Februari 2009 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Uk80, 17 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dinkie1982

    Dinkie1982 Bekend lid

    5 feb 2008
    529
    0
    0
    Sluiter zakelijke verzekeringen
    Barendrecht
    Hoi meiden,

    Was ik weer, vanochtend druk in huis bezig geweest, veel gestreken en daarna was ik het zat dus ben ik lekker naar mijn moeder gegaan. Lekker gewandeld met de hond van mijn ouders en net ff bij een bekende van mijn moeder in het ziekenhuis op bezoek geweest, nuttig en gezellig dagje dus.

    @ uk, ik merk dat ik me al wat heb aangepast naar het schema van kdv. Fruit gaf ik om 13.00 uur maar dan is straks de boterham natuurlijk rond die tijd dus hun geven het rond 9 uur/10 uur afhankelijk wanneer ze wakker is en dat doe ik nu ook. Maar met bv kom je de ene dag bijv. om 5 uur s'middags, om 6 uur s'middags ofzo uit en net ervoor een prakkie geven is brullen want dan heeft ze honger en net daarna heeft ze juist nog geen honger dus ff uitvogelen.

    @ married, wow wat een flinke knul is Thije toch!! Wel fijn dat alles goed was op het cb en dat hij in verhouding goed qua gewicht is. Hij is ook lang hoor. Nu is Sanne wel een tenger dametje maar ook 65 cm vorige week dus dat scheelt 6 cm. Best veel op zo'n klein lijffie!
    Wat een leuke foto's met de peer zeg. Hij doet het echt goed hoor, applausje voor Thije.

    @ kuona, grappig dat je dat zegt. Ik dacht ook dat het echt bijvoeding was maar op het cb zeiden ze dat ze vanaf 6 maanden iedere dag groente en fruit moet hebben. Nu wil ik haar wel iedere dag geven hoor, geen probleem. Ben al heel blij met alle borstvoeding die ik tot nu toe heb gegeven en of het nou 4 of 5 voedingen per dag zijn maakt mij niks uit. Maar soms kan het qua ritme niet uitkomen en dan laat ik het gewoon hoor. Als ze dan maar gewoon drinkt. Boterham mag hier bijv. tegen de 7 maanden (beetje vaag maar goed) maar als het zo uitkomt mag ze best een keer een stukje brood. Gisteren heeft ze weer 1 stukje stokbrood op, heerlijk vindt ze het.

    @ iloiza, wow, onze eerste februarimama die opnieuw mama wordt! Van harte gefeliciteerd. Ik hoop dat je een goede zwangerschap hebt en het niet te zwaar wordt met zo'n kleine uk om je heen. Geniet ervan! Merk je het trouwens niet met je bv? Heb wel eens gehoord dat als je zwanger wordt terwijl je bv geeft je productie terugloopt?? Wel raar vind ik het dat je helemaal niet ongesteld wordt. Zo weet je eigenlijk nooit waar je aan toe bent.

    Ik ga hier aan 't eten beginnen, tot laterrr
     
  2. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    Iloiza: Natuurlijk kennen we je nog! Jaaaaa gefeliciteerd!! Jeej! Je bent de eerste die weer zwanger is. Wat bijzonder toch weer he? Ben zo benieuwd hoe het je allemaal afgaat straks! Wat een groot wonder toch! Kom je nu weer meekletsen?

    Maka: Ik ben ook wel benieuwd naar Vera's knuffelkonijntje. Heb je er ook een foto van? Ferry heeft namelijk een blauw knuffelkonijntje en die heeft hij de laatste tijd steeds vast en vandaag ook mee naar bed :D
    Het is zo'n lapje met een harige buitenkant.

    Mieke: Ferry kijkt ook alle kanten op hoor tijdens het eten. En dan vooral tijdens het avondeten, want daar vindt hij niets aan ;)

    Ferry ligt alweer dik 2 uur te slapen. Hij begon net heel zielig te huilen, want hij lag al anderhalf uur op zijn buik te slapen en wilde omdraaien, maar dat lukte niet. Dus ik draaide hem terug om hem te begroeten, pakte zijn konijntje en ging weer verder slapen. Om 17:30 uur maar even wakker maken, anders slaapt hij straks weer niet.
     
  3. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    Dinkie: Bij ons cb raden ze ook de boterham bij 7 maanden aan hoor. En ik vind het heel knap dat jullie bv-mama's zo lang bv geven! Had ik ook gewild, maar liep helaas anders... Kindjes gaan trouwens vanzelf minder vragen om melk/ bv als ze meer bijvoeding krijgen dus ik denk dat je je geen zorgen hoeft te maken met het schema hoor.
    Ferry was er eerder ook echt niet aan toe en nu ineens zit hij al een aantal dagen op 3 flessen.
     
  4. daffie76

    daffie76 Fanatiek lid

    Nou, heb echt niet altijd energie voor 10 hoor Uk, maar door bezig te blijven stort ik niet in hahaha. Maar ben wel altijd bezig ja, kan slecht zitten met een boek, wat ik soms wel eens heerlijik vindt!;)
     
  5. daffie76

    daffie76 Fanatiek lid

    Iloiza; van harte meid, de eerste zwanger weer!! Hoop dat je een goede zwangerschap krijgt!

    Ben nu op mijn werk en het is vrij rustig. Helaas weet je hier nooit of dat ook zo blijft...
     
  6. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    Daffie: Ah ok, dat is dus de truc! Bezig blijven! :D Ik hoop voor je dat het rustig blijft. Moet je tot 23 uur?
     
  7. Miireii

    Miireii Fanatiek lid

    12 feb 2008
    2.417
    0
    0
    Enschede
    Heey meiden.

    Wat laten jullie mij toch altijd veel lezen! hihi!

    Ik ben weer eens gesloopt hahaha! Ik moet morgen nog werken en dan heb ik eindelijk weekend. Sorry dat ik er de laatste tijd zo weinig ben. Heb het echt heel erg druk!

    Met Soraya gaat alles goed. Ze valt alleen iedere keer tijdens etenstijd in slaap :( Soms wel een beetje lastig hoor. Nu ook weer, eigenlijk moest ze om 18 uur groente, maar madame ligt weer eens te pitten ;) Naja, dan loopt dus alles weer uit vanavond helaas....

    Morgen viert mijn vader zijn verjaardag en morgen begin de Ramadan ook nog... pff! Dit wordt een zware maand! Ze mogen pas rond 9 uur eten en drinken, dus het wordt echt heftig. Nou ja, ik zie wel hoe het allemaal loopt...

    @Iloiza: jeeej! Gefeliciteerd! Wat leuk zeg, de eerste weer! :D
    Wie volgt? :p

    @Filmpjes en foto's: ik kan ze op de een of andere manier gewoon niet bekijken helaas... bah wat baal ik daarvan zeg..

    Nou, het spijt me voor mijn korte reactie weer. Ik hoop niet dat ik iets heb gemist..

    @Married: hoe gaat het met Thije en Rapley?

    @Dinkie: hier op het CB raden ze dus brood met 6 maanden aan... die adviezen hé ;)

    @Daffie: werkze! ik hoop dat het rustig blijft voor je.. of juist niet, zodat de tijd wat sneller gaat.. hmmm..

    Nou ik weet het echt niet meer... sorry sorry sorry!!!

    Liefs, Mireille
     
  8. daffie76

    daffie76 Fanatiek lid

    Ik moet tot 23:45 Uk....
    Mireii, het is niet zo dat ik niets te doen heb hoor, alleen is het wat rustiger. Vaak na 8-en gaat het snel... Soraya dus lekker aan het slapen, ach dan de groente maar wat later toch!
     
  9. mink

    mink Fanatiek lid

    22 nov 2007
    1.996
    0
    0
    hey hallo,

    hebben jullie de afgelopen dagen ook zo genoten van het mooie weer?
    wij zijn lekker naar een meertje geweest en vandaag met mijn vriend geshopt. Hij heeft nu vakantie.

    mirreii; lastig is dat hoor, kun je haar niet eerder eten geven? Ik roep maar wat hoor. Ben het zelf ook nog aan het uitvogelen....
    Piitig hoor de Ramadan periode. Zo knap hoe ze dat altijd doen..

    Brood; hier zeggen ze met 7 maanden broodkorstje? Geven jullie al stukjes brood dan? zonder korst. Ben wel benieuwd of Zoe dat lekker vind. Geven jullie dan gewoon droogbrood?

    Iloiza; gefeliciteerd met je zwangerschap. Hoe voel jij je?

    Uk; Zoe heeft ook weinig zin in avondeten. Ze vindt fruit lekkerder.
    Ach ik ben ook een slechte eter hahaha

    Hoe is het verders met iedereen? heb nog niet alles teruggelezen hoor! ga ik vanvond wel even doen hihihi
     
  10. mink

    mink Fanatiek lid

    22 nov 2007
    1.996
    0
    0
    maka; ik zag bij jou een heel mooi tabel staan met alle gewichten en lengtes. Zou jij misschien die van Zoe ook in willen vullen? vind het wel leuk om het beetje te vergelijken.:)

    1 maand was ze 4060 gram en 55 cm
    2 maand was ze 5095 gram en 57 cm
    3 maand was ze 5615 gram en 59.5 cm
    4 maand was ze 6390 gram en 63,5 cm
    5.5 maand was ze 7125 gram en 69 cm

    knuffel; Zoe slaapt met een groot wit konijn hahaha is van tommy hillfinger. Tja wie geeft er nu zo'n kraamkado hahah maar ze vindt hem helemaal geweldig. Ik noem hem stink tommy en idd regelmatig wassen hahaha

    werk; tja wat kan ik daar over zeggen. uh erg rustig heb een sollicitatie lopen en bevestiging gekregen. Voor de andere dames. Hopen dat jullie dagen lekker snel voorbij gaan. Ach aan de andere kant ben ik wel weer blij als ik aan het werk mag:)
     
  11. Mieke8

    Mieke8 VIP lid

    9 nov 2006
    14.188
    0
    0
    Noord-Holland
    Married, Boaz is echt dol op het eendje en stopt alle kanten in zijn mondje! Helemaal erg toen hij nog niet de speen wilde. En helemaal vergeten, maar bijna 10 kg zeg :$ wat is het toch een lekker beertje!

    Maka, je vroeg nog of ik al wat voelde in het kaakje van puntjes, maar ik voel nog niets eigenlijk. Maar hij wil wel steeds kluiven op iets, vooral mijn vinger.

    Daffie, werk ze!

    Uk, lekker slaapkoppie is Ferry, hihi.

    Miireii, doe lekker rustig aan meid, komt wel weer, we hebben het allemaal wel eens erg druk. Succes met de Ramadan, tenminste voor je man dan. En vast gefeli met je paps.

    Mink, hoe gaat het met jou en Zoë?

    Ga even lekker een maaltijd salade voor mezelf maken ceasar salade maar dan met tonijn en een koppie soep! makkelijk en lekker! Vriendlief zit nu voor een weekendje in Knokke met zijn beste vriend.
     
  12. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    Zo ben ik ook weer even. Ga straks heerlijk op de bank hangen en Popstars kijken :)
    Ferry net naar bed gebracht, hij ligt nog te spelen met zijn konijn.

    Hij is trouwens ontzettend aan het groeien. Ze zeiden het op het kdv ook al. Ik heb hem even met mezelf op de weegschaal gewogen en hij weegt tussen de 8900 - 9000 gram. (heb niet zo'n specifieke). Heb hem ook gemeten en ik kom op 72 cm uit. Vandaar dat hij zoveel slaapt, is iedere keer zo. Als hij veel slaapt is hij ineens centimeters langer :)
    De laatste keer woog hij 8230 gram en 69 cm en dat is zo'n 2-3 weken geleden...

    Mink: Ferry vindt fruit ook helemaal geweldig! Vandaag heeft hij dan ook een appel en een banaan op. :D Ojee, een knuffel van Tommy Hilfiger! Waar haal je een nieuwe als hij kwijt is en ze troosteloos is? Daar denk ik nu steeds aan, dat het

    Miireii: Pff heftig hoor, de ramadan in de zomer. Doe jij met ze mee of niet? Nou ja, zal toch wel een beetje, neem niet aan dat je voor hun neus gaat eten als je niet mee doet? Hoop voor ze dat het niet zo heet meer wordt als afgelopen dagen, want zonder ook maar een slokje water wordt het wel heel zwaar!
     
  13. Mieke8

    Mieke8 VIP lid

    9 nov 2006
    14.188
    0
    0
    Noord-Holland
    Nou de verse sperzieboontjes waren niet echt een succes, hihi zoals verwacht eigenlijk. Vieze gezichten, gruwelrillingen en de hapjes gingen niet echt van harte. Hij ligt nu erg luidruchtig te doen in de box omdat hij moe wordt hihi. Maar ja eigenlijk is het pas over een uurtje flesjes tijd, maar ik denk dat ik die maar vervroeg want die herrie nog een uur :);)

    Uk, grappig dat Ferry dan zo veel meer lijkt te slapen als hij een groeispurtje maakt.
     
  14. Scoobje

    Scoobje Actief lid

    21 jun 2008
    156
    0
    0
    Ik zie net pas de groeicurves in het onderschrift van Maka...
    zou wel leuk zijn als Kaylee daar ook bij stond, al denk ik dat ze onderaan gaat bengelen...
    ze is nu 6kg480 en 62cm
     
  15. mamma van stef

    mamma van stef Bekend lid

    27 jan 2008
    957
    0
    0
    mag Tijs ook op de groeicurve?
    geboorte: 52 cm 3630 gram
    1 maand 55,5cm en 4130 gram
    2 maanden 60,5cm en 5400 gram
    3 maanden 63cm 6360 gram
    4 maanden 66cm en 7270 gram
    6 maanden 75cm en 9000n gram
     
  16. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    Twinkle: Wow! Tijs is echt lang he?

    Scoobje: als je het aantal weken er bij zet en een paar data doorgeeft aan Maka kun je een grafiekje zien. Is helemaal niet erg hoor dat ze kleiner is toch. Klein maar fijn, toch?!
     
  17. mamma van stef

    mamma van stef Bekend lid

    27 jan 2008
    957
    0
    0
    nou uk,
    Het is wel grappog, Tijs was bij de kinderarts en ze zagen 75 cm, dus ze meten een paar keer na..
    Kom ik een week later bij eht cb: meten ze hem... Ik ga terug naar zijn plaats, zegt de assistent: Ik denk dat ik niet goed heb gemeten, ff nog een keer doen...
    Maar toch 75 cm...
    Sinds de nexium (maagzuurremmers) is Tijs heel hard gegroeid, of dat daar mee te maken heeft?
     
  18. Kuona

    Kuona Fanatiek lid

    7 dec 2007
    1.258
    6
    38
    @Angela: Ach, arme Dani. Ik hoop dat hij morgen weer lekker beter is. Wat een schatje is het!

    @Noppie, ah jij hebt dus toch een ander artikel. Dan ga ik je zo ff pb-en want dan wil ik dat ook wel graag lezen.

    @Married: Ah, nou dan Rapleyen we vrij veel hier. Daarstraks heeft hij nog druifjes gerapleyd :D Hij vond ze erg lekker. Ik had natuurlijk wel het velletje verwijderd en ze waren al pitloos. En hij heeft lekker op een stukje komkommer geknabbeld.

    @Maka: Ik weet nog dat toen ik Morris voor het eerst dat knuffeltje gaf dat hij ook ineens heel goed sliep. Toen dacht ik echt dat het daar aan lag maar helaas hielp dat niet altijd :p Nu weet ik eigenlijk niet of hij ook nog zonder kan slapen...hij heeft hem wel altijd vast als hij slaapt.
    Ik denk dat ik wel een beetje hetzelfde handel als jij vwb huilen en laten huilen. Ik laat hem best wel wat mopperen maar Morris heeft zich nog nooit overstuur in slaap gehuild hoor. Ik vond het een erg interessant artikel en ga dus een evt volgend kindje ook zeker niet laten huilen.

    @Iloiza: Wow zwanger, gefeliciteerd! En dan ook nog voordat je cyclus op gang is gekomen én terwijl jullie het meestal veilig deden, wat goed! Hier ook nog steeds geen cyclus hoor. Ik ben idd ook wel benieuwd of je het aan je bv merkt.

    @Mieke: Morris eet ook nog niet echt geïnteresseerd hoor. Het maakt hem ook niet uit of hij wel of niet hapjes krijgt. Wat je soms wel eens leest dat kindjes gaan mopperen omdat het niet snel genoeg gaat, dat doet Morris iig niet. Komt vast wel goed toch? 8)
    Wat ik me wel afvraag... waarom geef je Boaz eigenlijk pas om 21 uur zijn laatste fles? Of is dat omdat hij anders de nacht niet haalt?

    @Dinkie: Ja ik ga meestal uit van wat ze op borstvoeding.com zeggen en niet wat ze op het cb zeggen. Ik probeer het ook wel iedere dag. Fruit lukt ook wel, maar groente niet. Dat komt ook wel een beetje doordat Morris groente niet zo lekker vind. En soms heb ik dan geen zin om voor die ene hap een heel prutje te gaan maken. Slecht he! Maar meestal doe ik het wel hoor :)

    @Miireii: Succes alvast dan met de Ramadan. Nouja Issam eigenlijk, maar jij toch ook wel een beetje!

    @Uk: In één van die documentjes die ik vanmorgen postte las ik dat baby's tijdens een bepaalde fase in hun slaap extra groeihormonen aanmaken. Het kan dus goed kloppen dat Ferry extra groeit als hij veel slaapt!

    @MamavanStef: Wow Tijs is idd heel lang! Fijn dat hij nu zo goed groeit.

    Morris heeft zich vandaag weer super gedragen :p Hij heeft van 12 tot 14 uur geslapen!! Dat is echt heel lang voor Morris. Daarna zijn we naar mijn broer en schoonzusje gegaan. Lekker samen boodschappen gedaan en ik heb samen met mijn schoonzusje gekookt. (spaghetti met zelfgemaakte pesto, mmmmm :)) Morris heeft verder niet meer geslapen maar was gewoon heerlijk vrolijk. Om 20.00 waren we thuis. Nog even gevoed en meneer is zonder problemen in slaap gevallen in zijn bedje :) Stiekem hoop ik dat hij voortaan altijd zo'n lekker lang slaapje doet 's middags! We zullen het wel zien morgen.
     
  19. Arevinol

    Arevinol VIP lid

    7 okt 2007
    7.759
    2
    0
    mama!
    Noppie, thanx voor t artikel. Nou, das best heftig wat ze schrijven. Ik had idd al wel gelezen dat er aanwijzingen zijn dat veelvuldig overstuur laten huilen schadelijk kan zijn.
    Volgens mij heb ik t dan wel goed gedaan. Ik laat haar nooit (meer) overstuur huilen en zeker niet tot ze van uitputting in slaap valt. En dan ben ik achteraf ook erg blij dat ik haar in t begin tijdens haar huiluurtje 's avonds altijd of gevoed of rondgedragen heb.
    Vandaag heeft ze weer 3 slaapjes gedaan, 2 van 1,5uur en 1 van 1uur :D. Vanavond om 20u bedritueel, half 9 in bed. Ze heeft 20 minuten liggen kraaien, af en toe een huiltje tussendoor van een paar seconden. t Gaat super!!

    Mamavanstef, haha wat grappig. Lijkt me niet dat t door de nexium komt, zou wel heel bizar zijn!!

    Iloiza, jij bent bij je eerste zwangerschap toch ook zo misselijk geweest? Is t nu erger of minder erg?

    Kuona, knap van Morris, 2 uur geslapen!!

    Ik zal de gegevens eens even gaan verwerken, als ik nog kleurtjes kan vinden...:p
     
  20. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    Twinkle: Het lijkt mij wel dat het daardoor kan komen hoor. Niet door het middel zelf, maar omdat hij niet meer spuugt? En hij zit dan natuurlijk beter in zijn vel en heeft meer energie om te groeien.

    kom later weer reageren hoor, was ff tussendoor ;)
     

Deel Deze Pagina