Groeiecho grote baby

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door theangels, 12 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. theangels

    theangels Bekend lid

    20 jul 2008
    751
    0
    0
    lerares
    Alkmaar
    Afgelopen donderdag bij de VK geweest. Alles was goed maar omdat ons zoontje bij de geboorte erg groot was zei ze dat we nu misschien een groeiecho krijgen.

    Na de bevalling heeft alleen geen van de verpleegkundigen of artsen ons verteld dat ons zoontje (te) groot was.

    De VK zocht het nu op in een lijstje en zei dat 4130 bij een zwangerschap van 38,5 tegen het maximum aanzit.:(

    Wie van jullie had ook een een lekker dikkerdje als eerste en wat doen ze dan na zo'n groeiecho? Je kind eerder halen?
     
  2. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    mijn eerste was 4095 gr bij 36+3.
    Bij de tweede heb ik vanaf 28 weken groeiecho's gehad.
    Dus met 32 en 36 weken ook en groeiecho.
    Op deze manier konden ze het goed in de gaten houden.
    Bij 28 weken liep ze 2 weken voor op groei en bij 36 weken viel ze al buiten de curve die de echo kan meten.(groter dan 42 weken dus)
    Ik ben met 37 weken tot 2 x toe gestript en had met 38+3 een afspraak bij de gyn om een afspraak voor die week om in te leiden te maken.
    Dat is allemaal niet nodig geweest want in de nacht van 38+3 werd mijn meidje geboren.
    Ze woog 5120 gram :D

    Ik vind 8 pond voor 38 weken dus best meevallen;)
     
  3. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Als jouw bevalling gewoon goed is verlopen, maakt het niet uit hoe groot het kindje is, of het nou in het lijstje op het maximale zit of niet. Kijk anders even hier Referentiecurven - perinatreg, erg duidelijk vind ik.

    Eva was ook groot (4350 gram bij 41 weken) en bleef even vastzitten, vandaar dat ik om een groeiecho heb gevraagd. Die heb ik met 34 weken gehad en het kindje loopt precies op schema. Ze houden het wel in de gaten en ik kreeg heel misschien nog een groeiecho, maar dit kindje zal de 4,5 kilo hoogstwaarschijnlijk niet halen, dus maak ik me ook niet zo druk.

    Ik zou eerst de groeiecho even afwachten. Misschien wordt dit kindje helemaal niet zo groot en misschien is een groter kindje ook geen probleem. Als het kindje echt te groot zou worden kunnen ze je inderdaad gaan inleiden.
     
  4. Angelina

    Angelina Niet meer actief

    Mijn jongste zoon was 10 pond, dus nu kreeg ik ook iedere 2 weken een echo.Het ziet er naar uit dat we nu een gewoon middelmaatje krijgen, dus ik heb de vk verzocht op te stoppen met de groeiecho's.

    Ik weet van iemand anders dat die ook een grote baby kreeg en haar tweede zoontje hebben ze wel eerder gehaald omdat die weer 10 pond dreigde te worden.
     
  5. nicolioo

    nicolioo Bekend lid

    1 dec 2008
    901
    0
    0
    Ik heb vrijdag de eerste groeiecho gehad. Onze kleine liep vanaf week 14 al ruim 2 weken voor... Dat doet ie nog steeds, is nu geschat op 1950 gram. Dat zou overeenkomen met 32 weken is mij verteld. Dit is dus geen probleem omdat de kleine netjes groeit volgens zijn eigen curve en niet ineens heel erg hard groeit.

    De gyn zei wel dat ze me waarschijnlijk niet tot het laatst laten lopen , ik zie het wel , ik vind alles tot de 9 pond prima maar 10 pond vind ik wel een beetje erg groot worden om dan natuurlijk te bevallen (lijkt me tenminste)
     
  6. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Dit heb ik me wel eens afgevraagd! Mijn zoontje was 4010 gram met 38w4d en de verloskundige schrok hier wel van. Ze had het niet gevoeld dat hij zo groot was en ik ben redelijk smal gebouwd. Uiteindelijk is hij met de vacuum gehaald vanwege een dalende hartslag en de gynaecoloog zei dat als hij zwaarder was geweest, het waarschijnlijk een keizersnede was geworden.

    Om die reden zou ik bij een tweede graag een groeiecho willen. Om zodoende te weten of het wel verstandig is tot 42 weken door te lopen (als ik overtijd zou raken). Die 4 pond met 38,5 week valt misschien nog wel mee, maar wat nou als ik inderdaad pas met 42 weken was bevallen?

    Ik vroeg me alleen af of ze hier wel aan zouden meewerken...
     
  7. theangels

    theangels Bekend lid

    20 jul 2008
    751
    0
    0
    lerares
    Alkmaar
    Dank je wel voor de reacties. Zal inderdaad eerst maar eens de echo afwachten. Maak me er gelukkig nog nuet heel erg druk over ofzo.
     
  8. Beccaatje

    Beccaatje Fanatiek lid

    29 mrt 2007
    2.958
    0
    0
    het is mijn ervaring dat als je al een keer bevallen bent ze je niet zomaar helpen (inleiden) omdat je een grotere baby verwacht.
    Het is misschien zinvol om de groei met echo's in de gaten te houden, maar ja, wat zeggen deze echo's nu over de werkelijke grootte, en, wat gaat men doen als het inderdaad een grote baby lijkt?

    Mijn ervaring is in ieder geval dat als het de eerste keer goed gaat ze je de tweede keer ook maar laten 'martelen'. Niks inleiden, gewoon uitdragen (2x bijna 42 weken). Bij de eerste was de grootte een verrassing, bij de tweede zat het er wel aan te komen.
    Achteraf hoor / lees je toch dat je (ik / kindjes) geluk hebben gehad, als je nagaat wat er allemaal mis had kunnen gaan. Ze zijn beide behoorlijk blijven steken en dat kan uiteindelijk leiden tot behoorlijke complicaties. Mijn eerste had een gekneusde schouder, en dat is achteraf echt wel geluk gehad. Laten we het over mijn eigen schade maar niet eens hebben....

    De medische termen die ik op mijn zwangerschapskaart aantrof na de tweede: macrosomie en positieve dyscongruentie (leuk om te googlen). Een van de belangrijkste risico's bij een groot kind: schouderdystocie.

    Succes!
     

Deel Deze Pagina