Heey dames! Ik heb voor de verandering eens spruitjes gekocht. M'n vriend en ik houden er eigenlijk helemaal niet van, maar goed, toch maar weer eens proberen. Maar hoe maak je die dingen lekker klaar? Zodat ze niet meer bitter zijn? Graag jullie tips!
Ik kook ze heel even en dan op hoog vuur bakken met uitjes, beetje knoflook, spek, peper en zout en veel kerrie
@ Female: dat klinkt lekker! Alleen komen ze hier absoluut het huis niet in. Ik lust wel spruitjes, maar vriendlief moet er echt niks van hebben. Misschien dat ik binnenkort toch maar een netje koop, dan moet hij maar iets anders eten.
Hier ook grote (lees niet) fans van spruitjes, lees je vraag hardop voor aan m'n kerel en die heeft de lekkerste oplossing voor je...... weggooien en naar de snackbar gaan
Haha, ja, nou, mss dat het inderdaad nog en pizza wordt, maar we hebben het allebei echt járen niet meer gegeten, dus ik wil het wel weer eens proberen! Haha.. maargoed, dan moet die bitterheid er wel vanaf!
Spruitjes worden juist bitter als je ze te lang kookt. Dus als je de schoongemaakte spruitjes in een pan met kokend water gooit en ze er dan na maximaal 5 minuten weer uithaalt en vervolgens wokt met spekjes en wat je nog meer lekker vindt, blijven ze prima te eten. Ze worden dan ook niet zo zacht, maar blijven lekker een bite houden. Op deze manier eten wij een paar keer per jaar spruitjes. Ik vind vooral het schoonmaken de grootste drempel... Duurt bij mij al gauw 20 minuten voor 2 personen.
schepje suiker bij het kookwater scheelt ook een boel bitterheid. Wij eten het altijd met gesmolten kaas en champignons
Spruitjes koken in melk!!! Of half melk/half water, dan gaat de echte bitterheid eraf. Verder doe je er een witte saus overheen, spekjes erbij, en aardappels (gekookt), alles door elkaar, en dan is t best lekker
Ik kook ze altijd gewoon.. Met schoonmaken zet ik er een kruis in, dan worden ze lekker zacht. En dan gewoon kaas erop, mmmmm!
Kijk hier maar eens, wij hebben het al een aantal keren gegeten : Recept - Spruitjestaart - Albert Heijn
hmmmmm ik heb ze ook weer gekocht voor deze week (vriend lust ze niet, die eet dan witlof waar ik van ga kokhalsen ). Spruitjes even koken, spekkies bakken en samen wokken. Kokosrasp erdoor heen en een flinke scheut zoete ketjap. Hmmmm heb er nu al weer zin in!!
ik weet dat Rudolph van Veen in the Taste of Life er laatst een special over had. Moet je maar eens op de site kijken, staan een paar recepten. 2 weken geleden volgens mij (kunnen er ook 3 zijn)
Ik doe er verder eigenlijk alleen een beetje boter bij en nootmuskaat, ze zijn bij mij nooit bitter... groetjes Setje
Mijn man, ik en de kinderen vinden ze lekker met spekjes en lekker veel kerriepoeder, mmmm... Spruitjes koken, afgieten, dan boter in de pan met spekjes, spruitjes erbij en lekker veel kerriepoeder Mijn baby van 10 maanden eet ze zelfs op deze manier
gewoon niet vriend is erg gek op maar ik ga al kokken van de lucht ik maak ze dus ook echt niet klaar
ik doe altijd, spruitjes paar minuutjes voorkoken, spekjes uitbakken, spekjes uit de pan halen, spruiten even in het vet van de spekjes aanbakken, boursin cuisine erbij en spekjes er weer bij mijn vent eet alleen spruitjes op deze manier
Hey Wij zijn er ook niet fan van maar: De kraamverzorgster had een manier.. omdat het zo gezond was. Spruitjes schoonmaken halveren (evt even kort koken) spekkies uitjes en champignons paprika bakken en dan de spruitjes meer bakken dan komt de smaak van de groente eraan heerlijk! Zelf doe ik nu als Jarno mee eet. Aardappelen koken, Spruitjes koken. Uitjes, spekjes en champignons bakken en dan alles door elkaar stampen. hmmm! Succes en eetsmakelijk!
Dit vind ik echt een hele goeie, die van Female ook, en nog eentje met de boursin cuisine. Hier ook 2 spruitenhaters en tóch ga ik het zo deze of volgende week eens proberen!