mij benieuwen: hoe betrouwbaar is de kruidvat test

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door daan75, 11 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. daan75

    daan75 Actief lid

    7 aug 2006
    373
    0
    0
    randstad
    hey meiden,
    heb net, niet om zeker te weten maar omdat ik gewoon té nieuwsgierig was, een kruidvat testje gedaan. een vaag streepje.... mn hart is er nog niet echt sneller van gaan kloppen, want ik weet inmiddels dat de kruidvat test nogal snel een vaag streepje geeft, ook als je gewoon ongi wordt. Maar vind het wel spannend om het nu de komende dagen in de gaten te houden of de test nu wel of niet betrouwbaar gaat zijn.

    ik hou jullie op de hoogte.

    daan
     
  2. sunnycloud

    sunnycloud Fanatiek lid

    28 dec 2006
    1.541
    142
    63
    Vrouw
    Volgens mij zijn de testen van de kruidvat juist heel betrouwbaar hoor
     
  3. Mariekje

    Mariekje Fanatiek lid

    19 nov 2006
    1.014
    0
    0
    Die van de kruitvat zijn heel betrouwbaar hoor,
    ik denk wat jij bedoeld is dat er laatst een topic over was dat er na een uur nag een streepje kon komen...

    ik zal maar wel blij zijn, :D :D :D :)
     
  4. daan75

    daan75 Actief lid

    7 aug 2006
    373
    0
    0
    randstad
    bedankt voor jullie reacties meiden,
    ik vertrouw em nog helemaal niet, want heb al eens eerder een licht streepje gehad en toch ongi, dus eerst de komende dagen maar afwachten. tis wel echt een heeeel vaag streepje hoor, al kan je em op zich met blote oog wel zien en werd ie juist iets minder duidelijk na de 10 min. in 1e instantie was ie iets minder vaag dan dat ie nu is. Maar ik test als de duivels wegblijven vast de komende dagen nog wel met wat anders...hehe
    maar wordt toch wel spannend nu....

    ik hou jullie op de hoogte.

    Liefs,
    Daan
     
  5. mannie26

    mannie26 Bekend lid

    13 dec 2006
    514
    0
    0
    Apeldoorn
    Hoi
    Volgens mij zijn ze wel betrouwbaar hoor
    Ik heb ze zelf ook gebruik bij mijn eerste zwangerschap
     
  6. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Zijn erg betrouwbaar. Mss morgenochtend eens testen met ochtendurine?
     
  7. Noa25

    Noa25 Fanatiek lid

    23 nov 2006
    1.282
    0
    0
    Limburg
    @Daan: je maakt me nu echt nieuwsgierig. Hoop echt voor je dat het raak is....dat de volgende test ook een tweede streepje mag hebben!
     
  8. Andrea mv Ryan

    Andrea mv Ryan Fanatiek lid

    31 dec 2006
    1.052
    0
    0
    Groepsleidster kinderopvang
    Noord-Brabant
    Ik vind 'm erg betrouwbaar. Heb die van mij nog liggen van bijna 3 jaar geleden met twee streepjes!
     
  9. Jinky

    Jinky Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.490
    18
    38
    Vrouw
    Wanneer hebben jullie met kruidvat test positief getest?

    Voor NOD, tijdens NOD of na NOD

    Ben benieuwd.

    Liefs Jinky
     
  10. Marie26

    Marie26 Fanatiek lid

    13 nov 2006
    1.004
    0
    0
    Daan 75: Spannend joh!

    Wanneer ga je weer testen?
     
  11. mj24

    mj24 Fanatiek lid

    7 jun 2006
    4.321
    0
    0
    Amsterdam
    daan, ik zou toch morgen nog even testen.. was de streep echt binnen 10 minuten.. ik heb nietzo goede ervaringen met kruidvat.. maar misschien ben je lekker zwanger hoor
     
  12. Monique27

    Monique27 Fanatiek lid

    10 mrt 2006
    2.096
    27
    48
    Gemert
    He Daan,

    Zal ik het even spannend voor je maken.
    In mijn album staat ook een kruidvat test en kijk maar naar mijn banner ;)

    Was alleen geen onduidelijk streepje, maar een goede vette.
    Hoop dat jij die ook gaat zien over een paar dagen

    Groetjes Monique
     
  13. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Ik heb pos getest met Kruitvattest op NOD

    (Ik zou persoonlijk zelf nooit testen voor NOD)
     
  14. nefjooDZEW7N

    26 sep 2006
    25
    0
    0
    kok
    schiedam
    ik testen ook positief met de kruidvat testen wel dus goeie ervaring mee .ik heb wel heel laat getest want na dokters bezoeken werd ik maar niet ongi
     
  15. Kari

    Kari Fanatiek lid

    21 sep 2006
    1.363
    5
    38
    Hey Daan, nou we kunnen elkaar de hand schudden! Ik heb vanmiddag heel toevallig ook getest met een kruidvat test en bij mij verscheen er direct al een heeeeeeeeeel licht streepje. Die is nog steeds licht maar hij is er wel. Het gekke alleen is, dat ik net ongesteld ben geweest en na mijn menstruatie nu al zo'n 3 tot 4 dagen bruin/rood verlies heb. Het is niet veel, maar toch. Ik begon me daar dus zorgen om te maken, omdat ik nog nooit zo'n gekke nasleep van mijn ongi heb meegemaakt. Dat bruine gaat maar niet weg. Mijn vriendin raadde me aan een testje te doen en toen dit resultaat. Morgenochtend ga ik testen met een test van de apotheek, MET ochtendurine...... Dus ik ben zo benieuwd.....

    Ik ben ook niet superenthousiast nu hoor Daan, omdat ik ook heb gehoord dat die kruidvattesten vals positief kunnen geven en ik net ongesteld ben geweest......

    Gr. Kari
     
  16. daan75

    daan75 Actief lid

    7 aug 2006
    373
    0
    0
    randstad
    tja, ik hou het idd graag spannend... :)

    heb al maanden een cyclus van 28 dagen, maar nu volgens mij mn eitje een dag later gevoeld. Maar kon me dus toch niet inhouden, vandaar de test.
    ik heb al veel verschillende verhalen over de kruidvattest gehoord en zelf ook gezien, dus sta absoluut nog niet te springen. Ik ga denk morgenochtend testen met eentje van de site en dan maar weer afwachten.
    Heb genoeg kwaaltjes, maar die heb ik eerdere maanden ook gehad, dus het zegt allemaal helaas weinig. Konden we zelf maar binnen kijken he?!

    Kari: hoe was je menstruatie dan meis, gewoon helder rood? 'k zou idd nog maar met een ander soort test een testje wagen en anders ff bij de huisarts een (bloed)test laten doen als je toch twijfelt. Ik zelf heb een aantal dagen na mn ongi ook meestal nog een paar dagen bruinverlies en dat heeft bij mij nooit op een zwangerschap gewezen, maar you never know meis. Ik duim met je mee.

    Liefs,
    Daan
     
  17. Kari

    Kari Fanatiek lid

    21 sep 2006
    1.363
    5
    38
    Tja, hoe was mijn menstruatie.... heel anders dan andere keren in ieder geval. 1 dag bruinverlies, toen 2 dagen niets, toen gewoon ongesteld 4 dagen en aansluitend 3 dagen bruinverlies. Normaal ben ik direct bam, ongesteld en dat duurt 4 dagen. Nu net had ik weer "rood" op het toilet, en het is nu cyclusdag 9... klopt toch niet? Raar, maar ik denk gewoon niet dat ik zwanger ben, ik maak me eerder zorgen dat er iets anders aan de hand is.. cyste ofzo?

    Dat streepje op die zw.schapstest snap ik nu dus ook niet. Ik ga morgen sowieso maar ff naar mijn huisarts. Ik ga wel voor jou duimen hoor, voor jullie allemaal trouwens!
     
  18. daan75

    daan75 Actief lid

    7 aug 2006
    373
    0
    0
    randstad
    Kari, ik duim ook voor jou hoor meis, want idd wel raar dat er toch een licht streepje komt. maar op zich als je echt helder rood bloedverlies hebt gehad, dan vrees ik toch het ergste (sorry, maar wil je ook geen valse hoop geven). Maar je weet het nooit meis, je hoort zo vaak gekke verhalen. Zou gewoon 's ochtends nog eens testen en anders echt even aan de huisarts vragen.

    liefs,
    Daan
     
  19. maisy

    maisy Fanatiek lid

    12 jun 2006
    4.859
    0
    0
    Nou kan mezelf niet bedwingen om nogmaals te reageren in een topic over kruidvattesten, ik heb ook kruidvattesten gebruikt en nooit problemen mee gehad, zoals ik al eerder heb gezegd in topics en wat je ook veel terugleest op dit forum, is onjuist gebruik van testen (er zijn ook topics geweest over clearblue testen dat na een uur een afgelezen is en een streepje had, had ik ook ooit eens en was niet zwanger, je mag immers na een uur echt niet aflezen).
    Voor je nod testen geeft het risico dat je (licht) positief test en alsnog ongesteld wordt, gebeurt veel vaker dan men denkt, dat een innesteling niet goed gaat heel vroeg al, vandaar dat er ook duidelijk aangeraden wordt niet te testen voor je nod, wat ook vaak gebeurt is uit elkaar gesloopte testen omdat men de test TOCH nog ondanks dat het heeeeeel duidelijk in de gebruiksaanwijzing staat aangegeven, niet aflezen na 10 minuten, waar men vervolgens dan een vaag (indrogings) lijntje meent te zien en zich vervolgens de dagen daarna op zit te vreten.

    Ik denk zelf dat er een hele goede kans in zit, als jouw 2e streep binnen de 10 minuten verscheen dat je idd zwanger bent! Ik had zelf ook een vaag streepje met de kruidvat test deze keer en moet inmiddels alweer bijna bevallen ;)
     
  20. Kari

    Kari Fanatiek lid

    21 sep 2006
    1.363
    5
    38
    Hey Maisy, dat "vage"streepje verscheen direct al, binnen een minuut. Maar ben ook ongesteld..... en dat klopt niet. Vandaar dat ik morgen maar een testje van de apotheek er tegenaan gooi en ook maar even naar mijn huisarts ga...

    Thanks, Kari
     

Deel Deze Pagina