Ons dochtertje is er ook niet echt ziek van geweest. Maar jij zegt dat ze niet ziek worden van de DKTP? En is hun weerstand na zo'n prik ook niet minder dan?? En hoe weet je dat zo zeker?
Ja, ik heb de DTP van mij dochter (9 jaar) ook niet gedaan dit jaar. Inderdaad ook, omdat ze al vanaf baby al heftig reageert op prikken. Ik was ook bang dat ze ziek zou worden na de prik en we dan niet zouden weten of het Mexicaanse griep zou zijn of een reactie op het vaccin.
Stond in de folder. Soorten vaccins Er zijn twee soorten vaccins: dode vaccins en levende vaccins. Ze werken allebei anders. Het soort vaccin bepaalt hoe de bescherming tegen de ziekte wordt opgebouwd. Dode vaccins De dode vaccins in het Rijksvaccinatieprogramma worden gemaakt op basis van de ziekteverwekker of stoffen die de ziekteverwekker produceert. De vaccins tegen difterie, kinkhoest, tetanus, polio, Hib-ziekten, pneumokokken, meningokokken C en hepatitis B zijn dode vaccins. Bij vaccinatie met dode vaccins maakt het kind de ziekte niet door, ook niet in een lichte vorm. De afweer (het immuunsysteem) wordt geactiveerd. Als een besmetting optreedt, herkent het lichaam de ziekteverwekker en kan het meteen beginnen met de bestrijding. Na de vaccinatie kan het kind een ziek gevoel krijgen en er kunnen plaatselijke reacties en koorts optreden. Dat gebeurt meestal in de eerste 24 uur na de prik. Ernstige bijwerkingen komen zeer zelden voor. Ze verdwijnen weer spontaan en veroorzaken geen blijvende schade. Levende vaccins Levende vaccins bevatten verzwakte virussen. Ze worden gebruikt in het BMR-vaccin tegen bof, mazelen en rodehond. Na een BMR-prik maakt een kind de ziekte mazelen in heel lichte vorm door om zo antistoffen te vormen. De bijwerkingen treden op na de incubatietijd (de tijd die zit tussen besmetting en het optreden van ziekteverschijnselen). Bij BMR is dat tussen de vijfde en twaalfde dag na de vaccinatie. Het kind kan huiduitslag krijgen zoals bij mazelen en soms koorts. Bij vaccinatie neemt de kans op de ernstige complicaties zoals hersenontsteking (encefalitis) sterk af. Bij ongeveer 1 op de 1000 mazelenpatiëntjes komt deze complicatie voor. Na vaccinatie is de kans hierop vrijwel 0. Bron: RIVM Als je kind slecht tegen enten kan, kan je hem/haar daarna het beste een paar dagen binnenhouden en niet in aanraking laten komen met anderen. Dat adviseert onze arts ook altijd. Geen gekke dingen doen, rustig houden.
Deze prik is met 14 maanden toch. Mijn jongens krijgen die 8 december. Heb er ind ook over nagedacht om deze uit te stellen. Misschien een domme vraag hoor maar geeft dat geen problemen qua gezondheid als je deze uitstelt?
Ik denk dat je het beste samen met je arts kan afwegen. Bof, mazelen en rode hond zijn ook niet fijn om te krijgen en hebben ook enge bijwerkingen als hersenvliesontsteking ed. Ze enten daar natuurlijk niet zomaar tegen! Ik denk dat als je kind naar een kdv gaat wel op tijd moet laten enten.
Ja heb je ook gelijk in. Aangezien met mijn mannetjes wel 1x per week op het KDV zijn zal ik morgen gelijk even informeren bij de arts.
tja het blijft afwegen denk ik... inentingen zijn ook niet zonder risico he, heb je al eens gekeken wat daar allemaal aan troep bij inzit en wat bijwerkingen ervan kunnen zijn? Ik denk persoonlijk dat het risico op dit moment groter is als je wel BMR laat prikken.. maar goed mijn kind gaat niet naar het KDV daar lopen ze natuurlijk wel vanalles op dat is ook waar.
Nou is mijn moeder grieperig geworden. Ze heeft geen koorts zegt ze, maar ik heb tegen haar gezegd dat ze toch meer even de dokter moest bellen. Gewoon voor de zekerheid wat ze nu moet doen.
Ik heb de keuze gemaakt! ik ga me niet laten inenten tegen Mexicaanse griep en mijn zoontje ook niet (andere reguliere vaccinaties wel), groetjes
Quinn heeft wel heel heftig gereageerd op de BMR prik. Komt ook omdat hij een allergie heeft van kippei, en er zit kippei eiwit in. als hij iets waar kip in zit eet, reageerd hij eigelijk niet, maar op de prikken dus wel
Ik ben tegen enten.. Voor mezelf, voor mn kind.. voor iedereen eigenlijk.. Er is nog zo weinig bekend over bijwerkingen op latere termijn van die entstof.. Ik wens niemand toe een proefkonijn te zijn, tenzij nadrukkelijk vermeld is dat t om medicijn-onderzoek gaat... De gewone griep(en) gaan ook mensen dood aan.. alleen daar hoor je niemand over.. Waarom dit nu zo breed uitgemeten moet worden en er ineens hals over kop entstof voor aangerukt dient te worden.... geen idee...
Vind ik niet als ik de cijfers zie. We mogen blij zijn dat BMR in het RVP is opgenomen, dat is niet voor niets. Als we met z'n allen besluiten niet te enten dan komen die ziektes vanzelf terug en dat willen we niet. We mogen blij zijn met zo'n goede gezondheidszorg in Nederland. Ik denk dat BMR grotere risico's met zich meebrengt dan de Mexicaanse griep. BOF Complicaties Heel soms ontsteking van de alvleesklier, eenzijdige doofheid of reuma. Soms ontsteking van de inwendige geslachtsorganen (teelballen en eierstokken). Dat leidt zelden tot onvruchtbaarheid. Bij ongeveer 4 tot 10 van de 1000 patiënten zorgt bof voor hersenvliesontsteking of hersenweefselontsteking. Dat gebeurt vooral bij jonge kinderen en loopt meestal goed af. Vroeger belandden elk jaar 300 tot 800 kinderen en volwassenen in het ziekenhuis met hersenvliesontsteking veroorzaakt door de bof. Daarom is in 1987 de vaccinatie tegen de bof opgenomen in het RVP. MAZELEN Complicaties 5 tot 10% van de patiënten krijgt oorontsteking met soms blijvende doofheid als gevolg. 1 tot 5% krijgt een (levensbedreigende) longontsteking. Heel soms (1 op de 1000 keer) leidt mazelen tot een acute hersenontsteking die vaak blijvende hersenschade geeft. 1 tot 2 van de 1000 patiënten sterven. Tijdens de epidemie van 1999/2000 werden 150 kinderen met mazelen in het ziekenhuis opgenomen en stierven drie kinderen aan de gevolgen van de ziekte. RODE HOND Soms een gewrichtsontsteking in vingers, polsen of knieën. Zelden een tekort aan bloedplaatjes. Heel zelden hersenontsteking. Vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen. Als een vrouw in de eerste drie maanden van haar zwangerschap besmet raakt met rodehond, is er een grote kans op aangeboren afwijkingen bij het ongeboren kindje. Dat vaccinatie belangrijk is toont de rodehondepidemie van 2004-2005 aan. Die heerste onder niet-gevaccineerden, en zorgde voor minstens 387 ziektegevallen. Daar waren 32 zwangere vrouwen bij.
De mexicaanse griep.. Daar gaat( ging) t topic over.. ( er worden nogal wat zijwegen in geslagen..) De andere entingen ( van t vaccinatieprogramma ) doen we wel..
Ik heb contact gehad met het CB en de huisarts over het uitstellen van de BMR prik. Het CB zei dat het geen problemen moest opleveren voor de gezondheid. Want er zijn ook wel ouders die de beslissing maken om hun kind de 1e 2 jaar niet te enten. De assistent van de huisarts zou even overleggen met de huisarts zelf. Daar krijg ik vanmiddag een antwoord op. Als het mogelijk is wil ik graag die BMR uitstellen tot maart ofzo. Dan is het grootste gedeelte van het griepsseizoen wel over.
@jada.. Dan ben je niet eens zo gek veel later.. BMR is toch vanaf 14 mnd.. wij zitten volgend jaar net voor t griep seizoen.. oktober.. voor de BMR..
Ja klopt het is ind met 14 maanden. Ze moeten die prik anders 8 december hebben. Maar mijn gevoel zegt dat ik het nu nog niet moet doen. Mijn neefje is namelijk heel erg ziek geweest van deze prik, dus ben er eerlijk gezegt wel wat bang voor. En aangezien de weerstand dan minder word en die M-griep erbij stel ik die prik liever uit. Ze krijgen de prik dan hopelijk in maart.
Yelena krijgt die prik ook in december. Maar de pest met die ziektes is dat ze op jongen leeftijd niet gevaarlijk zijn, maar als je volwassen bent wel.