HACHÉE MET RODE KOOL Runderstoofvlees Boter Rode kool (pot) Ongeveer 5 uien Aardappelen Paneermeel Azijn Bouillonblokjes Peper/ Zout Laurier Kruidnagel Runderstoofvlees in kleine blokjes snijden. Braden in boter en dan ruim onder water zetten. Bouillonblokjes, peper, zout, kruidnagel, laurier en scheutje azijn toevoegen. Lang stoven op het laagste vuur. Als het bijna gaar is de uien toevoegen Eventueel binden. Eerst de rode kool in een ovenschaal, dan het stoofvlees, dan aardappelpuree. Paneermeel en boter. Bruinen in de oven.
Zelfgemaakte pizza, het deeg maak ik altijd in de broodbakmachine, wordt super en is echt heel makkelijk! PIZZA Mix witbrood Beetje pesto erdoor Olijfolie ipv boter Programma broodbakmachine: Deeg Pannetje: 1 blik tomaten fijn +/- 3 verse tomaten Sjalot/ ui Champignons +/- 1 paprika Knoflook 1 bouillonblokje Peper/ zout Koken (indikken) Laatst: Flinke theel. pesto Deeg uitrollen op bakblik Saus erover garnituur erover Geraspte kaas erover 175/200 graden hete lucht tot het gaar is
Ontplofte braadworsten ... Benodigdheden: Braadworsten ( zoveel als je zelf wilt ) Mostert Ketchup of Curry Zout Geraspte kaas. Wat te doen: Snij de braadworsten in de lengte een klein stukje in. Strooi een beetje zout over de worsten ( en eventueel wat andere kruiden als je dat wilt ) doe dan de mostert en curry / ketchup in de opening van de worst ( wat klinkt dit raar hahahahah ) gooi wat geraspte kaas over de worsten heen. Leg ze in een ovenschaal en doe ze dan in een voorverwarmde oven van +- 180 /200 graden ongeveer 20 minuten. Mochten ze na die 20 min nog niet helemaal goed zijn dan moet je ze uiteraard nog ff wat langer er in doen Voila ontplofte braadworsten Eet smakelijk !
ik zoek het gerecht met sambal en perziken! wie helpt mij en hoe kan ik het milder maken nu ik zwanger ben?
Brocoli Schotel uit de oven Benodigdheden 4 personen: 200ml Creme Fraishe ( geen idee hoe je het schrijft hahaha ) 1 blikje kippen ragout 1 broccoli ( zelf even kijken hoe groot je de brocolli wilt ) 1 ui 3 Kip Filet Geraspte kaas Gebakken aardappels. Bereiding: Verwarm doe oven voor op ongeveen 180 / 200 graden .. Kook de brocoli bijt gaar, giet deze af en laat ze even rusten. Snij de kip in stukjes in kruid deze naar smaak en bak ze bruin. Snij dan de ui in stukjes en doe deze even mee bakken met de kip, laat ze niet te lang mee bakken anders worden ze veel ste zacht. Gooi nu het kip mengels in een oven schaal en laat het even afkoelen. Doe ondertussen het blikje ragout met de creme fraishe mengen. Dan verdeel je de brocoli in de schaal en smeer daarna het mengels van de ragout over de hele ovenschaal en zorg er voor dat alles is bedekt. Strooi nu lekker ( ik doe het altijd royaal ) de geraspte kaas over de oven schaal en zet hem ongeveer een minuut of 20 in de oven, kijk even zelf hoe bruin je het wilt hebben. En dan eet je het lekker op Eet smakelijk
Ik weet niet of hij er al tussen staat maar ik vind het in ieder geval heerlijk! (en lekker makkelijk ) Pasta met zalm en spinazie: * pak tagliatelle * 2 stukjes zalm * Spinazie ala creme * Boursin cuisine fijne kruiden Kook taglitelle en verwarm spinazie. Als spinazie warm is halve pot Boursin Cuisine toevoegen. Zalmpjes bakken en voila, klaaaar. Leg taglitelle op een bord en schep hier de spinazie (in het midden) overheen. Zalm erop leggen en het ziet er nog profi uit ook 8)
Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe? Als ik een ovenschotel maak en ik bedek het met paneermeel voor een lekker krokant korste is mijn paneermeel na een uur in de oven nog steeds gewoon paneermeel ipv een lekker krokant korstje Ik heb weleens geprobeerd wat klontjes boter erop te leggen maar zonder resultaat
kan iemand van de turkse dames mij misschien vertellen hoe ik precies pilav moet maken?? op een of andere manier blijft de rijst altijd te nat en is dan overgaar zeg maar
Als je pilav maakt, begin ik altijd eerst met een beetje olie in de pan, en daarbij doe je die vermicelle sliertjes (weet even niet meer hoe ze heten op het turks), totdat de sliertjes een mooie bruine kleur krijgen. Ik doe hierbij dan de rijst, en die bak ik eigenlijk net zolang totdat alle olie een beetje erin is getrokken. Daarna doe ik het water erbij en zout en een bouillonblokje, en zet ik het gas op een lage stand. Ik roer het mengsel dan nog even en druk daarna de deksel goed op de pan. Na ongeveer 10 a 15 minuten is het water dan allemaal weggetrokken en roer ik nog een paar minuten door de rijst, zodat het allerlaatste water ook weg is. Misschien een tip voor jou, om het makkelijker te maken, op 1 glas rijst, gebruik je ongeveer 2 glazen water. Hoop dat het nu helemaal duidelijk is en dat het je gaat lukken. Succes!
bedankt voor je snelle reactie kan ik namelijk gelijk aan de slag. ik hoop dat het mij dit keer wel lukt
Sorry Kwebbeltje! Wist niet van het bestaan van dit topic! Maar alsnog dan mijn vraag, alleen nu in het goede topic; Wie weet HET recept voor pepernoten te maken? Gister wat uitgeprobeert met een recept, maar dat was niet gelukt... Ze smaakten wel, maar het klopte toch niet! Dus mijn vraag; wie o wie heeft voor mij het perfecte pepernotenrecept?
daar ben ik ook wel benieuwd naar! Is er trouwens een verschil tussen pepernoten en kruidnoten? (of vraag ik nou iets stoms ) Ohja, wie heeft het lekkerste recept voor boerekool?? groetjes Setje
Echt ik ben echt een leek op kook gebied! Woon sinds mei vorig jaar pas samen,en dit nog nooit gemaakt,we zijn er beide erg dol op! We zijn dus met zn 2en maar kunnen hiervan beide wel veel op! Hoeveel witlof moet ik dan halen en hoeveel ham en kaas? Welke stukjes moet je nou van de witlof afhalen?De uiteindes,de binnenkant? De ham erom heen rollen,en de kaas eroverheen legen of er ook om heen rollen?Misschien geraspte kaas? En nog iets wat eten jullie er altijd bij! Een hoop vragen,sorry hiervoor! Gr
Ik maak het altijd andes. ik snij alles in stukjes als je niet van biter hout moet je het binneste er uit halen dan doe ik het in en oven schaal daar doe ik ham blokjes bij en dan maak ik een papje met mazena daar smelt ik geraspte kaas in en dat doe ik dan ook in de schaal alles door me kaar roeren boven op wat paneer mee met geraspte kaas krijg je een lekker korstje ik heb de lof dan wel altijd voor gekookt en dan zo'n 20 minuten in de oven net zo lang als ik emt de aardappels bezig ben
Ik haal alleen het uiteinde eraf en laat de kern erin zitten. Dan kook ik het de stronkjes (in het geheel) even totdat ze niet al te hard meer is. De kern wordt minder bitter als je het kookt, maar je kan het er ook uit snijden. Als het gaar genoeg is, dan laat ik de witlof stronken uitlekken in een vergiet (even met een vork erin en dan met de punt naar beneden om het water eruit te laten lekken) en dan rol ik ze in de ham. prikkertje erin om het vast te houden en dan in een ovenschaal. Je kan er geraspte kaas over doen, maar ook gewoon plakjes. Dat laatste vind ik makkelijker. Daarna gaat het nog even in de oven (200 graden) totdat de kaas mooi krokant is. Hoeveel je nodig hebt: ligt er aan hoeveel je er van op kunt! Ik doe meestal 2 stronkjes witlof per persoon. Ik serveer het met gekookte aardappelen en nog een stukje vlees, maar ook dat is persoonlijk. ps. ben benieuwd naar hoe de rest het klaar maakt!!
Hier weer een makkelijke en altijd lekker om te serveren als hapje op een verjaardag. Cheese Cake. Benodigdheden: Boterkoek vorm Bladerdeeg 2 dl Koffiemelk 3 eieren Peper Ontbijt Spek Kaas Benodigdheden: Verwarm de oven alvast voor op +- 180 graden ( hete lucht ) .. Bedek de boterkoek vorm met het bladerdeeg ( wel laten ontdooien , prik gaatjes in het bladerdeeg. Bedenk nu het bladerdeeg met de eerst laag ontbijt spek en doe daarna een laag kaas, nu doe je weer een laag ontbijt spek en weer een laag kaas. Giet nu de koffiemeld in een kan en doe daar de eieren en wat peper in, mix dit goed door elkaar en schenk dit in zijn geheel in de bakvorm. Zet nu de bakvorm in de oven en laat deze ongeveer +-45 min in de oven staan, af en toe even kijken hoe het met de Cheese Cake is .. Tips: 1) Je kan de ontbijt spek ook vervangen voor andere soorten spek, het is maar net wat je lekker vind. 2) Als de taart klaar is kan je kleine stukjes snijden en serveren op bv een verjaardag of feest oid .. Doet het altijd goed en is weer eens wat anders dan de standaard hapjes EET SMAKELIJK !
dat laatste klinkt lekker!!!! jummie., die onthoud ik. idd voor feesten en partijen pepernoten/ kruidnoten. Wat veel mensen pepernootjes noemen, zijn in werkelijkheid kruidnoten! klein en hard. Pepernoten zijn meer taaie brokken... Het recept voor kruidnoten heb ik niet, maar ik doe er wel altijd stroop door!!! geeft een mooie kleur en maakt ze lekker hard!