontje fijn dat de voeding aanslaat bij Wessel! Hoop dat de osteopaat hem donderdag weer kan helpen.

    Bianca: pas goed op jezelf, neem je rust hoor.

    Danielle wat een heerlijke nacht.....wil ik ook *gaat straks naar de wensput om een laat senne vanacht lekker slapen wens te doen* wie gaat er mee?

    IMD wowwww had Miley wat in te halen? OO zo zou ik ook naar de wieg hebben gelopen, met lood in de schoenen. Maar jeetje ik hoop dat ze zo rustig blijft! En ik had dat zooo leuk gevonden die fotos maarrr ik woon weer veel te ver weg hmmmmf.

    Krijsie hiero.....pfff hazeslaapjes.....
     
  6. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Dat is het precies Jodie! Nu heb ik hem thuis gewogen (eerst mama met baby en toen zonder baby). En de vorige keer werd hij gewogen bij het CB. Dus, 2 verschillende meetinstrumenten. Vandaar dat ik hem graag bij het CB wil wegen. En ik wil graag overleggen over de voeding, omdat hij zo hongerig blijft.

    Leuk he, die hongerige jochies :D ?
     
  7. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    Heb net een prachtige baby-weegschaal besteld en die wordt morgen bezorgd :oops: . Kan ik het lekker zelf bijhouden met onze schrokop.

    Andere vraag: van onze vriendenploeg willen 6 mensen tegelijk (vast cluppie) dit weekend op kraamvisite komen. Maar, ze geven ook aan dat als dat teveel is, dat ze ook per stelletje kunnen komen. Nou vind ik het superleuk iedereen weer te zien, maar 6 is misschien wel veel? Aan de andere kant, ik laat de baby gewoon boven liggen, kunnen ze daar een blik in de wieg werpen en dan met z'n allen weer naar beneden. En als hij huilt, kunnen manlief en ik elkaar wat afwisselen boven...... En alle visite in 1 keer en lekker bijkletsen...... Wat zouden jullie doen? Is 6 teveel of zou het kunnen?
     
  8. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    :oops:
    Ik dacht te lezen dat hij jarig was of zo zondag? Maar niet dus, hahaha.. Nou ja, lekker vaag. Alvast gefeliciteerd dan maar voor zijn volgende verjaardag..
    En voor het geval ik de naam verkeerd had: Gefeliciteerd voor diegene waarvan de man zondag jarig was. Al vrees ik dat ik het gewoon compleet mis heb, hihi..

    Quinten is vandaag, tot nu toe, weer lekker rustig. Wat een baaldag gisteren zeg; continu wakker, dochterlief ook niet te genieten..
    Nou wil het feit dat mijn moeder, mijn broer en ik zei de gek vroeg een koemelkallergie hadden.. Alleen uitte zich dat bij ons in dauwworm. Isabelle was na haar geboorte een flink huilerig kind, veel (lees extreem) darmkrampjes.. Dus de zuivel uit mijn eigen voeding gehaald, en het werd al wat rustiger. Na een 'test' met een softijsje had ze weer uren krampen toen. Nu kan ze er trouwens prima tegen.
    Omdat Quinten ook vrij kramperig was vanaf het begin, had ik al snel de zuivel weer uit mijn voeding gehaald. Nou heb ik dus zondagavond een heerlijk bakje slagroomvla gehad, ook een beetje om te testen, en ik vind het dus wel stóm toevallig dat mijn mannetje de dag erna continu krampjes heeft en erg onrustig is.. Begint er wel weer op te lijken, op een KMA of in ieder geval overgevoeligheid. Vooral omdat er vandaag, na zijn laatste poepluiertje, niets meer aan de hand is. Voorlopig de zuivel maar weer even weren dus, en over een paar weken nog een keer testen. Het kan toeval zijn, maar goed, ik vind het wel erg toevallig. Normaal poept ie 1x in de week, gisteren had hij ineens 4 luiers. En vandaag is ie weer aardig rustig, ondanks het bezoekje aan de VK (prikkeltjes)..

    En nu wil ie weer eten :)

    Vraag me dus af of het regelen was (lijkt me niet), sprongetje of toch krampjes doordat mams niet van de slagroomvla kon afblijven..

    Wordt wel tijd dat ie gaat doorslapen. Zou ik erg op prijs stellen. Maar helaas, je kunt het niet sturen. Hij komt nu om de 3 tot 4,5 uur.. Vrees dat het nog wel even gaat duren, dat doorslapen. Vooruit dan maar, ach, het is best gezellig 's nachts (als ik niet kletsnat van het hormoonzweet wakker wordt, hebben jullie dat ook? Zoooo vies...)
     
  9. thalina

    thalina Bekend lid

    24 jun 2008
    701
    0
    0
    tollebeek
    oooo erg he dat zweten...
    komt er ook nog bij dat mijn borsten flink lekken en ik dus vaak wakker word met lekkende compressen en nat van het zweet
    bah bah bah

    ooo meneer slaapt in mijn armen zal hem snel op bed leggen
     
  10. Sylvie

    Sylvie Fanatiek lid

    20 nov 2005
    1.733
    0
    0
    Belgie
    @lynn: hier ook een super lieve papa die echt met de kids bezig is. ook staat hij s”nachts 1x op voor een flesje, ververst pampertjes, knuffelt… zou het niet anders willen. Als hij kan gaat hij ook altijd mee naar het consultatiebureau. Wat zielig die prikjes en dat hij er vannacht zo last van heeft gehad, herken het nog van bij mijn zoontje!
    @rach: Laure heeft dat ook een weekje gehad dat ze om de 2 uur kwam, heel vermoeiend ja, wat ik dan probeerde was haar weer wakker te krijgen door pamper te verversen en dan dronk ze nog wat. Anders een keer kolven zodat je man er ook een keer uit kan zodat je wat kan slapen?

    Ivm slapen dat verschilt hier ook, de ene keer valt ze in haar bedje in slaap de andere keer bij mij. S’nachts geen probleem al leg ik haar wakker in bed. S’avonds ligt ze meestal lekker lang bij mij op de buik te slapen.

    @pientje: nog gefeliciteerd met je zoontje! Laure ligt net heel graag in de maxi-cosi dus hier geen problemen mee. Als we met dit weer buiten gaan doe ik ze gewoon een truitje bij aan en draai ik ze in de lodger als het wat mooier is gewoon in de lodger (ligt dan losjes over haar)
    @jodie: hoe gaat het nu met je? Hopelijk voel je je vandaag al wat beter! Lekker rusten meis
    Laure krijg ook HA, geen idee of dat lichter verteerbaar is, ben ik ook wel benieuwd naar.
    @synove: veel sterkte !
    @eenwondertje: als de melk hier te koud is begint laure ook te kokhalzen en moet ze het echt niet hebben :- )
    @thalina: ik kom nu regelmatig nog een draadje tegen na het plassen :- )
    @jodie: het gaat hier echt super! Laure is zo een rustig en braaf kind sinds ze flesjes krijgt! Echt zalig! Overdag laat ik ze nu ook op haar buik slapen en sindsdien helemaal geen problemen mee. Moet ze soms zelfs wakker maken om te voeden en soms is ze gewoon een uurtje of twee wakker en lekker aan het rondkijken. Ze lacht ook al echt naar ons, zo schattig en volgt goed wat we doen.
    @mirjanne: dat was mijn man die zondag jarig was :- ) dus je was niet compleet mis :- )

    Hier voormiddag naar het consultatiebureau geweest en ons meisje is flink gegroeid en bijgekomen! Ze is nu 55 cm (was 50,5 cm bij de geboorte) en 4kg 430 (vorige week 4kg060!) dus ze doet het goed met de fles ! Ze zat met alles perfect op curve dus dat is heel goed, ivm hoofdje heffen, volgen, brabbelen.. liep ze echt wel voor dus dat is ook wel fijn, this een schatje :- )
     
  11. Indy1973

    Indy1973 Actief lid

    22 aug 2008
    369
    0
    0
    Hey meiden,

    ben ik ook even weer (eerst enorm bij zitten lezen, jullie gaan echt snel zeg!)
    merk dat ik er amper tijd voor heb!

    Las in één van de laatste berichten over zoveel groeien in één week, nou.....wij hebben denk ik een record...meneer is afgelopen week maar liefst 450 gram gegroeid!! :confused:
    (ben wel helemaal trots dat ie het zo goed doet op mn BV).

    Afgelopen nacht was een heerlijke nacht, laatste voeding om 11 uur en daarna diende meneer zich pas om 4:15 weer aan en vanochtend om 8 uur. Zulke nachten zijn nog wel vol te houden, maar de nacht ervoor ben ik van 1:30 tot 4:30 met hem aan het spoken geweest. Wilde elk uur weer aan de borst drinken...pfff.... Heb vanochtend dan ook bijgeslapen tot 10 uur! :D zit nu overigens weer te gapen, dus miss straks toch nog even op de bank..
    Ik wil ook naar het slapen-wakker worden-voeden-knuffelen/spelen/slapen schema toe, maar vind het nog wel lastig. Als ik denk dat het tijd wordt om 'em in de kinderwagen te leggen, is ie zo driftig met zn handjes en houdt hij zichzelf volgens mij wakker.

    wat die gebruiksaanwijzing betreft (waar iemand om vroeg), ik hou me ook van harte aanbevolen!

    WWJC - even een dikke knuf voor jou! Je kunt het echt allemaal wel, krop het niet op, praat erover en laat je tranen gewoon gaan! Mijn hubbie was vorige week ook lekker de hele week thuis en dat vond ik erg prettig moet ik eerlijk bekennen. Hij is alleen de woensdag gaan werken en dat was best even fijn, zo'n dagje tussendoor om even vast 'te wennen'. Misschien ook nog een idee voor jou? als het te regelen valt natuurlijk!

    Bianca - jemig, wat een verhaal zeg en wat enorm goed hoe je elke keer op iedereen reageert.....lukt mij niet :oops:

    Pientje - dat aankleden met het naar buiten gaan, vind ik ook lastig! Dame van het CB gaf wel aan ervoor te waken om de kleine TE warm in te pakken.

    wat temperaturen betreft...doe ik niet meer sinds de kraamhulp weg is. Ze had ook aangegeven dat het alleen hoeft bij twijfel. Dus voel ik af en toe even in het nekje, maar ga mezelf niet gek lopen maken met temperaturen.

    Oh en trouwens, vraagje voor de dames die BV geven:
    gebruiken jullie zelf ook vitamine D? Dame van het CB gaf aan dat ik de kleine dagelijks vitamine K en D nu moet geven en dat ik zelf D ook moet gebruiken.... kan me niet herinneren dat de kraamhulp dit gezegd heeft, maar goed...er kan het eea langs me heen zijn gegaan ;)

    en wat dat zweten betreft 's nachts...heb ik ook! verschrikkelijk!
    en het opgeslagen vet op mn heupen en bovenbenen wil ook nog niet weg.... :(
     
  12. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Meneer heeft sinds 5uur hooguit 1uur geslapen...pffff...

    Na-controle gehad bij de VK. Advies dat ik kalm aan moet doen, overdag bijslapen. Bloeddruk oke. Knip was bij het bil mooi genezen, bij het begin bij de ingang nog ribbelig, dus dat is wat ik nu voel. Verder moet ik bekkenbodem trainen, vaginawand hangt nog te laag blehhhh, daarom kan ik de plas soms moeijlijk ophouden *schaam*.
    En als klap op de vuurpijl: HB was gezakt van 7.6 naar 6.9, vandaar de duizeligheid en het nare gevoel grrrr.....
     
  13. hoiben ik weer even :D

    pientje, dochter drinkt ongeveer 10 minuten denk ik. al ben ik te moe om de tijd bij de houden haha. het kan ook zijn dat ik te snel uit bed spring bij elk smakgeluidje. ze smakt namelijk in haar slaap haha. vannacht iets langer gewacht en toen sliep ze vanzelf weer in. heb toen alleen om 1 en om 5 uur gevoed. Maar ik ben echt ontzettend moe ja!

    lief dat iedereen tips geeft wat betreft de nachtvoedingen. Maar ikvind het vervelend om haar wakker te maken voor een voeding, of het juist te rekken. ik probeer me maar te focussen op betere tijden haha

    taakverdeling: ik doe ook het meeste. mijn man doet haar wel in badje, en verschoont af en toe een luier en knuffelt. maar hij werkt, dus net als bij amom, is dat 'mijn taakje'

    amom, leuk om je weer voorbij te zien komen. ik had je echt (ECHT!) gemist!

    maxicosy: alleen voor in de auto. t is niet goed voor het ruggetje dus we laten haar er niet langer in zitten/liggen dan nodig is, ook niet als ze slaapt.

    Imd, zozo maatje 62 alweer, dat gaat snel! Jammer dat ik niet meer groei, lijkt me heerlijk om om de zoveel tijd een complete nieuwe garderobe te hebben :)

    doorslapers: ik wil het niet horen!!

    ria blommen: ik vind het wel goed om een soort van ritme te geven voor je kindje, als ze zelf maar aangeeft wanneer ze wilt drinken, en dan ga ik adh daarvan in het ritme mee. Maar dochter wilt hier niet in de box! en ook niet het wipstoeltje. dus 'zelf spelen'lukt niet. ze wilt gewoon bij mama zijn. (is ook veel gezelliger natuurlijk). wat zegt ria daarvan? ;)


    eenwondertje: nee ik temp niet meer. toen de kraamhulp wegging zei ze dat het niet meer nodig was. ik voel nu regelmatig even, als ik twijfel, aan haar nekje of iets onder haar shirtje. hier komen trouwens morgen ook 6 mensen tegelijker tijd. ik laat haar gewoon in dr bedje liggen (wel in de huiskamer) maar ze kunnen haar niet allemaal vasthouden (vooral niet als ze slaapt).

    coto500: een dikke knuf voor jou ik zit in hetzelfde pakke! gelukkig kunnen mijn tepels het prtima hebben. heb je erge pijn? misschien na elke voeding even insmeren met iets?
    lukt het je om een dutkje te doen als je kindje zelf ook slaapt?

    prikjes: ik ben zelf ook niet bang voor prikjes. vind het hooguit zielig dat dochter niet weet waarom ze pijn heeft. maar ik ga niet mee zitten huilen ofzo (geef de verpleegkundige liever een klap haha)

    in bed slapen: ze slaapt ook het liefst bij ons in bed. Als ze moet huilen en ik leg haar bij me, lijkt ze bijna te gniffelen: hihi het is me gelukt, ik lig lekker bij mama! :)
    Ik voed ook vaak in mijn eigen bed, dus dan slaapt ze in en dan leg ik haar in haar eigen bedje. gisteren heb ik haar wakker in haar bedje gelegd zodat ze toch leert dat dat haar plekje is. Ging gelukkig goed.

    draagdoek: wie heeft dat? ik ben er echt blij mee, heerlijk zeg. ze is lekker bij me en ik kan ondertussen wat dingetjes doen.

    Amom, hoe doe jij het trouwens met je zoontje in 1 bed? heeft hij een eigen dekentje?
     
  14. coto500

    coto500 Bekend lid

    23 jul 2008
    908
    0
    0
    Schiedam
    Nou, het regelen is nog niet over....'s nachts gaat het gelukkig wel goed (1200, 05:30 en 9:15) maar daarna constant tot 1300. Steeds huilen en aanleggen. Op een gegeven moment zo hard huilen dat ik echt dacht die blijft erin en ik moest dus zelf ook heel hard meehuilen....Ik ben daarna maar even door de regen naar de supermarkt gegaan, en inderdaad ik ben de hoek nog niet om en mevrouw slaapt! En nog steeds...ze ligt nog in de kinderwagen....
    Ik heb een off-day verder...tranen zitten heel hoog en ik heb pijn in mijn rechterborst...ik ben bang voor borstontsteking, want de plek is hard en rood....
    Wat een gedoe dat BV.....Maar ja als ik zo lees over FV is dat ook geen hemel op aarde!!!
    Kan dit trouwens de 4-5 weken sprong zijn (uit oei, ik groei)? Het lijkt er wel op...
     
  15. Leonie27

    Leonie27 VIP lid

    1 dec 2007
    5.540
    0
    0
    Bianca, lastig dat je nog niet 100% en moe bent, dan kan kleintje idd heel zwaar zijn. Maar idd heerlijk als hij lekker tegen je aanligt!
    Mirjanne, wat vervelend van buddag. Zou best sprongetje kunnen zijn.
    Wat betreft sprongetje, dacht dat Lynn het ook schreef, ik denk niet dat het helemaal klopt dat je de tijd te vroeg en weer bij moet tellen. Kleine meisje is hier nu 5 weken oud en heeft precies de "symptomen" die ze in het boek beschrijven. Maar dat zou dus eigenlijk nog niet kunnen omdat ze te vroeg geboren is.
    Ramoontje, leuk nieuwe auto!!
    Temperaturen, hier ook niet meer sinds de kraamweek. Ze hield zich al snel zelf goed op temperatuur en zei kraamhulp dat we dan niet meer hoefden te checken tenzij je echt twijfelt. Nog niet getwijfeld, dus niet meer getempt :D
    Brenda, fijn dat alles goed gaat!Hoe oud is Lara? Zal ook wennen voor haar zijn om ineens jullie aandacht met een broertje te moeten/mogen delen. Erg fijn dat ze aan Rens begint te wennen en schattig van dat vasthouden,al zal dat niet heel de dag kunnen :D
    Spekkie, doen waar jij je goed bij voelt, we zien je vanzelf wel weer keertje meeschrijven hier! Knuffel!
    Eenwondertje, fijn dat jullie hebben ontdekt dat het eigenlijk om zoiets simpels gaat waardoor jullie mannetje steeds spuugt. Dit is gelukkig goed op te lossen :D
    Wat betreft maxi-cosi, ik dacht 45/60 minuten achter elkaar. Maar als je bijvoorbeeld lang stuk gaat rijden is het langer. Dan zou je tussendoor even moeten stoppen dacht ik om even eruit te halen en te laten strekken zal ik maar zeggen.
    Maar of je dat in praktijk ook doet, als kindje lekker ligt te slapen???
    Danielle, lekker dat Tim zo goed heeft geslapen. Altijd fijn!
    Thalina, ik kan mijn hechtingen niet zien. Ben onderhuids gehecht, moet zeggen dat het nog steeds wel erg gevoelig is.
    IMD, daar kun je dan echt van schrikken he als je even niet meer weet wanneer ze voor het laatst heeft gegeten en of je nog op tijd bent. Lekker dat ze zolang heeft geslapen!
    Lynn, wat is hij lekker gegroeid!
    Amom, wat een doorslaper zeg! En zijn broertje, hoe doet hij het met slapen?
    En bevalt het om 2 kinderen bv te geven?
    Jodie, maximaal een week wachten op uitslag, hoop eerder. Maar als ik eerlijk ben, denk ik dat er weinig uitkomt. Dat gevoel heb ik, is niet echt op iets gebasseerd.
    Eenwondertje, goed dat weegschaal hebt besteld.Wordt je dan vast wat rustiger van en dat is erg belangrijk!
    Zijn het drukke mensen of wel rustig? Bij druk zou ik 6 niet doen, rustig wel dan heb je het idd gehad en is het ook gezellig!
    Mirjanne, fijn dat Quinten vandaag weer rustiger is. En wel erg toevallig idd dat hij onrustiger is nadat jij iets van zuivelproduct ophebt. Zou het ook even niet eten, kijken hoe het dan gaat.
    Papa, hier ook een hele active papa. Hij wil echt alles met kleine meid doen en gaat deze week ook mee naar cb. Het is zelfs zo dat hij dadelijk meer thuis is bij kleine meid dan ik :D Ik vind het super leuk dat hij zoveel wil doen.
    Sylvie, fijn dat Laure het nu zo goed doet. En heerlijk dat dat bij cb nog een keertje werd bevestigd! Hoe vindt Rhune het nu, met zijn kleine zusje erbij?
    Hier, ook een tevreden meisje. Slapen gaat overdag zo'n 2 uurtjes in eigen bedje voor de rest nu graag in onze armen of in de wipstoel. 's nachts slaapt ze de hele nacht door in haar kamertje dus dat is erg fijn. Vind het ook wel gezellig dat ze het leuk vindt om overdag bij ons te zijn.
     
  16. Leonie27

    Leonie27 VIP lid

    1 dec 2007
    5.540
    0
    0
    jeetje, zie nu pas groot mijn reactie is :)
     
  17. Sylvie

    Sylvie Fanatiek lid

    20 nov 2005
    1.733
    0
    0
    Belgie
    @jodie: hoop dat je vandaag toch nog wat kan rusten! ik had ook zo een terugslag toen ik besloot te stoppen met borstvoeding, weet dus ongeveer wel hoe je je voelt. komt goed meis!
    @coto: hopelijk heb je geen borstontsteking! bij twijfel zou ik toch dadelijk laten nakijken hoor, heb je ook koorts ofzo? ik moet zeggen sinds er hier flesjes zijn eindelijk rust! maar dat hangt natuurlijk van baby tot baby af, ik denk eigenlijk dat laure gewoon niet meer voldoende had en door de medicatie en spruw die krampen.
    @leonie: Rhune vind zijn zusje nog steeds geweldig. Nu ik gestopt ben met de borstvoeding gaat het eigenlijk nog beter. Nu kan papa haar ook een keer voeden als ik met hem bezig ben en je ziet dat hij dat echt fijn vind. Als ik alleen ben met hun twee durft hij soms wel eens jaloers te reageren, boos, stout, flauw.. Alleen het kolven vind hij echt niks dan wil hij niet bij me komen en kijkt hij me zo raar aan :- ) gelukkig ben ik er bijna vanaf, heb vanmorgen maar een klein beetje gekolft, morgenvroeg weer zo en dan zou ik er vanaf moeten zijn, ben benieuwd!
     
  18. Amom22

    Amom22 Niet meer actief

    ooeh leuk al die verhalen over wegen :D hieri s de kleine sinds 4 dagen na de geboorte niet meer gewogen dus ik ga zo ook maar ff op de weegschaal met hem .....ehm als ik die in de verhuisdozen kan vinden :)

    Eenwondertje wat leuk zo'n babyweegschaal..is dat duur? Wat betreft bezoek...anders zeg je dat je ze liever wel tegelijk wil maar dat als het niet lukt dat je ze dan ook gewoon weer wegstuurd..of komen ze van ver?

    Mirjanne Hopen dat ie geen KMA heeft zeg! Lekker dat het bij je dochtertje zomaar voorbij is gegaan *jaloers*. Denk dat de kleine er hier ook last van heeft...nog eens een keer jaren zonder zuivel :( had een klein blokje choco genomen met "kan resten van melk bevatten" en hij heeft het uitgescreeuwd. Ik zou zeggen blijf het nog een aantal keer proberen, misschien was het ook gewoon puur toeval. Wat neem jij trouwens als vervanging voor melk/zuivel?

    Indy ik gebruik geen van beide vitaminen, maar het is idd wel gebruikelijk om dat nu te geven en bij bv raden ze het ook aan om zelf te nemen *dacht ik*

    Rach Heb jou ook ECHT gemist :D en mis je nog op MSN :( doe maar lekker rustig aan hoor ;) komt vanzelf wel weer! Lekker dat ze nu wat beter had geslapen. hihi ik heb het ook, alleen op schoot :( erg handig met nog een kind....maar het is nu ff niet anders. NEt tevergeefs een uur geprobeerd om meneer geinteresseerd te krijgen in zn wipstoeltje en speeltjes die er hingen :rolleyes: zonde van mijn tijd!
    HOE doe je dat met die draagdoek? vandaag weer geprobeerd en uit rustratie weer de trapkast in gesmeten. krijg hem er maar niet gewoon normaal in en het lijkt alsof hij er ook niet in past...hij ligt helemaal krom en met zn kin op zn borst en krijg dat ook neit anders...welk merk heb je?
    Ik heb hem onder mijn dekbed (heb 2persoons die ik met hem deel) die doe ik onder ziin en mijn oksel en dan mijn arm om hem heen.

    Leonie Grote broer slaapt ineens door sinds de geboorte! dus nu heb ik 2 doorslapers. ik krijg meer rust dan voor de geboorte :) 2 kindjes voeden is echt mooi, en leuk hoe ze elkaar aankijken tijdens het voeden. Maar lichamelijk merk ik er niet zo veel van, wel meer honger en dorst enzo, en ik val erg snel af (maar das niet erg!!)
    Sorry volgens mij heb ik iets gemist over jou :oops: je wacht op een uitslag van iets?

    Spekkie zie ineens dat je gestopt bent met bv..heb ik ff gemist. Het ging toch zo goed?

    Regelen gaat hier maar verder...bleegh straks maar WEER bij de ikea eten :rolleyes: kom echt niet aan toe om te koken.
     
  19. moederLynn

    moederLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2009
    2.012
    0
    0
    moederen
    met mijn hoofd in de wolken
    hoi ben ik weer eventjes....

    coto....lekker onder de douche gaan staan de je rode plek weg proberen te maseren...altijd naar de tepel toe....misschien zit er een melkklier verstopt...heb ik ook gehad...succes!!!
    En ik snap je helemaal met dat huilen van je meisje...ik schrok ook...maar een flinke blaas in het gezicht en het is weg...en anders een koud washandje in het gezicht....schijnbaar kan er niets gebeuren als ze erin blijft hangen....ze vallen flauw en komen weer bij....maar dan nog is het een heel akelig geluid dat ik ervan schrok!

    over het groeien julian groeit ongv 300 gram per week...maar die had ook wat in te halen...hij zit nu nog maar 1 lijntje onder het gemiddelde...daar ben ik wel trots op....

    Verder heb ik even heerlijk bij geslapen..mijn moeder was hier en meneertje was alleen maar weer aan het lachen...maar omdat hij zo moe was hebben we hem op bed tussen ons in op zijn buik gelegt en zij heeft opgelet...en ik heb 2,5 uur kunnen slapen en julian ook!!!
    Nuj ligt hij lekker bij mij op mijn borst te slapen....

    amom smakelijk eten bij de ikea

    ik zit onder tussen oprah te kijken! Dat meisje wat verwaarloosd was en 9 jaar is...en een hersenleeftijd van 2 maanden had toen ze bij haar pleeggezin kwam....dat het heel belangrijk is dat je tegen je kind praat en dat je het genoeg prikkels geeft anders staat de groei gewoon stil....zelfs de hersenen stopte met groeien!!! erg hoor dat er nog mensen zijn die dit hun kinderen aan doen!
     
  20. mo1977

    mo1977 Actief lid

    13 aug 2008
    220
    0
    0
    Hoofddorp
    Hoi,

    Synove heel veel sterkte met je kleintje! Ik hoop dat alles snel beter gaat.

    Temperaturen doen we hier alleen als we twijfelen.
    In de maxicosi mogen ze toch 1,5 tot 2 uur? Dat is in elk geval wat mij is verteld. Maar tot nu toe heeft Daan er nog niet zo lang in gezeten. Hij zit er alleen in als we met de auto weg zijn.

    Gisteren met Daan naar het CB geweest. Hij weegt nu 4080 gram en is 54,5 cm. Ze vonden het een pittig mannetje. Volgende keer krijgt hij 2 prikjes. Wat een fabriek is zo'n CB zeg. honderdduizend aankleedkussens naast elkaar die eruit zien als stemhokjes :)

    Daan slaapt tegenwoordig ook door. Normaal kreeg hij een fles om twaalf uur en dan sliep hij tot half zeven. Gister om 23.00 uur gegeven en hij sliep weer door tot half zeven =D>
    Vanavond gaan we de fles om 22.00 uur geven en dan kijken of hij weer tot half zeven slaapt. Sinds vandaag zijn we ook over op 5 voedingen van 150cc.

    Hebben jullie trouwens de versiering in huis en buiten nog staan / hangen? Wij nog wel. Is dat lang? Ik vind het zo gezellig....
     

Deel Deze Pagina