Zelf pizza maken

Discussie in 'De lounge' gestart door mercedes, 4 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mercedes

    mercedes Fanatiek lid

    8 nov 2005
    1.608
    0
    0
    ergens in Limburg
    Het onderwerp zegt het al. Ik wil zelf pizza maken,maar heb dit nog nooit gedaan. Krijg je de mix voor de bodem ook in zo'n pakje (zodat je niet een snufje van dit en een snufje van dat hoeft te kopen). Wat zijn jullie adviezen en tips?
     
  2. djellybelly

    djellybelly Niet meer actief

    hallo je kan de bodems en de sau kant en klaar kopen, of je kan een pakje kopen om het zelf te maken.
    wijdoen het altijd met kaas en salami.

    eetse mmm heb meteen trek
     
  3. roses

    roses Fanatiek lid

    12 jun 2006
    1.946
    1
    38
    Ik koop altijd de Pizzadeeg kit van Albert Heyn (danarolles heeft hem ook, maar die van AH vind ik persoonlijk lekkerder). Net als bij croissants zit het deeg in een blikje. Die rol je uit over je bakplaat en er zit ook een potje tomatensaus bij.

    Dan lekker vullen met je favo beleg. Heerlijk!!! Ik mag het graag zo maken :)
     
  4. mercedes

    mercedes Fanatiek lid

    8 nov 2005
    1.608
    0
    0
    ergens in Limburg
    Het is pas voor morgen,vandaag hebben we al gegeten.Dus morgen eerst alle boodschappen halen.

    Wat doen jullie met het vlees,gewoon vers gesneden of voorverpakt?
     
  5. paradijsvogel

    paradijsvogel Fanatiek lid

    4 aug 2008
    1.789
    0
    0
    Noord-Holland
    Zelf pizza maken is heeeel gemakkelijk :D Ik heb het net ook gedaan :) Je hebt speciale pakken van Koopmans voor pizzabodem of je kan gewoon mix voor witbrood gebruiken. Op beide pakken staan recepten voor het zelf maken van pizza :D

    Veel plezier en eet smakelijk als je het gaat proberen!
     
  6. paradijsvogel

    paradijsvogel Fanatiek lid

    4 aug 2008
    1.789
    0
    0
    Noord-Holland
    Ik vind die bodem niet zo lekker, ik maak het altijd zelf met de mix..
     
  7. mercedes

    mercedes Fanatiek lid

    8 nov 2005
    1.608
    0
    0
    ergens in Limburg
    Die pakken,zijn die voor een dikke of dunne bodem. Mijn bakplaat (van een combimagnetron) is iets kleiner dan die van een gewone oven,heb ik dan aan 1 pak genoeg
     
  8. roses

    roses Fanatiek lid

    12 jun 2006
    1.946
    1
    38
    Ik vind de bodem van danarolles niet zo lekker, maar die van Albert Heyn wel. Ze zijn laatst ook nog veranderd. Het is ook een kwestie van smaak ;)
     
  9. paradijsvogel

    paradijsvogel Fanatiek lid

    4 aug 2008
    1.789
    0
    0
    Noord-Holland
    Van de mix heb je maar 1 pak nodig, en van de danarolles denk ik ook. Als je tenminste 1 pizza gaat bakken. gewoon een beetje uitproberen :D
     
  10. Sannehai

    Sannehai Niet meer actief

    wij doen altijd met gehakt

    en dan zelf een saus maken met chilisaus en italiaansekruiden en ketshup en van die kleine potjes tomatenpuree, en knoflook

    en dan natuurlijk ook gewoon verse groente's en natuurlijk lekker kaas er op :D
    hmmmm:D:D
     
  11. Edge

    Edge Fanatiek lid

    30 mrt 2009
    4.833
    478
    83
    Vrouw
    Haarlemmermeer
    De laatste keer dat ik het gedaan heb, heb ik een kant en klare bodem met saus bij de AH gekocht en een soort van double tasty gemaakt :p met kip en gehakt, ui, paprika en kaas. Mjam mjam.
     
  12. Ckialita

    Ckialita Bekend lid

    28 jan 2009
    993
    0
    0
    Wij kpen altijd de euroshopper margarita pizzas bij de AH, en dan beleggen we ze extra :) Niet helemaal zelfgemaakt, maar wel zelfgemaakt genoeg voor ons :p
     
  13. Esin

    Esin Niet meer actief

    Weet je wat ook heerlijk is?

    Mini pizza's van pitabroodjes... En super makkelijk om te maken..haha
     
  14. 894hi

    894hi Niet meer actief

    ik maak heel soms pizza bodem uit zo een pak en maak er dan pizza sate van:p erg makkelijk
     
  15. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Wij nemen altijd dat pizza deeg van de jumbo uit de koeling, staat een omaatje op, daar zit ook al een pot saus in

    dat is genoeg voor een grote bakplaat voor in onze oven
    haal dan voorgesneden beleg, salami, soms mozzerella in een zakje, of als ik echt heel lui ben plakken mozzarella,
    zelf vind ik tonijn en ananas erop erg lekker,
    en dan doe ik als de pizza klaar is er nog rucola op.
     
  16. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    Had laatst een recept gevonden waarbij als bodem zo'n rond turks brood werd gebruikt. Even door de midden snijden en je heb 2 grote ronde pizzabodems, Zelf vond ik het voor herhaling vatbaar.
     
  17. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Yep, hier ook altijd turkse broden (pide) als bodem. In de lengte doorsnijden en pizzatomatenprutje erop en dan beleggen.
    Ik maak altijd 1 (of eigenlijk een halve, is best een groot ding) voor mezelf met tonijn, ui, champignons en olijven of iets met salami en 1 voor vriend met ham en ananas. En veel kaas natuurlijk.
    Jammie:)
     
  18. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    heb het recept even voor je opgezocht:

    ronde turks brood
    pot italiaanse saus basilicum of bolognese
    hamreepjes
    salami
    pot geroosterde paprika's (wel eerst goed uit laten lekken en droogdeppen)
    uienringen
    cherrytomaatjes (gehalveerd)
    geraspte kaas

    oven voorverwarmen op 200 graden.
    brood halveren, bodem insmeren met de saus.
    vervolgens beleggen met de salami, ui, paprika, ham en tomaatjes, gerapte kaas erover en een minuut of 10 à 15 in de oven.
    Zelf even in de gaten houden want als ie te lang in de oven zit kan de rand erg hard worden en ik wil niet op m'n geweten hebben dat je je kunstgebit breekt:D
     
  19. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Als we hier zelf pizza maken, maken we altijd van die pistoletjes. Die broodjes wat je moet voorbakken door midden snijden en dan beleggen en hup in de oven. Ook altijd zo klaar en ook lekker voor zo ineens tussendoor ;)
     
  20. Female

    Female Niet meer actief

    tip voor de bodem:

    een pak witbroodmix in de broodbakmachine, boter vervangen door olijfolie en een flinke theelepel pesto erbij.
    Programma 'deeg' selecteren en je heb deeg.
    Super handig en heel lekker!
     

Deel Deze Pagina