keelpijn

Discussie in 'De lounge' gestart door paars, 22 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. paars

    paars Fanatiek lid

    27 nov 2008
    1.108
    12
    38
    Ik heb al heel lang last van keelpijn.. een paar maanden denk ik..
    het komt en het gaat.
    soms na een drukke dag heb ik het gevoel alsof mijn keel 3 x zo dik is.. dit was 2 weken geleden nog en toen ook gelijk ziek en verkouden.
    slikken doet vaak zeer meestal sochends als ik van bed kom en savonds begint het weer. zelfs mijn neus doet dan zeer.. de laatste dagen steekt het soms in mn rechteroor en in dat oor heb ik heel vaak last van een soort suizing of trilling wat het ook maar mag zijn.
    mijn keel voelt ook wel eens branderig aan of het kan ineens heel erg steken..
    als ik bijv op de fiets zit en krijg lucht/wind in mn keel word het gelijk droog en begint het zeer te doen.
    Paar keer bij de ha geweest en de laatste keer ( was vorige week ) waren mijn amandelen licht opgezet. heb een kuur gekregen. kan nu nog niet echt zeggen dat dit helpt.

    Wie herkent dit en heeft dit ook wel.. of last van gehad.. ik begin me nu toch soms vreemde dingen in mn hoofd te halen..
     
  2. Cynnie1984

    Cynnie1984 VIP lid

    25 feb 2009
    6.014
    140
    63
    R'dam
    Ga nog een keer naar de dokter zou ik zeggen
     
  3. Ineke1983

    Ineke1983 Fanatiek lid

    30 jan 2009
    3.322
    0
    0
    Limburg, België
    3 jaar geleden heb ik mijn amandelen laten verwijderen omdat ik elke maand een keel-en oorontsteking had... wind, kou, maar ook etensresten hadden van mijn amandelen kaasamandelen gemaakt! En antibioticum helpt hier echt niet voor, want het is de amandel zelf die ontsteekt omdat er een "bolletje" inzit... Ik heb er erg van afgezien, maar ik zou het ZO opnieuw doen! Sindsdien nog maar een 4-tal keer ziek geweest...

    Praat er eens over met je huisarts of een neus-keel-oor specialist!
     
  4. paars

    paars Fanatiek lid

    27 nov 2008
    1.108
    12
    38
    bedankt voor jullie reacties!!
    mijn amandelen waren ook een beetje opgezet.. maar kan het dus ook zo zijn dat het dan komt en gaat?? vandaag vrij weinig last.. en even op bezoek geweest waar het heel druk was dus moest ik wat harder praten.. had gelijk weer last:(
     
  5. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Maak eerst je kuur even af. Maar als het dan niet over is; toch maar even terug naar de huisarts. Keelpijn hoort niet zo lang te duren. Dat wil trouwens niet zeggen dat er iets ernstigs aan de hand is, hoor.

    Misschien moeten inderdaad je amandelen eruit. (Wel errug vervelend op volwassen leeftijd, maar je herstelt er wel weer van.)

    Het zou ook kunnen dat jij je stem niet goed gebruikt. Een goede 'stemhygiëne' is erg belangrijk. (Google maar eens op stemhygiëne, dan krijg je veel tips.) De reden dat ik nu aan je stemgebruik denk, is omdat je aangeeft dat je er meer last van hebt na druk bezoek.

    Er zijn waarschijnlijk ook nog wel andere (onschuldige) oorzaken van deze vervelende klacht. Dus als je kuur is afgelopen en je hebt nog steeds pijn, of als je kort na de kuur weer pijn krijgt; terug naar de arts. En doorpakken hè! Niet weggaan voordat je weet wij hij (of zij) nu voor je gaat doen; een verlenging van de kuur, verwijzing naar een KNO-arts of misschien zelfs een bezoekje aan de logopedist. Maar accepteer niet "We kijken het nog even aan." want het duurt al (te) lang.
     
  6. 4days

    4days Niet meer actief

    IK moest eigenlijk ook meteen denken aan amandelen. Ik had als kind ook altijd keelpijn en was zien, toen hebben ze ze eruit gehaald.
     
  7. mendie

    mendie Fanatiek lid

    14 jan 2009
    1.645
    0
    0
    den haag
    een vriendinnetje van mij heeft dit ook gehad en zij had poliepen op haar stembanden. als ze een tijdje moest praten, kreeg ze echt pijn en was ze erg schor. bij haar hebben ze dat operatief moeten verwijderen. is een paar jaar goed gegaan, maar nu is er wel weer eentje terug.
    ik zeg natuurlijk niet dat jij dit ook heb, maar ik gooi ook maar een optie op natuurlijk.
    ik hoop dat je er snel vanaf bent. heel veel sterkte en succes!
     
  8. paars

    paars Fanatiek lid

    27 nov 2008
    1.108
    12
    38
    #8 paars, 24 okt 2009
    Laatst bewerkt: 24 okt 2009
    dank voor jullie reacties.
    ik maak de kuur af en ga dan terug naar dokter..
    krijg steeds weer meer keelpijn:( tot nu toe veel keelsnoepjes en strepsils en thee met honing gehad en het verzacht de keel voelt echt lekkerdan.
    soms gewoon het idee dat mn keel in brand staat en krijg ook steeds meer steken in mn oor heel vreemd gevoel in mn oor steeds.. kheb nog nooit last van mn oren gehad..

    het punt bij mij is dat ik altijd gelijk van het ersgste uit ga.. dat moet k niet doen dat weet ik maar makkelijker gezegd dan gedaan he!
     
  9. Ckialita

    Ckialita Bekend lid

    28 jan 2009
    993
    0
    0
    #9 Ckialita, 24 okt 2009
    Laatst bewerkt: 24 okt 2009
    Er zijn veel dingen die aan de hand kunnen zijn. Als het na de kuur niet over is, en de dokter ziet niks, is het misschien handig om een doorverwijzing naar de KNO-arts te vragen. Rook je?(weet niet of dit er eerder al stond?) Ben je ook schor? Hoe kom je er weer vanaf, alleen door rust, of helpt drinken ook? anders kan ik in mijn informatie van school wel even kijken of die klachten er tussen staan... Als je wilt natuurlijk :) (Ik studeer logopedie)
    EDIT: ik heb al even gekeken, en ik zie wel een paar dingen die het ook zouden kunnen zijn, allemaal niet heel heftig, alleen is het wel handig als er even iets beter naar gekeken wordt als je er last van houdt.
     
  10. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Van de zomer had ik ook gigantische keelpijn. Was angina aan de linkerkant van mijn keel. Kuur gehad en het was over. Twee dagen later begon de rechterkant. Natuurlijk in het weekend, dus ben ik naar de weekendarts gegaan. Die heeft alles bekeken en bevoeld en adviseerde mij om me te laten prikken op de ziekte van Pfeifer. Keelpijn en opgezette klieren zijn namelijk een symptoom van deze ziekte en omdat het bij jou al zo lang sluimerd, is het helemaal geen gek idee om je ook eens te laten prikken op deze ziekte...(overigens had ik het niet, ik had gewoon dikke pech dat de andere kant ook geïnfecteerd raakte met de angina bacterie)
     
  11. zonneschijntje

    zonneschijntje Actief lid

    13 jul 2007
    105
    0
    0
    NL
    maak het de bacteriën eens niet zo makkelijk met hete thee, veel koud drinken, daar schrik je ze mee af!
    en ik ken het, amandelen eruit en ik was ervan af, had ook iedere dag keelpijn.
    sterkte!
     
  12. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Ik heb ook veel keelklachten, maar bij mij komt het van maagzuur...
    Heb daar regelmatig last van (ook als ik niet zwanger ben).
     
  13. paars

    paars Fanatiek lid

    27 nov 2008
    1.108
    12
    38
    ik moet me zelf ook niet zo druk maken.. mijn broer heeft paar weken terug de amandelen er uit gehad.. jakkes wat is hij hier ziek van geweest.. moet er toch niet aan denken:$ maar ja altijd met keelpijn lopen is ook niet leuk.
    ben dr vandaag gewoon ziek onder jakkes:(
     

Deel Deze Pagina