Wat zal ik doen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Willes, 28 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Willes

    Willes Fanatiek lid

    14 nov 2006
    1.121
    70
    48
    Hallo lieve meiden,

    Ik zit met een dilemma. Ik ben niet zo tevreden meer met mijn huidige baan en heb vorige week een leuke advertentie gezien.

    Ik wil hier heel graag op reageren, maar angezien mijn vriend en ik druk bezig zijn om zwanger te worden twijfel ik.
    Het lijkt me namelijk erg lullig als je ergens wordt aangenomen en je komt na drie maanden aanzetten bij je nieuwe baas met het bericht dat je zwanger bent. (Zowel voor jezelf als voor je werkgever)

    Het is natuurlijk ook een optie om in een eventueel gesprek gewoon eerlijk te zijn over mijn plannen. Dan weten zij ook gelijk waar ze aan toe zijn. Ik heb namelijk niets te verliezen.

    O, help me alsjeblieft, ik weet het gewoon niet meer ](*,) .

    Liefs Willes
     
  2. Bibu

    Bibu Fanatiek lid

    18 nov 2006
    1.496
    0
    0
    gezondheidszorg
    Zuid-Holland
    Hoi hoi,

    Als je eerlijk bent erover in je sollicitatie moet het geen punt zijn denk ik, dan weten beide partijen waar ze aan toe zijn als je zwanger raakt.

    Succes ermee, Bibu !
     
  3. suusje

    suusje VIP lid

    7 okt 2005
    5.368
    0
    0
    Almere
    ja en dan heb je het in ieder geval geprobeerd!
     
  4. PamEnMarcel

    PamEnMarcel Actief lid

    Ik zat ongeveer in dezelfde situatie als jij vorig jaar. Ik vond (vind) mijn baan niet echt super fantastisch en had 2 sollicitaties lopen. We waren nog maar net bezig, ik denk een maandje om zwanger te worden. Alleen kwamen wij achter, nog voor mijn afspraken (ik kon op gesprek), dat ik zwanger was.

    Ik heb een vast contract en die kon ik niet op't spel zetten i.v.m. zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof. Dus heb ik ervoor gekozen om toch maar te blijven. Ik werk nu parttime i.p.v. 40 uur en het is niet alles, maar een vaste inkomen is toch wel lekker met een kleine erbij.

    Veel succes met wat je ook gaat beslissen!
     
  5. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
    Je hoeft het toch niet te zeggen...wie weet duurt het nog wel een jaar voordat je zwanger bent, dat kan ook....

    Ikzelf ben begonnen aan mijn nieuwe baan direct na mijn zwangerschapsverlof.
     
  6. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Ik denk dat ze je sowieso niet aannemen als je zegt dat je probeert zwanger te raken. Je kunt denk ik gewoon kiezen, doorklussen en je huidige baan houden, of een poosje stoppen en een nieuwe baan. Als er meer sollicitanten zijn zullen ze toch eerder iemand kiezen zonder plannen denk ik.
     
  7. Jody79

    Jody79 Fanatiek lid

    19 sep 2006
    1.616
    0
    0
    Tja, je kunt het natuurlijk altijd proberen. Ik werd onlangs benaderd voor een nieuwe baan vanaf mei. Ik moet dan nog 4-6 weken tot mijn zwangerschapsverlof dus heb ik ze het verteld en dat namen ze heel leuk op en boden me zelfs een vaste baan aan. Heb nog niet getekend (contract moet nog opgesteld worden) maar de plannen lijken goed. Gelijk aangegeven dat ik daarna max 4 dagen wil werken. Was ook geen probleem. Kortom; niet geschoten is altijd mis....
     
  8. Miza

    Miza Fanatiek lid

    24 jun 2006
    1.801
    1
    0
    Ik begin eind januari ook met een nieuwe baan en ben nu net een paar weken zwanger.
    Ik probeer het de proeftijd voor me te houden en daarna ga ik het ze vertellen en dan zien we wel waar het schip strand..
     
  9. Booey

    Booey VIP lid

    6 dec 2006
    5.663
    0
    36
    Radiator Springs
    Tja, laten we nu even realistisch blijven, ze mogen niet vragen of je zwanger bent (wat je toekomstplannen zijn op dat gebied mogen ze volgens mij wel vragen). Zodra je aangeeft dat je met de planning bezig bent, heb je onbewust zelf al het schip laten stranden.
    Helaas da's de werkelijkheid, geen enkele werkgever zit te wachten op iemand die na een aantal maanden weer met zwangerschapsverlof gaat, misschien een zeer enklele uitzondering daargelaten. Tis erg triest maar helaas wel de harde waarheid. Jammer he.
    Jaarcontracten die ook niet verlengd worden omdat de meeste moeders niet meer full time willen komen werken, het zijn wel dingen waar je niet te rooskleurig over moet denken.
     

Deel Deze Pagina