8 weken echo en geen hartactie

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door Starlight, 12 sep 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Starlight

    Starlight Lid

    3 aug 2009
    6
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo

    donderdag 10 sept ben ik naar het ziekenhuis geweest voor een echo ik was 9 weken en 4 dagen zwanger dus de baby is dan ongeveer 8 weken. we zagen wel een vruchtzakje met daar ergens heel verweg gestopt een vruchtje, ze konden het niet goed in beeld krijgen en vonden het dus veel te klein ook was er geen hartactie te vinden en kreeg ik te horen dat het mis is en dat ik moet wachten op een miskraam. maar ik voel me nog steeds zo heel erg zwanger en de kwalen worden aleen maar erger. kan het zijn dat het vruchtje gewoon te verweg zit om het goed in beeld te krijgen?
    wie heeft dit ook mee gemaakt? en hoe is dat afglopen?
     
  2. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Ik heb het in mijn vorige zwangerschap meegemaakt en heb helaas geen goed nieuws voor je :(
    Bij mij was het idd foute boel.....

    Ik heb mijn eerste echo gemaakt bij een pretechobureau en daar zei ze ja het kan zijn dat het te diep ligt dat we daarom nog geen hartje kunnen zien kom volgende week maar terug.... Maar het werd 2weken later en toen was het eigenlijk weer hetzelfde weer geen hartje en toen wisten we het eigenlijk alwel... Nog een echo via de verloskundige gehad en bij de gynaceoloog maar helaas niks!
    Ook ik had trouwens gewoon nog klachten en voelde me zwanger.... Maar dat kom natuurlijk ook omdat je gewoon nog zwanger bent!

    Ik wil je niet ontmoedigen maar misschien moet je toch van het ergste uitgaan, als het dan toch niet zo blijkt te zijn dan valt het allemaal alleen maar mee....
    Krijg je nog een keer een echo om te c ontroleren of niet?
     
  3. belliebel

    belliebel VIP lid

    11 jun 2009
    14.226
    648
    113
    Vrouw
    Buschauffeur
    He bah meid wat naar. Kan het niet zijn dat je je vergist hebt in je cyclus? Of dat je cyclus even van streek is? Ik dacht dat ik met mijn eerste echo 9 weken was. Op het schermpje zagen ze alleen een vruchtzakje met iets wat het vruchtje moest zijn, maar ook nog geen hartslag ook konden ze me niet vertellen of de zwangerschap nog intakt was en ik moest 4 weken later terugkomen. 1 week na de echo kreeg ik een bloeding en dacht ik dat het over was. Na nog 3 weken wachten kreeg ik eindelijk mijn 2e echo. Ik was best bang voor wat ik te horen kreeg. Maar de kleine uk had een prachtige hardslag en was lekker aan het bewegen.

    Mag jij nog terugkomen voor een echo? Voor het zelfde heb jij je net als ik enorm vergist en heb je gewoon een enorm lange cyclus gehad (dit was bij mij het geval). Als je het niet vertoruwd zou ik gewoon nog een keer een afspraak maken voor een echo.

    Laat je weten hoe het verder gaat?

    Liefs Belliebel
     
  4. Starlight

    Starlight Lid

    3 aug 2009
    6
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik kan me onmogelijk vergissen in mijn cyclus, ik hou mijn temp goed bij en er is altijd een duidelijke stijging in de temp te zien als ik mijn ei heb gehad. dus dat kan het zeker niet zijn, ik moet woendag a.s weer terug naar het umcg dan gaan ze kijken of het er vanzelf uit komt en anders gaan ze me leeg halen.
    ik weet dat de verschijnselen nog even kunnen blijven, maar bij mij word het alleen maar erger en dat is nou net wat ik zo vreemd vind.
    ik heb al heel wat miskraamen achter de rug, en ik wist altijd al ver vooruit dat er iets niet goed was en met de echo werd dat dan ook altijd bevestigt. maar idd misschien houd mijn lichaam me deze keer heel erg voor de gek:(
    ik laat jullie zeker weten hoe dit af loopt, in ieder geval heel erg bedankt voor jullie reactie
     
  5. Nicoletta

    Nicoletta Fanatiek lid

    11 jan 2008
    1.520
    0
    0
    Hier ook helaas ervaring in deze vervelende situaties. Ook geen positief nieuws wat ik je kan zeggen. Ik was eens 8 weken zwanger, en de echo liet 6,5 week zien + hartactie ook een keer 7,5 week en de echo liet 5 weken zien....
    Helaas zeggen je kwaaltjes dus niks. Sterkte!!
     
  6. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Als het vruchtje niet door je lichaam afgestoten wordt, blijft het HCG produceren. Daardoor blijf je je zwanger voelen en kwaaltjes houden. Helaas hoeft dit dus niet te betekenen dat het goed zit.

    Wij kwamen er met 11 weken achter dat ons kindje niet meer leefde, de eerste echo met 8 weken was helemaal goed. Het is waarschijnlijk de dag na de eerste echo fout gegaan...Een ontzettende dreun, juist omdat ik in de voorgaande drie weken ontzettend gegroeid was en volop kwaaltjes had. Mijn lichaam stootte het niet af, waardoor de placenta HCG bleef produceren. Ik bleef me zwanger voelen tot de curretage, ookal leefde het kindje niet meer.:(

    Heb je een inwendige of een uitwendige echo gehad? Inwendig is het vrij duidelijk te zien en kan het eigenlijk niet te ver weg liggen. Met ruim 9 weken zou je een kindje van zo'n 3 cm moeten zien. Als je alleen een vruchtje zag zonder hartactie, zou je ongeveer 5 weken moeten zijn. Of het zit fout, jammer genoeg.

    Heel veel sterkte!
     
  7. noname

    noname Bekend lid

    18 aug 2008
    679
    0
    0
    Helaas meid, hier ook geen goede ervaringen.

    Ik snap dat je als je zo zwanger voelt ook hoop blijft houden, ik heb hetzelf ook een paar x meegemaakt. Natuurlijk duim ik hard dat het in jouw geval wel goed mag gaan....

    Heel veel sterkte...

    x
     
  8. little hope

    little hope Actief lid

    7 apr 2007
    445
    0
    0
    Ewijk
    hier dan weer een andere kant meegemaakt.
    bij mij zagen ze n leeg vruchtzakje en zeiden ze dat ik me moest voorbereiden op n miskraam, maar een week later zagen ze hart actie :)

    en in januari 2008 ben ik mama geworden van n kerngezonde knul.

    dus ik denk dat t bij iedereen anders is... bij mij is t dus wel goed afgelopen.
     
  9. Trotsemama1

    Trotsemama1 Niet meer actief

    bij mijn vorige zwangerschap kon de vk ook alleen het vruchtzakje zien en nog geen hartreactie
    dus ze dacht dat ik minder ver was ik dacht zelf dat ik 8 weken was

    en nu met deze zwangerschap 9 weken en hebben ze wel een hartreactie gezien:D
     
  10. Mamanama

    Mamanama Fanatiek lid

    10 apr 2009
    4.080
    65
    48
    Zoetermeer
    Bij mij met 8 weken en 2 dagen dacht de gyn geen hartactie te zien inwendig of uitwendig. Ik moest toen 2 dagen later terugkomen en toen zagen we wel een hartje! Ondertussen toch alweer 23 weken zwanger van ons tweede kindje...
    Het kan dus wel.....
    Weet je al meer?
     

Deel Deze Pagina