veel geld op rekening gestort. ?

Discussie in 'De lounge' gestart door Female, 6 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.227
    3.672
    113
    Ik geef je groot gelijk. Aan het feit dat je 500 euro als "veel geld" omschrijft denk ik dat je het niet super breed hebt, dan is een extraatje leuk meegenomen als het zo zou zijn!
     
  2. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    4.062
    8
    0
    Ik zou er direct achteraan gegaan zijn. En ik vind het ook een beetje shocking om me te realiseren dat als ik eens een keertje een foutje maak, een groot deel van de mensen het niet zouden melden of terug geven. Extra opletten dus!
    Het is natuurlijk een principekwestie: of het nou gaat om 1 euro of 5000, een arme particulier of een rijk bedrijf: feit blijft dat het niet jouw geld is, klaar.

    Maar is het niet iets van je vriend/man ofzo, dat die er meer van weet? Dus misschien is het wel jouw geld, dat zo mooi zijn!
     
  3. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    ik zou dat uitzoeken van wie dat is... hoe kun je nou weten of diegene die het overboekt het dan wel breed heeft? is net zoiets als stelen wat je nu dan doet!! het lekker op de bank laten staan en hopen dat niemand er naar omkijkt vindt ik echt niet kunnen... maargoed hoop dat je er lekker van slaapt...
     
  4. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Amen! :)

    Ik zou meteen de bank even bellen, uiteindelijk krijg je daar toch een blijer gevoel van dan het geld (eventueel) onrechtmatig zelf houden. Grote kans natuurlijk dat diegene die het geld heeft overgemaakt het zich niet kan permitteren om hetzelfde bedrag nogmaals over te moeten maken en dan naar de juiste rekening, dat zou echt aan mijn geweten knagen.......:$
     
  5. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    ik vind het een beetje raar dat je geld verkeerd kan storten..toen mijn vriend op kamers woonde moest hij de huur naar de hoofdhuurder overmaken en hij had toen ook per ongeluk een cijfertje verkerd ingevoerd maar na ongeveer 2 dagen stortte de bank het automatisch terug op zijn rekening omdat de naam en het rek.nummer niet bij elkaar hoorden. en zo is dat nog wel eens een paar keer gebeurd maarde bank stortte het altijd automatisch terug.

    en tjah als ik zomaar geld op mn rekening had gekregen van god knows who..hihihh zou wel weten wat ik ermee aan moest hoor. SHOPPENN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  6. Lien78

    Lien78 Fanatiek lid

    15 feb 2008
    1.890
    0
    0
    (dieren)fysiotherapeute
    regio A'foort
    ik schrik gewoon van de reacties die ik hier lees.... :$
    slapen jullie nog wel, met het idee dat je geld hebt, wat duidelijk niet voor jou bedoeld is, achterhoudt? poeh, da's toch hetzelfde als jatten?
    *kzegmaarzokzegmaarniks*
     
  7. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.646
    555
    113
    Hmm, nou ik zou wèl de bank bellen....
    Als je googled vind je iets over het tvprogramma maar ook een website voor mensen die hulpbehoevend zijn. Misschien hebben die het wel hard nodig? Als het bij jou zou gebeuren zou je het ook fijn vinden en superdankbaar zijn als diegene contact opnam en je je geld teruggaf.

    Hopelijk komt de rechtmatige eigenaar of de bank er snel achter en hebben ze snel hun geld terug!
    Zoniet dan hoop ik dat je kunt genieten van geld waar iemand anders hard voor gewerkt heeft of van de subsidie die iemand uit de brand had moeten helpen.

    Groetjes DeeLighT
    (mocht je inmiddels wel moeite gedaan hebben het uit te zoeken heb ik dit bericht natuurlijk niet geschreven)
     
  8. Maria74

    Maria74 Niet meer actief

    Ik zou het altijd melden bij de bank, anders is het gewoon diefstal en dat zou ik echt niet willen, zeker omdat je de bron niet kent...Enneh je jat toch ook niet uit de supermarkt? Die hebben nl. ook genoeg staan.
     
  9. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    @Female: RADAR is idd een bedrijf dat in Maastricht is gevestigd ;) (ligt op de hasseltkade aan de maas bij het mosae forum)
    Zij doen iets in de zorg betrekking op gehandicapten en Autisten. Is net zoiets als MEE. Vanwaar ik dit allemaal weet is omdat mijn schoonvader daar werkt :) Daar is het een chaos op dit moment.
     
  10. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.467
    1.654
    113
    Brabant
    ik zou de bank bellen, wat gezegd wordt: het is niet van jou volgens de nederlandse wet.
    Overigens is het zo dat alles wat ongevraagd bij jou binnenkomt (bv brievenbus) mag je houden:) lekker offtopic, maar zo hebben wij nu dus een extremer extra;)
     
  11. lydia1986

    lydia1986 VIP lid

    16 aug 2009
    22.737
    2
    38
    Vrouw
    pm'er kinderdagverblijf
    uden -> NB
    hahahah oh my god wat n reacties : stelen ;);):(:$8) haha ! tuurlijk ..
    gewoon n fout van dat bedrijf dan , moeten ze zelf maar achter komen .. !
    ik zou t ook gewoon apart zetten hoor , en als je er niks van hoort zullen ze t ook wel ni missen ;)

    xx succes ;)
     
  12. boni001

    boni001 VIP lid

    1 mrt 2008
    6.548
    0
    36
    Twente
    Tsja, weet jij veel voor wie dat geld is? Kan wel voor iemand zijn die er héél hard op zit te wachten.. Stel je voor dat het jou gebeurd dat je op geld wacht, het komt maar niet en de tegenpartij zegt dat ze het wel hebben overgemaakt. En hoe kun jij nou weten of die tegenpartij het wel of niet kan missen?
    Of stel je voor dat jij geld verkeerd overmaakt en het komt niet terug? Is dat dan ook vette pech of zou je ook blij zijn als iemand het terugstort?

    Nee, vind dat een beetje makkelijk gedacht om het dan maar te houden. Zou inderdaad even de bank bellen en uit laten zoeken waar het geld vandaan komt.
     
  13. Annerie

    Annerie Bekend lid

    22 jul 2006
    925
    0
    0
    Stelen vind ik ook wat ver gaan, je kunt er immers niets aan doen dat het geld op jouw rekening is gestort.

    Maar ik vind het een morele plicht om op zijn minst bij de bank te checken hoe het zit.
     
  14. lydia1986

    lydia1986 VIP lid

    16 aug 2009
    22.737
    2
    38
    Vrouw
    pm'er kinderdagverblijf
    uden -> NB
    als je het naar iemand hebt overgemaakt en diegene zegt dat ie t nog nii heeft ga je zelf toch ook chekke of t rekening nummer klopt en de naam .. en als je dan ziet dat dat verkeerd is kan je diegene ook vragen of die t terugstort. en dat zou ik dan ook echt wel doen ;)

    ik chek altijd 5 keer of alles klopt voor ik iets overmaak .. dus zal me niet overkomen .. en zo wel .. dan kom je daar wel achter en kun je het achterhalen waar t dan wel is .. en hopen dat diegene dan net zo 'eerlijk' is als ik zou zijn en t terug storten ..
     
  15. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    wij hebben het 3 jaar terug gehad met het loon van mijn vriend dat was 2400 euro gestort naar het verkeerde rekening nummer
    en wij hadden toen echt dat geld nodig.die muts had het echt alles uit gegeven.

    dus ze kon niets terugboeking. wij hebben toen een kort geding aangespannen.dat kwam een week later voor en ze kon alles terug betalen ze kreeg een boete van 250 euro en ze werd aangetekent voor verduistering en diefstal.
    ze moest alles binnen 2 weken betalen.

    als ik jou was zou ik even bellen.want een proces is echt niets.
     
  16. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    ik heb dit eens gehad met een tegemoetkoming van mijn zorgkosten omdat ik afgekeurd ben, een bedrag van 300 euro, op de verkeerde rekening gestort, mooi niet dat het UWV me nog een keer uit wou betalen en mooi niet dat ik mijn geld gekregen heb.

    ik was hier best pissig om, vooral omdat ik erg ziek ben geweest en later werd afgekeurd (gedeeltelijk) en daar heeft iemand anders nu dus geld voor gekregen en niet teruggestort.

    de bank zei, het is niet ons probleem want het geld is nooit aangekomen, het UWV zei, je moet bij je bank wezen.
     
  17. novaa

    novaa Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.286
    0
    36
    NULL
    NULL
    Radar | Radar biedt ondersteuning op het gebied van wonen, dagbesteding, arbeid, vrijetijdsbesteding, logeren en ondersteuning thuis aan kinderen, jeugd, gezinnen, volwassenen met lichamelijke beperkingen of autisme spectrum stoornis zonder cognitiev

    ik vind het ergens toch een beetje zielig ofzo :s

    Ik las laatst ook zoiets op het nieuws, alleen ging het toen om een veeel groter bedrag (30.000 euro) geloof ik. Dat was ook verkeerd terecht gekomen, bij een vrouw die praktisch geen geld had. Nou ze bedacht zich geen moment, kocht een auto en weet ik het allemaal meer. Uiteindelijk is ze ook voor de rechter gesleept, en zit ze nu alleen maar dieper in de schulden omdat ze het allemaal niet terug kan betalen maar wel moet.

    Nu is dit nu niet het geval, ook niet het bedrag... maar het valt me op dat zodra er persoonlijke aspecten bij komen (een naam, een instantie, een afzender) het dan veel moeilijker is om het te bewaren. Maar wanneer ik 3000 van de belastingdienst per ongeluk op mijn rekening zou krijgen, dan heb ik er toch minder haast bij om het recht te zetten...raar is dat toch.
     
  18. lianda

    lianda Fanatiek lid

    6 jun 2007
    2.367
    0
    0
    werkt bij centerparcs
    noord babant
    Ik zou er dus ook niet aankomen en proberen te achterhalen waar het nu van is.
    Ik neem aan dat de bank dit wel kan.
    Net wat als gezegd is wie weet is het van iemand die iets moest betalen en hoerdoor grote problemen zou krijgen.
    Zelf zou ik het ook erg fijn vinden als iemand geld van mij per ongeluik krijgt dmv een foutje en netjes terug boekt!
     
  19. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Dat is helemaal sneu, die instanties hebben door alle bezuinigingen vaak veel te weinig geld. :( Ik hoop dat je alsnog het juiste doet en niet afwacht maar zelf de bank belt om het terug te storten, ook al is het voor jou veel geld en dus heel verleidelijk om te houden.
     
  20. beebie82

    beebie82 Bekend lid

    27 mei 2008
    521
    0
    0
    ik zou het geld ook om mijn spaarrekening zetten en even afwachten.. Misschien kom je er een deze dagen achter of het idd voor jou bestemt is. Je kunt dan altijd nog bellen met de bank.
    Ik zie het echt niet als stelen!!!! zolang je het maar niet uitgeeft en niet zeker weet dat het van jou is.

    Ik heb een keer wat anders meegemaakt. Ik heb namelijk een jaar of 10 geleden samen met een paar vriendinnen veel geld gevonden het zat in een envelop en lag op de grond in de stad..
    onze eerste reactie was ook shoppen!! Maar ons geweten was toch een beetje aan het knagen. We hebben toen de politie gebeld en gevraagt wat we moesten doen. we konden kiezen of op het bureau afgeven of 1 jaar op de bank laten staan rente van trekken en als nog verdelen.. dat laatste hebben we natuurlijk gedaan.. anders had de politie een leuk personeels feestje gehad hahahah.. niemand heeft zich ooit gemeld stom he als je zoveel geld verliest..

    Is wel een beetje een ander verhaal maar toch..
     

Deel Deze Pagina