December 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Otje, 1 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. setje

    setje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    1.989
    0
    36
    Hoevelaken
    :D bij ons past het ook net niet met de bak. Maar wij hebben ook nog 2 hondjes, en die willen ook nog wel eens mee! ;)
     
  2. moniekje

    moniekje Actief lid

    11 feb 2006
    485
    0
    0
    Hoi mama's,
    Ik wil me ook even melden bij jullie! Eigenlijk ben ik een januari mama, en ik klets daar meestal ook mee maar ik ben op 25 december bevallen van een mooie dochter Anouk!
     
  3. lianne

    lianne Bekend lid

    19 nov 2005
    893
    0
    0
    groepsbegeleidster
    wij moeten ook een nieuwe auto aanschaffen ivm ruimte gebrek.

    We hebben nogal een grote hond die ook wel eens meegaat, dus zijn we nu op zoek naar een stationwagen.

    Ik heb het helemaal gehad met de baby..
    Ze is al twee dagen aan het mekkeren, valt niet in slaap terwijl ze doodmoe is.
    Je moet haar de hele dag vermaken met vsthouden, als ik haar weg leg is ze elke keer haar speentje kwijt.
    Ik ben even super chagarijnig op haar.
    Iemand herkenbaar gevoel?
     
  4. sam

    sam Fanatiek lid

    11 sep 2005
    1.543
    0
    0
    zei voelt dat je een beetje kribbig op haar bent en dan wordt het nog erger. ze vindt het heerlijk om lekker bij jouw te liggen. misschien een draagzak/doek proberen heb je toch je handen vrij. sommige kindjes vinden dat heerlijk. en ze is nog maar klein he. alles is onwennig voor haar. misschien te veel prikkels gehad. te veel bezoek enz. dat kan er soms voor zorgen dat die kleintjes helemaal uit hun doen zijn. heel veel succes groetjes
     
  5. setje

    setje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    1.989
    0
    36
    Hoevelaken
    lianne, ik heb dat ook gehad hoor! Gaat vanzelf weer over! Misschien heeft ze haar sprongetje? Soms kun je ze wel achter het behang plakken ;)
     
  6. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    welkom moniekje, en wat een lief, mooi meisje is anouk.

    lianne, is herkenbaar hoor, vooral als je alles geprobeerd hebt, en zelf nergens meer aan toe komt. een draagzak kan een optie zijn, dat probeer ik wel eens als ik toch wat doen moet. maar nadeel is dat ik er weer last van mijn rug van krijg.
    ik hoop dat ze snel weer rustig is.

    tja als wij met alle 3 de kids op pad gaan dan word het een volle bak ;) maar gelukkig past de maxicosi ook op het onderstel.

    gister ben ik bij mijn ouders geweest, en mijn moeder verraste me met mijn gouden closed forever armband, daar had ze een kinderkopje aanlaten hangen met de naam van safouane.
    en we hebben het ledikantje waar ik ook in heb gelegen meegenomen, die word nu weer netjes gemaakt, en opnieuw gespoten.
    echt een heel mooi bedje met bewerkte spijltjes, ben heel benieuwd als die klaar is.
     
  7. noralien

    noralien Fanatiek lid

    7 jun 2005
    2.734
    1
    0
    Wormerveer
    Wij zijn ook al naar een nieuwe auto gaan kijken haha.
    Het zat al in de planning hoor. Ik heb een oud corsaatje, waarvan aan de ene kant de stoel niet naar voren kan en aan de andere kant het slot van de deur kapot is. Niet echt handig dus met de maxicosi.
    We hebben al een opel astra station, die gaat nu naar mij. We zijn erachter gekomen dat een station ook niet groot genoeg is. We hebben een grote hond die de achterbak al aardig vult. Daar past dan nog net het onderstel van de wagen bij; de bak moet dan op de achterbank. We gaan regelmatig een weekendje naar Limburg (ik kom uit limburg en mijn familie woont daar) en dan redden we het niet hoor....Jikke, wagen, hond, bench, babyspullen en onze eigen bagage.
    We hebben nu ons oog laten vallen op een Opel Sintra; een grote 7-persoonsaoto met zeer ruime en flexibele indeling.
    Van te voren zou ik dat onzin hebben gevonden met 1 kind, maar ja, ervaring leert anders....

    @Noura, wat leuk, je eigen ledikantje....
     
  8. melliemel

    melliemel Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.081
    0
    0
    hoi hoi,

    wat een hoop weer bij geschreven zeg, ik hoop dat ik het allemaal nog weet om te reageren;

    eve; zo af en toe heb ik het nog steeds hoor meer zweten dan normaal. maar in het begin was ht echt erg :oops:

    wat een lieve foto's weer, ik vind het zo schattig hoe de beebs lekker tegen de papa's aan liggen erg aandoenlijk weer :D

    zo weer wat echte namen onthuld ;) , tja zal er toch wel van komen tijdens de meeting.

    ff denken hoor lianne; jammer dat je niet komt maar logisch hoor als je in een verbouwing zit, leuk trouwens dat je dan lekker in je huisje kan.

    wat een nachten voor sommige onder ons zeg, balen weer, degene die nu super moe zijn, ff bij tanken hè.

    setje; mooie auto hoor, is een vw passat toch? wij hebben nu een skoda octavia combi elegance, beetje vergelijkbaar met de vw passat alleen dan goedkopere merk ;) we krijgen straks een ford focus wagon rally edition. is ook een station en ietwas grotere achterbak.

    slingding; en hoe was het hopenlijk niet pijnlijk, ben benieuwd

    moniekje; welkom bij de decembermama's, off ben ik een nov.mama maar ben hier vanaf het begin dus blijf ik hier ook, 'voel ik me meer thuis' haha. kijk ook wel af en toe bij de nov mama's hoor.


    noura zo he safouane is ook goed gegroeid zeg,

    ik ben vandaag weer ff naar het cb gegaan om orlando te wegen en meten en hij was vandaag 4750gr en 56 cm. in 2 wkn dus weer 435gr en 2cm gegroeid. gem groeid hij 260gr pw. gezien vanaf het geb gew. gaat goed dus. ik zit zelf heel erg in dubio of ik met orlando zal gaan babyzwemmen ja of de nee. niet voor de leeftijd maar meer mbt op latere leeftijd astma, bronchitis of oorontstekingen enz. hoe denken jullie daarover? mijn man heeft nml vroeger bronchitis gehad en heel veel last van oorontstekingen en nog steeds. nou zijn er versch. artik. geweest waarin ze hiervoor wss bij babyzwemmen ivm het chloor en de rijping van de longetjes enz.

    ben weer benieuwd hoe jullie hierover denken, dat neem ik zeker weer mee in mijn besluit om te gaan ja of nee. ik heb wel zoiets van; één of twee keer zal niet uitmaken maar wekelijks mss wel.

    gr saskia

    noralien; ik ken het vwb hond,wagen etc wij hebben ook nog een grote skibox die we kunnen gebruiken voor een weekendje weg mss ook een optie met één kind en een hond en wagen ;)
     
  9. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Pfff... ik heb het ook gehad zeg... vanochtend heb ik nog even kunnen slapen nadat mijn dochter naar school was. Koen werd om 10 uur wakker en heeft daarna eigenlijk niet meer geslapen. Ja, elke keer hazenslaapjes van 5 minuten. Net ook, viel ie in zijn wipstoeltje in slaap dus ik leg hem in bed omdat ie daar toch rustiger ligt.... ben ik even bezig met de was en de slaapkamer opruimen... is ie weeeeer wakker! Nu ligt ie te huilen boven in bed. Ik weet echt niet wat er met hem is. Zijn laatste voeding is van 2 uurtjes geleden dus dat kan het ook niet zijn. :(
     
  10. setje

    setje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    1.989
    0
    36
    Hoevelaken
    Tja, ze zeggen dat het de eerste 6 weken het ergst is met huilen, en dat het daarna minder wordt. Daar zullen we dan maar op hopen!

    groetjes Lisette
     
  11. eve

    eve Fanatiek lid

    26 apr 2006
    4.525
    0
    0
    Den Haag
    Vandaag voor het eerst naar het cb geweest. Fynn is nu 57,5 cm en weegt 4730 gram. Een lange, stevige vent dus. Volgens de groeicurve is ie precies goed. Mag zelfs iets zwaarder zijn. Dat komt mooi uit want ik wilde em toch meer voeding gaan geven aangezien ie vaak hongerig is. Hij krijgt nu 6 keer 145 cc en ik ga em nu om en om 145 en 165 cc geven. Best veel voor zo'n jonge baby maar voor minder doet ie het echt niet :(

    @Lianne: heel herkenbaar! Gelukkig heb ik net 2 goeie dagen achter de rug zodat ik wat heb kunnen opladen. Maar na 2 jengeldagen ben ik het ook echt spuugzat en word ook een beetje kribbig. Gelukkig weet ik dat Fynn ook goeie dagen heeft dus dat geeft de burger dan weer moed :D

    @Otje: haha...het is net alsof ik m'n eigen verhaal lees (vandaag gelukkig niet). Het wordt bijna grappig :D

    @Setje: ik hoop dat je gelijk hebt. Zo niet, dan breng ik die kleine lekker een weekje bij jou!
     
  12. melliemel

    melliemel Fanatiek lid

    31 aug 2005
    2.081
    0
    0
    zo he eve, jouw fynn is groter dan orlando, en orlando is 6wkn ouder :confused: :D . we gaan wel foto's maken hoor bij de meeting leuk al die verschillende beebs bij elkaar

    gr saskia
     
  13. slingding

    slingding VIP lid

    9 apr 2006
    5.425
    1
    0
    verzorgende IG
    Middelburg
    nou ik ben terug uit het ziekenhuis, spreekuur liep 1,5 uur uit dus middag was geheel gevuld met in het ziekenhuis zitten.
    wond zag er goed uit, ze heeft met een inwendige echo mijn baarmoeder bekeken en was ook goed, toen het spiraaltje plaatsen, toen kwam er een wagen vol met instrumenten en ik dacht o jee wil ik dit nog wel, maar het was niet prettig maar ik voel er nu al niks meer van. en denk als je normaal bevallen bent dit niet pijnlijker is. over 6 weken moet ik weer terug wen dan maken ze weer een echo om te kijken of hij goed zit dus tot die tijd nog aan de rubbers.
    nu bloed ik wel maar ze hebben van binnen wel zitten wroeten.ga eerst aftappen en dan de kleine voeden, want de borst is toch nog steeds geen succes.
     
  14. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    doen ze dat altijd een echo met spiraal plaatsen? ik weet daar niets van, dacht dat de huisarts dat deed.

    ja he saskia, hij is gegroeid, als het zo doorgaat dan is het zo een reuzebaby.

    otje hier nog een onrustig exemplaar. maar ik heb het idee dat safouane krampjes heeft, ik voel echt zijn buik verkrampen en aan spannen. ook laat die dan veel windjes, en voel je zijn darmen borrelen. ik heb daarstraks met hem op mijn buik gelegen en zijn buikje gewreven, maar steeds als die sliep werd die weer wakker, en begon dan weer paniekerig te huilen.
    ik heb hem nu even in slaap gekregen, na de tummy en na een paar aaien over zijn bol was die ineens weg.
    wel heeft hij er alleen eind van de dag last van.

    goh eve, fynn word zeker een flinke vent.

    ik zal als het bedje klaar is wel een foto plaatsen
     
  15. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Pfff... snap niks meer van Koen vandaag. Hij heeft straks nog flink gehuild en wilde helemaal niets... toen om 18.30 de fles gehad. Rond 20 uur kon ik hem in bed leggen en na wat gehuil en aantal keer speentje terug gestopt viel ie in slaap! Ik dacht echt; godzijdank, nu zal ie wel een paar uren slapen. Maar nee hoor.... hij is alweer wakker! :confused: Ligt met grote ogen rond te kijken in zijn bedje.... Ik ben het zooo moe op het moment. Mijn man is ook niet thuis. Die is laat vanavond ivm vergadering.

    Gr Otje
     
  16. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Oh sorry :oops: zit alleen te klagen hier... :oops:

    Noura: Vervelend van die krampjes! Hopelijk is het snel over. Heb je cinababy al eens geprobeerd?

    Slingding: Balen dat je zo lang moest wachten in het ziekenhuis. Ging het goed met Kailynn? Is ze stil gebleven?

    Eve: Fynn is idd flink gegroeid! Koen gaat morgen naar het CB... ben benieuwd... Hij krijgt trouwens ook al 150 cc in z'n fles. Is best veel voor een baby van nog geen 4 weken maar hij heeft het echt nodig.

    Setje: Na 6 weken minder huilen? Das een mooi vooruitzicht! :D

    Gr Otje
     
  17. Suusje76

    Suusje76 Bekend lid

    8 apr 2006
    723
    0
    0
    Hoi!

    Heb een tijdje niets van mij laten horen, maar kon het niet opbrengen om te reageren en alles bij te houden. Ik heb wel weer een beetje bijgelezen nu, maar het kost gewoon heel veel tijd allemaal. Maar dat probleem hebben jullie ook.

    Ik las hier wat over auto's: hie rnet zo, wij hebben afgelopen weekend onze VW Golf ingeruild voor een Opel Vectra Station. Woensdag kunnen we hem ophalen.

    Ik ben met Mika naar babymassage geweest. Vond hij geweldig. Nog drie keer, zie er nu al naar uit!

    Ook ben ik voor het eerst naar het cb geweest. Mika is nu 55,5 cm en 3840 gram. Te licht voor zijn lengte, maar dat was hij bij de geboorte al. Hij groeit in ieder geval wel goed. Daarnaast hebben we een verwijzing gekregen voor een heupecho met drie maanden, omdat hij in een stuit heeft gelegen (verhoogde kans op heupafwijking). En Mika heeft een extreme voorkeursligging met zijn hoofd naar links. Nu moeten we oefeningen doen en als het niet minder is over twee weken, moet hij naar fyiostherapie.
    Verder gaat alles goed. Hij huilde veel en slipe overdag slecht. Op advies van het cb begonnen met rust en regelmaat en nu gaat het hardstikke goed. Ook de bv loopt nog steeds als een trein.

    Groetjes Suusje
     
  18. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Hallo Meiden,

    hier even een berichtje van mij, hier gaat alles goed hoor. Thijmen komt helaas nog steeds heel onregelmatig voor zijn voeding, ook heb ik zijn avond, nacht en ochtendvoeding omgeruild. Ik geef nu flesvoeding inplaats van borstvoeding, ik probeer nu 3x fles en 3x borst te geven. Tot nu toe gaat het redelijk, ik heb dit gedaan omdat hij na elke keer borstvoeding meteen weer honger had. En als die even genoeg had kwam die alweer na een uurtje, maar gelukkig gaat het nu beter. Sinds afgelopen nacht komt die om de 5uur, ik hoop echt dat hij dit zo volhoud dat zal wel lekker zijn natuurlijk.

    Verder heb ik helemaal geen last meer van me buik, de hechtingen zijn ook al helemaal opgelost gelukkig. En morgen ga ik de mini-pil ophalen, dan kan ik hier ook mee beginnen. Maar zoieso nog even veilig voorlopig he haha, want een tweede zie ik nog niet zitten hoor.

    Ik heb trouwens wel alles gelezen, maar heb geen zin en tijd om overal op te reageren sorry. Owja batchie ik zou er wel iets over zeggen hoor tegen je schoonouders, en jeetje dat ze waarschijnlijk boven je komen wonen ik zou echt meteen verhuizen.

    Thijmen heeft trouwens ook sinds gister spruw, echt heel zielig maar niks aan te doen helaas. Ook is die nog steeds verkouden, en zit ze neusje nog dicht. Hier trouwens een foto van thijmen nu:

    [​IMG]

    Ik moet trouwens woensdag 13.00 naar cb, zodra ik geweest ben laat ik alles weten.

    Groetjes
     
  19. debbie1988

    debbie1988 Fanatiek lid

    6 nov 2005
    1.608
    0
    0
    Thuismoeder + Oppasmoeder
    amstelveen
    Hier nog 1 leuke foto van thijmen nu:

    [​IMG]
     
  20. setje

    setje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    1.989
    0
    36
    Hoevelaken
    goeiemorgen meiden....

    eve, :) een kleintje is wel even genoeg hihihi

    saskia, idd een vw passat (2.0 20v highline, snelle en zeer luxe jongen dus hihi), maarre ik dacht dat die octavia zo ruim was? Wij hebben daar nl. ook nog aan zitten denken.

    otje, cb en verloskundige hebben dat tegen mij gezegd... En het staat trouwens ook in het groeiboekje. Hopen dan maar he! ;) Enne je mag hier lekker klagen hoor!

    debbie, wat een leuke foto's! Jayden is ook nog steeds verkouden, het schijnt dat als ze in het ziekenhuis zijn geboren, ze hier meer kans op hebben, omdat er in het ziekenhuis meer bacteriën zijn dus besmetting gevaar hoger. (en dat terwijl je in een ziekenhuis juist beter zou moeten worden hihi)

    suusje, wat vervelend van die voorkeurshouding, hopelijk hoef je niet naar fysio. Waar is die babymassage nou eigenlijk voor?

    Nou wij zijn dus niet de enige die een andere auto hebben aangeschaft! het valt me trouwens op dat er ook een hele boel gaan verhuizen, of net zijn verhuist :D Gaan wij ook nog doen, eind maart de sleutel, we hebben er echt zin in. Afgelopen weekend hebben we de keuken definitief besteld. Het begint al aardig op te schieten! :D

    groetjes Lisette
     

Deel Deze Pagina