Hoi allemaal, Ik lees vaak dat kindjes yoghurt krijgen. Vanaf welke maand mag dat en is dat dezelfde yoghurt die wij ook eten?? gr vruchtje
Vanaf een half jaar, wanneer kindjes bijvoeding gaan krijgen en een beetje gewend raken aan een warme maaltijd (groentehap), kun je ook als toetje yoghurt gaan geven. Wij geven Noelle altijd biogarde roer, gewoon zonder suiker. Dit is een lekkere zachte yoghurt, die ook niet zo ontzettend zuur is. Noelle vindt het heerlijk en omdat ze niet van pap houdt, geven we haar ook heel vaak pap door deze yoghurt heen gemengd.
Vanaf 7 maanden wordt vaak geadviseerd... het is het beste volle yogurt te pakken en deze te verdunnen
het beste is juist niet verdunnen zei de arts op het cb, alleen als ze het te zuur vinden kun je het beste 100 ml yogurt mengen met 30 cc water.dan heb je "magere"yogurt maar gaan de gezonde vetten van volle yogurt niet verloren.
Wij gebruiken gewone volle Yoghurt en volgens CB was dat goed. En dat heeft de kinderarts ook gezegt. En als toetje kan je ook blanke vla geven.
Hangt er van af welke yoghurt. Vanaf 6 maanden mogen ze pure yoghurt liefst vol of halfvol, liefst niet verdund. Verdunnen kan wel om het drinkbaar te maken, dan kan het een fles vervangen (wel opletten dat je bij het vervangen van flessen vitamine D moet bijgeven als je kind minder dan 500cc kunstvoeding krijgt!) Magere yoghurt en yoghurt met een smaakje die gezoet is met zoetstoffen is niet geschikt. Met 6 maanden kun je ook kwark (niet mager, liever zonder smaakje), biogarde (stand of roer) en karnemelk geven.
Persoonlijk vind ik yoghurt toch een veel betere keuze dan vla, want daar zit enorm veel suiker in, wat eigenlijk een hele slechte invloed op de spijsvertering heeft. Als je, zoals ik al eerder aangaf, Biogarde Roer geeft, krijgt je kindje ook nog hele goede darmbacterien binnen, wat de spijsvertering juist heel goed beinvloed. Verder heb je ook nog danoontjes, die gezoet zijn met vruchtensuikers en dus niet met geraffineerde suikers of zoetstoffen. De enorme hoeveelheden geraffineerde suikers die overigens in ontzettend veel produkten zitten, zijn namelijk uberhaupt voor ons allemaal eigenlijk vergif en ook kunstmatige zoetstoffen zijn heel ongezond. Ontzettend slecht voor je darmen, wat het belangrijkste orgaan is voor je gezondheid en immuunsysteem. Dus ik probeer die suikers zeker voor mijn kleine zoveel mogelijk te vermijden.
Blanke vla bevat gewone koemelk. Daarom kan dat vanaf 9 maanden (als er geen sprake is van een verhoogd allergierisico). Nadeel van blanke vla is dat het naast melk wel erg veel hulpstoffen en zoetigheid bevat. Ik zou er zelf niet zo snel voor kiezen.
Ik weet niet of je het weet hoor, maar yoghurt wordt ook gewoon van koemelk gemaakt hoor. Alle zuivelprodukten zijn gemaakt van koemelk en ook de flesvoeding voor je kindje wordt gemaakt van koemelk. Daarom heb je ook speciale voeding in het geval van een koemelkallergie.
Dank jullie wel! Zie dat de meningen hier en daar nog anders zijn. Ik ga wel even die Biogarde Roer halen. Frieda: koop je dat bij alle supermarkten of misschien alleen bij albert Heijn?? En is dat ook bijvoorbeeld goed om te geven als tussendoortje?
Vanaf het moment dat ze goed warm eten eten, kun je de maaltijd gaan uitbreiden met een toetje. Wij kregen het advies om volle yoghurt te geven, gewoon ongezoet, dus ook geen dixsap oid. Inmiddels krijgt onze dochter in het weekend een danoontje of yoghurt met iets erdoor. Afgelopen keer kregen we te horen op het CB dat we ook evt gewone melk mogen gaan geven, maar dan juist wél de halfvolle variant, ivm teveel verzadigde vetten die in de volle versie zitten...ook lekker tegenstrijdig!
Je kunt Biogarde Roer wel bij allerlei supermarkten krijgen, zelfs bij aldi en lidl wel, volgens mij. Het zit meestal in van die halve liter bekers. En je kunt het ook best als tussendoortje geven, maar ik heb echter wel ergens gelezen dat je niet teveel gewone melkprodukten moet geven aan kinderen die jonger dan een jaar zijn, omdat teveel eiwitten de nieren dan teveel belasten. Om dezelfde reden mogen jonge kinderen ook nog geen zout hebben.