krijsen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door palmie37, 8 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. palmie37

    palmie37 VIP lid

    8 jun 2009
    5.294
    40
    48
    administratief medewerkster
    overijsel
    De titel zegt het al, wat doen jullie als je kindje echt aan het krijsen is terwijl er niks aan de hand is.
    Wij hebben het idee dat ze dan gewoon niet in bed wil zijn want ze is net verschoont en heeft haar flesje ook gehad dus er is niks aan de hand.
    Vaak gaan we dan om de 15 min. ff een aai over de bol geven maar ze kan dit zo 2 uur volhouden.
    We zijn bang dat als we haar er elke keer uithalen ze daar dan aan gewent raakt en het zich elke keer herhaalt.
    Wat doen jullie in zo'n geval?

    Liefs Palmie
     
  2. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Ons idee is dat een kindje nooit voor niks krijst. Zeker niet een kindje van nog geen 4 weken oud. Wij hebben onze kinderen nog nooit laten huilen, altijd gewoon bij ons genomen en gegeven wat ze nodig hadden/hebben, voeding, warmte, veiligheid, geborgenheid en troost.

    Ik zou haar dus hoe dan ook altijd bij me nemen als ze gaat huilen en het echt niet op krijsen aan laten komen. En behalve een schone luier en een volle buik, heeft ze echt nog wel meer nodig ;)!
     
  3. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Woooooow ze is nog maar 3,5 week!
    Zelfs nu ( na 2.5 jaar ) laat ik mijn kind echt niet 2 uur lang krijsen.
    Nu doet hij dat gelukkig amper, maar ga ajb lekker naar je kleintje toe.
    Waarschijnlijk wil ze alleen maar bij papa en mama zijn, dat is toch niet erg?
    En echt waar, de eerste tijd kan je ze echt NIET verwennen! Ze is nog zó klein :( :(
     
  4. Snoopy82

    Snoopy82 Fanatiek lid

    23 mrt 2009
    3.755
    0
    36
    Zie dat je kindje nog erg jong is dan raken ze echt nog niet verwent meid. Ik snap je wel hoor dat je bang bent dat ze dan eraan gewend raakt als je bij elke huilbui eruit haalt..wanneer ze t door hebben, bewuster gaan doen en om aandacht gaan huilen heb ik hier pas gemerkt met 6 maanden. En nog laat ik de mijne max een 10min tot 15min huilen soms niet eens!

    Ik zou zeggen zoals de rest: neem je baby lekker bij je, geur van papa mama/warmte/troost/veilig tegen je aan willen die kleintjes ook behalve volle buik en schone broek.

    Al heeft ze geen krampjes of dergelijk zou haar niet laten huilen, al geeft je cb misschien die tip wel.

    Het is natuurlijk jou kindje en jij moet weten hoe je t doet en wat jij t beste vind wasnt jij kent je kindje t beste, maar 3/4 weken is echt nog te jong om mssr ook ergens aan te wennen of verwend te raken.

    Succes, weet wel hoe t is als ze nog zo mini zijn en blijven huilen/krijsen. Hopelijk keert de rust snel terug!
     
  5. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Je kind heeft nog zoveel meer nodig dan alleen een schone luier en een fles/borst!

    Hier nemen we onze kindjes net zo lang bij ons totdat ze weer rustig zijn en ze weer lekker hun bedje in kunnen. Of ze nou zes maanden of twee jaar zijn, dat maakt niet uit. We laten ze niet alleen in hun verdriet.

    Een kindje zo klein als het jouwe kan je echt niet verwennen!
     
  6. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.072
    4.181
    113
    Och Palmie, dat kleintje zat zo heerlijk veilig in je buik en komt gelijk in een hele andere onrustige wereld terecht. Dan zou ik haar zeker niet gewoon laten krijsen en het af doen met een aai over de bol. De mijne is nu 3 maanden en nog laat ik hem nooit maar dan ook nooit krijsen. Het komt niet eens zover.

    Ook moet je weten dat ze de eerste weken (en later) natuurlijk die geborgenheid weer zoeken, last kunnen hebben van krampjes enzovoorts.

    Dus een flesje, een schone luier en een aai over de bol is dan echt niet genoeg. Ik bedoel het niet aanvallend hoor. Maar vind het wel zielig.
     
  7. palmie37

    palmie37 VIP lid

    8 jun 2009
    5.294
    40
    48
    administratief medewerkster
    overijsel
    Ik heb ook niet gezegt dat we haar 2 uur laten krijsen, no way!
    Als ze krampjes heeft merken we dat gelijk en laten we haar zeker niet liggen!!
    We halen haar er vaak uit en proberen haar te troosten.
    Morgen moeten we naar het cb en gaan we het even bespreken, heb ook verhalen gelezen over een geboortetrauma want de bevalling was voor mij en zeker voor haar niet makkelijk!
     
  8. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.072
    4.181
    113
    Hai Palmie, gelukkig maar :). Dan heb ik dat verkeerd begrepen. zo'n kleintje kan inderdaad veel last hebben van de bevalling. Zeker als je zegt dat het zwaar was en ook bv bij gebruik van een vaccuumpomp. Hopelijk kan het CB je helpen.
     
  9. palmie37

    palmie37 VIP lid

    8 jun 2009
    5.294
    40
    48
    administratief medewerkster
    overijsel
    #9 palmie37, 9 mrt 2010
    Laatst bewerkt: 9 mrt 2010
    Oh ja en ze krijgt echt ontzettend veel liefde en geborgenheid van ons hoor!

    Ze is inderdaad met de vacuum gehaald en dat moest ineens heel snel gaan omdat haar hartslag snel naar beneden ging.
    We hebben nog 4 dagen in het ziekenhuis gelegen waar ze elke dag paracetamol kreeg voor haar hoofdpijn en ze was erg prikkelbaar.
    Denk dat misschien een ostheopaat een oplossing is, heeft iemand hier ervaring mee?
     
  10. Kolibrie

    Kolibrie VIP lid

    29 jun 2008
    5.733
    410
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Och zo'n kleintje kun je niet verwennen hoor! Als ze krijsen, doen ze dat niet zonder reden. Ik heb Kyra nooit laten krijsen. Sterker nog, die kon de eerste 3 maanden niet uit zichzelf in slaap vallen in haar bedje. Die moest ik wiegen tot ze sliep en dan wegleggen. Nu slaapt ze perfect in haar bedje, valt uit zichzelf in slaap en als ze huilt, dan is er ook echt wat, want ze huilt nooit.

    Wij hebben ook een osteopaat gehad voor Kyra, omdat ze een sterkte voorkeurshouding had. Ik ben zeer te spreken over osteopaten. Ze forceren niks, maar kunnen zoveel! Dus als je dat al overweegt, zou ik zeker eens een afspraakje maken.
     
  11. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Ik zie dat je kindje nog geen 4 weken oud is... Ze wil waarschijnlijk gewoon bij je zijn, ze mist jou, je warmte enz. Ik heb onze dochter nooit laten huilen tot zeker 7-8 maanden, daarna gaan ze er pas aan wennen maar voor die tijd zou ik haar lekker bij me nemen. Ze zijn nog zo ontzettend klein en afhankelijk en je kunt haar echt nog niet verwennen!
     
  12. adi

    adi Niet meer actief

    Het krijsen om niks en om een kwartier een aai over haar bol geven (ik lees later dat jullie haar niet laten huilen, maar dit staat toch echt in je openingsbericht) vind ik meer horen bij een driftige peuter van een jaar of 3-4, maar absoluut niet bij een 3 weken oude baby. Zij reageert echt puur instictief en vraagt om wat ze op dat moment nodig heeft. Geef dat haar gewoon.
     
  13. Skye

    Skye Niet meer actief

    Mij meisje van 10 maanden kan ook opeens 's nachts krijsend wakker worden. Dan haal ik haar eruit en troost haar lekker. Dan probeer ik haar weer in bed te leggen, maar heel af en toe begint ze dan gelijk weer met krijsen! Nou, dan slaapt ze toch lekker een nachtje tussen paps en mams in! De volgende dag gaat ze gewoon weer zonder problemen in haar eigen bedje! Dit komt trouwens niet vaak voor hoor, 1 keer in de 2 maanden hebben we opeens zo'n nacht
     
  14. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    ik kan me zo ergeren wanneer ik berichten zoals van jou lees palmie. echt zo harteloos om te zeggen dat er niks aan de hand is omdat de van 3 weken oude baby flesje heeft gehad en verschoond is. ook flesje in plaats van BV.maar daar mogen we niks over zeggen natuurlijk. ook van die moeders die een baby van 5 weken ofzo door willen laten slapen. pffff. krijg je geen instiktief gevoel om je baby vast te houden wanneer ze aan het krijsen is? je moet vergeten wat je in de toekomst zou doen qua opvoeding ofzo, en volg gewoon je moedergevoel. hou haar lekker vast en geniet!
     
  15. palmie37

    palmie37 VIP lid

    8 jun 2009
    5.294
    40
    48
    administratief medewerkster
    overijsel
    Sluit dit topic maar voordat alles weer overtrokken word en er een discussie ontstaat, ik ga me niet meer verdedigen hier.
    Hou heel veel van mijn kleine schatje en wilde alleen maar een beetje advies!
     
  16. Wolkjuh

    Wolkjuh Niet meer actief

    hoi palmie, onze kleintjes zijn haast even ''jong". Ik herken het heel goed wat jij beschrijft. Het is voor ons ook ons eerste kindje, en dan sta je soms met de handen in het haar, dan zou je gewoon willen dat je kleintje kon praten om duidelijk te maken wat er is. Ons zoontje huilt ook snel bij het neerleggen in zijn bedje, maar ik begin de huiltjes nu wel een beetje te leren kennen. We laten ons zoontje niet huilen, tillen hem gelijk op en leggen hem rechtop op de borst, vinden baby's heerlijk. Na een kleine 10 min heerlijk geknuffeld te hebben valt die weer in slaap en leg ik hem weer in zijn bedje, dan valt die gauw wel lekker in slaap. Probeer het eens, dus na een voeding/verschoning wanneer je dochtertje gaat huilen wanneer je haar neer legt, eerst eventjes rechtop op de borst, maak het voor jezelf gemakkelijk met kussens of gewoon op bed en laat haar heerlijk tegen mama's borst weer diep in slaap vallen. Heel soms kan er ook een boertje vast zitten, en dat komt ook weer vrij nadat je de baby even optilt. Soms is een herhaling even nodig, dan til je haar gewoon weer op, is echt veel beter dan elke keer terug naar het bedje voor een aai over haar bol, is vermoeiend voor jou maar ook voor de baby, die raakt ook oververmoeid van het huilen en daar wordt ze alleen maar onrustiger van.

    Succes meid.
     
  17. palmie37

    palmie37 VIP lid

    8 jun 2009
    5.294
    40
    48
    administratief medewerkster
    overijsel
    Dank je wel Wolkjuh, ik doe ook precies wat jij zegt, dan is ze inderdaad even stil en als ik haar dan terug leg begint het weer opnieuw.
    Ik had dit in mijn beginberichtje niet duidelijk verteld maar dit kan zo wel 2 uur duren.
    Tis niet zo dat dit de hele dag doorgaat hoor, meestal savonds tussen 9 en 12.
    Was gewoon ff benieuwt naar ervaringen hier op het forum.
    Misschien is er een andere reden maar dat gaan we morgen even bespreken op het cb!
     
  18. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Zou er ook sprake kunnen zijn van kiss-syndroom? zie www.kiss-kinderen.nl
    Thirza krijste alles bij elkaar als ze niet bij ons was, en is toen echt een totaal ander kind geworden na behandeling bij de osteopaat!
    (www.osteopathie.nl)
     
  19. mommy1983

    mommy1983 VIP lid

    30 mrt 2009
    12.507
    5
    38

    sorry maar wat een nare reactie geef jij.
     
  20. Annemarie76

    Annemarie76 Fanatiek lid

    25 nov 2008
    2.765
    0
    0
    wijkziekenverzorgende
    West-Stellingwerf
    #20 Annemarie76, 9 mrt 2010
    Laatst bewerkt: 9 mrt 2010
    Wat de eerste reactie ook al omschrijft een kindje krijst niet voor niks.. er is WEL iets aan de hand, maar probeer daar maar eens de vinger op te leggen..
    Gijs krijste ( tot een maand of 5 ) ook geregeld alles bij elkaar en we wisten niet waarom.. nog steeds niet eigenlijk.. Samen hebben we heel wat rondjes door de kamer gelopen, gijs op de arm.. Vermoedelijk dat meneer gevoelige darmpjes heeft, maar 100% zekerheid, niet gekregen..Gewoon oppakken en proberen in welke houding het voor beide comfortabel is en ze stil word ( troost en veiligheid vind)..( zo'n kleine "krijsbek"( zo noemde ik gijs dan wel) is heel frustrerend.. liep zo af en toe zelf net zo hard mee te janken..)

    Ik spreek vaak met mezelf af "tien minuten" maar ben meestal na 5 minuten al "overstag" en wil dan echt naar mn manneke toe.. Gelukkig is ie nu binnen die 5 minuten stil ( huilen voor t slapen gaan)

    Ik denk ook dat een osteopaat een goede optie is om naar haar te laten kijken.. Misschien is t maar een "klein euvel" waar ze enorm last van heeft.. en als je even je ziektekosten-polis nakijkt, kom je er achter of en welke vergoeding je krijgt, voor alternatieve therapie/ geneeswijze..

    Hoop dat je op t cb positieve bijval krijgt als je aangeeft wel naar een osteopaat te willen ( als je dat wilt..) t Schijnt dat er niet op alle cb's positief op gereageerd word.. Gelukkig t onze wel..
     

Deel Deze Pagina