Mijn moeder is morgen jarig en heeft allemaal lekker eten gemaakt voor de visite. Nu vraagt zij zich af hoe ze de kipsaté (gebakken) en de loempia's (die eerst in de friteuse zijn geweest) het beste warm kan houden. Uiteraard zonder dat het uitdroogt of zonder dat de loempia's slap worden. Kan het in een ovenschaal in de oven met daaroverheen aluminium folie?
een pan kokend water, afdekken met een bord en daar het vlees bovenop en daar weer een bord overheen?
Je bedoeld au bain marie verwarmen. Dat zou normaal gesproken wel kunnen...alleen zijn het 40 sate stokjes en ongeveer 30 loempia's. Denk niet dat dat gaat passen.
je hebt wel kans dat het uitdroogt omdat de oven altijd krokant maakt, met aluminiumfolie zal het minder hard gaan, oven op een lage stand in ieder geval......
Warmhouden in de oven kan op 90-95 graden. Dan gaat het gerecht niet verder bakken. En als het goed is droogt het niet uit. (Heb ik ooit gezien in een programma van Herman den Blijker)
Loempias zou ik in de oven in een lage stand zonder folie doen, zodat ze krokant blijven. Sate juist in schaaltje met folie erover, zodat het vocht er in blijft. Ook een lage temperatuur.
chevendisch haha geen idee of ik het goed schrijf maar je spreekt het zo wel uit dat is een bak kokend water met een vlammetje eronder. in het water zit weer een bak met een deksel erop. die zijn kant en klaar te koop maar misschien met wat creativiteit zelf te maken??