wie heeft er nog een ouderwets recept voor het maken van gevulde eieren. Ben een beetje te enthousiast geweest met eieren kopen en heb nu 36 stuks in de koelkast. dus het leek me wel leuk om eens gevulde eieren te maken, maar dan wel op de ouderwetse manier.
en wat is de ouderwetse manier??? Wat ik doe is de eieren door midden (in de lengte) en dan het eigeel eruit. Dit in een bak met wat frietsaus, flink wat knoflook, beetje mosterd en beetje tomatenketchup evt. wat peper en wat er ook in kan is heeeeeel fijn gesneden augurkjes. Dit allemaal mengen (met staafmixer gaat het wat makkelijker) en dan met spuitzak terug in de eieren. Versieren met paprika poeder, of met "toefje" mayo en ketchup of met ieniemini stukjes paprika (doet mijn moeder altijd).
Thank dames! nou met ouderwetse manier bedoel ik meer de originele manier. weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen maar je hebt tegenwoordig allerlei varianten met pesto, garnalen etc.
Hmm lekker hebben wij gisteren nog gemaakt! Ouderwets manier..hmm is hier volgens mij al genoemd. Mayo, ketchup en het eigeel prakken, zout en peper en klaar. Wat wij erg lekker vinden is in plaats van ketchup er pesto (rood of groen) doorheen te roeren dan heb je net iets meer smaak eraan maarja dan is het niet meer ouderwets natuurlijk Versieren met een kappertje of een schijfje olijf kan ook heel leuk staan. Veel succes met eieren pellen
Mijn man heeft gisteren heerlijk gevulde eieren gemaakt! Eierdooier, niet zo heel veel mayonaise (anders wordt het zo machtig en vet) , peper, zout, beetje aromatpoeder, paprikapoeder en een heeeeeeeeeel fijn gehakt uitje (ongeveer een half/kwart klein uitje op ongeveer 20 HELE eieren). Verder beetje ketchup bijvoegen voor de zoete smaak. Gewoon een beetje probreren en bijvoegen naar smaak (regelmatig ff proeven en kijken wat er nog ontbreekt aan smaak en dat bijvoegen. Hoop dat je er wat aan hebt . t is een beetje een warrig verhaal geworden haha (komt denk ik door de korte nacht
voor variatie is het ook lekker om een blikje zalmpate door de ei te doen, heb je gevulde vis eieren, errrrug lekker!
Ik prak altijd het eigeel door de mayonaise met een zakje Duyvis dipsaus meestal de smaak "Carnaval" en dan weer in het ei spuiten.
Ik doe het übersimpel... Ik haal het eigeel eruit en prak het in een kom fijn met roomboter. Op smaak brengen met zout en peper en eventueel een likje mosterd. Gisteren weer gemaakt en wat waren ze lekker!
Hier heb ik ook een lekker recept voor je en die is echt heel lekker en heel simpel: gewoon het eigeel vermengen met (naturel-) sandwichspread, de hoeveelheid een beetje naar eigen smaak. En voila: een heerlijke lekkernij. Ik had het ook op mijn verjaardag gedaan vorig jaar en iedereen wilde weten hoe ik het gemaakt had, wat erin zat, dus het viel goed in de smaak.
Ik ben gek op eieren en nu ik dit allemaal lees ga ik zo ook maar es aan de slag denk ik, want het water loopt me in de mond! Goed idee TS!
eigeel.. mayo zout peper kerrie poeder en ketjap en zoete chili.. erg lekker bij ons altijd een sucses op feestjes
ik doe altijd: eigeel, beetje zout, beetje peper, beetje mayo, scheutje ketjap en dan bieslook. Gaat hier altijd met de verjaardagen/feestdagen binnen 5 min. op (als ik 15 eieren maak).
Ik gebruik verse peterselie, bieslook, mayo en kerrie of paprika poeder. Altijd heerlijk! Als je wel ketchup wilt gebruiken dan niet te veel, ketchup overheerst namelijk behoorlijk.