Schuld gevoel kind laten huilen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door linnie83, 15 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. linnie83

    linnie83 VIP lid

    20 dec 2007
    5.436
    0
    0
    sociaalpedagigisch werker
    Hoi hoi

    Mijn zoontje (16 maanden) krijgt kiezen en wordt nu elke keer s'nachts gillend wakker.

    De eerste keer dat dit gebeurde heb ik hem bij me genomen en viel hij gelijk weer in slaap. ( Dit willen wij dus eigenlijk niet)

    Nu als hij wakker wordts s'nachts gaat hij helemaal hangen en wil naar onze kamer. Al je hem treug leg is hij echt helemaal overstuur.
    Dit heb ik vannacht wel gedaan omdat ik het zo zat was.
    Heb hem gewoon laten huilen, maar voel me er achteraf zo schuldig over.
    Hij heeft wel 2x een half/uur gehuild.
    Heeft er iemand nog tips? Is dit gewoon een fase waar we toch door moeten??
    Ik vind het best moeilijk wat nou de beste methode is.

    AL vast bedankt voor het mee denken.
     
  2. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    kan me voorstellen dat je je schuldig voelt hoor maar dat is nergens voor nodig, mijn dochtertje huilt nooit zo lang maar als ze dat wel had gedaan dan weet ik niet of ik haar in haar bedje zou laten liggen, kiesjes schijnen toch echt wel pijnlijk te zijn, heb je al een paracetamol geprobeerd als hij zo huilt? het zou kunnen dat hij zo weer verder slaapt als de pijn wat minder is.
     
  3. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Je hoeft je ten eerste echt niet schuldig te voelen. Voor je zoontje is het tenslotte ook belangrijk dat hij weer goed gaat slapen en jij probeert hem daarbij te helpen. Je hebt dus goede bedoelingen!
    Wat betreft dat laten huilen, hier is het meestal heel effectief. Vaak is het maar 1 nacht dat hij het een tijdje kan volhouden, maar ik bemerk de tweede nacht dan al zoveel verbetering. Dus kijk het nog eens een nacht aan.
     
  4. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Overigens als hij een nacht een moeilijk nacht heeft, laat ik hem in eerste instantie niet huilen (zoals jij ook hebt gedaan) omdat het inderdaad iets tijdelijks kan zijn als een doorkomend tandje. Maar het heeft direct effect op het slaapgedrag van mijn zoontje als we hem in ons bed laten slapen. Dan wil hij het namelijk vervolgens iedere nacht en gaat ie dus steeds slechter slapen. Op een gegeven moment, en dat is al snel, heb ik door dat het moeilijk slapen dus echt een gewoonte is geworden en dan laten wij hem dus huilen en dan heeft ie het dus heel snel weer door dat bij papa en mama in bed slapen (of keten, wat ie uiteindelijk gaat doen) klaar is.
     
  5. MissMom

    MissMom Fanatiek lid

    30 okt 2009
    1.346
    0
    0
    NULL
    NULL
    Koppel het naar jezelf, als je zelf niet lekker bent en je zoekt geborgenheid wil je toch ook niet alleen gelaten worden?
    Wil je niet aanvallen he, dat zeker niet.
    Maar je kindje krijgt kiezen die pijnlijk zijn en voelt zich een stuk beter bij jullie dus dan is de keuze snel gemaakt toch?
    Zo is het ook geen doen en slapen julie ook niet en is je kindje helemaal overstuur.
    Ook gewoon een zetpil geven als hij zoveel pijn heeft hoor.

    Sterkte
     
  6. MissMom

    MissMom Fanatiek lid

    30 okt 2009
    1.346
    0
    0
    NULL
    NULL
    Maar dan heb je wel door dat je kindje huilt omdat hij bij jullie wil slapen en niet omdat hij pijn heeft.
     
  7. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Hij huilt in eerste instantie niet, hij wordt dan gewoon op een bepaald tijdstip wakker en slaapt dan niet verder. Uiteindelijk gaat ie huilen omdat wij hem niet uit bed halen. Ik had het idee dat TS zoontje dat ook de laatste keer heeft gedaan (gezien het hangen en pas gaan huilen als ze hem terug in bed stopten... maar misschien heb ik het mis).

    En ja, ik heb door dat het niet van de pijn komt als ie huilt.
     
  8. linnie83

    linnie83 VIP lid

    20 dec 2007
    5.436
    0
    0
    sociaalpedagigisch werker
    Paracetamol heb ik ook al gegeven. maar helpt ook niet echt.

    En als het nu 1 nacht is, dan is het niet erg, maar is nu al bijna 2 weken bezig.
    Daarom denk ik ook dat het een combinatie is van uitproberen en last van zijn kiezen.
     
  9. linnie83

    linnie83 VIP lid

    20 dec 2007
    5.436
    0
    0
    sociaalpedagigisch werker
    Hier wordt hij gillend wakker en is dan ook niet stil te krijgen als je hem optil.
    Hij hangt dan hellemaal op je arm en laat dan op zijn manier merken dat hij naar onze kamer wil. Als ik dat doe is hij gelijk stil, maar wij hebben geen zin om elke nacht hem bij ons te hebben liggen omdat je dan zelf ook niet goed slaap.

    Als ik hem dus in bed leg kan hij goed een half uur helemaal overstuur huilen als het niet meer is.
    Moet zeggen dat het dan echt huilen van boosheid is en niet van pijn ofzo.
    Maar als ik zelf dan weer in bed lig voel ik me heel schuldig.
     
  10. mama van 2 meiden

    mama van 2 meiden Niet meer actief

    ier hetzelfde met n dame van 19 maanden. 1 nacht bij ons in bed omdat ze erg ziek was (longontsteking) en nu s ze al een paar dagen om half 5 wakker en wil ze bij ons in bed. We willen haar nu ook gaan laten huilen want dit schiet niet op. Voel me dan eigenlijk niet schuldig to. haar (ze moet erdoorheen), maar wel de buren; die worden er wakker van en dat is niet fijn. Ben aan t overwegen om haar bedje voor die nachten op een andere kamer te zetten; daar grenzen nl geen buren aan.
    Hoe denken jullie hierover?
     
  11. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    Tsja lastig, ik heb nog geen kiezenervaring dus ik zou ook niet weten hoe erg dat kan zijn :) 2 weken klinkt wel lang en ik denk ook dat het in ieder geval een combinatie is van beiden, omdat je dit zelf al aanvoelt. In ieder geval herken ik het voortduren bij mijn zoontje wel, dat er eerst een aanleiding voor is maar daarna meer een gewoonte.
     
  12. Frieda

    Frieda Bekend lid

    24 feb 2009
    691
    1
    0
    Moeder, Huisvrouw, WAO-er
    Wij hebben voor dit soort gevallen een extra bed bij haar op de kamer staan en dan gaat papa of mama bij haar liggen. We nemen haar dan dus wel bij ons, omdat ze echt veiligheid en geborgenheid nodig heeft als ze om een bepaalde reden uit haar doen is. Zodra ze dan weer slaapt, leggen we haar weer in haar eigen bed. Het gaat dan altijd om een fase door een griepje of tanden krijgen en daarna slaapt ze weer zonder problemen gewoon in haar eigen bed en wij ook.
     
  13. marjon 2

    marjon 2 VIP lid

    23 jul 2008
    13.211
    0
    36
    in mijn vel
    Ik vind dat je het nu goed doet hoor door het ff te negeren anders wil hij straks idd niks anders meer als bij jullie in bed .....Als er kiesjes door komen kan hij ook best last van zijn oortjes hebben en dat wordt erger als hij helemaal plat ligt en als je hem dan optilt is die druk weg , misschien speelt dat ook mee, probeer eens een kussen ofzo onder zijn matrasje te leggen dat hij niet helemaal plat ligt met zijn hoofdje , wie weet werkt het ....En probeer als je naar zijn kamertje gaat om hem te troosten de boel donker te houden dat hij echt weet dat het de bedeoling is dat hij verder gaat slapen ...
     
  14. Claudia86

    Claudia86 Bekend lid

    18 feb 2007
    806
    0
    0
    Probeer eens dentinox voor zn kiesjes... die zijn erg pijnlijk bij het doorkomen.
    Onze zoon ook 15,5 maand die heeft ook weleens zulke nachten, ik blijf op zn kamer om even te troosten,dentinox te geven alsik denk dat het zn tandjes zijn, dan zeg ik tegen hem dat ik het muziekdoosje nog eens aandoe en hem in bed ga leggen omdat het tijd is om te slapen en dat mama zo weer even komt kijken.
    Slaapproblemen - Medic Info
    Hier staat de kiekeboe methode omschreven.
    Ik zal met hem echt niet van het kamertje af gaan, daarmee maak je ook duidelijk dat het echt slaap-tijd is en dat dat in zijn eigen bedje gebeurd.
     
  15. linnie83

    linnie83 VIP lid

    20 dec 2007
    5.436
    0
    0
    sociaalpedagigisch werker
    Ik vind het voor de buren ook super vevelend, maar vind het zelf geen optie om zijn bedje ergens anders te zetten, want dan slaapt hij nog niet in zijn eigen kamer en weet zeker dat die van ons het dan ook weer moeilijk heeft als hij naar zijn eigen kamer moet, Dus dan is het voor hem 2x vervelend.
    Mischien dat het bij jullie dochter wel werkt.
     
  16. marjon 2

    marjon 2 VIP lid

    23 jul 2008
    13.211
    0
    36
    in mijn vel
    Ik zou zijn bedje ook nergens anders neer zetten , da's alleen maar verwarrend........vind ik tenminste ........hij en vooral jullie zullen hier toch ff doorheen moeten , hoe moeilijk het ook is ....................Wat bij ons ook weleens werkt is gewoon heel zachtjes de radio op het kamertje aanzetten ..........
     
  17. linnie83

    linnie83 VIP lid

    20 dec 2007
    5.436
    0
    0
    sociaalpedagigisch werker
    Hier staat zijn bedje altijd al schuin omdat hij reflux heeft :)
     
  18. linnie83

    linnie83 VIP lid

    20 dec 2007
    5.436
    0
    0
    sociaalpedagigisch werker
    Dentinox doe ik ook al die bulten dus daarom weet ik niet meer wat ik nog moest ;)

    En voelde me vanmorgen best schuldig omdat hij vannacht 2x bijna een uur heeft gehuild. ( ook tegenover de buren voelde ik me schuldig)
     
  19. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.499
    3.163
    113
    zwemjuf
    zuid-holland

    Wij hebben buren waar we sowieso behoorlijk wat overlast van hebben, omdat ze elkaar af en toe bijna 'het hok uitvechten' , een gezin met 2 pubers... (nouja af en toe....) We kunnen het niet verstaan, maar het gaat tekéér ! Dus als m'n dochter snachts of smorgensvroeg krijst ;) voel ik me niet schuldig... ik kan er weinig aan doen... in tegenstelling tot zij ;) ...

    Maar ook hier laten we haar huilen hoor in zo'n geval als TS beschrijft. We trekken dan wel de deur achter haar dicht, terwijl die vaak op een kier staat.
    Het resolute dichttrekken is ook al een boodschap die (vaak) overkomt. Als het te lang duurt, gaan we haar tussendoor nog wel troosten, maar ze gaat gewoon niet mee. Lukt het niet en blijft ze krijsen (en wringen) in onze armen, dan gaat ze gewoon terug. Maar vaak valt ze daarna toch wel in slaap na nog even krijsen. Alsof ze het dan weet.
    En soms krijgen we haar wel gekalmeerd en is het dus stil als we weggaan.
     
  20. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Linnie: klinkt alsof ie echt pijn heeft en dan zou ik hem dus niet laten huilen. Hij heeft troost nodig en dat zou ik hem bieden.
    Kiezen zijn erg vervelend en duren vaak lang voor ze door zijn, (hier drukken ze al 2 MAANDEN door, met op en af periodes dat ze er echt last van heeft).
    Ik heb hier de stelregel dat jengelen betekent: zelf in bed proberen. Krijsen en brullen is bij ons nemen totdat ze rustig wordt. Soms is dat voor ze in slaap valt, soms valt ze dan in slaap bij ons. En in het laatste geval kijken we ook altijd even of het lukt om 'r weer terug te leggen.
    Zodra we zeker weten dat de pijn weer over is, pakken we weer gewoon door. Dan is het meestal met 1-2 dagen/nachten wel weer bekeken.
     

Deel Deze Pagina