Hoi, Wie heeft er nog een lekkere recept voor een ovenschotel?? Iets met pasta of iets met aardappelen?? elke suggestie is welkom!!
Klassiekers zijn wel lasagna en moussaka, verder doe ik vaak een preiprutje (prei en andere groente die je hebt met wat vlees (gehakt of ham) en wat sauzigs (tomaat of kruidenkaas oid) ) met aardappelpuree erover in de oven. Of macaroni mixen met de saus die je normaal gebruikt met blokjes kaas en geraspte kaas erover in de oven (kan heel goed met een restje).
Uitje fijnsnijden en samen met gehakt bakken, op het laatst naar smaak kerrie erdoor doen.. Ondertussen witte kool of chinese kool koken. Dan de kool onderin een overschaal doen (evt. wat kerrrie erdoor), het gehaktmengsel erop doen. Dan ongeveer 2 bananen in plakjes snijden en over het gehakt verspreiden. Bovenop doe je dan aardappelpuree en een lekkere laag geraspte kaas eroverheen. Dit gaat dan ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven van 250graden. Smakelijk!
ze verkopen mixen ik geloof van maggi. de hollandse gehakt schotel is echt heerlijk! zit geloof ik in: gebakken aardappeltjes worteltjes champignonnentjes beetje brocolli en bloemkool gehakt de groenten is een of ander groentenpakket heel erg makkelijk en echt heel lekker vind ik het! ook gegratineerd witlof is lekker. dat recept zal je wel kennen? witlof stofen, goed uit laten lekken en in hamrolletjes draaien. dit in een grote ovenschaal leggen en verse kaassaus erover. kaassaus: Melk in een pannetje, een heeeeele hoop gemalen kaas erbij! beetje zout peper en nootmuskaat en dat over de hamrolletjes gooien als laatste doe je een zakje gratine kaas erover (speciaal om te gratineren) en voila! serveren met gekookte aardappeltjes of aardappelpuree
die van malaika ga ik ook eens proberen. vind alleen die plakjes banaan er niet bij horen een jagerschotel: ook lekker klassiek is eigenlijk soort peeënstamp weet alleen niet meer precies hoe je het klaar moest maken. ik dacht gehakt en uien buinbakken peeën koken aardappelpuree maken en dan onderste laag gehakt uien in ovenschaal, laag wortelen erboven op, laag puree erboven op ,.... en dan gratineren?
Ingrediënten (4 pers.): 750 gr. aardappelen 1 pot rode kool 1 blikje champignonsoep 1 pond rundergehakt Peper/zout Paneermeel Boter/margarine Bereiding: Kook de aardappelen gaar en snijd ze in plakjes of blokjes. Verwarm de oven voor (200 gr.). Gehakt rul bakken met wat peper, met het zout voorzichtig, er zit nl. al zout in de champignonsoep. Ovenschaal invetten en een laagje aardappelen er in doen. Daarop het gehakt, daarna de rode kool. Het blikje soep er over schenken en als laatste weer een laagje aardappels. Paneermeel er over strooien en wat klontjes boter/margarine er op.( 20 min. in het midden van de oven). Eet smakelijk!! Ik heb dit recept een keer van de site www.snelklaar.nl geplukt en hoewel de combinatie rode kool en champignonsoep wel heel vreemd klinkt kan ik je verzekeren dat het echt heerlijk is. Moet er nog wel even bij vermelden dat je een blikje onverdunde champignonsoep moet nemen (zo een die je zelf met water moet aanlengen) en dat ik ipv aardappelplakjes altijd aardappelpuree gebruik en niet uit een pakje maar zelfgemaakte puree van gekookte aardappels.
Hier ook! Alleen vriendlief lust gaan prei, dus ik zit elke keer met zo'n supergrote ovenschaal voor mij alleen .
Witlof uit de oven: Ongeveer 6 stronkjes witlof klein potje creme fraiche 200 gram ham zakje geraspte kaas Ik heb nog een lekkere witlof schotel uit de oven. Witlof in stukjes snijden en in de wok licht aanbakken en laten uitlekken. Verwarm de oven alvast voor op ongeveer 200 graden Ondertussen de ham in kleine blokjes snijden. Een klein potje creme fraîche mengen met 4 eieren . Strooi hier ook een klein beetje geraspte kaas doorheen. In een ingevette ovenschaal doe je de witlof en de hamblokjes en ook hier doe je nog wat geraspte kaas doorheen. Goed doorelkaar roeren. Bovenop strooi je de rest van de kaas en alslaatste gooi je het eier-creme fraîche mengsel. De schotel moet ongeveer een half uurtje in de oven. Je kan onderop in de schotel ook aardappelschijfjes doen, dan ben je bijna klaar met je hele maaltijd.
Ovengeheimen van ach hoe heet dat merk ook al weer. Echt heerlijk!! Vooral die met pasta en mozzarella En die met kip, aardappelschijfjes en courgette