Bijten :(

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Rosao, 5 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.831
    1.306
    113
    Hoi,

    Thijmen is vandaag weer gebeten op de creche, het is echt al de zoveelste keer. We hebben al een paar keer aangegeven dat het steeds blijft gebeuren en steeds zeggen ze dan dat er beter op gelet gaat worden... maar ja, dan komt ie toch weer terug met bijtwonden. Dit keer op zijn rug, waarbij er zelfs met de ondertanden over zijn rug is geschraapt!!
    Wat kunnen we hier nou aan doen? Weet zo langzamerhand niet meer wat ik nou nog met het kdv kan beginnen. Hebben jullie tips? En gebeurt dit bij jullie ook (zo vaak)? Ik vind het echt zo naar voor Thijmen!

    Groet Rosa
     
  2. Wen26

    Wen26 VIP lid

    16 jun 2007
    12.487
    0
    36
    Goh... wat rot zeg!
    Moet eerlijk zeggen dat ik hier nog nooit een bijtincident heb gehad, of er iets over gehoord heb op het kdv...
    Zal zeker steeds hetzelfde kindje zijn die het doet of niet?
    Lijkt me ook erg lastig voor de leidsters om er iets aan te doen, ze kunnen natuurlijk dat kindje extra in de gaten houden, maar je hebt altijd van die momenten dat je net even de andere kant op kijkt...

    bah, rotsituatie... succes!
     
  3. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Wat zielig zeg :( Hier heb ik er nog nooit iets over gehoord, ook niet van andere ouders eigenlijk.
    Ik zou toch eens flink boos worden, ik vind het niet normaal!
     
  4. mymiracle

    mymiracle Niet meer actief

    als mijn meisje voor de zoveelste keer gebeten zou zijn en dan ook zo erg dan zou ik willen weten welk kindje het is om dan met de ouders te praten. als ik die informatie zou krijgen van de leidsters tenminste.
     
  5. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.604
    5.886
    113
    Aaaw zielig:( Aan de ene kant kan ik best begrijpen dat de leidsters het druk hebben met zoveel veel kindjes maar aan de andere kant, het is wél de zoveelste keer dus ook ik zou fftjes flink 'boos' worden.
    Zou het niet mogelijk zijn om hem in een andere groep te laten plaatsen??
     
  6. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Ik ben zelf leidster en op onze groep zit ook een kindje dat bijt. We houden het echt nauwlettend in de gaten, en vrijwel altijd zijn we er op tijd bij. Maar mocht hij toch bijten dan moet hij ook een tijdje apart zitten na heel streng toegesproken te zijn. Maar wat kan je er nog meer aan doen dan denk jij? Die ouders voelen zich er ook echt rot onder, want het is wel hùn kind dat anderen pijn doet..
     
  7. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    En bijten is vaak een fase, ik keur het niet goed maar de 1 slaat, de ander bijt om te zien hoe iemand hier op reageert.. ze beseffen echt nog niet dat het pijn doet.
     
  8. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.831
    1.306
    113
    Thijmen naar een andere groep vind ik niet echt een optie, hij is heel erg gehecht aan 'zijn' leidsters. De namen van de kindjes geven doen ze ook niet en op zich denk ik ook niet dat de ouders er echt iets aan kunnen doen. Het gebeurt toch daar op de creche. Ik vind het alleen naar dat ze er bij ons dus niet op tijd bij zijn en dat terwijl ze elke keer zeggen dat ze er beter op zullen letten.

    Ze hebben in principe ook het beleid dat ze opbellen als er zoiets gebeurt, als Thijmen dus thuis komt met een bijtwond en ze hebben niet gebeld dan betekent dat dat ze het dus ook niet gezien hebben! Terwijl ik me toch kan voorstellen dat Thijmen behoorlijk krijst na zo gebeten te zijn.

    Heb nu een foto er bij gedaan van hoe erg het is, schrok me echt wezeloos toen ik het zag!
     
  9. Mila24

    Mila24 Fanatiek lid

    30 jun 2007
    2.199
    0
    0
    Antwerpen
    jeetje wat erg dat je kindje zo is gebeten en dan ook al een aantal malen.
    IK zou dus nog eens met de leidsters gaan praten en toch wel er op staan dat ze beter opletten.
    Tuurlijk hebben ze geen ogen in hun rug maar als het steeds hetzelfde kindje is wat dit doet dan kunnen ze daar wel rekening mee houden en extra op het kindje letten.
    Ik vind bijten erg gemeen en het mag dan wel een fase zijn bij kinderen ik vind dus wel dat de ouders daar best iets mee kunnen doen door het kind het af te leren .
     
  10. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Jeee wat ontzettend vervelend zeg! Arm mannetje...

    Is het steeds 1 kindje dat dit doet, of willen ze dat niet zeggen? Ik kan me voorstellen dat het moeilijk te vermijden is... Maar misschien toch eens een gesprek aanvragen? Zodat je in ieder geval weet hoe ze hier op moment mee omgaan en jullie wellicht op betere oplossingen komen tijdens dit gesprek? Dat dwingt ze wel om er beter over na te denken in ieder geval en misschien hun beleid aan te scherpen. Want dit gaat zo te zien wel erg hard...
     
  11. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.604
    5.886
    113
    Oh jeetje wat een grote plek, schrik er gewoon van:$ Ik zou idd een gesprek aanvragen want dit kan toch niet? Zou ze ook meteen naar die plek laten kijken, zodat ze met eigen ogen kunnen zien wat je nou precies bedoeld!
     
  12. Eva1983

    Eva1983 VIP lid

    2 sep 2007
    9.025
    2
    38
    Ik werk zelf op een KDV en daar hebben we ook te maken gehad met een kindje dat veel beet. Ik vind dat wanneer het telkens hetzelfde kindje is dat bijt, de leidsters het betreffende kind moeten gaan observeren. Kijken in welke situaties het gebeurt (alleen zo kan je het bijten gaan voorkomen omdat je dan de aanloop er naar toe herkent.)

    Wel kan het gebeuren dat je het bijten niet ziet gebeuren. Helemaal als het kindje niet huilt, maar ook als je geen 'bijtplek' kunt ontdekken. ik moet eerlijk zeggen dat ik niet elk kind dat huilt helemaal uitkleed....

    MAAR: neemt niet weg dat het gewoon ontzettend naar is voor Thijmen en voor jullie. Ik zou als ik jou was een gesprek aangaan met de leidsters of locatiemanager, want als het vaker gebeurt moet er gewoon echt wat mee gedaan worden.
     
  13. Female24

    Female24 Fanatiek lid

    15 mrt 2008
    2.595
    0
    0
    dat vind ik echt niet normaal!!! en ik zou dus zeker de ouders van dat kind aanspreken daarover want het is tenslotte hun taak! en ik zou die leidsters ook flink op hun nummer zetten.
     
  14. mama em

    mama em Fanatiek lid

    2 apr 2008
    1.315
    0
    36
    jeetje wat n bijt :(

    Vind idd dat je het nog een keer duidelijk moet bespreken. Ik denk niet dat het altijd te voorkomen is, maar zo krijg je het gevoel dat er niet naar je geluisterd wordt.
    Ben wel benieuwd of dat kindje alleen julie zoontje bijt of ook anderen? En nu weet je ook niet of de ouders er wel vanaf weten en er dus oets aan kunnen doen.

    suc6 ermee
     
  15. tweety

    tweety VIP lid

    2 okt 2005
    10.054
    0
    36
    dordrecht
    mijn oudste is ook gebeten op het kdv toen ie jonger was. hier zijn de leidsters er goed mee om gegaan.

    ik vind niet dat je al souder zijnde naar de andere ouder kan gaan dat vind ik de taak van de leidsters. aangezien die erbij zijn en die weten hoe het is gebeurd(als het goed is) hun moeten voor een oplossing zorgen. bij ons was de oplossing door de 2 een aantal weken uit elkaar te halen en daarna waren de problemen opgelost.
     
  16. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Nou nou...
     
  17. Kletskous

    Kletskous Niet meer actief

    zo dat is wel een aardige plek zeg. Zou zeggen gaat nogmaals op het kdv praten. En dat ze echt beter moeten opletten. En anders misschien andere stappen ondernemen.
     
  18. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.831
    1.306
    113
    Heb vanmorgen even met de leidster gepraat. Helaas was zij niet degene die er gister ook was, maar die is er vanavond. Ze zou het nog even bespreken en dan kunnen we vanavond dus verder kijken. In principe zijn de meeste kindjes die bijten al over naar een andere groep en ze praten ook met de ouders van de bijtertjes. Verder zetten ze het bijtertje altijd apart als ze het merken. Probleem bij Thijmen is alleen wel dat hij dus niet snel huilt, dus dan merken ze het ook minder snel op. Ze zouden het in elk geval weer in de gaten houden.
    Heb wel al besloten om vanaf nu een logboek bij te houden en foto's te maken. Als het dan blijft gebeuren, dan kunnen we tenminste verdere stappen zetten (leiding oid).
     
  19. Kletskous

    Kletskous Niet meer actief

    ja precies. Dat zou ik zeker gaan doen.
    Wel een hard kind heb je dan....:):)
     
  20. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.831
    1.306
    113
    Ja, Thijmen is wel een beetje een rouwdouwer :) Daarom snap ik ook niet dat juist hij zo gebeten wordt (de leidsters zeggen dat het niet iets is wat hij doet, dat heb ik al verschillende keren gevraagd).
     

Deel Deze Pagina