Hoe warm maken zonder uitdrogen

Discussie in 'De lounge' gestart door consider, 14 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.024
    1.850
    113
    Provincie Groningen
    Mijn moeder is morgen jarig en heeft allemaal lekker eten gemaakt voor de visite.
    Nu vraagt zij zich af hoe ze de kipsaté (gebakken) en de loempia's (die eerst in de friteuse zijn geweest) het beste warm kan houden.
    Uiteraard zonder dat het uitdroogt of zonder dat de loempia's slap worden.
    Kan het in een ovenschaal in de oven met daaroverheen aluminium folie?
     
  2. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    een pan kokend water, afdekken met een bord en daar het vlees bovenop en daar weer een bord overheen?
     
  3. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.024
    1.850
    113
    Provincie Groningen
    Je bedoeld au bain marie verwarmen.
    Dat zou normaal gesproken wel kunnen...alleen zijn het 40 sate stokjes en ongeveer 30 loempia's.
    Denk niet dat dat gaat passen.
     
  4. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    oh haha, nee dan is de oven een betere optie :D
     
  5. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.024
    1.850
    113
    Provincie Groningen
    Droogt het niet heel erg uit in de oven?
    Of valt dat mee als je het afdekt met folie?
     
  6. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    je hebt wel kans dat het uitdroogt omdat de oven altijd krokant maakt, met aluminiumfolie zal het minder hard gaan, oven op een lage stand in ieder geval......
     
  7. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    Warmhouden in de oven kan op 90-95 graden. Dan gaat het gerecht niet verder bakken. En als het goed is droogt het niet uit. (Heb ik ooit gezien in een programma van Herman den Blijker)
     
  8. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Loempias zou ik in de oven in een lage stand zonder folie doen, zodat ze krokant blijven.
    Sate juist in schaaltje met folie erover, zodat het vocht er in blijft. Ook een lage temperatuur.
     
  9. mi85

    mi85 Lid

    14 feb 2010
    42
    0
    0
    NULL
    NULL
    chevendisch haha geen idee of ik het goed schrijf maar je spreekt het zo wel uit ;) dat is een bak kokend water met een vlammetje eronder. in het water zit weer een bak met een deksel erop. die zijn kant en klaar te koop maar misschien met wat creativiteit zelf te maken??
     
  10. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.024
    1.850
    113
    Provincie Groningen
    Ze gaat het in de oven doen op de manier zoals yenolah beschrijft.
    Bedankt meiden!
     

Deel Deze Pagina