Doodsbang voor de kapper tips?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Mona, 12 sep 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mona

    Mona Bekend lid

    16 jan 2006
    729
    0
    0
    Mijn zoontje van 2 jaar is panisch voor de kapper. Elk bezoek is een drama. Hij is helemaal hysterisch en de laatste keer was er zelfs een 2e kapster nodig om hem ïn bedwang te houden. Niet leuk voor hem en ook niet voor mij.
    Zelf knippen is ook geen optie (meer) want als hij de schaar in het verzier krijgt is het meteen brullen. Gevolg is dat mijn zoon een steeds weelderige haardos begint te krijgen. Wie herkent dit en heeft een oplossing??
     
  2. Malaika

    Malaika Fanatiek lid

    27 aug 2006
    1.359
    0
    36
    Limburg
    Jammer dat het zo is gelopen. In bedwang houden werkt uiteraard helemaal averechts.
    Ik herken het niet, mijn kapster is heel makkelijk en mijn zoontje laat het ook goed gebeuren. De truc is hier dat zij hem volgt in zijn bewegingen (hij zit thuis in de kinderstoel). Hij wordt niet in de klem gezet. Hij heeft een speeltje erbij en we zingen tijdens het knippen liedjes. Hij wordt wel lastig als het te lang duurt, maar dat lijkt me niet meer dan normaal.
    Binnenkort gaan we proberen de tondeuze te introduceren (alleen laten luisteren, of een klein randje doen).

    Misschien is een speciale kinderkapper iets voor jou en je kind? Die zijn die drama's wel gewend en misschien gaat het dan snel beter.
     
  3. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Hier verzoek ik altijd zijn haar niet nat te spuiten!
    Ze spuiten de kam nat en als Ruben al angstig naar de spuitbus kijkt dan doet ze de kam in een bakje water (meeste kinderen hebben een hekel aan sproeier-achtige dingen op hun hoofd).
    Een vrolijke mantel om (of geen als ze dat juist ellende vinden). Een banaantje of koekje in de hand....tjah...hier gaat alles eigenlijk ongedwongen en is het ook alle keren goed gegaan (3x). De 2e keer was hij wel het minste gecharmeerd hoor...was ook wat gesputter.
    Op een cd'tje van Dirk Scheele staat ook een liedje over de kapper, misschien helpt het als je dat liedje vaak met hem zingt, thuis, en dan een beetje aan zijn haartjes zit, of ze gaat kammen?
    Succes!
     
  4. Mona

    Mona Bekend lid

    16 jan 2006
    729
    0
    0
    Goed idee, wij hebben die cd en ik ga het op die manier eens proberen, beetje prutsen met een kammetje en gezellig meezingen e.d. Momenteel mag ik niet eens naar zn hoofd kijken maar goed, we moeten toch maar eens een oplossing verzinnen. Op zich ben ik zelf best handig met de schaar, dus een bezoekje naar de kapper stel ik nog maar even uit.......
     
  5. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.178
    113
    Mijn oudste is ook een tijdlang bang geweest voor de kapper. Omdat hij heel veel en snelgroeiend haar heeft, moet hij er toch zo een keer in de 3/4 maanden aan geloven. Een tijdje terug heb ik hem omgekocht met een bellenblaas als cadeautje onder voorwaarde dat hij geen drama's zou gaan maken en dat hielp geweldig. Sindsdien is hij ook niet meer echt bang, hij speelt nu zelfs wel eens kappertje met zijn vingers in mijn haren.
    De kapper hier heeft een apart kinderhoekje, met een hoge stoel met stuurtje, een grote spiegel, speeltjes, boekjes, noem maar op. En ze gaan ook zoveel mogelijk mee met zijn beweigingen, zodat hij niet doodstil hoeft te blijven zitten.
    Nu vindt hij eigenlijk alleen de tondeuse nog eng, maar dat snap ik wel. Zo'n zoemend ding bij je oren. We praten hem er wel doorheen, maar het kost hem echt moeite om stil te blijven zitten en niet te huilen als hij die tondeuse hoort.
     
  6. runner

    runner VIP lid

    12 jan 2006
    5.387
    0
    0
    katwijk ZH
    Ik geef Ruben meestal een kammetje of klem in zijn handen.
    En idd liedjes zingen of een doosje rozijntjes wil ook wel eens afleiden.
    Ons mannetje is helemaal weg van klokken dus als hij die ziet gaat ie ook alle cijfertjes opnoemen, is ie ook wel even zoet mee. ;)
    En idd niet de spuitbus water direct op het hoofd, daar schrikken ze best van. Kam natmaken gaa net zo snel en makkelijk.
     
  7. Tink

    Tink Niet meer actief

    Hier heeft de kapper een dvd-spelertje staan. Filmpje aan en de kinderen zitten zó stil dat je je afvraagt of ze soms slapen :D. Werkt perfect.
     
  8. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Hier hetzelfde, en geen mantel om want dat vindt hij écht doodeng.

    En wat hier erg heeft geholpen is het kijken naar het programma de knapperkapper. Volgens mij van ZAPP.

    Het is nog steeds niet zijn hobby om naar de kapper te gaan, maar de schreeuw en huilbuien zijn in ieder geval verleden tijd.
     
  9. 123miesje

    123miesje Bekend lid

    5 dec 2008
    872
    0
    0
    Mijn dochter was heel erg bang voor de waterspuit, dus ze spuiten de kam alleen nat. Misschien is een thuiskapper een idee, zit je in ieder geval in je vertrouwde omgeving, eigen speelgoed, t.v. enz.
     
  10. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Als je naar de kapper gaat een draagbare dvd speler meenemen (als je die al hebt of kan lenen van iemand) met zijn favoriete filmpje.

    Meenemen naar de kapper zonder dat hij geknipt hoeft te worden om hem te laten zien wat er precies gebeurt in een kapsalon.

    Verder weet ik het eigenlijk niet! Hier gelukkig geen klagen. Hij vind het wel prima. Zelfs als we naar de kapper gaan / of als de kapper hier komt staat hij al te popelen om mooi gemaakt te worden zoals hij zelf zegt! Ook tondeuse of de waterspuit vind hij gelukkig niet eng...
     
  11. Malaika

    Malaika Fanatiek lid

    27 aug 2006
    1.359
    0
    36
    Limburg
    Ik lees dat veel kinderen problemen hebben met de waterspuit. Wij hebben in de zomer veel buiten met een plantenspuit gespeeld. Dat vond hij geweldig en heeft nu als vooreel dat hij de spuit van de kapper ook geweldig vindt.
     
  12. beby2

    beby2 Actief lid

    1 dec 2008
    371
    0
    0
    met mijn zoon was de kapper ook een groot drama. Hij vond het heel erg eng! Helemaal overstuur, en niet op de stoel te houden.
    Zijn haar groeit ook nog eens heel erg snel dus we zitten er iedere 6 wk zeker.
    Ik ga met hem ook naar een kinderkapper. Na een keer of 5 ging het beter en nu vind hij het zelfs leuk!
    Kapper heeft ook een dvdspeler, en ik heb toen een dvd van het Zandkasteel meegenomen (met heel toevallig een filmpje over de kapper) en die heeft ie een paar keer gekeken daar.
    Gewoon vol blijven houden en toch weer gaan hoe vervelend het ook is voor iedereen.
    Wat mij betreft is het een kwestie van wennen.
    Ik moet zeggen dat ik zelf ook een hekel heb aan dat gefriemel en geknip rond mn oren, is ook best irritant voor zo'n kleintje maar ja, het moet wel gebeuren hè
     
  13. Momae

    Momae Actief lid

    26 sep 2008
    411
    0
    0
    Wijchen
    Ik knip mijn zoontje zelf, maar als ik aankom met de schaar is het foute boel. Max 1 lok per keer mag eraf... Mijn schoonvader heeft de laatste keer zijn haar met de tondeuse bijgewerkt. Hij gebruikt hem als een soort schaar, en houdt hem niet op het hoofdje van mijn zoontje. Dit werkte uitstekend.
     
  14. mama van 2 meiden

    mama van 2 meiden Niet meer actief

    Iris is ook bang. Terwij ze thuis wordt geknipt door een kapster die alles goed doet; meebewegen, niet natspuiten, wij zingen / spelen enz. Laatste keer was t echt krijsen...Zielig, maar t haar moet er toch af. Ik heb haar uiteindelijk t hoofdje vastgehouden en de kapster heeft heel snel geknipt. Gaat vast wel over..
     
  15. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Zo, wij zijn vandaag weer geweest.
    Hij had er geen zin in...maar met een banaantje en wat afleiding door kletsen etc. is het wel weer heel goed gegaan.
    Echt een geluk dat Ruben het wel oke vindt!
     
  16. Mona

    Mona Bekend lid

    16 jan 2006
    729
    0
    0
    Gelukkig is mn zoontje errug knap met lang haar ;) Hier is het nog steeds een heel gedoe ondanks alle goede tips van hier.....
     
  17. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    Hier ook een bange peuter die niks van de kapper moet hebben.
    Ook een leuk kniphoekje voor kids enzo maar er voorbij lopen is al een heel drama. hij rent er steeds hart langs haha.
    Ik zal volgende keer wel vragen of ze zijn haar niet nat willen sproeien
     
  18. MariekeV

    MariekeV Fanatiek lid

    28 mei 2007
    1.189
    0
    0
    Ambulant Jongerenwerker /jeugd hulp verlener.
    Stockholm
    Die van ons is nu 1x geknipt omdat hij echt een enorme piekjesmat kreeg. Inderdaad bij mij op schoot, autootjes erbij, mijn mobiel met muziekje, samen zingen en een hele goeie kapper maar meneer vond het echt niet leuk.. Het kan hier -15 graden worden over een maandje of twee, drie dus ik denk dat ik zijn haar maar gewoon ff laat groeien nu... Lekker warm :D En het staat hem best die blonde lokken... Als je kind het echt heel erg vindt moet je het misschien maar gewoon even laten en dan over een maandje of twee nog eens rustig proberen met alle tips hier...
     
  19. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.456
    573
    113
    Hier is haren knippen ook echt DRAMA!! Al vanaf het begin en we hebben alles al geprobeerd. De omgeving is vertrouwd (bij mijn ouders) de kapster kent hij goed (mijn zusje) en we zingen, hij krijgt eten en weet ik wat allemaal maar het maakt geen verschil. Hij gilt het hele dorp bij elkaar.. Ik hou heb nu gewoon in de houtgreep.. Heel zielig maar ja het zal toch moeten.. Nagels knippen is trouwens hetzelfde..
     

Deel Deze Pagina