Ik heb het gedaan voor mijn mannetje, die heeft vanuit huis altijd de supermarktvis (aldi enz) gekregen en at dat niet omdat hij het niet lekker vond. Dus toen ik voorstelde om vis te eten zag hij dat ook helemaal niet zitten. Ik ben bewust wel naar een visboer gegaan omdat je dan de 'echte' vis hebt naar mijn idee (ik vind zelf supermarktvis ook niet zo lekker) Wij zijn begonnen met een zonnevisfilet en zo hebben we steeds iets anders uitgeprobeerd met advies van de visboer...en het resultaat..mijn man en kind eten alles op visgebied zelfs rauwe haring met ui! De visboer waar ik heen ga ken ik wel al voordat hij z'n viszaak had, was nl een overbuurman van m'n moeder. Voordeel van de visboer vind ik dat ze ook advies kunnen geven over klaarmaken, de zonnevis kun je nl makkelijk bakken in een pan maar kabeljauw valt bv snel uit elkaar die doe ik dus in de oven.
Lekker een makreel op broodje! Kokkels koken of zalmfilet met saus van Knorr volgensmij ovengerecht, jammie hierbij aardappelschijfjes en sla (het water loopt in mijn mond, dat ik dit niet eerder bedacht heb ga nu rode kool eten ) Of gewoon een lekkerbekkie met extra veel kruiden en saus van de markt! Uiteraard bij de visboer weghalen..... Tja ik kom uit vissersstad dusja lust bijna alle vis
als beginnend viseter kan je denk ik het beste met een lekkerbekje uitproberen, de meeste mensen die niet zo dol op vis zijn kunnen meestal wel een lekkerbekje of kibbeling waarderen en daarbij is het ook nog eens makkelijk en niet zo duur. gewoon kant en klaar halen bij de visboer en even opwarmen in de oven of magnetron. supermarkten verkopen ze ook wel maar als echte visliefhebber wil ik je die afraden, smaakt lang zo lekker niet als verse vis. zoals eerder al gezegd is viscuisine ook een goed begin om uit te proberen net als vispannetje. Dan hoef je je ook niet druk te maken over het kruiden en bereiden Wat ikzelf het allerlekkerste vind is tonijn, wel wat duurder maar het is dan ook zo'n beetje de biefstuk onder de vissoorten.
Vind het heel goed van je dat je het wil gaan proberen. Ikzelf ben een alleseter en heb dus bijna nergens moeite mee en kan het dus wel waarderen dat er mensen zijn die niet overal gelijk hun neus voor optrekken. Er zijn al heel veel goede tips gegeven. Ik wil er 2 aan toevoegen. Je visje bakken in arachide olie. Zeer geschikt voor vis. En een makkelijk receptje voor zalm in bladerdeeg. Zalmfilets in 2-en snijden. Ieder filetje op een plakje bladerdeeg leggen. Filet insmeren met kruidenkaas en bladerdeeg er om heen vouwen. 20 minuutjes in de oven op 200 graden. (evt. nog een losgeklopt ei met een kwastje over de bladerdeeg strijken zodat er een mooi kleurtje ontstaat)
Mijn vriend komt uit een kustplaatsje dus wij gaan geregeld daar terug om vis te eten,jammie! Ik weet zo geen lekkere recepten omdat ik niet zo heel vaak vis eet,vind de meeste toch niet lekker hihi. Voor mensen die lief willen zijn voor de natuur: Persoonlijke VISwijzer - Vis eten met goed geweten Website over welke vissen niet bedreigd zijn ed. Door op tonijn te vissen sterven er namelijk dolfijnen mee in de netten! Sorry ben een zeikert maar moest het kwijt