Hallo Allemaal. Ik heb een vraagje. Ik weet dat je bepaalde dingen niet mag hebben wanneer je zwanger bent, maar over de volgende dingen twijfel ik. Misschien dat jullie het weten? Serano ham? Droge schenk? Chorizo? Ik ga nl morgen uit eten met een ander zwanger vriendinnetje bij een tappas restaurant. Alvast bedankt voor de reacties. Liefs Petra
Ik heb echt geen flauw idee! Misschien toch ff je verloskundige bellen? (volgens mij weet niemand het hier, je topic is al zo'n 60 keer bekeken, maar geen antwoord op je vraag )
Ben idd vanmiddag de verloskundige wel.... Mijn vriend is slager en ook hij weet het niet. Het is gezouten en gedroogd vlees, dus in principe zijn alle bacterien dood, maar ja, ik heb echt geen idee....... Liefs Petra
*in chorizo zit, wanneer hij echt is, wel rauw vlees verwerkt! *serano ham is inderdaad gepekeld, dus dat mag volgens mij wel, alleen moet je dat niet teveel eten ivm het vele zout *droge schenk ken ik niet...... veel plezier! liefs elfje
Ben net terug, was wezen shoppen en natuurlijk helemaal vergeten de verloskundige te bellen. Droge schenk (zal wel iets typisch gronings zijn) is ook gepekeld, dus dan zou ik dat weer wel mogen hebben, . Ga vanavond in ieder geval lekker eten en als ik niet weet of ik het mag hebben moet ik het maar laten staan. In ieder geval bedankt! Liefs Petra
volgens mij zijn die vleesprodicten allemaal veilig gemaakt, maar weet het natuurlijk ook niet zeker..... Ik ga vanavond ook uit eten, krijgen een wild menu en de wildzijnleverpastei en bavaroi laat ik dan maar staan! Krijg ik alleen soep en het hoofdgerecht! grtjs Twinny
HAllo Peetje 80. Ff over die foto die je bij je naam hebt staan. Supergaaf! Is dat zomaar een foto of is die echt van jou? Gr Mutske.
Ik had vorige week ook serrano ham gegeten (lekker!) en bedacht me later pas dat het wel eens een vorm van rauwe ham kon zijn! Maar volgens de gyn was het geen probleem gelukkig.
Niet teveel zout? Ik heb juist de laastste tijd zo ongelovelijk zin in alles wat zout is, chips, gebakken ei, patat, kan bijna niet wachten tot het avondeten, da's meestal wel aardig zout. kan dat dan kwaad? Ik weet dan mijn moeder bij haar eerste ook elke avond zo ongelovelijk veel zin in patat had, dus mijn vader iedere avond naar de snackbar maar dat was idd wel ongezouten patat. Dus... wel of geen zout?
Nee die foto heb ik hier van het forum, bij je profiel kun je kiezen wat voor een plaatje je wilt, daar heb ik deze gekozen, Liefs Petra
Ik gebruik nog steeds gewoon zout, denk dat alleen bij "te" het heel slecht is. Je moet natuurlijk niet ineens vreselijk veel zoute dingen gaan eten. Das nl niet zo goed voor de niertjes van de baby (dacht ik hoor). Liefs Petra
hee raccon, teveel zout kan zorgen voor een hoge bloeddruk en teveel vocht vast houden..... liefs elfje
je krijgt alleen een hoge bloeddruk van zout als je er gevoelig voor bent.Dat zei mijn dokter.Er zijn vrouwen die eten zich een ongeluk aan zout en bloeddruk blijft laag en er zijn vrouwen die eten het af en toe die hebben al een hoge bloeddruk. Meestal is het aanleg. Ik eet trouwens best vaak chorizo ik wist niet dat daar rauw vlees in zat
Ah, oke, nou, ik zal er op letten. Ik las een pas geleden een lijstje met wat je niet mag eten en wat je beter niet kunt eten. In dat tweede lijstje stond rouwe ham (zaterdag gegeten) rookworst (dinsdag gegeten) leverpate (bijna elke dag gegeten) ikke dus balen, maar goed, weten we dat ook weer. Affin, had ik in het begin zo'n zin in zout, nu heb ik bijna nergens meer zin in, heb de hele dag door last van 'morningsickness' blijkt in de 6de week erger te worden. En ach, ik ben overal gemiddeld in, dus hierin ook. Heb me vandaag en morgen maar ziek gemeld, volgende week 1 dagje werken en dan het nieuwe jaar in. Ben benieuwd hoe het de 8ste week is. Zwanger zijn is vreselijk leuk hoor, alleen dat misselijke is zo ... misselijk.