hallo! voor de baby die eens iets anders wil als wortelen, boontjes of broccoli mijn moeder heeft al een paar keer stoofpeertjes voor mij gemaakt. meestal met een aardappel maar vandaag had ze iets teveel en kreeg ik puur stoofpeer... hmmmm ik smul hiervan gewoon puur stoofpeer zonder verdere toevoegingen. al lekker zoet vanzich zelf. eet smakelijk, groetjes baby plurkie
dit heb ik nou altijd al willen weten..... hoe maak ik dan stoofpeertjes (me mama weet t ook niet meer) ik vind je een sgat als je t voor me wilt neerzetten.
ok speciaal voor baby's het recept......... komt ie voor 1 portie; 3 giesser wildeman peertjes schillen en opzetten in koud water en een dik half uur aan de kook laten... tot de peertjes zacht zijn en rood kleuren. that's al. afgieten en dan lekker prakken. evt met een aardappeltje voor papa en mama kun je er wat kaneel en suiker bij toevoegen maar ik moet eerlijk zeggen dat ze zo al best zoet zijn ( zonder iets) groetjes
Ik kook ze toch wel stukken langer dan een half uur! Zeker anderhalf uur..... En ik voeg naar smaak...kaneel en suiker toe
ik ga t proberen heb de tekst gecopieerd en nun maar hopen dat jayden lekker zal smullen bedankt iig!
Bedenk wel dat peertjes geen groenten zijn, maar fruit.... Je kind krijgt dus eigenlijk een warme fruithap als avondeten. Desalniettemin is het wel erg lekker!
Wat een leuk idee! Voor over een tijdje, nu krijg ik die worteltjes er al amper in, zijn niet zo lekker volgens haar (alles zat onder). Brocollie daarintegen vond ze wel lekker, gek kind
Denk dat je er eventueel ook wat pure dixsap bij mee kan koken (een rode variant) Krijgen ze misschien ook nog een mooi kleurtje en zo voeg je toch nog wat extra smaak toe!
Hier een tipje van mij en mijn mama... Spinaziepannekoek! - maak pannekoekenmix met (opvolg)melk of BV - spinazie klein maken in de hakmolen en in de mix doen - lekker wat geraspte kaas toevoegen Pannekoek bakken en in stukjes snijden... MMMMMMMMMMMH! Weet je trouwens dat tomaten en komkommer OOK geen groenten zijn? hihihi...
Oh Plurkie wat een goed idee! Wij zijn dol op stoofpeertjes. Voor mij even fruitig of groentig als tomaat, komkommer, aubergine, courgette of pompoen hoor!
wat een goeie ideeen! manneke houdt niet zo van fruit.. maar wie weet vindt ie stoofperen wat! kaneel mag ik er toch al bij doen niet? en pannekoeken.. dat moet ie haast wel lekker vinden! klinkt erg lekker en gezond. hopelijk komen hier nog veel meer tips te staan, aangezien ik zelf niet zo goed ben in het verzinnen van lekkere afwisselende hapjes
Dan nog een tip van mijn baby, als aanvulling op broccoli, worteltjes en boontjes: * spinazie met kalkoenfilet en aardappeltje * rijst met kip en tomaat * courgette met kabeljauw en aardappeltje (favoriet) * pasta met champignons en tomaat (veg., ook favoriet) * witlof met ham en aardappeltje * sugarsnaps met rijst en tilapia (en dan wel even pellen.... anders erger je je rot, zoals mijn mama toen ze dit voor het eerst maakte...) Ik zal jullie iets verklappen: mijn mama zag ertegenop om zelf voor mij te gaan koken, maar nu heeft ze er lol in gekregen en weet je waarom: ik vind alles lekker wat ze maakt en het is helemaal vers en niet eens zoveel werk!! Liefs, Charlotte.
Uh, geen idee. Mijn mama doet dat altijd op gevoel... Ik geloof dat ze altijd uitging van 180ml / 6 schepjes (200ml totaal) Nog een receptje: pasta met tonijnsaus (mmmmmh!) - pasta (macaroni werkt heel goed) - 2 x tomaat (zaadjes eruit en in stukjes) - blikje uitgelekte tonijn (op olie) - italiaanse kruiden (gemengd potje van de supermarkt) - gesnipperd uitje (heel klein gesnipperd) - knoflook (naar smaak) - lepel tomatenpuree - optioneel: geraspte kaas (jonge kaas of cheddar) * fruit ui en knoflook in een pannetje met een beetje boter / magarine * voeg toe de stukjes tomaat * daarna de tomatenpuree en een beetje water * italiaanse kruiden erin * tonijn erin * saus mengen met de pasta * kaas erdoor heen roeren en smullen maar!! Voor kleine babies (IK ben al groot!) kan je de saus en de macaroni nog even door de hakmolen halen om het kleiner te maken. Ik vind ook heel lekker: - pasta met pompoen - nasi (met pindasaus... moet je geen allergiën hebben ) - vissticks met aardappelstukjes en sugersnaps - kip met rijst en kerrie (met stukjes ananas!) - gehaktschoteltje met champignons - boerenomelet - roerei met zalm - pasta met pesto en zalm of tonijn maar het allerlekkerst vind ik aardappels!!! Mama zie ik vaak bladeren in: - Opperdepop - Babykookboek van Sharon van Wieren En omdat IK al groot ben, eet ik sinds dat ik ongeveer 11 maanden ben gewoon met de pot mee (mama kookt zoutloos maar wel met lekker veel kruiden, daar ben ik dol op!) PS.... Kaneel kan je er gewoon bij doen hoor.. Vind ik heel lekker!
bruine bonen met appels en een tataartje. De bruine bonen laten wellen. (duurt wel 8 uur) dan zeker 1 uurtje koken. Appeltjes ook lekker 15 min laten koken en prakken maar! Net zoals uit een potje maar dan veeel lekkerder!
Oh wat ben ik jaloers!! Jullie dames zijn zo te lezen dol op koken. Ik kan er helaas helemaal niks van. Ik heb zo weinig geduld dat ik zelfs doperwten uit pot laat aanbranden.... Gelukkig kookt mijn vriend heel graag en daarom ga ik al jullie recepten overnemen. Heel erg bedankt voor alle lekker tips!!!!!!
Pannenkoeken kunnen met: Pompoen, broccoli, tomaat of worteltjes erdoor gebakken worden, is mijn Favoriet, zelfs als ik niets lust! ook lekker zijn hartige taart met spruitjes erin, of spinazie, of ook weer broccoli en het is maar 20 minuten voorbereiden en de rest doet de oven, dus mama heeft ook lekker veel tijd voor mij!! Groetjes en eet smakelijk! Luca
Kaneel met mate, zie site Voedingscentrum, stuk over Venkelthee voor babies, daar wordt kaneel ook genoemd.
Wat hier een succes is (ook heel makkelijk) Kipfilet bakken (voor de grote kindjes evt met pijnboompitjes) Gehakte spinazie erbij Boursin cuisine erbij En dan met spaghetti erbij. Dit vind Sasha echt het superlekkerst!