Hoi allemaal, Vanavond gaan we macaroni eten en wilde het voor ons zoontje van 10,5 maand ook maken. Echter voor hem wel zonder zout en kruiden. Hebben jullie tips voor makkelijke snelle manier om macaroni te maken? Thanks alvast
Wij doen, magerrundergehakt rul bakken. De knoflook, paprika, prei, ui, lenteui, courgette, (lees eigenlijk maar net wat we ervoor gekocht hebben) erbij in de pan bakken. Tot dat moment doen we dus alles samen, dan halen we wat uit de pan voor de kids, daarin doen we een klein beetje tomato frito (kan je ook tomatenblokjes of tomatenpuree doen) en wat kruiden (meestal, paprika, oregano, bassilicum). De maccaronie ondertussen koken. Macaroni op het bord, sausje erlangs, en eten maar. Voor onszelf gebruiken we meer tomato frito, gezien hier wel zout in zit houden we dat voor de kids liever even vanaf daar apart. Daarbij vind mijn vriend zo een honig zakje kruiden erdoor lekkerder, dus nog meer zout, haha. Maar voor de oudste twee vind ik dat niet zo erg, de jongste nog wel. Alleen nu dus tijdelijk voor alle drie eventjes in een los pannetje (anders zit er vrijwel niets in het pannetje, nu tenminste nog iets). Dat is zoals wij het doen !
De ene keer maak ik zo'n variant van die van Hanneke en de andere keer maak ik het met broccoli en kaassaus. Staat een simpel receptje van in Opperdepop, heb je die?
Nee??? vertel!! Klinkt goed1 Tot op heden deed ik zo: Volkoren macaroni koken. mager runder gehakt rullen. Groenten erbij (tot voor kort deed ik er geen prei of ui bij ivm darmkrampjes, tegenwoordig probeer ik dit wel en gaat goed! maar ik weet niet of jouw kindje het al gewend is?) En dan een pakje gezeefde tomaten en zelf kruiden zonder zout maar wel met oregano, basilicum etc en knoflook. Voorheen gebruikten we vaak ook kant en klare potten maar daar zitten vrij veel toevoegingen in. Zo vers vind ik het zelf ook lekkerder! Ook een tip: Macaroni met pestosaus. pesto uit een potje is puur natuurlijk. Er zit wel veel olijfolie in dus ik gebruik voor ons zoontje en klein theelepeltje voor de smaak en voor ons gewoonde rest vanhet potje. meestal doe ik dit met groene groenten (brocolli of spinazie met champignons) en kip of gehakt. Hoe maken jullie de rijst? Vind het lastig wat voor sausje (die niet te vet/ zout of te spicy is?) Ik kom niet verder dan de kip siam.
Volgens het recept heb je 60 gr. macaroni nodig en 150 gr. broccoli. De macaroni kook je gewoon en de broccoli ook of je stoomt het. In een pannetje op een matig vuurtje 1 eetlepel boter laten smelten, 1,5 eetlepel bloem erdoor roeren tot het helemaal is opgenomen, dan al roerend (150 ml opvolg/moeder/gewone) melk toevoegen tot je een dik en glad suausje krijgt. Vervolgens een beetje geraspte kaas (zo'n 4 el) toevoegen en evt. een snufje nootmuskaat en blijven roeren tot het gesmolten is. Vervolgens kun je zelf natuurlijk kiezen of je het pureert of gewoon zo serveert. Pureer je het, dan kun je eventueel nog wat kookvocht bewaren om het wat smeuïger te maken. Ik lees allemaal lekkere dingen, dat ga ik onthouden! Met rijst weet ik ook nooit zo goed wat voor sausje ofzo geschikt is, dus meestal worden het gewoon wat losse dingen, met een gebakken eitje ofzo erdoor.
Thanks meiden voor de ideeën. Hier nog geen ui/prei gegeven, maar kan ik daar gewoon een klein beetje van doorheen doen? Moet er toch een keer aan wennen denk ik?
Heel eerlijk gezegt doen wij het er al doorheen sinds ze het krijgen en das vanaf ong 9 maanden. Bij het voedselintroductieschema staat het op vanaf 1.5 jaar !
Ik gooide alles in de babycook, kruiden erbij en laten koken. Gehakt rulde ik en als dat klaar was, dan alles bij elkaar met een scheutje olijfolie.
Ik kookte gewoon macaroni en voor ons zelf maakte ik saus met groente. De baby kreeg gewoon losse stukjes groente bij de stukjes macaroni (zonder saus) om zelf te pakken.
Dat doen wij ook, vlak voor de saus door de gehakt en groente gaat schep ik eerst Mischa's bordje op. Mischa wil geen saus en geen kaas. Het lijkt zo sneu, zo'n kale boel, maar blijkbaar heeft hij de smaken liever puur.
plurk is al iets ouder en krijgt maar 1x in de 2 weken ofzo macaronie. gewoon macaronie koken, mager gehakt rullen, courgette kook ik bij de macaronie in het pannetje van plurk. dan gooi ik een pot saus van heinz door het gehakt. haal er een beetje gehakt uit met een heel klein lepeltje saus en dat vermeng ik dan nog met beetje water. dat schep ik dan door de gekookte macaroni met courgette. de macaroni is bijna niet rood zo weinig saus doe ik er maar door maar ze vind het heerlijk
Ik kookte eerst macaroni apart, groentes (courgette, tomaat, wortel, champignons) en ham of gehakt er door. Laatst heeft ze gewoon onze macaroni gegeten met italiaanse roerbakgroentes en saus uit een potje (even makkelijk). Wat ik ook wel doe is gehakt en groentes roerbakken en voordat ik er saus bij doe haal ik de groentegehaktmengsel er voor haar uit, doe er tomatenblokjes bij en dan de macaroni. Dan heb je zonder zout en pittige kruiden.
Eum.. gewoon dat van ons en dan in de blender.. Vandaag voor het eerst toevallig. Ik kijk altijd heel erg uit met die sausjes, maar ik dacht vanavond.. ach hij is toch al wel 13 maanden, het kan toch al wel? Als ik iets maak met aardappels dan doe ik het wel in stukjes en dan groenten zodat hij het kan pakken. Maar macaroni... dan mag ik over een week de muur en het plafond wel opnieuw gaan witten
Ik doe ook regelmatig: Macaroni koken in een steelpannetje tomaten in blokjes doen dit warme met daarin tonijn (uit een zakje op water basis) doperwten en kruiden zoals oregano, marjolijn e.d Dan samen mengen!!!! kijk anders ook eens op: www.keukenkikker.nl
finn eet altijd gewoon met ons mee. alleen als wij friet/pizza oid of sla eten krijgt hij een potje of ik moet een left over hebben.... hij lust echt alles, zondag chinees gehaald, eet net zijn vingers niet op zeg maar