Huishoudelijke werkzaamheden kraamverzorgster

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door Daphne, 26 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Miekie

    Miekie Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.163
    0
    0
    Friesland
    Ff denken...stofzuigen, dweiel, wc + badkamer schoonmaken, bed elke dag verschonen.
    Lunch klaarmaken en babykamer schoonmaken, was doen enz.
    Iig een geslaagde kraamhulp!
     
  2. Batchie

    Batchie Fanatiek lid

    6 apr 2006
    1.002
    0
    0
    Juridisch Adviseur
    Rotterdam
    Hmm mijn bed is nooit verschoond geweest dat deed ik zelf.
    De eerste 2 dagen had ik astrid, dat was echt een topvrouw die zorgde goed voor mij was heel vrolijk met de visite maakte het hele huis schoon. Ze maakte beschuit met muisjes en koffie en thee voor de gasten. Ze was ook echt superaardig, deed het heel goed met de kleine en toen ze wegging kreeg hij ook een dikke pakkerd en wij ook. Ze had zelfs een flesje gekocht voor ons.. (en wij hadden niks omdat we dachten dat ze de hele week zou komen en ze was er op zat en zon)
    Toen brak maandag aan.. en toen kregen wij R. die heeft niks gedaan alleen elke dag het toilet. badkamer deed mijn schoonzus was draaien deed ze ook niet, ik deed het elf in de avond en zij vouwde het alleen op. Op dinsdag was ze er ook en toen zei ik van ja als je klaar bent kan je naar huis... Zegt ze doodleuk ja dan moet je wel voor de uren dat ik er niet ben betalen. Ze heeft mijn zoontje nooit vastgehouden alleen de laatste dag zei mijn vriend hou hem maar vast dan hebben we een foto voor in het album.. De reden dat ze niks deed: mevrouw was 12 weken zwanger en voelde zich niet goed.. :( Nou dan doe je dat werk toch niet...
    Enige wat ze deed was eigenlijk eten en tv kijken, als visite kwam dan pas deed ze wat. Op ed eerste dag dat ze er was moest Vishesh in bad en mijn vriend was er niet (die was hem gaan aangeven) dus ik vroeg haar om hulp omdat ik nog last had van het carpale tunnelsyndroom in mijn hand, zegt ze wacht maar tot je vriend er is dan kunnen jullie het samen doen :rolleyes:
    Nou ik heb dat allemaal aan het buro doorgegeven... Vind alleen wel balen dat ik dus net de rekening heb gekregen van 136 euro... De volgende keer vraag ik echt weer om Astrid hoor...
     
  3. patries38

    patries38 Bekend lid

    2 mei 2006
    811
    0
    0
    verpleegkundige
    Poeh, word niet blij van deze berichten. Ik begrijp dat de regels behoorlijk veranderd zijn!
    Goed dat ik het weet, kan ik er rekening meehouden bij de intake.
    Bedoel maar, alleen de was voor mijn en de baby? En die van mijn man en twee andere kinderen dan? Raar, hoor, dan wordt ik nog gedwongen om hetzelf te doen. Mijn man doet veel, maar wassen en strijken niet.en het kan geen week blijven liggen. NU is het wel zo dat mijn man meteen thuis is na de geboorte, zal ook wel moeten, de kinderen moeten ook naar school, en verzorgd worden. ik begrijp dat ze dat allemaal niet doen.

    Ik zal zeker aangeven bij de intake dat ik wel verwacht dat de was gedaan wordt voor iedereen, verder hoeven ze weinig te doen, ik heb een werkster, dus ik vind dat ze dat wel kunnen doen.Lijkt mij toch wel de bedoeling dat ik voldoende tot rust kan komen na de bevalling, dan zal het huishouden toch moeten doorgaan.

    Bij mij twee eerdere bevallingen had ik geen klagen, zeker niet bij de tweede. Ook een wat oudere dame, maar wat een ervaring! Heerlijk, echt verwend. En ik liet mij ook echt door haar betuttelen om zo te zeggen, ik ben nogal eigenwijs, en wil altijd weer veel te snel aan de gang, maar zij gaf tegengas, en dat heb ik dan ook wel nodig.

    Nou ja, we zien wel, als het niet bevalt dan stuur ik ze naar huis.
     
  4. shelde

    shelde Fanatiek lid

    1 mei 2006
    2.816
    0
    0
    Als het goed is wel hoor. Toen vorige jaar een meisje in m'n klas een zusje kreeg, kwam de kraamverzorgster haar van school halen.
     
  5. ramona

    ramona Fanatiek lid

    9 mrt 2005
    1.200
    2
    0
    Huismama
    Zundert
    hallo

    In de kraamtijd van marki heb ik echt een mega vrouw gehad ze hielp echt overal mee en voor ze naar huis ging stond het eten klaar en het huis was
    schoon.
    En ze was super voor de kinderen.

    Nu heb ik wel voorzorg genomen ook ivm de uren die je krijgt mijn schoonmama komt ons ook helpen ze woont een kleine 10 minuten bij ons vandaan en zei zal als het nodig is ook dingen doen in huis en eventueel de kids naar school brengen.

    Mark is gewoon thuis want we hebben de zaak aan huis maar april en mei is voor ons een hele druke maand dus dat zal allemaal gewoon door moeten gaan.

    We zullen wel zien hoe het allemaal gaat.
     
  6. Daphne

    Daphne Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.615
    0
    0
    Roosendaal
    Sja, wat deed ze wel... Hier liep de BV niet goed, dus daar zijn we wel even mee bezig geweest. Maar ze ging ook regelmatig zitten en kletsen. Op een gegeven moment kwam er iemand van het kraambureau langs en daar heeft ze een uur mee zitten kletsen. Toen ging ze haar uitlaten en heeft ze in de deuropening nog minuten staan praten :(
     
  7. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Ik had speciaal om Dini gevraagd, de kv die 6 huizen verderop woont.
    Nou topwijffie.....
    Eten koken, stofzuigen, fruithapjes voor ons maken, wc's schoonmaken.
    Koffie zetten, en gezellig kletsen,goed helpen met de bv.
    Zelfs toen het sávonds een keer niet goed lukte met de bv,
    kwam ze even assisteren, volg keer dus weer Dini. ;)
     
  8. Raomi

    Raomi Actief lid

    4 mei 2006
    130
    0
    0
    Hier ook goede ervaringen....ik had aangegeven dat ik graag een oude rot in het vak wilde, maar we kregen een meisje nog jonger dan ikzelf....maar oh wat was ik wijs met haar! Ze heeft alle was er doorgejaagd die er nog lag, was aan het strijken, stofzuigen, visite verzorgen, knuffelen met Storm, echt super. Ze ging heel leuk met onze hond om, ik vond het ook niet fijn toen ze wegging.....we hebben haar ook best een groot afscheidskado gegeven, en foto's van Storm doorgemaild naar haar.....superervaring.
     
  9. frostie

    frostie Lid

    11 okt 2006
    85
    0
    0
    Onze kraamhulp deed opzich wel ruim voldoende, maar ze vergat ook iets... Het gas uit te draaien terwijl moeder en kind op bed lagen en vriendlief even weg was voor een boodschap. Kraamhulp naar huis, vriend komt even later en ziet dat het gas open staat zonder vuur. Die had dus niet twee (?) uur later thuis hoeven komen. En toen zei ze bij vertrek ook nog dat ze door privébezigheden buiten haar werk die week wel erg moe was, maar geen slordige fouten heeft gemaakt. Nee, hoe wilde je dit dan noemen? :evil: Wij waren ook erg blij dat ze weer weg was.
     
  10. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    :confused:
     
  11. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
    Onze kraamhulp was geweeeeeldig! :D Op de 1 na laatste dag kregen we ook een evaluatie-formulier waar je ook eventuele verbeterpunten op kon schrijven. We hebben toen ingevuld dat we het geweldig vonden en geen verbeterpunten waren.

    Wat deed ze? Elke dag de douche en wc. De was werd netjes weg gewerkt en gestreken. Stofzuigen door het hele huis. Ontbijtje op bed. Na mijn ontbijtje ging ik dan douchen en als ik terug kwam was de slaapkamer heel netjes en fris en had ik een schoon bed en kon ik zo heerlijk terug kruipen. Ze was erg lief voor Koen maar ook voor Sara, mijn oudere dochter. Ik vond het ook heel erg toen ze weg ging. Ik heb nu 2 kinderen en wil er (waarschijnlijk) geen meer maar mocht het er nog een keer van komen mag ze zo weer hier in huis!
     
  12. Niet meer actief

    Mijn kraamhulp wist ook van aanpakken ;) ze boende het huis grondig en zelfs het ondergoed werd nog gestreken :| geen klagen dus
     
  13. Tam

    Tam Actief lid

    5 feb 2006
    126
    0
    0
    Communicatiemedewerker
    Zoetermeer
    Mijn tante was mijn kraamverzorgster (hulp is nogal achterhaald woord) en ik weet dus ook iets van de andere kant van het verhaal.

    Een kraamverzorgster is de 'verzorgende' voor moeder en kind. Dat is het belangrijkste, dat is hun taak. Ze helpen de moeder met de borstvoeding (of flesvoeding) leggen dingen uit over voeding, huilen, verschonen etc. De wc en badkamer hoort eigenlijk iedere dag schoon gemaakt te worden ivm hygiëne. Verder hoeft ze niets in het huishouden te doen. Mijn tante is van het slag dat ze wel zoveel mogelijk in het huis doet, nà dat moeder en kind zijn verzorgd. Ze wordt ook erg pissig (laat ze niet blijken dan) als bij een intakegesprek gevraagd wordt: 'Welke schoonmaakmiddelen moet ik voor je in huishalen?' Daarvoor komt ze niet!

    Kraamverzorgsters zijn geen hulpen in de huishouding!

    En daar ben ik het volledig mee eens. Wordt het huis niet goed bijgehouden? Vraag je man of een moeder om wat extra te doen.
     
  14. Sterrekind

    Sterrekind Bekend lid

    15 aug 2006
    738
    0
    0
    Ze hoeft bij mij echt niet veel te poetsen want daar komt ze niet voor maar ik zou het toch wel erg fijn vinden als mijn zoontje naar de peuterspeelzaal zou worden gebracht en ook weer opgehaald.
    Anders moet ik het zelf doen of hem thuis houden.
    Ik ben erg benieuwd.
     
  15. Batchie

    Batchie Fanatiek lid

    6 apr 2006
    1.002
    0
    0
    Juridisch Adviseur
    Rotterdam

    Mijn kraamverzorgster deed niks hoor, niet eens toilet en badkamer.. ja 1x de badkamer gedaan en toen heeft ze de spiegel gesloopt en dat was het. Ze heeft Vishesh niet eens aangeraakt :)
     
  16. linda84

    linda84 Fanatiek lid

    3 sep 2006
    4.383
    36
    48
    Jeetje wat een negatieve berichten over kraamzorg. Er zijn blijkbaar een aantal kraamverzorgsters aan het werk die niet sporen hoor ! Natuurlijk het aantal zorguren is afgenomen maar dat betekent niet dat een kraamverzorgster niets meer doet ! Als je 3 uur per dag zorg krijgt kan je niet verwachten dat al je was aan kant is maar als je ongeveer 6 of 7 uur zorg hebt word alles lekker bijgehouden hoor ! Mischien dat het per kraamcentrum verschilt. Maar dat wij niets meer doen geld niet voor ons.

    gr linda (kraamverzorgster)
     
  17. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    pff ik krijg hier rillingen van ervaringen hoor!
    ik heb ze me goed in me oren geknoopt...

    tja wat ik verwacht?
    eigenlijk idd de standaard dingen, me helpen met de voeding, badkamer/wc/slaapkamer bijhouden....
    verder is het wel lekker als de was bijgehouden word of in ieder geval voor een deel zodat ik niet alles zelf hoef te doen if me partner...
    en verder verwacht ik gewoon begeleiding! iemand die een praatje met me maakt en wie ik vragen kan stellen en die me dan serieus neemt en de vragen kan beantwoorden of in iedergeval op weg kan helpen....

    ik wacht af....
     
  18. nancy74

    nancy74 Fanatiek lid

    8 aug 2006
    1.065
    0
    0
    ik hoop ook op een 'normale' kraamverzorgster en niet zo'n muts!

    mocht dat zou zijn (zoals ik heir bij sommige lees) dat kan ze gaan!

    het is ons vierde kindje dus weten we er zelf wel wat van, het is natuurlijk lekker als ik een beetje rust kan nemen... met 3 rondlopende kids, maar mocht het niet zo zijn..... ik vertik het met dagen te gaan ergeren aan dat mens
     
  19. linda84

    linda84 Fanatiek lid

    3 sep 2006
    4.383
    36
    48
    Er zullen altijd kraamverzorgsters bij zijn die niet goed hun werk doen. Gewoon even het kraamcentrum bellen of een gesprek aangaan met de kraamverzorgster.

    Laat je niet bang maken door verhalen. Er zijn goede en minder goede kraamcentrums.
    Ben je ingeschreven bij een groot en profecioneel kraamcentrum dan kun je van goede zorg uit gaan. Gewoon even navragen.
     
  20. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Volgens mij mag je ook nog zo'n enquete invullen hoe de hulp ed was.
     

Deel Deze Pagina