wie ervaring met GROOT kind

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door ninaVI, 13 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamamuts

    mamamuts Niet meer actief

    Ik ben er al vanuit gegaan dat dit ook geen kleintje zal worden.
    Tenminste... als de 1e een groot kind was, is de 2e vaak ook flink.
    En de vk dacht er ook zo over.

    Maar wanneer praat je over een 'geplande keizersnee', dan hebt je het toch over 10 a 11 ponders neem ik aan? En dan moet dat gewicht van tevoren goed geschat zijn, anders gaan ze dat toch zomaar niet doen?
     
  2. stephanie24

    stephanie24 VIP lid

    22 jul 2008
    5.375
    0
    0
    woonbegeleider
    Gelderland
    Onze dochter was 4345 gram en na en zware bevalling kwamen ze erachter dat het niet ging passen. Dus een ks.
    Nu houden ze de groei in de gaten en stel dat het weer een grote baby gaat worden gaan ze ws weer voor een ks.
     
  3. Mamadaisy

    Mamadaisy Fanatiek lid

    1 jan 2010
    1.533
    6
    38
    Mijn zoon was bij de geboorte 8,5 pond.
    Alle drie de vk's schatten het gewicht anders in.
    De een dacht aan een 7 ponder, de ander zat rond de 8.
    Volgens hen zijn de meeste babies tegenwoordig rond de 8 pond.
    Overigens maakt inderdaad de omtrek van het hoofd van de baby en en de ruimte in je bekken uit. Het gewicht niet zoveel.

    Ik ben van mijn zoon gewoon bevallen zonder al te veel schade.
    Ik zou me er voor nu niet al te druk over maken, alleen voor jezelf bedenken wat je wilt als blijkt dat de baby rond de 40 wk erg groot is.
    Ik ben nu weer zwanger en grote kans dus dat dit weer een grote baby wordt. Toch heb ik geen vervelende herinneringen aan mijn eerste bevalling en ga ik gewoon weer thuis bevallen.

    Succes verder!
     
  4. Mamasu

    Mamasu Fanatiek lid

    10 apr 2007
    1.778
    1
    0
    Dat doen ze normaal gesproken inderdaad niet snel volgens mij. Maar ik heb al een voorgeschiedenis van 2 eerdere keizersnedes, en dan is de drempel voor weer een nieuwe ks een stuk lager. Sommige ziekenhuizen doen dan zelfs standaard weer een ks, bij mij in het ziekenhuis zeggen ze dat ik nog wel natuurlijk mag bevallen maar alleen als alle factoren goed zijn. Waaronder dus een niet al te groot kind.

    Ach we zullen het wel zien!
     
  5. Lovelylonnes

    Lovelylonnes Fanatiek lid

    3 jul 2007
    2.208
    1
    0
    Nagelstyliste en incassomedewerker.
    Mijn eerste hadden ze nav groeiecho geschat op een ruime 7 pond bij 40 weken. Ben met bijna 42 weken bevallen en toen woog hij 6,5 pond.

    Nu zegt de gyn aan de hand van grote van buikje, hoofdje en bovenbeen dat hij nu zeker al wel 7 pond weegt (dat zei hij bijna 2 weken geleden al).
    Dus ja.... Of dat klopt moeten we nog maar zien!
    Hij zei wel dat hij feit dat hij al zo ver is ingedaalt en daar ook blijft zitten, ook betekend dat het wel zal passen om natuurlijk te bevallen dit keer.
    (de eerste lag met zn oor voor geboortekanaal, daar kwamen ze pas achter toen ik al 4 uur met 9,5 cm ontsluiting lag en toen werd het alsnog een ks)
    Ik wacht zeer ongeduldig af...
     
  6. Mamasu

    Mamasu Fanatiek lid

    10 apr 2007
    1.778
    1
    0
    Oeh Lovelylonnes bij jou is het echt elk moment zover! Spannend hoor. Bij mij beginnen de kriebels nu ook wel te komen, het gaat ook zo hard! Succes nog even!
     
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Hier 2 grote kindjes. Eerste 4960 en tweede 4990. Beide keren een spoedks. De tweede keer moest ik het eerst weer proberen omdat ze niet konden voelen dat het kindje zo groot was, ook al zei de echo van wel.
     
  8. m038

    m038 Actief lid

    14 sep 2007
    167
    0
    16
    ook hier een totale misrekening van een eigenwijze verloskundige... 8 pond.. maar met ruim 42 weken bleek dat mijn meisje er nooit natuurlijk uit ging komen. de gyn riep meteen veel te groot... we gaan haar halen en ja hoor... 5110.... tien pond... ze heeft veel te lang gezeten en vk wilde alles in eigen hand houden. na vier weken op neonatologie en een hersenbloeding ben ik blij dat die gyn toen ingegrepen heeft anders had ik haar nu niet meer gehad. ben net zwanger van de tweede maar ws. wordt dat een geplande ks met ong 38 weken (ook in verband met erfelijke ziekte voor de baby) zodat die kleine niet ook zo groot kan worden.. dus je ziet maar. het klopt meer niet dan wel wat ze tegen je zeggen............. volg je gevoel en laat je niet gek maken............. of wegsturen... dat heb ik toen wel gedaan maar nu niet meer..

    je moederinstinct klopt!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  9. Orwen

    Orwen Actief lid

    23 feb 2009
    397
    1
    0
    Ik ben met 34+5 weken door de vk doorgestuurd naar de gynaecoloog voor een groeiecho. Ze schatten na de echo dat mijn dochter op dat moment al acht pond was! Wel zeiden ze erbij dat een echometing een behoorlijke foutmarge heeft en het er al gauw naar boven en naar beneden een pond naast kan zitten. Ik had gelukkig geen suiker en verdere waarden waren ook goed. Na twee weken zou ik moeten terugkomen voor een volgende groeiecho. Dan zouden we ook bespreken of ik eventueel ingeleid zou worden voor de 40 weken.
    Zover is het niet gekomen. Met 36+1 weken braken mijn vliezen. De weeen kwamen niet op gang, en dus ben ik met 37 weken ingeleid.
    Mijn dochter woog bij haar geboorte 4030 gram.
    Ik ben zonder pomp bevallen binnen zeven uur, maar ben wel ingescheurd (vijf hechtingen). Ze is mijn eerste.
    Ben wel blij dat ze niet tot 42 weken is blijven zitten. :D
     
  10. joel

    joel Fanatiek lid

    10 jun 2007
    1.162
    0
    0
    kapster
    best
    ja idd als je al kindje hebt gehad en ging niet dan heb je wel kans op geplande kz, ik hoop t ook niet
    want jason was 4370 en 53 cm en hij had een groot hoofd en ik was te smal, na 8 dagen overtijd omdat t niet natuurlijk was om me in te leiden hebben ze t toh maar gedaan maar na ruim 22 uur en uur persen zonder persweeen een kz dus krijg nu ook weer groei echo s dus succes, de 1 lukt t zo en de ander niet
     
  11. joel

    joel Fanatiek lid

    10 jun 2007
    1.162
    0
    0
    kapster
    best
    oja en ik had vanaf week 28 ongeveer elke 2 weken echo dus dan geloof ik die wel en tja mijn buik was ook mega
     
  12. Beccaatje

    Beccaatje Fanatiek lid

    29 mrt 2007
    2.958
    0
    0
    Tsja, wat zal ik je zeggen. Ik heb 9 pond en 11 pond op natuurlijke wijze gebaard, maar als je alles achteraf weet....
    De risico's die je loopt maar waar niemand wat op uit doet...
    De eerste is blijven hangen aan de schouder, waardoor de knip is gescheurd. Alles goed, uiteindelijk, maar wat er niet had kunnen gebeuren (moet je eens googelen op schouderdystocie..)

    De tweede, 11 pond, liep meer dan 4 weken voor (macrosomie) zonder dat ik diabeet ben / was. De enige reactie vanuit de gyn was dat ik de eerste ook redelijk makkelijk (!!) had gebaard dus nu moest dat ook wel goed komen. Geen medische bevalling maar poliklinisch.
    Ik ben gepland met 2 vk bevallen en gelukkig maar, want hij bleef overaan aan en mee steken. Koeien worden op charmantere wijze geboren.

    Ze waren zwaar maar ook lang (54 en 58 cm), dat scheelt natuurlijk ook flink.

    Wat ik maar wil zeggen, laat je niet afschepen. Nee, er is er nooit een blijven zitten, maar van permanente incontinentie wordt ook niemand blij.
     

Deel Deze Pagina