Hello lady's Toen k ben bevallen van Toetie, heb ik in het ziekenhuis als maaltijd aardappeltjes met groente en jus gekregen. Dat was voor mij echt nieuw ik ben van surinaamse/hindoestaanse afkomst en ik ben het niet gewend zo te eten. Ik heb daarna een boerenkool stamppot gemaakt thuis heeeeeerlijk vind ik het alleen de jus mist, ik heb een standaard zakje vleesjus gekocht bijn de c1000 maar dat was echt een vieze jus heb het gelijk weggegooit. Welke jus gebruiken jullie?
Ik heb altijd de jus van Knorr, misschien dat dat scheelt. Ook zijn er verschillende varianten, bijv. met uitjes of met tuinkruiden.
De lekkerste jus is natuurlijk verse jus, oftewel het braadvocht van het vlees dat je gebakken hebt...niet uit een pakje!
Als ik snel moet, dan gebruik ik vaak die knijpflesje of poeder, dacht van maggi. Maar het lekkerst is inderdaad om braadvocht van vlees te gebruiken. Helemaal die van succadelappen. Maar die moeten dan weer een middag op het vuur..
idd de jus van het vlees, maar dan moet je wel vlees hebben waar lekkere jus vanaf komt. Kip geeft lekkere jus, maar bijv gehaktballen die braad ik meestal aan en laat ze dan in een zakje jus nagaren. Ik gebruik gewoon de zakjes van de aldi, maar gooi er zelf nog wel even kruiden tegenaan of een uitje of paprika enz.
Mijn schoonmoeder maakt de lekkerste jus van kip. En dat is echt de vleessoort waar ik geen lekkere jus van krijg!! Die van haar is altijd zo mooi donker, bij mij lijkt het wel water. Bah!!! Hoe doe jij dat Char30982???? (als ik het mijn schoonmoeder vraag krijg ik nooit duidelijk antwoord; 'gewoon kip aanbraden en klein beetje water erbij' , zegt ze dan...Duh!!! Ze woont helemaal in het noorden, ik zie haar dus ook niet zo vaak dat ik mee kan spieken ofzo)
Doe je er dan niet te snel water bij? Dan krijg ik nl. ook lichte jus. heb hier nu sucadelappen opstaan
De gekruide kip aanbraden. Door de kipkruiden krijg die lekkere jus. Na het braden van de kip, de jus een beetje afblussen met een kopje water en eventueel wat indikken met een beetje maizena, anders is het water. Bij te weinig smaak kun je nog een klein beetje kipkruiden toevoegen. Zo krijg ik dan een ouderwetse "oma"-jus!!!
Wat ik de lekkerste jus vind is van varkenshaas! Zo lekker, gebruik bijna nooit zakjes jus, bijna altijd zelfgemaakt. Bijvoorbeeld van tartaartjes, biefstuk, sucadelapjes, varkenshaas, rosbief, karbonade. Vind ik persoonlijk veel lekkerder dan van die zakjes.
Heb je wel eens smeltjus geprobeerd? Ligt bij de bakboter in het koelvak. Als ik een stamppot maak en heb geen vlees erbij gebraden maar bv. makkelijk rookworst dan maak ik jus van smeltjus. Vind deze lekkerder als uit een zakje.
smeltjus.... dat ga ik eens opzoeken! ik vind zelf de pakjes van maggi Rundvlees jus nog wel te doen als het dan toch uit zakje moet.