April 2009 Mama's!

Discussie in 'De mama's' gestart door Sam0110, 20 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ik kom af en to wel op msn hoor (al is t alleen maar om mn mail te kijken) maar jij bent er niet! :cry:
    vanmorgen lag dochter weer in de draagdoek, ze ligt idd krom, ook met dr hoofd, en dr kin op dr borst maar ze slaapt er niet minder om haha :) ze vind het heerlijk juist! ik denk dat het er voor ons erg oncomfie uitziet, maar in de buik lagen ze vast ook erg in elkaar gedoken ;)
    oh hoe je zoontje bij je in bed ligt klinkt eng! maar mijn kraamhulp zei dat je moederinstinkt er wel voor zorgt dat je kindje niks gebeurd. ik vond het wel lief, want toen ik thuis kwam legde ze dochtertje bij me in bed en zei: ga maar lekker naar dr kijken, en een beetje slapen. heerlijk was dat!
    geef je hem wel een eigen dekentje als hij bewegelijker word?
     
  2. haha nee die is weg!
    Mijn man zou de versiering regelen maar hij heeft hoogtevrees. dus hij heeft al zijn kracht bij elkaar verzameld om de boel te versieren, maar is niet verder gekomen dan 1 mager slingertje :) vond het wel lief dat hij dat voor ons over had. de rest bewaren we wel, als ik weer een dochterje krijg hang ik het zelf op als de weeen beginnen :D
     
  3. Mirjanne

    Mirjanne Bekend lid

    2 jan 2006
    554
    1
    18
    @Nachtzweten.. Ik vind het zo vies.. weet ook niet meer hoe lang het de vorige keer duurde voor ik weer een beetje 'droog' wakker wordt. Weet iemand dat misschien nog? Over regelmaat gesproken; zoonlief krijgt een schone luier, mams een schone pyama bij elke voeding in de avond/nacht :)

    @Sylvie.. nog gefeliciteerd met je man :D :D

    @Indy.. ik neem geen extra Vitamine D.. las ook zoiets op de verpakking inderdaad.. Vorige keer ook niet gedaan, en ik heb het overleefd, zullen we maar zeggen. Maar goed, het is nooit verkeerd natuurlijk om het wél te doen. Ik vind het al zo moeilijk om er dagelijks aan te denken dat hij zijn vitamientjes moet hebben, laat staan dat ik er voor mezelf al aan denk. Vind het al heel wat dat ik dagelijks mijn B6-je naar binnen werk, hihi..

    @Temperaturen.. ik kreeg de tip maandag op het CB om pas te temperaturen als je met jouw slaap de slaap van je kindje aanraakt (gezichtjes tegen elkaar dus).. als het 'lekker warm' voelt, niks doen, voelt het echt 'heet', dan temperaturen. Nekje was ook prima, maar ze zei dat dit 'makkelijker' te voelen was..

    @Jodie.. rustig aan doen dus voor jou. Hoe gaat het nu met je mannetje, slaapt ie alweer een beetje inmiddels?

    @Rach.. moeilijk is dat hè, zien wanneer ze echt honger hebben of gewoon lekker liggen te kreunen/te smakken. Nou ja, zolang het alarm niet afgaat, heeft ze dus nog niet zo heel erg honger.. Fijn dat je even wat uurtjes hebt kunnen pakken..
    Trouwens, vanwege dat gekreun en gesmak heb ik in de kraamweek toen al besloten Quinten op zijn eigen kamer te leggen.. Als ie huilt ben ik er binnen een paar seconden, en zo krijg je zelf ook nog wat rust, wat ook heel belangrijk is.

    @Coto.. ff knuf..hoop dat je geen BO krijgt. goed in de gaten houden hoor!! En verder hoop ik dat je meisje nog even lekker verder slaapt :)

    @Leonie.. wat zijn de symptomen van dit sprongetje? Nou ja, mannetje is vandaag weer zijn eigen 'ik', lekker rustig.. begint nu wat te morrelen, maar valt ook steeds weer in slaap.
    ff bijkomen allebei dus..

    @Amom.. hoop inderdaad dat het geen KMA is. Bij dochterlief ging het 'over', maar het kan dus ook meer een 'overgevoeligheid' zijn geweest.. Maar goed, het zit flink in de familie, dus het kan best zo zijn.. Ik neem als vervanging maar een beetje soyaproducten en dat soort dingen.. En wat multivitamines.. Als ik over 3 weken weer test en het wordt weer bonje, overleg ik wel even met HA of diëtist, want ik weet ook niet goed meer wat ik nou moest nemen aan extra's.


    Oh.. alarmpje gaat af.. even voeden.. misschien vanavond weer meer getik (NOG meer?? hihi)
     
  4. Amom22

    Amom22 Niet meer actief

    Rach nee juist niet. Eigen dekentje trekte mn oudste juist over zich heen, zo kan dat niet omdat hij vast zit onder zn oksel en mijn arm erover heen. En omdat het ook mijn deken is voel ik meteen als ie beweegt.
    het probleem is dat als ie met zn kin op de borst zit niet goed kan ademen...hij hijgt dan haast...lijkt me niet echt lekker. Ach ik blijf het gewoon proberen. Maar hij vind het nu ook niks aan gelukkig, anders had ik helemaal gebaald.
    Ik kijk idd alleen telkens maar ff snel op MSN anders komen er mensen kletsen met wie ik niet wil kletse :D dus we lopen elkaar dus zo steeds mis :)
     
  5. vruchtje24

    vruchtje24 VIP lid

    2 jan 2007
    13.024
    414
    83
    Vrouw
    home sweet home
    Even een vraagje: vanaf wanneer doe je (of is het verstandig) je kindje op een vaste tijd naar bed toe s 'avonds? Doen jullie dit nu al? Hier wisselt het namelijk ligt er o.a. wanneer hij laatste voeding krijgt en hoeveel hij overdag/en s'avonds nog heeft geslapen. Meestal gaat hij rond 21.30 á 22.00 uur na laatste fles naar bed.

    Ben benieuwd hoe jullie dat doen?

    gr vruchtje
     
  6. jodie

    jodie Bekend lid

    20 mei 2008
    817
    0
    16
    Ik doe hem tussen de vroege avond en laatste fles naar bed. Soms heeft hij 18.30 een fles soms 19.30, hangt er van af hoeveel er geschoven is....Maar 9 van de 10 keer wil hij tussen deze flessen niet graag slapen.

    Ik heb hem vanmiddag eerder een fles gegeven, hij huilde zo. Had ook amper geslapen, dus te moe om te slapen.....Dus fles gegeven, schone broek, inbakenen en op bed. Het klinkt misschien grof maar ik heb de babyfoon een kwartier uitgezet....ik moest er zelf ook even doorheen door dat huilen. Kon er niet zo goed tegen ivm niet fit zijn....maar het heeft gewerkt. Hij viel als een blok in slaap tegen 3-en en slaapt nu nog....Hopen dat we nog lekker even kunnen eten voordat hij zich meld :)
     
  7. thalina

    thalina Bekend lid

    24 jun 2008
    701
    0
    0
    tollebeek
    even snel 2 vraagjes

    -hoe vaak en wanneer gaan jullie kindjes in bad???
    ik doe dus nog steeds vanaf de kraamweek elke ochtend, 1ne dag met olie andere dag zonder

    -de kleertjes hoe vaak worden die uitgewassen???
    hier gaan ze na 1 dag dragen in de wasmachine
     
  8. wwjc19

    wwjc19 Fanatiek lid

    3 jul 2007
    3.202
    1
    0
    Call Center Medewerker
    Eindhoven
    Daniëlle, idd fijn mijn man. Ik denk dat hij af en toe meer moeite heeft met mij dan met de kleine! (Vanwege mijn buien)

    Egbimi, ik had dat vandaag ook. Hij bleef maar wakker en mopperen en huilen. Ik huilde gewoon met hem mee.... Zo van: Wat is er nu aan de hand? Wat kan ik er aan doen?
    Hoe was het gegaan gister? Eerste dag alleen, lijkt me echt zooo moeilijk. Of viel het mee?
    Knap dat je je er zo bij neer kunt leggen dat hij iets niet wil.

    Leonie, stomme vraag misschien, maar waarom mag je geen medicijnen voor hoge bloeddruk? Ik mag degene die ik tijdens de zw had gewoon doorslikken. Lijkt me zwaar voor je zo... benieuwd naar de uitslagen.

    Eenwondertje, knap dat je al een stukje handleiding gevonden hebt: niet te koude melk geven. ;)

    Dames die kindje bij zich laten slapen, kan dat geen kwaad dat hij dan niet in zijn eigen bed wil slapen? En hoe doen jullie dat, want ik kan zelf niet zo lang stil liggen. En vooral 's nachts wil ik eigenlijk alleen voeden en hem laten slapen (zodat ik zelf ook kan slapen).

    IMD, ik zou ook schrikken als die kleine ineens zo lang niet van zich zou laten horen om gevoed te worden. :)
    En ik vind onze Wybe nog wat te jong om op de foto te gaan. Ik heb er zelf nog even mijn handen vol aan. :)

    Jodie, vandaag erg vermoeiend. Mannetje kwam vannacht na 2-2,5 uur en wilde niet echt slapen. Net weer zo'n bui dat ik me k.. voel omdat ik het gevoel heb dat ik hem niet meer wil. Dat ik mijn oude leventje weer terug wil en niet voor hem wil zorgen. Ik voel me gewoon geestelijk en lichamelijk brak. Ik heb ook al dagen geen eetlust. Denk dat ik dat morgen maar eens aan ga geven bij de vk.

    Oei, wordt er hier 1 wakker. Na 2,5 u na voeding. Zal dus wel weer etenstijd zijn...
     
  9. amom, we hebben elkaar gevonden op msn :)

    vruchtje, hier gaat ze om 8 uur naar bed. ikzelf ook namelijk haha, anders kom ik de nacht niet door. ze komt dan om 10 of 11 uur weer voor een voeding, maar tot die tijd kan ik toch nog even slapen. eigenlijk slapen ze de hele dag toch een beetje?

    thalina, wij doen onze dochter 2 keer per week in bad, elke dag is wel wat veel volgens mij ;) (ivm droge huid)

    oh kraambezoek komt!
    doeidoei
     
  10. Eefje28

    Eefje28 Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.923
    0
    0
    Groningen
    @Zweten:Hier ook , als een otter.. :oops: ..dacht al dat hetaan mij lag maar hoort er bij dus.. ;) ..Ik ben alles alweer bijna kwijt van de vorige 2.. :(
    @Vloeien:Doe ik nog steeds..Ben gister voor het eerst eindelijk een stukje met Sam gaan wandelen..sinds dien vloei ik meer..????
    @Kleertjes:Elke dag krijgt hij schone kleren aan...Meestal vaker als er wat gespuugd wordt..

    Vanmorgen had hij mij ..mijn bed en zichzelf ondergespuugd..Alles weer verschoond..Snap er niks van..Is nu al de 4e keer dat hij de hele voeding er uit gooit!!

    @In bad:Om de dag gaat hij in bad met een beetje olie..maar als hij zo gespuugd heeft een keertje vaker..Of als hij echt onrustig is s avonds een extra keertje.

    Vandaag begonnen met inbakeren..Hij ligt nu te slapen ben benieuwd of hij nu ook langer slapen zal..
    Ik krijg veel te weinig slaap..Hooguit 2,5 uurtjes achter elkaar..En s ochtends is Sam wakker ban 4 tot half 7..Slaapt zo nu en dan een half uur..Dus kan ik niet meer slapen..Len is wakker tegen half 8 .. Moet dan dus weer present zijn.

    Hubbie neemt de 'grote ' kids nog wel onder zn hoede overdag..Maar die wil ook wel weer wat meer werken..Moet ook wel weer..IPV alleen s avonds..Dus ik [-o< dat inbakeren mij ook wat meer rust geeft..
    Kan ik het ook wat langer volhouden..
    Ik ga lekker liggen nu..Alle kids zijn nu rustig dus moet ik het even nemen..

    Hoop snel weer wat te reageren op jullie...Lees het meeste wel bij.. ;)
    Liefs ..
     
  11. Gisteren even met Jesse naar inloop spreekuur geweest van CB, omdat hij zo kreunde(kramjes).Jesse was 4370 gram, op 23 april was hij 3790 gram en met zijn geboorte 2990 gram.
    Ze zeggen steeds dat het goed is dat hij zoveel is gegroeid.Ik tel de voedingen niet, meestal komt hij om de 4 uren, maar soms ook wel een dag dat hij om 3 uur komt.
    Jesse drinkt voor de nacht 150cc en zelfs dan heeft hij soms nog honger.
    Meestal krijgt hij 120 cc per fles.
     
  12. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    JAAAAAAAAAAAHHHH!!! TIM LACHT!!!

    Echt zó superlief! Ben heel erg trots, wat een sprong vooruit zeg!

    *Einde egobericht ;)*
     
  13. aapje 2009

    aapje 2009 Fanatiek lid

    7 mrt 2008
    1.583
    0
    36
    hoi hoi

    Spekkie
    gelijk heb je je kindjes gaan voor en het internet komt wel weer
    sterkte ermee
    Amom
    bedankt voor de tip ;)
    ik wist niet eens dat er echt een boekje bestond dat zo heet wel leuk
    ook al zo lekker door geslapen
    en idd mooi combi s
    mijn mannetje let daar heel erg op hij moest vorige week de hele week voor Mitchell zorgen en toen heeft hij niet eens iets gevraagd en toen kwam hij een x in het zkh en had hij een wit truitje met lime groen letters erop en een lime groen broekje en witte/lime gestreepte sokjes aan
    dus de zuster zegt al zo had je dat al klaar gelegd nee hoor dat doet hij zelf ik vond dat wel erg leuk
    jij geeft allebei je kindjes borstvoeding knap hoor en lijkt me ook een grappig gezicht hoe ze elkaar dan aankijken
    Brenda
    VAN HARTE GEFELICITEERD MET JULLIE ZOON
    wat een heftige bevalling heb jij gehad zeg
    fijn dat alles nu zijn gangetje gaat
    geniet er van
    Synove en partner
    sterkte met jullie kleine meisje
    Danielle
    bedankt voor je lieve reactie dat doet een mens goed
    ik probeer het nu een beetje bij te houden
    en ik heb er gisteren ook nog eens heel goed met mijn vriend over gehad en ik denk dat ik me te druk maak over de regeltjes over hoe het hoort
    dus besloten om het te gaan (proberen )te doen zodat ik me er goed bij voel en niet volgens de regels
    en idd ik maak me nu niet zo druk meer over het huishouden de kleine eerst en de rest komt later wel
    en fijn dat Tim zo goed geslapen heeft en geniet van je dag
    Eenwondertje
    dus ontdekt wat er niet helemaal goed ging
    leuk he hoe je je kindje steeds beterder gaat leren kennen
    nou maar een training temp bepalen :D
    wij leggen Mitchell ook wel eens bij ons in bed en dan idd op het aankleedkussen met zijn eigen dekentje en dan slaapt hij ook heel goed :D
    ik las dat je schreef boven de 3500 mag hij 5x van 135
    Mitchell woog de laatste x 3985 en toen moest ik van het cb hem 6 x 135 geven 120 water en 4 schepjes voeding en mocht hem voor de nacht zlefs iets meer geven als hij daar om vroeg
    en over de visite ik had ook een afspraak staan met 6 mensen
    ik had zoeist van dat kan wel,maar je moet vooral naar jezelf kijken hoe jij je voelt en naar je kindje
    Thalina
    fijn ook dat Maarten Jacob het zo goed heeft gedaan gisteren
    en gelukkig maar dat het geen spruw is
    en ik zou dat spul dan ook niet geven als ie daardoor zo naar word
    hier gaat Mitchell om de 2 dagen in bad en elke dag was ik zijn gezicht en zijn onderkant
    en 1 x per week met olie in bad heeft nu nl nog steeds last van vervellen dus mocht hem niet te vaak wassen en kleertjes doe ik ook elke dag schone aan
    Imd
    dat is fijn zeg
    zo een hele nacht geslapen heerlijk hoor
    Lynn
    wat naar zeg dat Julian er zo n last van heeft gehad
    ik hoop dat het nu beter met hem gaat en dat jij even hebt kunnen slapen ik las net dat je bij hebt kunnen slapen fijn is dat en een lieve moeder heb jij zeg
    Sylvie
    wat fijn dat je meisje zo goed groeit
    en helemaal goed dat ze dat allemaal al kan en doet
    Indy
    zulke nachten zijn idd erg fijn en goed vol te houden
    hier gaat het s nachts ook goed moet ik zeggen
    en dank je probeer het goed bij te houden
    Jodie
    idd dan maar even rustig aan doen
    en naar dat je mannetje zo weinig slaapt o ik lees net dat hij vanmiddag dus wel goed heeft geslapen heerlijk he
    en soms doe ik de babyfoon ook even uit kan er dan niet zo goed tegen
    ik had dat met Mitchell ook en ik wikkel hem in in een badcape en dat gaat redelijk en ik ben er nu achter dat hij op zijn buik slapen heerlijk vind
    dus dat mag hij van mij ook wel ,maar dan wel in de box bij mij misschien wil jou mannetje dat ook wel
    Rach
    klinkt wel grappig dat je dochter bijna gniffelt zo van haha dat heb ik gered
    nou als jou meisje heelrijk bij jou wil zijn is het toch goed
    jij bent degene die beslist
    Coto
    wat naar zeg dat ze zo huilt
    ik denk wel dat dat het sprongetje is Mitchell had dat hier vorige week en mijn vriend zei ook al dat hij echt heel erg huilerig was
    ik hoop voor je dat het snel over is
    ik hoop dat je geen borstontsteking hebt
    Leonie
    het is idd wel zwaar dan,maar ik geniet nu nog meer van hem en ben nu wel wat makkelijker als hij bij mij wil zijn prima hoor
    en probeer me niet meer zo druk te maken
    fijn dat jou meisje zo tevreden is en ook overdag dus weinig in haar bedje
    Mo
    ook al zo n lekkere doorslaper
    wij hebben de versiering buiten na 2 weken weg gehaaldfen binnen hadden we een waslijn vol met kleren en die heb ik vandaag en gisteren opgeruimd
    de kaarten op de deur hangen nog wel gewoon lekker doen wat jezelf fijn vind
    en Daan ook goed gegroeid dus heerlijk toch
    Wwjc
    hier is het wel goed gisteren ik heb er met mijn vriend over gehad en ik denk dat ik me teveel van de regeltjes aantrek ik heb besloten dat niet meer te doen
    en nu heb ik zoiets van Mitchell gaat voor en de huishouding en ieder ander komt dan wel weer en s avonds doet mijn vriend vaak heel veel die vind het geweldig om voor zijn zoon te zorgen lekker badderen en aankleden en verschonen en noem het maar op en dat scheelt voor mij weer een stuk zo kan ik mijn ding ook even doen
    maar pas jij op dat je geen postnatale depressie hebt
    een meisje bij ons in het dorp heeft ook een hele zware bevalling gehad en die kreeg uiteindelijk na heel veel pijn ook ks
    en die had ook zulke gevoelens en die heeft dus een postnatale depressie
    dus goed van je dat je het met de Vk gaat over leggen
    denk wel goed om jezelf en je moet wel eten hoor
    een hele dikke knuff voor jou
    Eefje
    ik hoop dat het inbakeren helpt en dat jij zo ook meer rust krijgt
    is wel zwaar als ik het zo lees'
    ik duim met je mee
    Marijke
    jesse is dus ook goed gegroeid heerlijk hoor
    geniet er maar lekker van
    Danielle
    leuk he als hij tegen je lacht super hoor


    hier gaat het goed
    we hadden vandaag een goede dag
    ik ben erachter dat Mitchell graag op zijn buik slaapt dus vandaag na de voeding even knuffel en dan spelen en dan slapen op zijn buik in de box zodat ik hem goe din de gaten kan houden
    echt heerlijk hij slaapt nu veel meer als vorige week
    en gisteravond sliep hij van 9 tot 2 vannacht dus we proberen vandaag de laatste fles om een uur of 10 half 11 en we zitten vandaag goed in dat schema en dan maar hopen dat hij dan ook een hele poos slaapt
    ik merk echt dat hij zijn sprongetje heeft gehad vorige week hij kan zich nu veel meer vermaken in de box en als je tegen hem praat dan kijkt hij zo wijs
    en vanmiddag had ik hem in bed gelegd en toen huilde hij,want hij was zijn speen kwijt en ik loop naar boven kijke stiekem over het hemeltje heen zie ik 2 blauwe kijkers me aankijken en maakte hij een geluidje ahhhhh echt zo van daar ben je dan zo lief
    ik vind het nu steeds mooier
    echt genieten nu ik merk ook wel dat ik het huishouden en alles een beetje zo laat dat ik minder gestrest ben
    die week in het zkh heeft mij met beide benen op de grond gezet dat ik meer van hem moet genieten en dat de rest allemaal later wel komt
    ik liep voorheen zo te stressen zo van dit moet nog en dat moet nog en dan was ik hem de fles aan het geven en dan dacht ik ik moet dat en dat nog doen en dat doe ik nu niet meer ik ga zitten geef de fles en heb zoiets van doe maar rustig aan ventje
    en ik merk ana hem dat hij er ook rustiger van word
    echt genieten nu
    weer een bladzijde vol :oops:

    gr,Bianca
     
  14. aapje 2009

    aapje 2009 Fanatiek lid

    7 mrt 2008
    1.583
    0
    36
    ben ik weer even
    hoe plaats ik hier een foto van mijn mannetje

    gr
     
  15. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    Bianca; dan plaats je eerst een foto op een website.
    Als de foto op een website staat, klik je met de rechtermuisknop op de foto.
    Dan klik je op eigenschappen, en kopieer je het adres wat bij de http:// staat.
    Dan klik je op "plaats reactie", en dan op IMG.
    Dan plak je het adres welke je gekopieerd hebt, en plaats deze tussen de 2 img's!
    Hoop dat het zo duidelijk is?

    En wat voor mijzelf heel goed helpt is om als doel te hebben om 1 klus per dag te doen.
    Je bent gewoon hardstikke druk met zo'n kleintje, en zodadelijk komt er een dag dat de kleine heel de dag bijna slaapt, en kun je heerlijk alles even bijwerken.
    Brengt bij mij ook erg veel rust, maar je moet nu gewoon nog niet teveel willen.
    De kleine is al werk genoeg! ;)
     
  16. Danielle1982

    Danielle1982 Fanatiek lid

    3 apr 2008
    3.515
    1
    0
    WWJC; ook ik denk dat je aan de bel moet gaan trekken.
    Miss kun je van de dokter kalmerende tabletjes krijgen, kun je miss even iets meer je rust pakken.
    In elk geval erg goed dat je met de VK gaat praten!!
     
  17. wwjc19

    wwjc19 Fanatiek lid

    3 jul 2007
    3.202
    1
    0
    Call Center Medewerker
    Eindhoven
    Mirjanne, hier ook al last van dat zweten. Kan zo elke dag wel een nieuwe pyjama aantrekken. :(
    Ging dat goed je zoon op de andere kamer? Heb je dan wel babyfoon aan of gewoon op gehoor? En waar voedt je dan? Ik voed dan nl lekker in mijn warme bed.

    Indy, fijn dat je zo'n lekkere nacht gehad hebt. Die van jou is ook zo driftig met zijn handen? Die van mij doet dat ook. Geen idee waarom eigenlijk. Ook met aanleggen doet hij het wel eens en dan is het echt niet handig!
    Het kan zijn dat mijn man maandag moet werken en di alweer vrij is omdat hij de zaterdag moet werken. Dus is ook met een dagje ertussen.. Pfff, ik moet er alleen nu nog even niet aan denken dat hij er straks niet is.....

    Coto, hoop dat je geen borstonsteking hebt!

    Jodie, nog knap van je dat je je mannetje een kwartier hebt laten huilen en dat dat gewoon goed ging!

    Slapen, hier neem ik Wybe rond 9 uur mee naar boven (ligt aan tijd van voeden) en dan ga ik ook meteen naar bed, want anders krijg ik idd ook niet genoeg slaap. Zeker niet als ie nachten gaat doen als vannacht dat hij om de 2 uur komt en elke keer maar een half uurtje tussendoor slaapt. :(

    Eefje, kraam en vk zeiden hier al dat beweging (dus wandelen) ervoor kon zorgen dat je meer gaat vloeien. Dus dat kan kloppen.

    Egbimi, fijn dat je er zo goed met je vriend over hebt kunnen praten en hoop dat het voor je gaat werken als je je wat minder aan de regeltjes gaat houden. Kan me voorstellen dat de kleine er ook onrustig van wordt als jij je onrustig voelt tijdens het voeden het idee hebt dat je andere dingen moet gaan doen.
    Postnatale depressie, het voelt wel als depressie, maar hoe onderscheid je het van de normale kraamtranen?

    Danielle, zelfde als hierboven, hoe weet ik het verschil tussen kraamtranen en iets anders dat ik aan de bel moet trekken? Ik heb wel al aangegeven dat ik van die buien had, maar het is ook ontzetten moeilijk om toe te geven dat je je kind niet meer wilt. En dat geen honger hebben, weet niet of het daar mee te maken heeft. Misschien wil ik het voor mezelf wel niet toegeven dat het iets anders dan kraamtranen is, of juist andersom: dat ik vind dat ik me aanstel omdat het gewoon kraamtranen zijn en ik er even doorheen moet. Wybe is pas ruim een weekje oud.

    Ik ga eens kijken hoe het met hem staat. Hij slaapt nu bij papa op schoot. En ik denk dat ik even op de bank ernaast ga dutten, want ik ben echt kapot!
     
  18. Sylvie

    Sylvie Fanatiek lid

    20 nov 2005
    1.733
    0
    0
    Belgie
    @mirjanne: bedankt voor de felicitatie van mijn man :- ) !
    @vruchtje: hier gaat laure gewoon haar bedje in na haar laatste fles als wij in bed gaan, bij ons is dat wel pas rond 23u30 want gaan zelf niet zo vroeg slapen
    @thalina: hier om de dag in bad en met warm weer dagelijks, ik doe altijd olie in het badje, hier ook de kleren na 1x dragen de wasbak in, tenzij ze het maar enkele uurtjes heeft aangehad en er echt niets aan is dan doe ik het soms de dag nadien nog terug aan (ik doe ze s”nachts wel altijd een piama’tje aan en door de dag echte kleertjes)
    @wwjc: veel sterkte, hoop dat je snel kan gaan genieten van je mannetje

    Ik heb een auto’tje gekocht :- ) ! geen nieuw want het is onze tweede auto maar zo heb ik weer wat meer vrijheid, heel fijn, zeker met mijn man zijn wisselende posten en weekendwerk. Rhune gaat in september ook naar school gaan dus het was echt wel nodig om vervoer te hebben. Volgende week heb ik hem, spannend :- )

    Hier nog een foto van mijn lachende meisje :- )



    [​IMG]
     
  19. Amom22

    Amom22 Niet meer actief

    Thalina Ik doe hem ongeveer 2 keer per week in bad en de rest ff met een natte doek als ie vies is. Hier 2 keer per dag schone kleertjes (hij spuugt best wel wat)

    Wwjc Hier wou hij vanzelf rond 1jaar in zn eigen bedje (wel op onze kamer)

    Rach :) eindelijk dan he!? Hoe was het bezoek?

    Danielle Wat leuk!! Kan ook niet wachten tot het zover is

    Egbimi Wat super van je man dat hij daar zo goed op let,en leuk dat het ze in het zk opviel! Wat klinkt dat lief zeg, hoe de kleine op jou reageert als je over het bedje kijkt :)

    Sylvie oooooooh lief :D wat een scheetje!
     
  20. Kikki

    Kikki Bekend lid

    15 aug 2008
    875
    0
    0
    @WWJC: ik herken wel wat van je heftige buien. Ik heb ook een zware bevalling en een spoed keizersnede gehad en dat heeft een andere nasleep dan een gewone bevalling. Met name rond dag 5/6/7 had ik het erg zwaar en ineens op dag 8 klaarde de lucht wat op (toen kwam alleen dat gedoe rondom de hielprik, waardoor ik weer terugviel). Pas nu in week 4 kan ik zeggen dat het echt weer beter gaat. Je bent na een ks zo ontzettend snel moe, de snee doet vaak en snel pijn en je lichaam en geest zijn gewoon "leeg". Wat mij hielp: iedere dag Floradix (ijzer) slikken en iedere dag B12 slikken (en om de dag een B-complex). Verder veel slapen, weinig eisen aan jezelf stellen (zie ook wat Egbimi schrijft, eerst de baby en jij en dan pas de rest) en hulp accepteren. En ik geef geen borstvoeding, waardoor de fysieke belasting voor mij minder zwaar was en manlief ook wat meer van de verzorging kan doen (na 2x aanleggen ben ik direct op FV overgestapt). En heel belangrijk: praat erover! Richtlijn voor onderscheid tussen kraamtranen en PND: kraamtranen duren gemiddeld 2 weken (met ups en downs) en PND duurt langer. Maar, beide hebben natuurlijk verschillende varianten. Praat inderdaad met je vlos/huisarts. Beter op tijd erbij dan te laat. Toch? Soms is het onderscheid niet echt duidelijk, maar kun je met wat extra hulp er weer bovenop komen. Maakt het uit wat de naam is? Het gaat erom dat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Toch? En een heel dikke knuffel voor je!

    @Egbimi: inderdaad, eerst de baby en jij en de rest komt vanzelf. Dan maar wat minder huishouden en geregel. Het zorgen voor de kleine kost al tijd en energie genoeg.

    @Hier: manlief is sinds een paar dagen weer aan het werk en maakt direct heel lange dagen (klanten op 3 uur reisafstand = 6 uur per dag rijden) en hij zit er echt een beetje doorheen. 's Avonds heb ik dus niet veel aan hem, helaas. Hij doet wel 2 voedingen en zo, maar vraag niet hoe........ Ik vind het wel belangrijk dat papa ook twee voedingen doet, gewoon voor contact vader-zoon. De nachtvoeding doe ik dan weer. Maar het probleem is dat na de nachtvoeding de baby wat krampjes heeft (de andere voedingen niet). Waarschijnlijk omdat 's nachts de stofwisseling op zijn traagst is. Hoe dan ook, na 04.00 slaapt de baby niet echt meer en wij dus ook niet. En dat is combi met de lange dagen van manlief......... Ik denk dat hij vannacht maar eens een nachtje op zolder moet slapen om slaap in te halen. Misschien mag ik dit weekend dan ;) ?
     

Deel Deze Pagina