13 tot ... weken, wat voelden jullie?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Confidence, 6 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Confidence

    Confidence Fanatiek lid

    5 jul 2009
    1.024
    0
    0
    Hallo allemaal,

    de onzekerheid slaat weer toe en dus is er maar 1 manier om dit van me af te schrijven
    Hier vragen wat jullie voelden rond dezelfde periode als ik nu ben.
    Ik ben dus nu 14 weken en 2 dagen
    Ik vind het heel moeilijk te geloven dat er een kindje in me groeit.
    Terwijl ik via echo al bewijs heb gehad.

    Ik heb normaal maatje 38 a 40. Ik heb nu wel een iets verdikte buik, maar naar mijn idee nog van de darmen die naar voren gedrukt worden.

    Hadden jullie wel al echt een buikje?
    Konden jullie je baarmoeder zelf voelen? Ik probeer het namelijk wel, maar weet niet zo goed wat ik moet zoeken.

    Het feit dat ik nu eigenlijk geen kwaaltjes heb, maar dus ook nog niks voel of zie van de zwangerschap, maakt me erg onzeker.

    Willen jullie omschrijven hoe jullie het ervaarden tussen week 13 en zeg ongeveer 18!

    Het komt ook door de verschillende verhalen wat ik lees in zwangerschapsboeken of op internet
    Zelfs de lengte wat de baby nu zou moeten hebben verschilt per boek of site.

    Ik ben benieuwd naar jullie verhalen
     
  2. Met 13/14 weken voelde ik nog helemaal niets, behalve misselijk zijn. Buikje was er nog niet echt, meer opgezette darmen. Vanaf week 15 voelde ik de kleine al een beetje rommelen in mijn buik. Dus niet te veel zorgen maken, al kan ik wel begrijpen hoe je je voelt. Ik heb zelf in die periode de angelsound veel gebruikt, kan je zelf het hartje luisteren.
     
  3. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    oh ik vond dat echt een moeilijke periode....sowieso heb ik erg weinig kwaaltjes gehad, ook helemaal niet misselijk en tussen ongeveer 13 en 18 weken pfff ik begrijp je helemaal! Vanaf 18 weken begon ik de baby te voelen dus ja dat is wel een geruststelling.

    Wat te doen? Hou vertrouwen! Zolang je niet bloedt of krampen hebt zou je moeten kunnen vertrouwen dat het goed gaat, anders wordt je helemaal gek. Je baarmoeder kun je voelen door net boven je schaambot te voelen, je voelt dan een verdikking/iets harders. Ik kan dat bij mezelf nu redelijk goed voelen en dat komt nu tot mijn navel, en dat klopte met wat de vk de laatste keer ook voelde.
     
  4. Eline078

    Eline078 Bekend lid

    15 dec 2008
    571
    3
    0
    Zwijndrecht
    Ik voelde meneer bij 12 weken al. Maar is ook wel erg vroeg hoor. Bovendien was dat ook niet geruststellend want ik voelde hem maar heel af en toe en als ik hem een dag niet voelde was ik ook gelijk ongerust.

    Weet je wat bij mij hielp rond die tijd. Angelsound. Vooral die weken heeft dat me erg geholpen!

    Lekker savonds op bed ff naar kleintje luisteren. Ideale manier om even te onstpannen en eens te focussen wat er allemaal gebeurd in je lijf.
     
  5. mommy1983

    mommy1983 VIP lid

    30 mrt 2009
    12.507
    5
    38
    Tussen week 13 en 19 voelde ik me geweldig. Had nergens last van o.i.d. Buikje begon echt pas bij week 25 goed te groeien.
    De beeb voel ik vanaf week 19 dagelijks.

    Alleen die onzekerheid of alles wel goed is met je baby is verschrikkelijk.
    Bij de 20 weken echo bleek alles goed te zijn en toen kon ik een beetje gaan genieten van de zwangerschap maar toch geloofde ik niet echt dat er een baby in me buik zit. Maar vanaf week 26 ongeveer ben ik een stuk geruster omdat je weet als het nu komt het wel levensvatbaar is enz en je voelt de baby ook draaien,hikken,schoppen enz.

    Maar bij een volgende zwangerschap ga ik vanaf het begin genieten hoor want de tijd gaat echt veelste snel en het is heel bijzonder dat er een baby in je buik groeit
     
  6. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Ik was misselijk tot week 17, mijn baarmoeder begon ik te zien opkomen bij 12 weken, maar dat is dan nog niet echt een buikje. Meer een rand (in het buikfoto topic had ik ook al iets aan je geschreven, het is bij iedereen echt heel anders, ik was ook heel dun!). Vooral bij het zitten kon je een hardere rand zien zeg maar, een soort band die steeds hoger kwam zitten. Maar dat zie je weer minder als de baarmoeder bv. meer naar achter gekanteld is!

    Vanaf 16 weken konden de meesten wel zien dat ik zwanger was, maar dat is vroeg voor een eerste. Bij 17 weken voelde ik de eerste kleine schopjes. Bij 18 kon ik het ook met de hand van buiten voelen.

    Je bent nu 14 weken, dan ga je vast binnenkort wel naar de vk om het hartje te beluisteren. Ik was ook best wel onzeker af en toe, tot ik de bewegingen zo duidelijk voelde (gelukkig voelde ik het meteen dagelijks). Ik heb van week 12 tot 16 af en toe een doppler (angelsound) gebruikt om zelf het hartje te horen. Misschien een idee, maar je kan er ook onzekerder van raken als je het niet meteen vindt.
     
  7. Wonder 1980

    Wonder 1980 VIP lid

    18 okt 2007
    12.598
    1.244
    113
    Gelderland
    Bij mijn eerste zwangerschap van mijn zoontje voelde ik ook helemaal niet veel....en de baarmoeder kon ik ook niet voelen. Het is inderdaad een periode waarbij je je soms best onzeker kunt gaan Maar niet doen hoor....dr zit echt een beebje die je straks gaat voelen en (aan de buitenkant) zien!
     
  8. bramtim

    bramtim Fanatiek lid

    1 feb 2008
    2.107
    0
    36
    Ook ik zit in die fase dat je helemaal niks merkt en net als jij kan ik daar ook behoorlijk onzeker van worden. Maar dan spreek ik mezelf even streng toe en soms kan ik er dan wel op vertrouwen dat het echt wel goed zal gaan. Nog een paar weekjes geduld pffffff
     
  9. Confidence

    Confidence Fanatiek lid

    5 jul 2009
    1.024
    0
    0
    Meiden, bedankt voor jullie reacties
    Zoals ik lees was het voor velen van jullie ook een onzekere periode
    Door mijn geschiedenis ( 3 miskramen) merk ik toch steeds weer dat die onzekerheid komt
    Kon ik de zwangerschap maar zo`n 6 weken vooruit schuiven
    Ik wil echt genieten en doe dat met momenten ook volop, maar nu slaat de onzekerheid gewoon weer toe

    Even over die angelsound
    Ik kan hem zo ophalen bij een vriendin, maar durf echt niet
    Idd bang dat als ik het net hoor, dat de onzekerheid erger wordt
    Ik ga nu pas over 3 weken naar de gyn, maar dat duurd nog zo lang
    Zou het gek zijn als ik zou bellen om even tussendoor het hartje te luisteren?
    Mogelijk neemt dan mijn onzekerheid af
     
  10. Tania

    Tania Fanatiek lid

    13 mei 2008
    1.240
    0
    0
    Ik zou gewoon even bellen hoor als ik jou was. Toen ik vorige keer belde om een afspraak te maken vroeg de assistente of ik alleen kwam voor het hartje of ook controle. Want er waren ook mensen die alleen het hartje kwamen luisteren als ze dat wilden.
    Ik ben ongeveer net zolang zwanger als jij en hoewel ik me helemaal niet lekker voel ben ik ook onzeker. Zo heb ik veel pijn in m'n buik en daardoor denk ik af en toe dat het alsnog mis gaat. Ik heb nu ook een angelsounds gekocht. Toen ik het de eerste keer ging doen was ik ook bang dat ik niks zou horen en nog onzekerder zou worden. Maar ik ben er heel rustig voor gaan liggen en het duurde wel even maar toen hoorde ik het hartje. Op zich voelt dat toch wel geruststellend.
     
  11. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Als je het niet aandurft, twee tips: bel eerst de gyn om te kijken of je een keer eerder langs kan komen. Ik heb het hartje voor het eerst bij de afspraak met 13 weken gehoord. Mocht dat nou niet gaan en je denkt toch aan een angelsound (ik zou het niet doen als je er nu al zo angstig voor bent), laat die vriendin het dan eerst doen. Ik heb hem ook van een vriendin geleend en zij was er na twee spruiten al heel bedreven in, en ze moest best even zoeken. op deze termijn kan het babytje nog overal heen zwemmen en ook verstoppertje spelen voor de doppler.

    Ik vond de angelsound ook geruststellend, maarrr toen ik het een keer niet zo snel kon vinden heb ik enorm in de rats gezeten. Sindsdien heb ik het niet meer gedaan, want dat was echt nergens voor nodig. De apparatuur van een gyn/vk is veel sterker en zij hebben er ook voor geleerd om het te zoeken.
     
  12. Confidence

    Confidence Fanatiek lid

    5 jul 2009
    1.024
    0
    0
    Ik heb net gebeld.
    Wat een (*&(*^&%$%$ van een assistente
    Ze kon niet zomaar iemand langs laten komen om het hartje te luisteren
    Nou ik heb mijn zegje gedaan en nu mag ik WEL langskomen op de verloskamers
    Ik hoop maar dat ik hier goed aan doe
    Ik hoop dalijk het hartje te horen en dat ik weer gerust ben

    Ik vind het zelf ook vervelend dat ik steeds weer ongerust wordt, maar ik doe ECHT mijn best, meer kan ik toch niet?
     
  13. Laris

    Laris Fanatiek lid

    27 jun 2008
    1.917
    2
    0
    Ik hoop voor je dat je zo gerust wordt gesteld meis! Tja, sommige assistentes kunnen echt bot zijn. Ik kan me je ongerustheid goed voorstellen, dat heb ik zelf ook wel. Maar het gaat nu goed en dat probeer ik mezelf ook voor te houden. Behalve wat gevoelige borsten en dat het al een beetje zichtbaar is (vind ik erg leuk!!) merk ik er ook weinig van hoor.
    Hoop dat het horen van het hartje je goed doet en dat je lekker kan genieten van je zwangerschap.
     
  14. Kmbly

    Kmbly Actief lid

    4 jul 2007
    237
    0
    0
    Secretariel medewerker.
    Zuid Holland.
    Ik ken het, k had precies hetzelfde.. Maar mijn angelsound is mijn redding geweest hoor echt, en ik heb mezelf ook aan strenge regels gezet! Als ik het niet zou horen dat ik me niet druk mocht maken en later nog een keer moet luisteren, dat me kindje even aan het zwemmen is :p!
    Beetje raar maar het hielp wel bij mij!

    Mijn VK kon het hartje niet vinden bij 13 weken, ik zelf had hem al met 11 weken, toen ik daar dus zat zei ik van joh mag ik het anders zelf even doen.. Ja hoor IK zonder me papiertjes vond echt het hartje van me boefje!

    Wens je veel succes vanmiddag, en genieten he van het hartje!
     
  15. mommy1983

    mommy1983 VIP lid

    30 mrt 2009
    12.507
    5
    38
    Ik heb ook een angelsound en het is echt geweldig.
    De eerste keer heb ik 45 min moeten zoeken naar het hartje het zat helemaal onder in bij me schaambeen.
    Maar sinsdien heb ik het altijd in 1x gevonden. Nu gebruik ik hem niet meer zo vaak maar soms is de beeb minder actief en luister ik altijd effe naar het hartje daar word ik helemaal rustig van. Ook voor me vriend is het geweldig want die kan eigenlijk nooit mee naar de VK en kan zo thuis het hartje ook horen.
     
  16. Confidence

    Confidence Fanatiek lid

    5 jul 2009
    1.024
    0
    0
    Ik ben geweest
    en we hebben idd het hartje gehoord....pffff gelukkig
    De arts wilde me toch nog even zien en om me echt gerust te stellen kreeg ik zomaar een korte echo cadeau ( jippie)
    Het was dan wel verouderde apparatuur, maar we zagen duidelijk ons kindje bewegen

    Ik ga nu echt weer opnieuw proberen gerust te zijn

    Over 2 weken echo bij echobureau, dat moet ik zien vol te houden tot dan

    Oja, de gyn op de verloskamers zei wel dat als ik ongersut was ik meteen mocht bellen, dat is wel fijn

    Bedankt meiden
     
  17. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Mooi :) En ik denk echt dat ze liever een keertje extra geruststellen dan jou constant in de stress laten zitten. Het is wel zo- en dat bedoel ik goed hoor! - dat je om moet leren gaan met zorgen. Er gaan in elk stadium van de zwangerschap dingen op je afkomen, en dat houdt na de geboorte vrees ik niet op. Met 30 weken zit ik de hele dag met een hikkende en kickboxende baby in mijn buik (lekker afleidend), en maak ik me dus geen zorgen meer om wel of geen leven. Maar ja, over 10 weken moet ik bevallen, en ik ben best heel bang voor de bevalling, en wat nou als het kindje ondanks de goede 20 weken echo toch niet gezond is, en wat nou als... snap je? Ik zeg regelmatig tegen mezelf dat het gewoon geen zin heeft om steeds zo bezorgd te zijn, een zwangerschap komt niet met een garantie. En het gaat meestal gewoon hardstikke goed ;)
     
  18. Confidence

    Confidence Fanatiek lid

    5 jul 2009
    1.024
    0
    0
    Aangezien dit topic nog open is, ga ik hier maar verder.

    Het is weer zover, ik zit een paar dagen voor mijn ( pret) echo en maak me weer zorgen. ( dinsdag afspraak)
    Ik weet het, er is geen reden, maar toch ben ik weer bang.
    IK voel me goed, voel niets, ik lijk minimaal maar te groeien ( ben net 0,6 Kg bijgekomen).
    En gister en vandaag heb ik wat steekjes gehad ter hoogte van mijn baarmoeder.
    Ik zei ook al tegen mijn man, dat ik de onzekerheid vervelend vind, maar ik blijf het gewoon zo ongelofelijk vinden, dat wij....ja wij..... toch echt al 16 weken zwanger zijn.
    Zo van: dat kan mij toch niet overkomen?

    Dus als jullie nog wat pep talk hebben.
    Bevestigende reacties van meiden die rond deze periode eigenlijk ook niks voelden ( alweer, sorry :)) zouden me wel weer wat helpen

    Ik houd er al extra rekening mee dat ik de kleine later pas ga voelen, want mijn placenta ligt aan de voorkant

    Daarbij heb ik nu weer iets van griep onder de leden
    Ben vanmorgen opgestaan met overal pijn ( of misschien gister toch teveel gedaan) en net wat verhoging
    En emotioneel ben ik...hoe zeg je dat....super gevoelig op het moment ;)

    Wie helpt mij de komende 3 wachtdagen door....?
     
  19. Kari37

    Kari37 Fanatiek lid

    19 nov 2009
    2.571
    1
    0
    Houd moed, ik merkte ook amper dat ik zwanger was tot dat ik de kleine voelde bewegen vanaf week 18/19.
    Daarvoor had ik absoluut nergens vertrouwen in, eerst durfde ik niet te testen uit angst voor teleurstelling, daarna wist ik zeker dat de eerste echo zou uitwijzen dat het niet goed zat, daarna zat ik in de stress om de 5 maanden echo, want ze zouden dan vast wel iets vinden maar het is tot nu toe nog allemaal dik in orde! En nu vind ik mijn ongerustheid jammer want heb toch bijna de helft van mijn zwangerschap een beetje vergriept door mijn gestress!
    Ben nog wel ongerust hoor zo af en toe, maar dat hoort er ook wel een beetje bij.
    Probeer te genieten van je zwangerschap zolang je geen complicaties hebt en niets erop wijst dat het niet goed zou zijn!
    Succes de komende dagen!
     
  20. bramtim

    bramtim Fanatiek lid

    1 feb 2008
    2.107
    0
    36
    Ook ik meld me weer even Confidence. hier precies hetzelfde. Voel niks, merk niks, beetje ziek geweest, voorliggende placenta en even ver. Wat een rottige periode.

    Ik mag 28-12 weer naar het hartje luisteren. Jij alvast veel plezier met de pretecho
     

Deel Deze Pagina